Keresés

Részletes keresés

MrJones Creative Commons License 2012.04.04 0 0 530

"Én már csak a "rendőrállam" fogalmának a meghatározására várok."

Én meg konkrétumokra.
No nem hülye bulvárhírekre, mert olyat bármiről lehet ollózni ezret... amit persze egyemberként körbe fogok röhögni (48 ezres szervezetben 1% selejt, az kurva jó arány emberileg, ugye? Viszont minimum 480 "ügy", meg "hír"!)
Inkább olyanra, hogy "igenbazmeg, engem bevittek, sz*rrá vertek, sőt, le is daráltak a BRFK pincéjében (igaz, ez később elmúlt), mindezekután perre vittem a dolgot, amit egy rakás bizonyíték ellenére elbuktam és csak Strassbourgban adtak igazat."
Pár tíz ilyen ügy után azért már kezdenék gyanakodni, hogy valami nincs rendben. Pár száz után már tudnám is. Pár ezer után már akár elhinném a rendőrállamot is.
Addig egyéni fasságok vannak, nem rendőrállam.

De hát ezek a kopipészthuszárokat nem érte sz*r se, max. megbírságolta a röndér, mer' nem vót lámpa a cajgán. Oszt erre idejönnek rendőrállamozni. :)

"Mitől lenne itt rendőrállam, amikor folyamatosan basztatják a rendőrséget mindenféle szir-szar politikai bizottságok, sőt, már törvényerőre emelkedett, hogy "a rendőr hazudik", amikor a rendőri vezetők kussban vannak már két éve, bármekkora agyalágyultságot talál ki bármelyik politikus."

Nnomost, a hierarchiának két alapigazsága biztosan létezik, eszerint:
1. az ember rangjától felfelé f*szfejek vannak
2. lefelé meg a s*ggfejek.
Kiegészítés: a "-fejség" mértéke a rangsorbeli különbséggel arányos.

Hogy ez hogy jön ide, azt nemtom... ja! Szóval azt akartam vele mondani, hogy a legfelső rendőri vezetők mind faszfejek, de nagyon.
És hát mivel a pozíciójuk már inkább politikai, mint rendőri - viszont a legutolsó politikus is kúrogathatja őket -, a legnagyobb seggfejek is egyben. :)

Nno.
El tudom képzelni, hogy a rendőrök csőrét meg az ilyenek basszák. Oké, értem. Szóval én speciel csak a saját véleményem mondhatom bármelyik rendőrnek, aki hozzám fordul (kb. egy se, mer' nem szoktam rendőrökkel dumálni), hogyaszondja:
1. Nekem semmit sem jelent az a kollektív elmarasztalás. Köpök rá. Nekem rendőr még nem ártott, viszont segíteni segített.
2. Ha netán véletlenül egy picit is elhinné, amit pár hiszterizált macskajancsi a rendőrökről összehord, akkor ő is kezdhet nekilátni az ismerkedésnek. Épp csak ő értelemszerűen nem más röndérekkel, hanem a szabvány, hétköznapi állampolgárral.
Fogják érni meglepetések! Már persze amíg rá nem jön, hogy az állampolgár is épp olyan ember, mint a rendőr.

Előzmény: los bolondos (518)
paranormális Creative Commons License 2012.04.02 0 0 529

Jogellenes volt a „hídfoglalók” előállítása

 

A sajtóban megjelent hírek, valamint a Szabadság hidat és Lánchidat az esti órákban „elfoglalókról” készült felvételek alapján a Magyar Helsinki Bizottság úgy ítéli meg, hogy a rendőrség jogellenesen állította elő a Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását a hídon ülve követelők közül mindazokat, akik a rendőri intézkedések eredményeképpen egyértelműen felhagytak addigi magatartásukkal. Bonyolult jogi kérdés, hogy a demonstrálók rendeltetésszerűen éltek-e gyülekezési jogukkal, függetlenül azonban a gyülekezés jogszerűségétől, a tüntetők előállítása bizonyosan indokolatlan volt.

 

(helsinki.hu)

paranormális Creative Commons License 2012.04.02 0 0 528

Nagyon tanulságos olvasmány...

Előzmény: marcipannyuszi (525)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.30 0 0 527

Mert előtte nem is voltak pl. olajügyek....

Előzmény: hüvelygombás rongyosélet (526)
hüvelygombás rongyosélet Creative Commons License 2012.03.30 0 0 526

"És közreműködnek bizonyos ügyek eltussolásában..."

 

A gyakorlatot Horn kezdte a hugyos ddt vezette KBI-vel.

Azóta mindenki továbbvitte gátlástalanul.

Előzmény: marcipannyuszi (522)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.30 0 0 525

Kis visszatekintés

 

Bűnüldözők, bűnüldözöttek

 

http://beszelo.c3.hu/cikkek/b%C5%B1n%C3%BCld%C3%B6z%C5%91k-b%C5%B1n%C3%BCld%C3%B6z%C3%B6ttek

 

Mi változott?

 

Már az MSZMP-n kívül.

Előzmény: paranormális (523)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.03.30 0 0 524

Hogy miért érzi az egységsugarú állampolgár, hogy rendőrállamban él?

 

Öcsémnek volt egy találó megállapítása...

"Amikor népszerűtlen a kormány, kihajtják a rendőröket az utcára büntetni"

 

Csak azt nem értem, hogy a rendszerváltás óta minden rendőri vezetés ezt bevállalta.

 

Miért kell a rendőrségnek megfélemlítő akciókkal kísért, pótadó behajtással foglalkozni fő tevékenységgént, a rendészeti feladatok rendőrszakmai szempontú ellátása helyett?

 

Mikor lesz már egy olyan rendőri vezetés, amelyik megérti végre, hogy a demokratikus jogállam rendőrsége, a demokratikus jogállam rendészeti szervezete, melynek feladata az állam rendjének a fenntartása, ahelyett hogy a diktatúra óta változatlan felfogásban,  a hatalom rendőrségeként megfélemlítő és megtorló akciókat végezzenek az állam polgárai ellen, akik egyébként adófizetőként a rendőrség munkaadói...

 

Előzmény: los bolondos (518)
paranormális Creative Commons License 2012.03.29 0 0 523

Magyarországon szám szerint is túl sok a rendőr: 48 ezer! Ez elképesztően nagy szám, nemzetközi összehasonlításban is.

 

És mivel mind a statisztikai adatok, mind a szubjektív benyomások azt mutatják, hogy a közbiztonság nemhogy nem javult, hanem sok területen romlott is, határozottan kijelenthetjük, hogy a kormány legfőbb célja ezzel a gigantikusra duzzasztott fegyveres testülettel, az állampolgárok megfélemlítése...

Előzmény: amanita_phalloides (521)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.29 0 0 522

A polgár benyomása az, hogy a feleslges igazoltatáson és csapdahelyes méréseken kívül  mást nem csinálnak.

 

És közreműködnek bizonyos ügyek eltussolásában...

Előzmény: amanita_phalloides (521)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.03.29 0 0 521

Egy köznapi polgár szájából.

Sok a rendőr ott ahol nem kéne...

(Engem például egy négyszámjegyű, gyér forgalmúúton, három rendőraautóval vadásztak le, mert az útjavító 50-es táblánál 80-al mentem.)

Nincs rendőr amikor kéne...

(Ma például ismételten be akartam jelenteni a helyi kapitányságon, hogy immáron harmamdszor lopták el az örökzöldjeimet a vállakozásom utacai részéről. Mégcsak a telefont se vették fel, pedig 2 számot is hívtam. A 107-et nem akartam az ügy csekély jelentőségére tekintettel)

 

A polgár benyomása az, hogy a feleslges igazoltatáson és csapdahelyes méréseken kívül  mást nem csinálnak.

 

Ez így nekem az átlagpolgárnak rendőrállam...

Előzmény: los bolondos (518)
paranormális Creative Commons License 2012.03.29 0 0 520

Úgy csinálsz, mintha nem értenél semmit. De tudod, mit? Simán el is hiszem rólad... :-)))

Előzmény: los bolondos (518)
paranormális Creative Commons License 2012.03.29 0 0 519

Nem tudom, hogy miért jársz ide, dehogy nem vadászni, az biztos... :-DDD

Előzmény: MrJones (517)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.29 0 0 518

Én már csak a "rendőrállam" fogalmának a meghatározására várok. Mitől lenne itt rendőrállam, amikor folyamatosan basztatják a rendőrséget mindenféle szir-szar politikai bizottságok, sőt, már törvényerőre emelkedett, hogy "a rendőr hazudik", amikor a rendőri vezetők kussban vannak már két éve, bármekkora agyalágyultságot talál ki bármelyik politikus.

 

(Olvastál te az ORFK, vagy a BRFK vezetőjétől egyetlenegy megnyilatkozást is?) Ez aztán a "rendőrállam! LOL!

 

 

Előzmény: MrJones (517)
MrJones Creative Commons License 2012.03.29 0 0 517

Mivel nincs rendőrállam, nincs téma.

Előzmény: paranormális (516)
paranormális Creative Commons License 2012.03.27 0 0 516

A topik címe: "Rendőrállam"

 

Megértem, hogy ha félsz a témától...

Előzmény: MrJones (515)
MrJones Creative Commons License 2012.03.27 0 0 515

"Arra gondolsz, hogy egy primitív erőszakos bunkónak semmi esélye nála intelligensebb és műveltebb virtuális közegben, ha nem bilincselheti meg, nem hurcolhatja el, nem alázhatja meg, nem rugdoshatja össze, nem vádolhatja hamisan az ellenfelét, mint a való életben?"

Speciel arra gondolok, hogy mennyire örülök annak, hogy ilyen kifinomult, szellemes  és intelligens, továbbá filozófiai mélységű igazságokat hordozö,  már-már a lét alapkérdéseit feszegető hozzászólásokat olvashatok, mint ez.

De azért ne keseredj el, a te hozzászólásod is jó. :)

Előzmény: paranormális (488)
paranormális Creative Commons License 2012.03.26 0 0 514

Az ügyvéd szerint csapdába csalták a Mészáros testvéreket

 

Pénzügyi érdekekből próbálják rákenni a Baunok házaspár meggyilkolását a Mészáros testvérekre - állítja dr. Tasi Judit. Az ügyvéd maga kezdett nyomozásba.

 

Értetlenül áll dr. Tasi Judit a Baunok gyilkosságban eljáró nyomozóhatóság hallgatása előtt. Mint ismeretes: a házaspár tavaly november 17-én tűnt el szandaszőlősi otthonából, három héttel később megtalálták maradványaikat egy újszászi kútban.

 

M. Bélát december 5-én vették őrizetbe, H. Szabolcsot és Mészáros Tibort december 9-én. Az ügyvéd azt állítja: azóta nem történik előrelépés. Nincsenek kihallgatások, és semmilyen irányvonalat nem kapnak a védők, pedig legalább 15 szakértőt kirendeltek. Ezért saját maga kezdett nyomozásba.

 

– A Mészáros testvérek műfüves pályák építésével foglalkoztak. Több pályázaton nyertek, amivel érdekeket sértettek. Sajnos besétáltak a csapdába - állítja az ügyvéd. Szerinte az ügy hemzseg a furcsaságoktól. A napokban M. Bélát az ő tudta nélkül átszállították Szolnokról a kecskeméti börtönbe.

 

– Minden kapcsolattartást megtiltott a családjával az ügyész. Havonta egyszer kaphat csak csomagot. Kecskeméten én is ritkán tudom látogatni. Valószínűleg ilyen eszközökkel próbálják megtörni - vélekedik dr. Tasi Judit. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Főügyészség a Borsnak azzal indokolta a kapcsolattartás megtiltását, hogy a büntetőeljárás eredményességét veszélyezteti, ha a gyanúsított kommunikál a hozzátartozókkal.

 

A védő hozzáfűzte: a Baunok-ügy aktái, amelyeket december 16-án elloptak az autójából, azóta sem kerültek elő, ahogyan a telefonja sem. A rendőrség megszüntette az eljárást azzal, hogy az elkövető ismeretlen.

 

G. J.

 

(borsonline.hu)

paranormális Creative Commons License 2012.03.23 0 0 513

Ugyan már, menj inkább Konyárra szórakozni, ott megmutathatod, hogy nem vagy lúzer. És ha már jól kiszórakoztad magad, és visszajöttél, akkor talán komolyan veszlek, de így... :-DDD

 

PS: Az, hogy szórakoznak veled, még nem jelenti azt, hogy szórakozol... :-DDD

Előzmény: MrJones (512)
MrJones Creative Commons License 2012.03.23 0 0 512

"Nem mondasz te itt semmit, csak vergődsz, és némi porhintéssel próbálkoznál, ha menne, de még az sem megy..."

A lényeget már elmondtam, csak basztál odafigyelni, mer' a fight az fontosabb volt.
Nno, ezért vagy lúzer, nem az egzisztenciád miatt.
Azóta szabadjáték van. Szórakozom. :)

"Van tisztességes foglalkozásom, vezető beosztásom, elfogadható fizetésem. A szakmám képviselőire megbecsüléssel tekint a társadalom, nem undorral és megvetéssel...
Szóval, ki is itt a lúzer?! :-DDDDDDDDDDD"

Volt itt már nálad gazdagabb fickó is, oszt az is lúzer vót. Nézz be az "Egy tőkés üzenete" c. topikba, ha érdekel.

Bájdövéj több soron is lúzer vagy. Akarod tudni miért?

Előzmény: paranormális (508)
MrJones Creative Commons License 2012.03.23 0 0 511

"És a legfontosabbat majd elfelejtettem: Ha most felhívna a Hír TV egyik riportere, akkor nem vizelnék magam alá... :-DDD"

Hú, bazmeg. Te ilyen kemény vagy?
Egy telefonáló hörrtévés riproter.... az azért dúrva!

 

Te egy ilyen izé lehetsz, na!.... Megvan! Híró! :)

Előzmény: paranormális (509)
MrJones Creative Commons License 2012.03.23 0 0 510

""Talán azért, mert nem tapad vér a kezemhez?!"

Húúú bazzeg..."

Nincs húbazzeg... az olvtárs elárulta, hogy nem az egészségügyben dolgozik, és nem is a húsfeldolgozóiparban. Továbbá sose tört be az orra, vagy vágta el a kezét.

 

De hogy ez mitől erény más olvtársakkal szemben, azon még agyalnom kéne. :)

Előzmény: los bolondos (507)
paranormális Creative Commons License 2012.03.20 0 0 509

És a legfontosabbat majd elfelejtettem: Ha most felhívna a Hír TV egyik riportere, akkor nem vizelnék magam alá... :-DDD

Előzmény: paranormális (508)
paranormális Creative Commons License 2012.03.20 0 0 508

"1."

 

Nem mondasz te itt semmit, csak vergődsz, és némi porhintéssel próbálkoznál, ha menne, de még az sem megy...

 

"2."

 

Én, mint netfüggő lúzer? Hát nem is tudom...

 

Van tisztességes foglalkozásom, vezető beosztásom, elfogadható fizetésem. A szakmám képviselőire megbecsüléssel tekint a társadalom, nem undorral és megvetéssel...

 

Szóval, ki is itt a lúzer?! :-DDDDDDDDDDD

Előzmény: MrJones (504)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.20 0 0 507

Őszintén mondom: nem értelek.

 

Nem is akarsz érteni. Ez nem nekem gáz, hanem neked.

 

Miért legyen "kisebb az arcom"?!

 

Talán azért, mert nem tapad vér a kezemhez?!

 

Húúú bazzeg...

 

 

"Ocsmány fröcsögés" lenne, amiért tűrhetetlennek tartom, hogy ocsmány bűnözök szolgálhassanak rendőrként Magyarországon, állami bűnsegédlettel?!

 

Igen, az, mert az egész rendőrséget állítod be komplett bűnözőnek.

 

Persze, félre ne értsd, pontosan azt írod, amit várok tőled... :-)))

 

Nem értem félre, egy feketeöves netharcostől ez is szép teljesítmény amúgy... :-D

Előzmény: paranormális (492)
MrJones Creative Commons License 2012.03.20 0 0 506

Mekkora az a képernyő?

Előzmény: amanita_phalloides (505)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.03.20 0 0 505

Húú wazze!

Majdnem szétment a képertnyőm a nagy arcodtól...

 

Előzmény: MrJones (503)
MrJones Creative Commons License 2012.03.20 0 0 504

"Arra gondolsz, hogy egy primitív erőszakos bunkónak semmi esélye nála intelligensebb és műveltebb virtuális közegben, ha nem bilincselheti meg, nem hurcolhatja el, nem alázhatja meg, nem rugdoshatja össze, nem vádolhatja hamisan az ellenfelét, mint a való életben? Jól gondolod..."

 

1. Erre te gondolsz.

Hogy én mire gondolok, azt majd én megmondom (már persze, ha az orrodra akarom kötni).

 

2. Itt speciel a netfüggő lúzer fórumfighterek próbálnak rugdosódni, nem a rendőrök.

Előzmény: paranormális (488)
MrJones Creative Commons License 2012.03.20 0 0 503

"Nagyon okosnak tartod magad..."

Ó, én még annál is okosabb vagyok.
Olyan okos vagyok, hogy néha magam is elámulok magamon.
Valójában ezért már rég szobrot érdemelnék, csak a tezsvíreim még gyűjtik rá a rízt. :)

"...de én egy szót nem szóltam az egyes rendőrőkről!"

Ahamm...

"Ők úgy gondolják, és valószínűleg azt a parancsot is kapják a politikai elittől, hogy ők A HATALOM rendőrsége és legfőbb feladatuk az, hogy az állampolgár mindenkor magán érezze a hatalom "ujját", azt érezze, hogy bárki, bármikor, bármiért elkapható."

No mesélj, ebben a kontextusban kiket értettél "Ők" alatt? :)
(Értem én, hogy konkrétan nem tudod leszarozni Kovács XXII. János törzsőrmestert, merthogy sosem találkoztál vele. Így hát marad a kartács, "sz*pjon le mind"-jeligére.)

"Az, hogy én mennyi rendőrt ismerek IRL-ben, nem tartozik az itteni URL nick-em megnyilatkozásaihoz."

Mindjárt gondoltam, hogy nem dicsekszel azzal a nullával. :)
De, öcsisajt... pontosan, hogy tartozik. Ugyanis annyira khmm... szembeszállsz a tényekkel, hogy ennek oka csak ellenségesség, vagy tudatlanság lehet.
Magyarul: vagy bűnöző vagy, vagy buta. Választhatsz. (Megjegyzem, a második nem szégyen.)

"Egyébként a rendőröket személy szerint inkább sajnálom..."

Ja. Azért jöttél ebbe a topikba, hogy a sajnálatodat fejezd ki, csak én hülye gondoltam, hogy azért, hogy beléjük rúgj virtualice.
*Ásít*
Micsoda meglepetés.

Előzmény: amanita_phalloides (463)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.20 0 0 502

1972

 

III/1. Vizsgálati Osztály

III/1-A. Alosztály

– vizsgálatok folytatása kémelhárítási ügyekben

 

III/1-B. Alosztály

– vizsgálatok folytatása belső reakció elhárítási ügyekben

 

III/1-C. Alosztály

– vizsgálatok folytatása katonai ügyekben

 

III/1-D. Alosztály

– értékelés, elemzés, nyilvántartás

 

III/1-E. Alosztály

– jogi véleményadás és állásfoglalás

 

III/1-F. Alosztály

– börtönelhárítás, fogdaügynöki hálózat működtetése

 

III/1-G. Alosztály

– őrszolgálat

 

Anyagi, pénzügyi csoport

– költségvet, pénzügyek

 

– a fogvatartottak értékeinek és a bűnjeleknek a kezelése

 

http://www.dura.hu/revesz/struktura45-90.htm

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.20 0 0 501

Senki nem vonta kétségbe szellemi képességeit.

 

Attól függ, mire használta...

Előzmény: amanita_phalloides (498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!