Keresés

Részletes keresés

Ripesz Creative Commons License 2016.09.04 0 0 2073

Szia Hul!

 

Az egész éves pörgés után én is szívesen választanám a nyugodtabb, minél érintetlenebb környezetben levő kempingeket, de több ok miatt örülnék néhány nagyobb, jól felszerelt kempingnek:

Csak full főszezonban tudunk menni, a kis kempingekben beesős alapon ritkán van klassz szabad placc, a nagyobb kempingekben egyszerűbb ilyet találni.

Előre látatlanban nem szívesen foglalok, szeretem a helyszínen kiválasztani a placcot. Erre megoldást jelentene, ha szeretnénk ugyanoda visszajárni és ismernénk a placcokat az adott kempingben.

Mi viszont inkább szeretünk új helyeket felfedezni.

Van két kamasz gyermekem, akik nem szeretik az ingerszegény, nyugodt környezetet és mivel várhatóan az utolsó közös szűk családi körű nyaralásainkról van szó, próbálok olyan helyeket találni, ahova ők is szívesen velünk tartanak.

Szerencsére - a fórum is nagy segítségemre van ebben és viszonylag sok saját tapasztalatom is van  - elég jól ismerem a kempingezési lehetőségeket Dalmáciában, ezért én továbbra is azt gondolom, hogy nagy igény lenne a nagyobb, komolyabb kempingekre, főleg Közép és Dél-Dalmáciában.

 

Előzmény: hul (2072)
hul Creative Commons License 2016.09.02 0 0 2072

Nézd, léteznek kicsi és kevéssé felszerelt, nem látványos, nem túl modern, apró kempingek.

Vannak nagyon kiépített és modern, igaziból az igényeinket biztosító korszerűek. Általában van egy szint, ami már jó. És van egy pár dolog, ami akármilyen, nekünk jó... pl. olyan istenhátamögötti kis kempingek mondjuk Korculán, ahol semmi nem modern, de a hely elképesztően jó. Vagy Divna, ahol juniusban nem lehet köv. évre foglalni, mert megtelt a foglalás! Pedig nem menne át egy köjál (antsz) vizsgálaton, viszont amennyire nomád, annyira gyönyörű a hely. Az Isztián már programok vannak, playback, de műsor, és tánc meg gyerektorna és verseny, tök jó. Majdnem olasz village és ezer más szórakozás. De ha a tengert Hvarhoz, Korculához, Okrug Gornijhoz (Brac és nem is sorolom tovább) hasonlítom, igen, ezek nekem legalább is sokkal szebbek. 

Délen is nagyon épül, és érdemes gondolkodni, hogy az a plusz km megéri, főleg aki nem volt (mert aki volt, az megy) nagyszerű kempingek vannak. Van sok! Bemegy az ember és megnézi, ha átmegy a rostán, és van hely, akkor jó. Többet már nem reklámozom, még a végén nem marad egy parcellea sem nekem:-)

 

 

Előzmény: Ripesz (2071)
Ripesz Creative Commons License 2016.09.02 0 0 2071

Sziasztok!

 

Idén Dél-Dalmáciában nyaraltunk apartmanban, de még mindig nagy szívfájdalmam, hogy nincsenek erre az isztriaihoz hasonló színvonalú, szolgáltatású kempingek.

 

Már többször szemeztem a neten erre felé található kempingekkel, most kettőt kíváncsiságból meg is látogattam.

 

Mlini, Camping Kate

http://campingkate.incroatia.info

 

Kicsi, családias kemping kultúrált, de kevés vizesblokkal. Olyan, minha nagymamám udvarát és a hozzá tartozó gyümölcsöst alakítottam volna át. Vannak benne kis zegzúgos helyek kis sátrasoknak, ez a része romantikus hangulatú, ha 18 éves lennék, lehet, hogy elhoznám egyszer ide a csajomat, és egy szál gitárral a világbékéről énekelve udvarolnák neki naphossszat.

 

Nagy sátorral, lakókocsival a kemping utca felőli része használható. Itt szerintem 10-15 egység fér el kényelmesen. Ami nem tetszett, hogy bár részben füves a terület, nagyon poros. A part sok lépcsőn keresztül érhető el, ahol van büfé, étterem, de nem a kemping saját strandja.

 

Kupari Camping

Egy valaha szebb időket látott nagy, sík területen található kemping. Nagyon dús a növényzet, fák, leanderek mindenfelé. A sátorhelyek nagy része árnyas, tágas. A környezet gyönyörű.

Vizesblokk: hogy is mondjam... nem győzött meg. És akkor még a feleségemről nem is beszéltünk. :)

Az látszik ezen a kempingen, hogy nem tudnak/akarnak rá igazán költeni, amit ki lehet hozni pénzt ebben az állapotában, azt kiszedik belőle, de ennyi.

Próbáltam kitalálni, hogy miért nem találta meg ezt a kempinget eddig befektető, de arra jutottam, hogy elég nagy hátrány egy kempingnél, ha a főút tengertől távolabbi oldalán fekszik, és kempingekhez képest sokat kell a partig menni.

 

Habár a mostani mobilhome építési lázat látva kempingekben itt is lehetne egy központi medence, 300 mobilhome és 5 sátorhely.

 

Summa summarum, ha erre jövök nyaralni, egyenlőre maradok az apartmannál, annak ellenére, hogy a kempingezést sokkal jobban szeretem.

Mimájszelfendáj Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2070

Szia! Nagyon klassz kempingnek tűnik. Néztem a honlapot, de nem találtam rajta se árat, de kemping térképet. Tudsz abban segíteni, hogy mennyi volt egy parcella, 1 autó. Először mennénk sátorozni két gyermekünkkel, és mindenképpen kicsi, családias kempinget keresünk. 

Előzmény: kmrmtms (2064)
kmrmtms Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2069

Mi pl iden oda vissza BiHen mentunk keresztul, uzemanyag olcso, ettermek is olcsobbak mint itt, erdemes hatar elott megtankolni es bevasarolni. A Bosznia-Hercegovina topikot javaslom.

Előzmény: tibor200 (2068)
tibor200 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2068

köszi 

hogy az autópályadíjakat elkerüljük ha egyáltalán lehetséges ez Splitbe úgy mennénk , hogy Bosznia Hercegovinán át.

Pélmonostor,Eszék,Diakovár--HR, Samac (Bosznia)--Modrica-Doboj-Zenica-Travnik-Tomislavgrad-Trij, Split

 

Vélemények ? Milyen átjönni Bosznián ? Bár így nehezebb eljutni oda mert lassabbak az utak 700 km az út így kb.---11 óra az út a tervező szerint 

Autópályán 750 km ---7 óra

kmrmtms Creative Commons License 2016.08.24 0 0 2067

Szia! Itt nézd ki mi tetszik a kiszemelt környéken: http://www.avtokampi.si + a kempingek weboldala, Google Streetview...

Majd szerintem ott helyben nézzétek meg, amelyik legjobban tetszik ott telepedjetek le, szerintem szeptemberre foglalni teljesen felesleges, mi a főszezonban sem szoktunk előre foglalni.

Jó pihenést majd!

Előzmény: tibor200 (2066)
tibor200 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 2066

SZEPT 13 án mennénk kempingbe . Azt mondjátok északon (KRK sziget,Crkvenica,Baska környéke )szeptember már nem biztos,hogy jó az időjárás és inkább Split környékére érdemes menni?

Vannak e ott jó kempingek Split környékén , érdemes e előre foglalni vagy jobb ajánlatokat találunk ha odamegyünk vagy szabadsátras helyek lesznek mindenképp ? 

Rezsee Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2065

Mi a Rapoca-ban (Nerezine) voltunk tavaly. Nagyon jól éreztük ott magunkat. Picit messze van Malihoz, de így is szinte napi szinten bementünk, csak a Cikat adná magát helyben, besétálva, mindenki ihatna bármit egy vacsorához stb. De nem tudtunk vele megbarátkozni...

Előzmény: kmrmtms (2062)
kmrmtms Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2064

Fotókat lehagyta.

 

Előzmény: kmrmtms (2063)
kmrmtms Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2063

Idén a Zivgosce - Drvenik közötti Male Ciste kempingben voltunk, egy egy egész évben nyitva tartó családi kemping, a fürdők, wc-k patyolat tiszták, nekünk úgy tűnt túl sokat is takarítják, többször várni kellett, hogy bemehessünk, mert éppen dolgoztak rajta. Nekünk a strandja is nagyon tetszett. Mivel kicsi, így semmi sem volt messze a kempingen belül.

Ez a kemping ha fentről jövünk, a Dole és Boban utána a következő, kb 2 km-re.
A Dole-et is megnéztük de csak a vizesblokkokat, amik nagyon le voltak pusztulva, egyáltalán nem bántuk meg, hogy végül ne ide jöttünk.

A kempingbe még akármikor visszamennénk, de a környéket valószínűleg el fogjuk kerülni, mert nekünk kevés olyan hely van, ahova innen érdemes kirándulni, az egyik ilyen a Biokovo NP Sv Jure csúcsa, ide érdemes felmenni (mi 8-ra voltunk a park bejáratánál, hogy az egy nyomsávos úton kevés szembejövő legyen, be is jött a terv, lefelé kb 10 autó jött szembe és két busz, de akkor éppen egy kilátó pontnál álltunk). Persze, ha úgy nézzük, innen elérhető Split és Dubrovnik is, de mi ezeket a városokat már láttuk.

Megnéztük még az Uvala Borova kempinget is, nekünk az sem tetszett.

kmrmtms Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2062

Nekünk ott Osornál a Bijar tetszett, de amikor ott voltunk sok éve főszezonban, nem volt hely. Végül a Kovacineben kötüttünk ki, ami egy nagyobb kemping, ettől függetlenül igen jól éreztük magunkat, sokszor besétáltunk Cresbe.

 

Előzmény: Rezsee (2061)
Rezsee Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2061

Köszönöm,  de mi éppen a kisebb kempingeket szeretjük! Idén harmadszor néztem meg Losinj-ban a Cikat-ot, hátha első két alkalommal rosszul mértem fel és nem volt hiába való a látogatás... Most már biztosan tudom, hogy nem fogok ott táborozni! :-)) Hatalmas, ipari méretű, nem nekem való, pedig domboldalas, árnyas, amilyet én szeretek! :-(

Előzmény: solymi papa (2057)
solymi papa Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2060

Bunculuka ezért tetszett.

Előzmény: hul (2058)
solymi papa Creative Commons License 2016.08.22 0 1 2059

Bunculuka mobil házaiból elképesztően szép a panoráma. Konobe meredek partoldalába a fenyvesbe 'vésett' parcellákról is szép a tenger, igaz a fákon keresztül.

Előzmény: hul (2058)
hul Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2058

Az FKK (pl. Bunculuka) kempingek legkevésbé sem a panorámájukról híresek és/vagy keresettek... 

Előzmény: solymi papa (2057)
solymi papa Creative Commons License 2016.08.22 0 0 2057

Én inkább függőágyaztam, ami nehezebb, mert két szabad fa még ritkább. Ezért jól bejártam a kempingeket. Glavotok, Konobe, Zablace, Bunculuka, Tiha láttam szabad sátor helyet, és csatlakozót is. Persze a nem számozott terület nyilván sehol se panorámás tengerparti rész. Zablace Baskában tünt a legnagyobbnak

Előzmény: Rezsee (2056)
Rezsee Creative Commons License 2016.08.21 0 0 2056

Esetleg egyéb tapasztalatok is jöhetnek! :-) Krk-en még nem sátoroztam.

Előzmény: solymi papa (2054)
Rezsee Creative Commons License 2016.08.21 0 0 2055

Ha jól értem több kempinget megnéztetek! A nem parcellázott helyeken jellemzően megoldható volt (lett volna) az áram vételezés? Mondjuk 50 m-es hosszabbítóval! Mi is mindig beesünk, helyszínen választunk, ezért elsősorban nem a parcellázott jöhet számításba. Bár éppen tavaly az egyik kempingben volt jó hely, de nem tudtunk áramot varázsolni hozzá, 3 km-re másik helyen meg találtunk szuper parcellát villannyal, saját vízzel olcsón! :-)

Előzmény: solymi papa (2054)
solymi papa Creative Commons License 2016.08.21 0 0 2054

Most voltam Krk kempingjeiben. A szabad sátras placcon mimdenhol volt hely, persze függ a sátor mérettől. A számozott parcellák mindenhol tele voltak.

Előzmény: tibor200 (2052)
vonalzoo Creative Commons License 2016.08.20 0 0 2053

Na, csak hogy ebben a topikban is szerepeljen Grebastica település :)

A faluban 3 étterem van, 1 pékség, 1 zöldséges, 1 cukrászda, 2 kisbolt, valamint fent a 8-as úton még egy bolt meg a 'Malacos' étterem. Ezenkívül egy parti sétány, néhány minikemping meg apartman, meg nagy-nagy csend este, buli semmi - szerencsére:)

Közelben (7-8 km) egyik irányban Sibenik, másikban Primosten.

 

tibor200 Creative Commons License 2016.08.19 0 0 2052

Ha kocsival kimegyek foglalás nélkül a tengerpartra kempingben sátorral pl augusztusban mostanában van e esélyem hogy lesz hely   ? KRK szigetet néztem ki az van talán a legközelebb és szépnek tűnik.

technokalor Creative Commons License 2016.08.12 0 0 2051

Köszi. Kár, hogy nem lesztek ott.

 

Előzmény: hul (2049)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.12 -1 0 2050

Kemping,lakókocsi,lakóautó-könnyedebben címkével új topicot nyitottam, várok mindenkit szeretettel!Sátrasokat is! A kinek ez a hobbija,ott a helye!

hul Creative Commons License 2016.08.11 0 0 2049

Szia: bementek (VW) és menjetek át az alagúton, kerülő de nulla forgalom arra) mikor épp beértek a városba, a kikötőhöz, figyelni, balra egy parkolóház. Tavaly 5 kn volt óránként, és tuti hely. Egy fél napra ott hagytuk a verdát! Megosztottam a többieknek is, de majd mondom neked telefonon! 

 

Előzmény: technokalor (2048)
technokalor Creative Commons License 2016.08.11 0 0 2048

Köszi!

 

Előzmény: ember a szélben (2046)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.11 0 0 2047

Bicsakkal - bicajjal 

Előzmény: ember a szélben (2046)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.11 0 0 2046

Ha a kempingben akartok lenni mindig,akkor szuper. Van ott minden,ami kell...De ez nem Split,az messze van,vagy 7km, bicsakkal kémény hegyi túra, busz még csak hétköznap jár normálisan. Egyébként jó a hely, tiszta, jól felszerelt. De a város messze, és Split borzasztóan lepusztult,mocskos hely. Persze az óváros rendben van.

Előzmény: technokalor (2044)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.11 0 0 2045

A camping előtti öböl olyan saját stranddal tekinthető, ott nincs tömeg.De mondjuk nem is olyan szép,az igaz.

Előzmény: wolverine87 (2043)
technokalor Creative Commons License 2016.08.10 0 0 2044

Szia !

 

Milyen a Split Camping ? Hétvégén indulunk oda, a gyerekek  tejesen oda vannak érte,   mert a videón látták az ugrótornyot.

 

Köszi.

Előzmény: ember a szélben (2042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!