Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 4743

Az addig ugye tökjó, hogy a beállításaimnál látom, kit s mikortól ignorálok. Amíg nincs meg a súlyozott nickjelölés, esetleg megtennétek, hogy azt is láthassuk, kik és mikortól ignorálnak _minket_!?

 

Dánke, fütty&fürütty

 

 

 

|en| Creative Commons License 2014.12.01 0 0 4742

Írd meg a modiknak melyiket szeretnéd törölni és elvégzik a kivégzést.

Előzmény: Peti52 (4741)
Peti52 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 4741
Olyan gondom van hogy az e-mail címen meg a jelszavamon van 2 nick név.az egyiket le akarom törölni akkor letörlődik a másik is?hogyan tudnám ezt megcsinálni?
Carina_S Creative Commons License 2014.09.19 0 0 4739

Kiigazítás, kiegészítés. Az egyik bekezdésből négy fontos szó kimaradt, így a mondat értelemzavaró módon került beírásra. ((Álmos voltam..., :(.)) A kimaradt részeket "így" pótoltam.

 

 

Helyesen:>>

 

Nyilván sok-sok olyan nick van itt fenn a fórumon, aki semmilyen körülmények között sem szeretné kiadni a mailcímét, de néha tényleg jó volna neki, ha valóban privát üzenetet tudna küldeni valamely más felhasználó felé (én is ebbe a típusba tartozom).

Előzmény: Carina_S (4738)
Carina_S Creative Commons License 2014.09.19 0 0 4738

Ötletem: építsetek be az Index Fórum fórumszoftverébe egy olyan privát üzenetküldő funkciót, amely a mailcímek megadását kikerülhető módon tesz lehetővé privátüzenet-küldési lehetőséget. (Természetesen a jelenlegi, vagyis a mailcím megadását lehetővé tevő üzenetküldés-funkció megtartása mellett.)

 

Miért??? Megindokolom ezt most itt, alább:>>

 

Nyilván sok-sok olyan nick van itt fenn a fórumon, aki semmilyen körülmények között sem szeretné kiadni a mailcímét, de néha tényleg jó volna neki valóban privát üzenetet küldeni valamely felhasználó (én is ebbe a típusba tartozom).

-- Másrmost, ez itt egy az egész Index Fórum egy anonim fórum. Vagyis itt az egész Index Fórumon a nickek alapból anonimak. Tehát ebből fakadóan, aki nem rakja ki a mailcímét, az teljesen anonim is szeretne maradni. Azok a kivételt képező nickek viszont, akik kirakják a mailcímet az adatlapra, azok azért rakják ki, mert benne vannak a privát üzenetküldés lehetőségének kihasználásában.

-- Ennek az a magyarázata, hogy ezen a fórumon a privát üzenetküldés csak és kizárólag a saját mailcímed valamilyen módon történő megadásával lehetséges (kirakás a saját nick adatlapjára, vagy közzététele egy hozzászólásban itt a fórumon).

 

((Más fórumokon persze azért másfajta is lehet ám a helyzet. Például az NlCafe (Nők Lapja Cafe) fórumán van erre egy köztes megoldás, hogy az üzenet el is tudjon jutni privátban, de ugyanakkor a mailcímedet se kelljen kiadnod. Ők ezt úgy oldották meg, hogy minden egyes elkészült (vagyis már közzétett) hozzászólás alján van az eszközgombok között egy "Privit neki" feliratú gomb is. Így azon a fórumon ha a célszemély (azaz cél-nick) bármely hozzászólásán megnyomod a "Privit neki" gombot, akkor egy olyan komment-szerkesztő ablaka ugrik elő, amelyen a csak a cél-nicknek küldendő hozzászólást írhatsz, amelyet a fórumon belépve, de csak és kizárólag ő olvashatja el (a "Bejövő privát üzenetek" között), meg persze te is elolvashatod -- ellenőrzésképpen -- , mint az üzenet elküldője a "Kimenő privát üzenetek" között), és ugyanakkor nem jár együtt a mailcímed kiadásával. Más szóval a "Privit neki" üzenetben a privát "hozzászólásod" ott a kettőtök között elküldött titkos, azaz privát "komment", azaz pontosabban privát üzenet marad, és ugyanakkor a te mailcímedet sem kell kiadnod neki. Azaz ahogyan mondani szokták: "A kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad.". -- Jó volna persze, ha ez a lehetőség itt az Index Fórumon is meglenne, itt azonban jelenleg ilyen üzenetküldési mód sajnos nincsen.))

 

Jó lenne, ha a fórumszoftver fejlesztésében valami módon lehetőség nyílna rá, hogy a fórumszoftver-szerkesztők a fent leírt megoldást be tudnák építeni valamiképpen az Index Fórum fórumszoftverébe úgy, hogy emellett a mostani mailcím-megadásos funkció is benne maradhasson. Így azok, akik anonim privát üzenetet szeretnének küldeni, ők is elégedettek lehessenek, azonban emellett egyúttal azok is elégedettek maradhassanak, akik a mailcímük megadását lehetővé tételét magában foglaló jelenlegi üzenetküldő funkciót szeretnék továbbra is használni.

 

Carina_S

 

seci Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4737

Sziasztok!

Csak en nem talalom vagy nincs lehetoseg arra, hogy az ember kitorolje a Bejart topikok listajat?

-seci

Esp_ Creative Commons License 2012.08.30 0 0 4736

abban igazad van, hogy nem mindenki tenné szívesen közzé a mailcímét

 

sajnos tényleg nehéz vagy sokszor lehetetlen a kapcsolatfelvétel itt a fórumon

valamit kezdeni kellene...

Előzmény: Carina_S (4735)
Carina_S Creative Commons License 2012.08.29 0 0 4735

Igen ám, gondoltam is én is rá, csakhogy a "CAPTCHA"-val védett e-mail címek miatt megnehezülne a privitezés; mindenkinek folyton a másik engedélyét kellene kérnie, hogy megnézhesse az e-mailcímet, vagy nem???!

Előzmény: Esp_ (4734)
Esp_ Creative Commons License 2012.08.29 0 0 4734

vagy CAPTCHA is simán védhetné a mailcímeket,

és az pár óra alatt befejleszthető is lehetne a rendszerbe

Előzmény: Carina_S (4733)
Carina_S Creative Commons License 2012.08.29 0 0 4733

A privát üzenetekről írásának különböző fórumokon történő kezeléséről írnék pár sort.

 

Nemcsak itt, az Index fórumon vagyok fent, hanem a NlCafe Fórumon is. Így van róla tapasztalatom, hogy ott miben más a "Privát üzenet" funkció, mint itt.

 

__________________________________________________________________________

 

Itt, az Index Fórumon a "Privát üzenet" úgy működik, hogy vagy elérhetővé teszed a saját e-mail címedet, vagy nem -- az adatlapodon. Lásd: (1. Kép.)>>

<<(1. Kép.)

 

Ha igen, akkor az "Email: küld" funkcó az e-mail levelezőkre rakja át az privitezést, és így az e-mail küldő levelezőprogramokon (pl. Outlook Express, Gmail, Freemail, Citromail, stb. ...) keresztül zajlik le a továbbiakban a privitezés -- de már a fórumon kívül.

Ha most egy kémprogramszerűen működő robotvírus az elérhetővé tett adatot az adatlapodon kiolvassa, lehúzza róla az e-mail címedet, és pár nap alatt "szénné spammolja" azt, te pedig, vagyis a fórum-felhasználó ("User") meg telepítheted a különféle spamszűrők valamelyikét.

 

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

 

Az NlCafe Fórumon ez másként működik. Ott van egy direkt erre a célra beépített "Privit neki" funkció, és így a privitezés -- az e-mail küldő levelezőprogramok kihagyásával -- a fórumon belül marad. Lásd: (2. Kép.)>>

<<(2. Kép.)

 

A fórum pedig -- a saját adatvédelmi beállításain keresztül --  egészen automatikusan meg tudja oldani azt, hogy a spamgyártók ne "bűvészkedhessenek" sem a privitezéssel, sem az e-mailezéssel! Így a spamgyártók pofára esnek!

Ezenkívül még az az óriási előnye is megvan, hogy az a fórum-felhasználó ("User"), aki nem akarja vagy nem meri közzé tenni az e-mail címét -- mert már megjárta a spamokkal -- , az is nyogodtan privitezhet -- természetszerűleg a fórumon belül!!!

Így a fentebb említett  e-mail-spammolási gond automatikusan megszűnik létezni!

 

__________________________________________________________________________

 

Tisztelettel javaslom az Index Fórum részére az NlCafe Fórum megoldási ötletét átvenni, mivel praktikusabb!

 

Carina_S

rainy day woman Creative Commons License 2012.08.08 0 0 4732

A részletes kereső hsz keresőjében lehetne olyan választás is, hogy kinek az előzményére írt válaszban keresse a kifejezést.

türelmes Creative Commons License 2012.01.30 0 0 4731

Régen, is  megvolt és most is megvan egy nagyon boszantó folyamat: hosszabb ideig tartozkodik az ember a forumon, mert válaszolgat is, egyszer csak mikor a válasz el akarja küldeni, idötüllépés miatt elszáll a hozzászolása. Kérdésem:

1., Nem tudják megoldani, hogy amig aktiv addig ne legyen időkorlát?

2., Ha nem,  legalább adjákmeg a lehetöséget, hogy a megírt hozzászolást megmentse, pl. ugy hogy felajánja az ujra aktivitást.

Tisztelettel: a kevésbé türelmes.

Kilroy Creative Commons License 2012.01.24 0 0 4730

Szerintem jók voltak a modistopikok linkjei felül; kíváncsi volnék, miért gondolta, aki átrakta alulra, hogy ott jobb helyen lesznek...

JuhyTomi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 4729

Köszi szépen, akkor ezért nem találtam :)

Előzmény: eref (4728)
eref Creative Commons License 2011.12.19 0 0 4728

Gyűjts össze előbb még 178 hozzászólást. (:

Előzmény: JuhyTomi (4727)
JuhyTomi Creative Commons License 2011.12.19 0 0 4727

Bocsi hogy ide írok de nem tudom hogy kell új fórumot nyitni...
Tud valaki segíteni?

fakivágás Creative Commons License 2011.11.25 0 0 4725

nagyméretű képek beilleszthetőségének lehetősége hasznos lenne

eref Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4723

Hogy lehet?

Előzmény: Törölt nick (4707)
wadmizee Creative Commons License 2011.11.01 0 0 4722

1.Minden moderátort utaztassunk két hétre Tanganyikába.

 

2.Ezen idő alatt mindenki önmagát moderálja.

 

3.A júzerek 50ezer HUF átutalnak a fórOm számlájára, melyet elvesztenek, ha egy független grémium a sértő viselkedést megállapította.

 

4.Mindenki visszakapja azt a három nikkjét, amit legjobban kedvelt eddig.

 

5.Törölhetetlen panasztopik nyitása, melyben SENKI nem törölhet háeszt,ahol beidézhető, ha a moderátor sértően szólt a juzerrel.

 

6.Ha a független grémium ismételt juzersértést állapít meg, a moderátor egy évre száműzendő.

 

Áldás&békesség.

7fő Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4721

A csatolható fájlok közé javasolom felvenni a *.djvu kiterjesztésű képfájlokat.

 

Egy A4-es képfájl mérete 30-50 kilóbájt, ami tized része a *.jpg fájloknak.

Olvasható és élvezhető képet adnak, így 10 szeresére lenne növelhető a csatolható fájlok mérete, száma.

 

Egy korábbi levélváltáskor javaslatomat Lánczi András is támogatta.

 

Az IE böngészőbe beépülő *.djvu nézegető innét: http://www.caminova.net/en/downloads/download.aspx?id=1

letölthető.

asdf_ Creative Commons License 2011.07.31 0 0 4719

Azt le lehetne programozni valahogy, hogy az indafotorol a forumba linkelt kepek ne ilyen elmebeteg modon jelenjenek meg? Perpill az eredeti meretu kep van belezsufolva egy kb. 200*200-as meretbe. Mivel a bongeszo meretezi at, az ohne antialias miatt eszmeletlenul ronda, ami viszont sokkal fontosabb, 200*200 kozeli kepeket kurvara semmi ertelme nincs az 1-2 megabyte-os eredeti meretbol embeddelni. Tokfoloslegesen general marhanagy adatforgalmat mind nalatok (bar az indavideo player mukodeset latva a nagy forgalom ugy nez ki titeket nem erdekel), mind nalunk es legalabb meg gusztostalanul ronda is. Tessek a kismeretu kepet berakni, nem a fullfelbontasut.

M.machinátor Creative Commons License 2011.07.26 0 0 4718

Szervusz e laca nem, nem ismertem vagyis nem találtam meg,bár itt elég elméleti síkon mozognak a dolgok én valami gyakorlatiassabra gondoltam ,de hát végtére ez sem rossz,kicsit majd beleolvasok.Üdv:Hangay Péter.

Előzmény: e_laca (4717)
e_laca Creative Commons License 2011.07.21 0 0 4717
Előzmény: M.machinátor (4716)
M.machinátor Creative Commons License 2011.07.20 0 0 4716

Kedves inda csoport.Szertnék egy új topikot nyitni ami az alternatív energiák felhasználásával foglalkozna,de ilyen kategóriát nem találtam(gondolom a technikai rovatba lehetne berakni).Hogy kell ennek a menetét levezényelni.(én a vasutas fórumban szoktam írni M.machinátor név alatt)válaszotokat előre is köszönőm.Üdv:Hangay Péter.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.31 0 0 4714

Javaslom, hogy a ,,tömegközlekedés'' topccsoportot nevezzék át ,,közösségi közlekedéssé''

Esp_ Creative Commons License 2011.05.26 0 0 4713

Fantasztikus! Köszönöm szépen, várom! :)

 

Főoldalon a "Legfrissebbek"-nél számomra kényelmes lenne egy link ami PoliDili nélkül mutatná a friss témákat, mondjuk legutóbbi 50-et.

"Legpörgősebbek"-nél is kíváncsi lennék a leglátogatottab mondjuk 100 témára. Így jobban látható lenne épp hova érdemes bekapcsolódni beszélgetni. :)

Előzmény: Törölt nick (4707)
digicat Creative Commons License 2011.05.24 0 0 4712

A cím alatt a forrás egy link (pl. Index/MTI), ha rákattintasz akkor írhatsz a szerzőnek.

Vagy nyissál egy topikot ;-)

Előzmény: Gyuri44 (4711)
Gyuri44 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 4711

Sajnos a Fórumban nem találok olyan helyet, ahol hozzá lehetne szólni a www.index.hu aktuális cikkeihez. Most pl. A pilóták okozták az Air France-katasztrófát

című cikkhez lenne észrevételem, do fogalmam sincs, hogy hova írhatom azt. A honlap jelenlegi klubjai ugyanis visszautasítják a bejelentkezésem. Ezért javaslom egy olyan rovat beindítását, amelynek az a címe, hogy: Hozzászólás az INDEX aktuális cikkeihez.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.21 0 0 4707

ha nem is pontosan ugy ahogy leirtad, de heteken belul lesz lehetoseg arra, hogy az eredeti kepmeretet is meg tudjatok nezni. 

 

Előzmény: Esp_ (4706)
Esp_ Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4706

Kedves Admin!

 

Jelenleg az Index 3 példányban tárolja a képeket

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/*****/THM_000****.jpg     //kicsinyített méret (ez jelenik meg a fórumban)

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/*****/BIG_000****.jpg      //kissé nagyított méret (ez jön be amikor rákattintunk a kicsinyítettre)

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/*****/IMG_000****.jpg     //eredeti méret (ez jelenleg sehol se jelenik meg, de tárolva van)

 

Sok téma van ahol fontos lenne a nagy méretű kép megjelenítése, és igen bosszantó hogy csak kis képeket kapunk.

Ezért szeretném kérni, hogy beállításoknál legyen olyan opció ami alapból az eredeti méretben jelenítené meg a képeket a topikokban, mindenféle fölös kattintás nélkül.

 

Tudom talán többségben vannak azok akiknek a jelenlegi állapot megfelelő, de azt szeretném kérni, hogy legyen meg a lehetősége teljes méretben élvezni a képeket, amennyiben bekapcsoljuk ezt az opciót a beállításokban.

Úgy érzem nagyban nőne a fórum adta lehetőségek köre.

Várom visszajelzéseteket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!