Keresés

Részletes keresés

http Creative Commons License 2000.03.02 0 0 223
Hát ha ez így van, akkor én most letiltom magam. És zenehallgatás közben beszélgetek egy kicsit a barátnőmmel.
Jó éjszakát.
Csékádár Creative Commons License 2000.03.02 0 0 222
Lassan kiderül, hogy mindenki dolgozott már a FIKSZ-ben ... tiszta holivúd!
Előzmény: Csékádár (220)
user_af Creative Commons License 2000.03.02 0 0 221
weyer:
Tedd a kezed a szívedre: a legjobb műsoridőnek számító sávot (6-10 óra között), minden napra? Engedd meg, hogy kételkedjek. Más időpontot elhiszek.
Egyes dolgokat ezek szerint rosszul tudtam, bocs. Viszont az adott felmérésben, ha jól emlékszem, mindössze százas nagyságrendű eltérések voltak a 3 rádió között. Másrészt lehet, hogy Vladimir csak rövid ideig volt a főmufti, és ezt bizony akkor én tudtam rosszul, de a Tilos támogató partykat most is az ő cége (Malacka BT?) szervezi tudtommal (legalábbis volt, amire hívtak is). Tehát elég közel áll hozzátok (úgy értem, indulhatnátok közösen a frekiért a Rádió C-vel).
Hogy a műsorkészítők hova mennek vagy nem mennek, az akkor derülne ki, ha nem kapnátok frekit. Remélem, ezt nem fogod megtudni.
A legismertebb Európai közösségi rádiók - hát a rádiósok között lehet, én a közönségre gondoltam. Azért nem hiszem, hogy egy német vagy francia közösségi rádiónak - tudtommal ott is vannak, a Rezonance-osok beszéltek valami ilyesmit 1991-ben, mikor elfoglalták a most Trafó néven futó épületet, bár lehet, hogy kalózrádiókra gondoltak - ilyen téren nem érhettek a nyomába (meg más magyar rádió sem).
Remélem, korábbi felvetéseim sem tűntek ellenségesnek.
Én nektek szurkolok. És jelenlegi 98-as társaitok szerintem szintén.
PS: Viszont panchónak annyiban igaza van, hogy azon az 1998-as első Fiksz bulin csakugyan kicsit ellenséges volt a hangulat, mikor kiderült, hogy önállóan akartok indulni. Pedig mi is ingyen dolgozunk, tehát anyagi veszteség nem ért volna senkit, ha nem mi nyerünk, sőt... (Ha arra gondolok, hogy időnként az ilyen-olyan úton beszerzett lemezeinket bevisszük a rádióba, hogy legyen mit lejátszani, pedig hát mást is tudnánk vele kezdeni...)
Csékádár Creative Commons License 2000.03.02 0 0 220
A Bludzsero is le volt már tiltva emiatt, a Click klikk csak kezdetben tette ezt.
Előzmény: http (217)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.03.02 0 0 219
No, kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből...szegény user_af...

[ZedIzDead.exkolléga]

Előzmény: Csékádár (216)
Csékádár Creative Commons License 2000.03.02 0 0 218
Mégis némileg kifejtem, mert kurva dühös vagyok.
1. A telefon: jogom van tudni, mint hallgató, hogy ki is beszél ottan. Ez nem kereskedelmi rádió, ahol a betelefonáló csak kellék. Nálunk - ez is alaptétel - mindenki a nevével vállalja a véleményét.
2. A beszéd alatti zene nagymértékben rontja a beszédérthetőséget. Ezért az igényes(ebb) rádiókban nincs zene a beszéd alatt, mellesleg ez tiszteletlenség a muzsikussal szemben is. Ha pl. a Tilost figyeled, ők is leszoktak a reggeli műsor alázenéléséről. Főként telefon esetében marha zavaró.
Előzmény: Csékádár (216)
http Creative Commons License 2000.03.02 0 0 217
Csékádár!

Ha a beszéd alatt tilos zenélni, akkor ezt az ökörséget meg kell szegni. Mint ahogy a Fiksz is megszegi. Mondjam a példákat? Nincs elég hely rá. A Bludzsero-ban, a Clck-clickben ......
Kicsit szelektív a memóriád.

Csékádár Creative Commons License 2000.03.02 0 0 216
Hogy miket tudok meg ... Beszéd alatti zenéért letiltás jár. most nem fejtem ki, miért, de az alapszabályunkban a SZIGORÚAN TILOS BESZÉD ALATT ZENÉLNI kitétel áll. És EZ NEM fog változni, legfeljebb nem fox műsort készíteni. Csakúgy, mit a telefonáló teljes neve.
Előzmény: user_af (214)
http Creative Commons License 2000.03.02 0 0 215
Csékádár!
Az egy áramszünet volt, ez pedig egy kultúrális szünet.
"s bizony, sok-sok pénz kell majd nekünk, tehát lehet, hogy ici-pici kultúrális reklámocska is lesz ottan."
Szerintem a legjobb - akár fizető - kultúrális reklám az lenne, ha egy reggeli Tilos-blokkért kalapoznátok.
user_af Creative Commons License 2000.03.02 0 0 214
Bár ez, remélem, változni fog (a bazmeg kivételével). Én mondjuk a telefonálók teljes nevét eddig se kértem, max. adáson kívül, ha nyert valamit, másrészt időnként nem árt, ha megy a zene a beszéd alatt (legalábbis zenei műsorban, mint az enyém is). Viszont jó dolog, hogy végigjátsszuk a számokat (na jó, ha 2 db 40 perces tétel van egy CD-n egy egyórás műsorban, akkor persze nem, de általában).
Előzmény: Csékádár (211)
Csékádár Creative Commons License 2000.03.02 0 0 213
Kedves Weyer!
Azt gondolom, ez is árnyaltabb dolog. A Tilos összes eddigi vezetője közül Veled a legkorrektebb, baráti a viszony. Közöttünk valóban jó együttműködés alakult ki. A többiekkel azért nem olyan egyértelmű. De én ezt se tartom tragédiának, ezért három rádió ez ...
Most olvastam, hogy több helyen is írtál. A 88,8 MHz eredetileg nem non-profitra lett volna kiírva most sem. Ha nem tűnik hencegésnek, erről én győztem meg az ORTT-t. Sajnos, a többiben - s ezt tényleg sajnálom - nem tudtam eredményt elérni, mert nem volt hozzá elég támogató. A szakmai tárgyalásokon nem vettetek részt, pedig dr. Molnár Adél és dr. Ballai Éva is támogatta, hogy mindenhová lehessen non-profitnak pályáznia. A főigazgató azonban - megfelelő nyomás híján - undorodva söpörte le a dolgot azu asztalról.
Előzmény: weyer (212)
weyer Creative Commons License 2000.03.02 0 0 212
Kedves Csé,
Eccerűnek tényleg nem eccerű, majd végigbeszéljük. Viszont itt az ideje, hogy te is mondd már ki: nem igazak a köztünk lévő konfliktusokról szóló hőzöngések. Én már mondtam ezt itt, te még nem.
Balázs
Előzmény: Csékádár (211)
Csékádár Creative Commons License 2000.03.02 0 0 211
Kedves Weyer és http!
Ma, amikor Péterfivel dumiztunk, legalább 30-féle lehetőséget zongoráztunk végig az 1üttműködés lehetőségére. Még a reggelt se zártuk ki teljesen. Ámde: mindkét rádiónak vannak bizonyos formai és tartalmi elvei. Hogy világos legyen, mire gondolok: egyszer áramszünet volt nálunk, bekéredzkedztünk a Tilosba, csinálhattunk is műsort, DE nem a mi zenénkből. Hanem a Tiloséból.
Fordítva: nálunk telcsizéskor a telefonálónak a teljes nevén kell bemutatkoznia, zenére tilos rábeszélni, nincs bazmeg. Szóval, hidd el, nem olyan eccerű ez.
Előzmény: http (207)
Suze Creative Commons License 2000.03.02 0 0 210
Szia Balazs,

nagyon orulok, hogy vegre valaki megszolal a Tilostol! (Lattam az elozo hozzaszolasoda is, de az reg volt, keves volt) Nagyon hianyoltam, hogy nem irsz gyakrabban, mert ugy erzem, ez a topic inkább a szimpatizansok gyujtohelye, es nekik biztos jobb, ha autentikus forrasbol tisztazza nekik valaki a Tilos "hivatalos" allaspontjat, nem pedig talalgatniuk kell. (Az ellendrukkereknek pedig itt az alkalom, hogy kifogasaikra megfelelo valaszt kapjanak.)
Uttyogy nezz erre gyakrabban!

Suze

Előzmény: weyer (203)
weyer Creative Commons License 2000.03.02 0 0 209
Kedves http!
Nem tudom, hogy elfiogadná-e a Tilos ezt a felajánlást. Erről egyedül nem dönthetek. Előre mondom: ha nem fogadnánk el, az nem a Civil és a Fiksz lenézését jelentené. De nem tudom megjósolni egy erről szóló szavazás kimenetelét. Meg tudni is kéne egy-két dolgot: pontosan meddig maradhatunk jogilag, mikor fognak dönteni a 88,8-tól. Pénteken találkozom Péterfyvel, szombaton van közgyűlésünk, utána tán okosabbak leszünk.
Weyer Balázs
Előzmény: http (207)
Csékádár Creative Commons License 2000.03.02 0 0 208
Kedves http!
Ha kívánod, elolvashatod mintegy soxáz oldalas közös pályázatunkat. Ebben minden műsorórát 57 percnek számoltunk, fenntartva az elvi lehetőséget a törvény által megengedett óránként 3 percnyi, kulturális, társadalmi célú és az egyes tagrádiók arculatával összeegyeztethető önreklámnak. ha Te ebből arra következtetsz, hogy lefexem, akkor nem tudok mit tenni érted. Az a munkatársunk, aki ezt nem tudta ... Na jó, úgy látszik, mindent soxor kell elmesélni :-)))
Csak úgy megjegyzem, hogy jelenleg is mind a három közösségi rádióban van reklám, a törvény szerint ugyanis nem attól függ, hogy fizetnek-e érte, hanem, hogy mi a tartalma. Tehát még egyszer: nem mosópor-reklámról, hanem kulturális (pl. a Bahia lemezkiadó reklámja), társadalmi célú (pl. AIDS-megelőző) és önreklám (FIKSZ buli március 31-én, az R-klubban, gyere!!!)
Kedves Weyer Balázs!
Nekünk 4-6 órát mondott a Péterfi, de ezen nem fogunk összeveszni.
Előzmény: http (205)
http Creative Commons License 2000.03.02 0 0 207
T. weyer!

Köszönöm, hogy most már - általad - minden érdekelt közösségi rádió körvonalaiban kifejtette a véleményét, ki diplomatikusan, tárgyilagosan ki meg Honeckerezve.
MEGKÉRDEZNÉM: ha a Fiksz és a Civil a reggeli műsoraitoknak műsoridőt ajánlana, elflogadnátok-e?

weyer Creative Commons License 2000.03.02 0 0 206
Kedves user_af!
Arra a kérdéseder, hogy "Ha a Tilos nyer, szerinted ők átadták volna a 6-10 közötti műsoridőt másnak?" a válasz igen.
A Tilos az 1998-as pályázatába belevette, hogy amíg nincs több nem nyereségérdekelt frekvencia, addig műsoridőt kíván adni a frekvenciához nem jutóknak és azoknak is, akik nem pályáztak, de szeretnék a szárnyaikat próbálgatni.
E mostani pályázat időszakban, úgy két héttel az eredményhirdetés előtt beszéltem Péterfy Ferivel. Elég lehangoltak voltunk mindketten, mert akkor mértük fel, hogy mind a ketten valószínáleg nem fogunk frekvenciát kapni. Akkor azzal váltunk el, hogy azt mondtam, hogy ha mi kapunk és ők nem, akkor napi 8 órát biztosan átadunk, bár erről még a kuratóriumnak kell dönteni. Ezt nem azért írom, mintha cserébe elvárnánk ugyanezt, bár nyilván minden segítséget köszönünk.
Weyer Balázs
Előzmény: user_af (197)
http Creative Commons License 2000.03.02 0 0 205
Ja...! Talán a Fiksz jogilag tényleges főszerkesztő nője, valahogy még helyreüthetné ezt a malőrt: mi is van ezekkel a leendő reggeli reklámokkal, meg befogjuk a pofánkat nehogy az ORTT előtt rosszfiúk legyünk. Nem ártana, ha helyreigazítana!!!
weyer Creative Commons License 2000.03.02 0 0 204
Kedves Pancho
Nem vagyunk gecik. Megdöbbent, hogy ilyen indulatokat vált ki a dolog. Nagyon kevés közösségi rádió van Magyraországon, sokkal kevesebb, mint kellene - ez az állam, elsősorban az ORTT felelőssége -, már csak ezért sem akarnánk pont a Civil meg a Fiksz ellen áskálódni, akik mégis közelebb állnak hozzánk mint mondjuk a Danubius vagy bármelyik más. Ezer helyen elmondtam, de úgy látszik, nem hat: A Tilos közgyűlése azért döntött az egyedül pályázás mellett, mert nem akarta hét hosszú évre bezárni magát napi 12 órába (amelynek több mint a fele éjjel van, még ha a reggel a mienk is). Túl sokan lettünk, jöttek tehetségesnek ltászó emberek, és nem tudtunk műsoridőt adni nekik és úgy gondoltuk, a rádió ellaposodásához vezet, ha nem jönnek új arcok.
Hozzáteszem, véleményem szerint az akkori külön pályázásnak köszönhető, hogy az ORTT most két frekvenciát írt ki. Ha akkor bambán megegyezünk, akkor mindenki boldogan el lett volna egy frekvenciával.

Weyer Balázs

Előzmény: pancho (177)
weyer Creative Commons License 2000.03.01 0 0 203
Többen hiányoltak valakit a Tilostól, most itt vagyok. Egyszer már írtam, de ez többeknek nem szúrt szemet. Elnézést ha ritkán reagálunk, de nem szoktam itt járni, csak most.
Szóval, ha jól emlékszem user_af-nak:
1. Én is csak egy, '96-os felmérést ismerek, aszerint a Tilos a leghallgatottabb a három közül. Hozzáteszem, nonprofit rádiók esetében nem tartom döntő értékmérőnek a hallgatottságot, mert nem arra megy a dolog elsősorban. Az 1%-ra való hivatkozás sem dicsekvés, de büszkék azért vagyunk rá, mert jóleső visszaigazolás a hallgatóktól, csakúgy mint a Maraton. Összefoglalva: teljesen alaptalannak tartom azt, hogy a Tilos lenézné a Civilt vagy a Fikszet. Nem tudok arról, hogy ennek jelét adtuk volna. A viszonyunk az én tudtommal jó, Péterfy Ferivel (Civil) kifejezetten jóban vagyok, de tudtommal Csével is. Tavaly velük és Giczey Péterrel (Szóla Rádió, Debrecen) együtt írtunk egy könyvbe.
2, Az Európa egyik legismertebb rádiója kitétel megfelel a tényeknek. A közösségi rádiók között Európában évek óta a belgrádi B92 és a Tilos a legismertebb-elismertebb. Ezért, van, hogy különböző tilosos arcok 1996-tól folyamatosan valamilyen vezető posztot töltenek be a Közösségi Rádiók Világszövetségében, ezért hivogatnak minket konferenciákra és ezért kaptunk elég sok aggódó-támogató levelet különböző közösségi rádióktól külföldről. Nem értem mi ebben a gáz.
3, A Tilos műsorkészítői nem mennek át a Pesti Est rádióba. Lehet persze, hogy két-három ember vagy néhány dj átmegy, de annál több nem. Tudunk különbséget tenni közösségi rádió és kereskedelmi rádió között.
4, Németh Vladimir nem a Tilos Rádió főmuftija. Mindössze egy hónapig, 1991-ben vett részt a rádió munkájában. Az azért elég rég volt.

Weyer Balázs

Előzmény: user_af (172)
http Creative Commons License 2000.03.01 0 0 202
PitNyúl
A Tilos-t a plebs-től nem kobozták el, mert nem a plebs hallgatja. Összetéveszted a Danubius-szal.
Ez réteg-rádió (mégha közösséginek is hívják).
Éppúgy mint a Fiksz, vagy a Civil.
Ezek a rádiók a maguk módján, jobbára műsorvezetők folytán tényleges réteg-igényeket reprezentálnak.
Még akkor is, ha a Csékádár euforikus tajtékzásában kifecsegte, hogy hajlandó lefeküdni a vazallusoknak, tiltásoktól reszket az ina, Honeckerről hablatyol, reklámokon spekulál, egészen úgy mint egy tébolyult. Pedig nem egy hülye ember. Ha megnézed a topic elejét, láthatod, hogy egész értelmes dologokat ír. A pályázat megnyerése után pedig egészen váratlanul elfelejtette mi a szabad közösségi rádiózás (lásd egy kicsit lejjebb - 190 ). Ha figyelmesen elolvasod, amit extatikus álapotában ír, láthatod: ő az igazi, kisstílü plebsrádiós. Valalmi elmezavar lett rajta urrá, a 196-ban már nem is érthető mit akar közölni. Súlyos károkat okoz a Fiksz Rádiónak és közvetve a Civil-nek is. Úgy a műsorkészítőknek, mint a leendő hallgatottsági indexnek. Ha még kétszer-háromszor megszólal ebben a zavarodott állapotában, szégyen lesz a Fiksz-ben dolgozni, a műsorvezetők - már aki megmarad - titkolni fogják hol is dolgoznak.

PitNyul Creative Commons License 2000.03.01 0 0 201
A Tilos Rádió mindenféle sablonból jobbra, balra, fölfelé - és lefelé is - bőven kilógott. Nincs az a hatalom, amely kimondta volna, hogy velük a Tilos kis mértékben is kompatibilis. (A SZADESZ sem). És nem is az. A tilos egy olyan lehetetlennek tűnő dolgot valósított meg, hogy egyszerre tudott a liberalizmus HAGYOMÁNYOS értelmében teljesen liberális lenni, ugyanakkor maximálisan demokratikus. Ez nem véletlenül sikerült nekik, igen jó csókák jöttek ott össze...
A Tilos léte egy kicsit analóg hazánkban a szabad fegyverviseléssel. Dózsa Gy. óta a mindenkori hatalom betegesen retteg attól, hogy a plebsz kezébe fegyver kerüljön. (Már a kapanyelet is elvették a néptől, mert ha Isten akarja, az is elsül...)
A Hatalom éleslátása most Őket kapanyél-szerűnek érzi?
Van egy nem túl régi törvényünk, minek értelmében nem hordhatsz magadnál 8 cm-nél hosszabb pengéjű bicskát. (-A stricikre ez nem vonatkozik, azok nyugodtan hordhatnak akár szamurájkardot is, mégcsak nem is wakizashit, nyíltan a hátsóülés mögött az ablakban katanát, azsaru meg szarik rá-).
Szóval, a Tilos elégedett lehet. Nagyobbnak látják őket 8 cm-nél, ezért a plebstől elkobozták.
Előzmény: Civil_radio (196)
Leno Laj Creative Commons License 2000.03.01 0 0 200
A most - részben - lezárt pályázatokon összesen 2 db nonprofit frekvenciát lehetett elnyerni: 98 Mhz-et illetve a Tilos által szinten megpályázott másikat. A folytatásban talán még egy - eddig csak kereskedelminek szánt - frekvenciára lehet pályázni. Ez ideális esetben is 3 nonprofit adót jelent. Az 5-6 darab nonprofit frekvenciát nem jónak tartom. Nem ismerem a többi pályázó mindegyikét, de azt hiszem ennyi életképes, és valamekkora hallgatóságot elérő nonprofit rádió működhetne.

Amúgy pedig, _ha_ lenne elég frekvencia és életképes, önmagát eltartani képes nonprofit rádió: akkor miért ne? Senki nem kényszerítene, hogy a horgász rádiót hallgasd, vagy együtt imádkozz valamelyik egyházi adóval. Ahogy most, akkor is eltekerhetnéd a rádiódat. Tehát nem kell, de miért ne lehetne, ha ennek nincsenek objektív akadályai?

Azt pedig változatlanul fenntartom, hogy a puding próbája az evés. (Ha van mit kipróbálni.) Én miért feltételezném, hogy a Civil-Fiksz adó képes lesz heti 168 órában jó rádiót csinálni? Ha te ezt zsigerből megkérdőjelezed másokkal kapcsolatban. Igaz Te rádiós vagy. Én pedig csak hallgató.

Mindez persze csak merő fikció: kettő frekvencián engedik a nem kereskedelmi rádiózást. Ők tudják miért. Én nem.

Előzmény: user_af (187)
Leno Laj Creative Commons License 2000.03.01 0 0 199
Kedves http!

Én csak hallgatója vagyok a Tilosnak. Amennyire én tudom hétvégére talán egységes elképzelése lesz a Tilos Rádiónak a hogyan továbbról. Akár az átmeneti idő kérdéseivel kapcsolatban, akár a frekvenica megszerzésére vonatkozóan. Légy egy kicsit türelemmel, biztos fognal jelentkezni!

A Civil Rádió képviselőinek köszönöm a segítő szándék jelzését!

Előzmény: http (198)
http Creative Commons License 2000.03.01 0 0 198
197-es Civil hozzászóláshoz.

Köszönöm, hogy megszólalt végre egy illetékes a Civil-től!
Relatílve egyértelmúen:
"Ha törvényes lehetőség van arra, hogy a Tilos rádió addig sugározzon, amíg mi nem
indulunk el 24 órában, akkor természetesen este tíztől reggel tízig a Tilos szólni fog a 98
MHz-en. Azt a remélhetőleg rövid időszakot, ameddig a Tilosnak nem lesz frekvenciája,
megpróbáljuk úgy áthidalni, hogy se nekünk, se a Tilosnak ne legyen vállalhatatlan a
kompromisszum."

Remélem ez konkretizálódik is. Mert a Fiksz alalpító főszerkesztője, Cs. Kádár alaposan elvetette a súlykot a 190-es hozzászólásában, amire én a 192-ben reagáltam.
Remélem a Civil Rádió elhaltárolódik attól, amit Cs. mondott, ti. nehogymán betiltson a főnökség a Tilos szabadossága miatt, inkább seperc, majd mi kultúrális reklámokkal inkább pénzt termelülnk és kussolunk.

T. Clivil illetékes! Köszönjük megnyilatkozását. Igazándiból már csak a Tilos illetékesét hihányoljuk e topicból.

Itt jegyzem meg, ha Cs.Kádár ilyen baromságokat beszél Enver Hodzsától stb. meg 'félünk, hogy betiltanak minket miattuk', stb., akkor a l e e n d ő hallgatóit hajkurássza el. Ez biztos. Ha a Fiksz most nem áll ki a Tilos mellett a jövőben nemigen fogják hallgatni. A Fiksz egyik műsorvezetőjével ma beszéltem: hányingere van, és szégyelli magát.
A DEMARKÁCIÓS DEMOKLRLÁLCIA c. igen színvonalas műsorban pedig próbálja értelmezni Önmagát, de lelgalábbis kérjen bocsánatot.
A CS. LÁSSA ÁT HOGY A JELENLEGI HELYZETBEN ÉPPEN Ő ÁRT A 190-BEN TETT KIJELLENTÉSEIVEL A LEGTÖBBET A SZABAD KÖZÖSSÉGI RÁDIÓZÁSNAK.
Reklámokról kezdett kiáltozni. A független közösségi rádiózásban ha megjelennek a Cs. által ordibált reklámok, akkor annyi. Nem ismeri a hallgatókat. Azért hallgatjuk, mert nincs reklám!!!

user_af Creative Commons License 2000.03.01 0 0 197
"Tudtommal Amerikában, ahol aztán adnak a faji egyenjogúságra, nincs tisztán néger vagy indián rádió."

Olyan biztos nincs, amit tisztán négerek és indiánok állítanak elő, de olyan biztos van, ahol csak erről van szó.

És ezt te komolyan gondolod? Hogy a négerek hallgatnának egy négerekről szóló, de fehérek által készített műsort? Akkor te nagyon nem ismered az ottani helyzetet.
És ugyanez lenne a helyzet itt is, olyan emberek csinálnának cigány műsort, akik max. a tévében láttak cigány embereket, ott is csak a Szól a nótában hegedülni. Szerinted hány cigány hallgatná ezt? Annak meg valóban sok értelme lenne, ha magyarok készítenének magyaroknak műsort a cigányokról.

De mint Csékádár említette, ezután ismég lesz cigány nemzetiségi műsor a Fikszben (gondolom, az új műsorstruktúrában), cigány rádiósokkal. Ez nekem autentikusabbnak tűnik.

http:
Továbbra sem választoltál arra a kérdésre:
Ha a Tilos nyer, szerinted ők átadták volna a 6-10 közötti műsoridőt másnak?
Ha szerinted nem, akkor tőlünk miért várod el?

Előzmény: dixie flatline (192)
Civil_radio Creative Commons License 2000.03.01 0 0 196
Sziasztok!

Pákay Viktória stúdióvezető és Magyar Ádám műszaki vezető ül itt a klaviatúra előtt, és mivel megszólíttattunk, megpróbálunk válaszolni az itt felvetett kérdésekre.

A pályázatról: Mi úgy éreztük, hogy a Civil is kinőtte a neki jutott 48 órát, ahogy a Tilos az övét, de ezt az időt nem más közösségi rádiók léte árán szerettük volna növelni. Szerintünk is az lett volna üdvös, ha minél több nonprofit rádió indulhatna el, és az ORTT nem a butuska kereskedelmi adóknak osztogatna frekiket. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy egy színvonalas, jó pályázatot nyújtottunk be, amely mögött több mint öt év szakmai tapasztalat és jól megformált értékrend van.

Felmerült az a kérdés, hogy hogyan fog ezután a Tilos sugározni. Mi is fontosnak tartjuk, hogy a Tilos szóljon, mert közösségi rádió, és így egy ügyet szolgálunk, ha más eszközökkel is. Ha törvényes lehetőség van arra, hogy a Tilos rádió addig sugározzon, amíg mi nem indulunk el 24 órában, akkor természetesen este tíztől reggel tízig a Tilos szólni fog a 98 MHz-en. Azt a remélhetőleg rövid időszakot, ameddig a Tilosnak nem lesz frekvenciája, megpróbáljuk úgy áthidalni, hogy se nekünk, se a Tilosnak ne legyen vállalhatatlan a kompromisszum. Azonban erről a konkrét döntést a Civil Rádiózásért Alapítvány kuratóriuma hozza majd meg, mivel jogilag a pályázók mi vagyunk. Tudtunk szerint a Tilosnál pedig a közgyűlés határoz arról, hogy élni kívánnak-e az általunk felkínált lehetőséggel.

Ja és írtatok olyat is, hogy balosak vagyunk, meg azt is hogy kőmiépesek vagyunk. Ha nem tudjátok eldönteni, akkor elég függetlenek vagyunk, nem?

Civil_radio

Csékádár Creative Commons License 2000.03.01 0 0 195
Na, de jó, hogy kiderült, hogy gyáva szar is vagyok.
Azt igyekeztem elmesélni, hogy a hatalomnak (a mindenkorinak) ősidők óta kedvező, ha a civil szféra megosztott. 1998-ig az ORTT úgy látta, hogy ezekkel a fiúkkal nem tud mit kezdeni, ezek összefognak. Ám 1998 végén rájött arra, hogy nem. Ennek következtében nem kell komolyan számolni velük.
Azt is igyekszem érzékeltetni, hogy nem könnyű olyan jogi konstrukciót találni, amelyben a más farkával verem a csalántot kielégítő felelősségi viszonyokat teremt. A FIKSZ egyszer már befogadott más rádiót, de az akkori roma rádióval megesett szerelmi viszony óvatosságra int. Amúgy aki engem félni látott, az jelentkezzen. A Civilt és a FIKSZet meg hadd féltsem már, mint jogilag az egyetlen budapesti közösségi rádiót.
Továbbá: nem azért javasoltuk, hogy osztozkodjunk, mert nem akartunk volna szívesen reggel is rádiózni, hanem mert ez tűnt az ügy szempontjából a legcélszerűbbnek.
Nem azt írtam, hogy azért reklámozunk, mert imhol eláruljuk az eszmét, hanem, mert a rádió profiljától nem idegen támogatástól nem zárkózunk el, pl. egy zeneakadémiai koncert hirdetésétől. De egyelen reklámozó kedvéért sem fogunk másfajta műsort csinálni. És igen, akarjuk, hogy minket hallgassanak sokan reggel is, ha már mi nyertünk.
Ja. Ha kedvetek van olvasni, van egy röpke tanulmányom "Roma Rádió - cigányokkal vagy nélkülük?" címmel a honlapomon (www.kadarka.ini.hu).
Valószínűleg front volt az éccaka, mert mit szólnátok egy ilyan névhez: Tilos a C?
Egyébként a FIKSZben ismét lesz roma műsor, Cigányok fogják csinálni.
Előzmény: dixie flatline (192)
spájbl Creative Commons License 2000.03.01 0 0 194
francba ez már volt, bocs.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!