Keresés

Részletes keresés

AttHunter Creative Commons License 2019.02.15 0 2 69028
Előzmény: Güsziológus (69027)
Güsziológus Creative Commons License 2019.02.15 -1 0 69027

Erre jártam tegnap.

 

 

"A major meghatározó épülete a Hild János tervei alapján, 1800 körül empire stílusba épült istálló ..."

 

Az egykori gazdasági vasút nyomvonalát megőrizték, ma jelzett turistaút.

AttHunter Creative Commons License 2019.02.15 0 1 69026

Válaszolt a Turista Magazin főszerkesztője Nógrádi Attila a kérdésemre, hogy elképzelhető-e egy gyűjteményes DVD megjelenése az elmúlt pár év Turista Magazinjaiból, amiben lehetne keresni, kutatni a cikkek, témák között. Szerintem hasznos lenne, legalább is én használnám.

Az utolsó válasz én biztatónak ítélem, remélem megvalósul. :)

 

1.kérdés:

"Tisztelt Szerkesztők!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Turista Magazin korábbi évfolyamainak számait lehet-e kapni digitális formában? Gondolok itt gyűjteményes DVD-re...
Ha nem, esetleg tervezik-e ilyen formában az archívum hozzáférését?"

 

1.válasz:

Kedves Attila, a Dimagnál elérhető digitális formában a lap: http://www.dimag.hu/magazin/Turista_Magazin

 

2.kérdés:

"Köszönöm gyors válaszát. A Dimagot ismertem és néha használom is, ha elfelejtek megvenni egy-egy lapszámot valamelyik kedvenc lapomból.

Én igazán olyan gyűjteményes DVD-re gondoltam, ahol az elmúlt 5-10 év lapszámait lehetne megvenni digitális formában.

Ilyen például a „Várak, kastélyok, templomok” újság.

Egy ilyen digitális archívumban aztán mindenki, aki áldoz rá és megvásárolja, tallózhat, kereshet a túrák, leírások, egyebek között."

 

2.válasz:

"Kedves Attila, így már értem, sajnos nincs ilyenünk, de az ötlet nagyon jó, még az is lehet, hogy hamarosan előrukkolunk valami hasonlóval J

 

üdv. Nógrádi Attila"

 

Előzmény: AttHunter (69011)
nagypapi Creative Commons License 2019.02.15 -1 0 69025

Rendben, köszi a választ. 

Előzmény: olahtamas (69024)
olahtamas Creative Commons License 2019.02.14 -2 0 69024

Jól olvastad ki, de ennyire nem akartam ráncigálni itt az oroszlán bajszát :)

A közös alap ilyenkor nem javasolt, de nem is tiltott, ebben nem született konszenzus az útmutató szövegezésekor.

Pontosan az általad feszegetett egyértelműségi kérdés miatt lenne javasolt külön festeni az alapot!

Én is ezt támogattam, de volt más vélemény is, aztán inkább így léptünk tovább ezen a kérdésen.

Előzmény: nagypapi (69022)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2019.02.14 0 5 69023

Engem kezdetektől fogva mélységesen taszít az a hozzáállás, hogy vagyunk MI AZ IGAZI TÚRÁZÓK és mindenki más csak izéke.

 

A szokásos lózungról nem is beszélve, hogy aszongya "mit tettél te a túrázásért?!" 

 

Lehet, hogy sokan úgy tesznek a túrázásért, hogy nincs körülöttük transzparens és trombita, ami telefújja az étert érdemeink elismerésével.

 

Tavaszi Széll példának okáért egyike volt az elsőknek, aki a nagy OKT felújítós projekt elején bement az MTSZ-be és felajánlotta a segítségét sőt ha jól emlékszem, tagja volt Hörpölin POI pontokat gyűjtő csoportjának, gyűjtötte a OKT interaktív oldalra az adatokat szállás, egészségügy, közlekedés témakörben. 

 

Szóval per spec pont neki odaszúrni azt, hogy mit tettél te a túrázásért... hát nem is tudom.

 

Emberi vonás, hogy mindig valakihez, valakikhez képest többnek kell érezzük magunkat ... ?

 

Mit ad nekem az a tudat, hogy ÉN VAGYOK A TÚRÁZÓ a méteres kékeres és a többi hozzánk TÚRÁZÓKHOZ képest senki?

 

Nem az a lényeg, hogy az emberek kimenjenek és ismerjék meg a természetet? Már legalábbis ami még megmaradt belőle írmondónak? És ha ebben tevékenykedem, akkor nem ad elég kielégülést, hogy munkám eredményeként egyre többen járják az erdőt? Hogy a kézjegyem az, hogy van turistaút? Vagy akkor nem ezért csinálom?

 

Most fog kiderülni, hogy évtizedekig szándékosan volt szem elől eldugva a túrázás? Csakhogy ne zavarjon meg minket senki az erdőben?

 

Na mindegy. 

Előzmény: jzp2107 (69020)
nagypapi Creative Commons License 2019.02.14 -1 1 69022

Beleolvasva a szabályzatba "Nyíljelzések esetén, valamint nyíl és nem nyíl vegyes jelölés esetén a közös fehér alapot nem javasoljuk."

Az ominózus képet elnézve márpedig itt éppen ez történt. 

Vagy itt a Kék sávval megy együtt egyik irányba a K+ és a Kkp, a másik irányba pedig a KL és a Khrsz?

Logikusabb lenne ha csak azok mennének jobbra és balra, amely mellett a nyíl van, de a térkép szerint ezek fonódnak.

Most akkor mi a helyzet? Vagy ezt is megfotosoppolták?

NeadjIsten nem is tükrözve lett a kép, hanem a jelzésfestő elb@carintotta az első L jelzést (fordítva tette rá a sablont)?

Ha valaki arra jár, készítsen már legyen szíves egy képet a jelzésről.

 

 

 

Előzmény: olahtamas (68994)
akárkibárki Creative Commons License 2019.02.14 0 4 69021

Rám semmilyen hatással nincs,mert nem érdekel mások véleménye.:)Azért az érdekes volt HEV írásában,hogy garassékat kiemelte,hogy nagyon jól csinálják a dolgukat,míg a többi megyei szervezet többsége nem.Én meg azt mondom(elismerve garassék munkáját),hogy ennek kellene az etalonnak lennie és aki ezt nem éri el,az ne tollászkodjon a helyén,hanem adja át azt valaki lelkiismeretesebbnek.És inkább őket kellene "leszólni",nem pedig a túratársakat.

Előzmény: jzp2107 (69020)
jzp2107 Creative Commons License 2019.02.14 0 4 69020

én azt szeretném megtudakolni, hogy szerintetek hány emberre hat pozitívan a lentebb is említett szipolyozó partazitának feltüntetés és rohan festékért ecsetért?

szerintem nem sokra

nagyon kontraproduktívnak érzem, tényleg ideje lenne már lapozni

Gizi aljas Feri Creative Commons License 2019.02.14 -1 3 69019

Nem követtem a vitákat, amiket betettél, és elnézést, de most sem olvastam végig, nem mentem utána.

 

Ugyanakkor fontosnak tartom leírni, hogy a te személyed nekem az irodalom a fórumon.

 

Mind máig elevenen él bennem az a túraleírásod, amiben a dohányzásról leszokó túrádról írtál - két bekezdés között egy - egy versidézettel, talán épp Hobótól - mármint Hobó Blues Band-től

 

A személyi ellentétbe nem akarok belemenni, azonban mélységesen egyetértek a társadalomkritikáddal, ami a vitakultúrát illeti. Annyiban egészíteném ki, hogy sajnos most már nyugaton is ezt a stílust látom, tehát oly korban élünk, aminek szája véres.

 

Ne menj el a fórumról, mert akkor elmennek a versek is és akkor itt maradunk líra nélkül a száraz prózával, mint Józsi bácsi a prószával, nyammogva ugyanazon csontokon.

 

 

Előzmény: Tavaszi Széll (69016)
akárkibárki Creative Commons License 2019.02.14 -2 6 69018

Azért megjegyezném,hogy ez csak egy személyeskedő írásra született válasz.Szóval úgy lenne fair,ha nem csak Tavaszi Széllnek címeznéd.

Előzmény: Túramoderátor (69017)
Túramoderátor Creative Commons License 2019.02.14 -6 2 69017

Kérlek, hogy fejezd be, zárd le a témát, mert ez az egy oldalas hozzászólásod már csak személyeskedés. Köszönöm!

Előzmény: Tavaszi Széll (69016)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2019.02.14 -2 9 69016

Ha megnézed a 68956. hsz-t, az értetlen megütközésem hátterében mindössze ennyi állt: Jól értem, hogy egy olasz turisztikai honlapon az Országos Kéktúra ismertetését azért nem tartod a legszerencsésebbnek, mert a csatolt képen a turistajelzéseket tükrözve ábrázolják?

Nem kérdőjelezek meg szakmai tevékenységet, önkéntes munkát, elkötelezettséget, alázatot, kizárólag annak kívántam hangot adni, hogy nem feltétlenül katasztrófa az, ha egy, az Országos Kéktúrát Olaszországban népszerűsítő cikk illusztrációja tükrözve ábrázol turistajelzéseket.

 

Nagyjából így fogalmaztam volna meg szégyenlősen/szabadkozva a válaszom még néhány hónapja is.

 

Ma már nem. S hogy miért? Talán legyen ez a mottója.

 

„ … ebben a hideg,

 tetves ketrecben, ahova bezártak:

 csak én, csak én fogjam be a pofámat?”

Faludy György: Ballada a parlamenthez

 

A sok mindent érintő kis dolgozatod helyett elég lett volna csak annyit írni, hogy Te nem értesz ezzel egyet. Ezzel a felütéssel szeretném kezdeni a válaszomat a hozzám (is) intézett hozzászólásodra, ahogyan azt egy régi vágású úriembertől tanultam itt a fórumon a napokban.

 

„Itt az indexen ez a csoport 20-30 ember játszóterére esett vissza …”

Nem okozott betöltetlen űrt az, hogy az elmúlt időszakban az én látogatásaim száma is drámaian visszaesett ezen a játszótéren. Ennek a hátterében többek között az áll, hogy torkig vagyok a fórum dogmatikus, izzó tekintetű prófétáival, akik lángpallossal a kezükben hirdetik a természetjárás egyetlen és igaz útját. A kedvenc példám: merre vezetett mindig, és merre fog vezetni, amíg a világ világ, az OKT Hernádot átszelő szakasza? Ha nem emlékszel erre a bájos történetre, keress rá a fórumon, igazi szép korrajz kicsiben napjaink Magyarországáról. Vagy úgy általában Magyarországról.

 

Tudod mit? Segítek.

A fejezetei:

- Hogyan állít butaságot a főszereplő: Mindig ez volt és a jövőben is ez lesz az OKT nyomvonala.   http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134099413&t=9012640,

 - Majd amikor rádöbben(tik) erre, akkor  ezt nem ismeri el, sőt, "szerény méltósággal" az élére áll: "Senki nem tudhatja jobban mint én," http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134103606&t=9012640.

- És dobpergés, itt jön a kedvencem: Kiigazítottál és én elismertem, hogy nagyvonalúan fogalmaztam, http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134110042&t=9012640. Tehát nem tudja kipréselni fogai kerítésén azt, hogy tévedtem (butaságot mondtam, stb.), helyette az ebben a szövegkörnyezetben meglehetősen nehezen értelmezhető "nagyvonalúan fogalmaztam" kitételt használja.

 

Ismerek néhány kifogástalan, számomra etalon értékű embert, ahogyan te definiálnád, úriembert (akadémikusok, nyugalmazott egyetemi professzorok). Esetükben soha nem tapasztaltam hasonló reakciókat. Ők azok, akik csendben, alázattal, handabandázás nélkül teszik a dolgukat.

 

Summa summarum: nekem  kizárólag garass bizonyos hozzászólásainak a stílusa és egyes hajmeresztő megnyilvánulásai a visszatetszőek. A természetjárásért kifejtett tevékenységéről soha egy rossz szót sem szóltam (sőt!), nem is tisztem, meg sem tudom azt ítélni. Erről jut eszembe. Megkérdezhetem, hogy te általában milyen forrásokra alapozva ítélkezel mások természetjárás érdekében végzett tevékenységének a hiányáról? Szóval nem kritizáltam a jelzésfestés milyenségét az északkeleti végeken, nem panaszkodtam arra, hogy a szürke ötven árnyalata néz le ránk BAZ megye erdeinek a fáiról. Ha rátalálsz olyan hozzászólásomra, amelyben garass sportszakmai tevékenységét szapulom  - az, hogy Rokiék komppal keltek át a Hernádon, nem ér :-) -, készségesen beismerem, hogy tévedtem és elnézést kérek ezért. Viszont ha nem tudsz ilyen hozzászólásomat felmutatni, akkor nyomatékosan arra kérlek, hogy kímélj meg engem a már unalomig ismételt  "csináld te, ha jobban tudod" gumicsontodtól. És innentől kezdve a sorok között elrejtve nekem szegezett "Mit tettél te, a magyar természetjárás testét szipolyozó parazita a magyar természetjárásért?" kérdésedre felépített hozzászólásodat engedelmeddel én okafogyottnak tekintem. Bár néhány gondolatébresztő, a témához nem feltétlenül illeszkedő hozzáfűzni valóm még akad.

 

... az itteni két tucat ember véleménye akármi is lehet nem mérvadó."

Az emberi vélemény súlya gyakran nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés. Csak egyetlen szélsőséges példa: elenyészően kevés ember, jellemzően az elit értelmiség emelte fel a szavát Hitler előretörése miatt a harmincas évek Németországában, miközben a tömeg persze őrjöngve ünnepelte a vezért. 

 

 "Aki csinál valamit azt lehet kritizálni, ennél persze valóban jobb, kényelmesebb ha nem csinálsz semmit. Valóban jobb?" 

A hazai politikai élet számos prominense esetében az az érzésem, hogy valóban jobb lenne, ha felvennék a juttatásaikat, és nem csinálnának semmit.

 

"Akinek nem inge stb."

De akinek van inge, az öltözzön már fel végre!

 

Kelet-Európában nincs kultúrája a vélemények szabad ütköztetésének. Sokan nem mondják ki a véleményüket udvariasságból, gyávaságból, az egypártrendszerben való szocializáció miatt, vagy egyéb okokból, legfeljebb az otthonuk négy fala között ógnak-mógnak. Én is közéjük tartozom/tartoztam. És többek között ennek a mentalitásnak is köszönhető az, hogy a mikro-, majd ennek folyományaként a makroközösségeinkben is türannoszokat nevelünk ki.

 

Ezért mindenki arra ösztönzök, ízlelgesse Faludy mester fenti versének befejező sorait:

"Nem: látjátok, nem hiába firkálok,

mert ha ezt a verset ki nem gondolom,

fölöttem folyna már régen az árok,

s csalán nőtt volna már a gyomromon.

Ezért, ha a zsaruk a nyakadra hágnak,

az urak előtt ne fogd be a pofádat."

Előzmény: HEV (68999)
Pulmy Creative Commons License 2019.02.14 -1 0 69015

Remélhetőleg végleg megoldódott egy bélyegző mizéria

pozo Creative Commons License 2019.02.14 0 0 69014

Köszi:)

Előzmény: AttHunter (69011)
nagypapi Creative Commons License 2019.02.14 -1 0 69013

Köszönöm. Tervben van a kerékpáros teljesítése, de most a MÁV hatvani pályafelújítása egy kicsit keresztülhúzza ezt a számításomat.

Persze a túra megvár, van még ezen kívül is jó néhány a bakancslistán.

Előzmény: Athrun (68997)
nagypapi Creative Commons License 2019.02.14 -1 1 69012

Azért engem megdöbbentett, hogy egy kis borsodi településen csapolt Leffét (is) árulnak.

Kellemes hely a Balkon büfé, én is ajánlom.

Előzmény: jzp2107 (68977)
AttHunter Creative Commons License 2019.02.14 0 2 69011

Esetleg, ha valakit érdekelnek régi Turista Magazinok:

https://mandadb.hu/tart/kereses?HNDTYPE=SEARCH&name=doc&page=1&fld_sort=score_insdt&fld_compound_target=allfields&fld_compound=turista+magazin&_clearfacets=1&_clearfilters=1

 

Érdeklődtem a Turista Magazin szerkesztőinél is, hogy nem tervezik-e gyűjteményes DVD kiadását a korábbi évfolyamokról, de még nem válaszoltak.

 

hadidoki Creative Commons License 2019.02.13 0 2 69010

"hát, kemény menet lesz! sose mentem még egy hetet sem egyben (főleg nem 42 kmeket) szóval nincs jogom belevauzni,..."

 

Teljesen egyetértek azzal, hogy ne kritizáljuk azt a teljesítményt, amit nem vagyunk képesek produkálni. De mindjárt itt van a kulcsszó: teljesítmény ! Ez már egy másik világ, sokkal inkább erőnk végsőkig való kipróbálása, teljesítmény hajszolása. 

 

Ha már véleményemet kérdezed, számomra a nagyzsákos túrázásban az "ily módon elérhető élmények" a lényeg. A nehézségek: felszerelés cipelése, kényelmetlen fekvőhely, nehézkes mosdás, stb, csupán a vele járó áldozat, melynek az élmények fényében nincs nagy jelentősége. Éppen ezért számomra mindig furcsa, ha valakinek ezek nehézségek lépnek elő céllá. (De mindenki másképp csinálja...) Sok sikert kívánok neki!

 

Nézve a filmet beugrott egy túratársuk régebbi története, aki egyben akarta bejárni a teljes OKT-t. Hasonló bemutatót is készített felszereléséről, komolyan beharangozta a tervét, aztán a Nagy-Milicről már "szinte gurulva jött le" (így írta egy akkori hozzászóló), és a begyulladt, körmét vesztett kisujja miatt a Cserehátnál fel is adta. Nem írom a nevét, hisz tisztelem, s azóta is komoly túrázó  (aki emlékszik, hát emlékszik), de bölcsebb lett volna részéről csendben, kényelmesen nekivágni.     

Előzmény: jzp2107 (69005)
efemm Creative Commons License 2019.02.13 0 1 69009

Mikor indultál, és hol tartasz?

Előzmény: Ashi Valkoinen (69008)
Ashi Valkoinen Creative Commons License 2019.02.13 -1 0 69008

Igen, 1-2 utam mellett vannak bringas jelzesek is es nagyon csodalkozom, hogy barki jar-e arra bringaval...

 

Egyebkent igy telviz idejen van idom erre a turara (es remelem vegigerek mielott indul meloban a tavaszi szezon), de ha valasztanom kell a sar, a hideg vagy a kullancs/leeges/kiszaradas veszelyek kozul, inkabb a sarat dagasztom. 

 

Az osvenyre tereles nem hangzik rosszul, bar nyilvan ez a csoportban, vagy parosaval haladoknak kevesbe kenyelmes (tarsalgas, visszacsapodo agak), talan a nyomvonalat karbantartani is nehezebb. A legalabb murvas utak mar eleg jok, nem sullyedsz el benne es meg eleg puha erkezes a talpnak, de az agyagosabb felszinu, kavics nelkuli utakon tenyleg nagyon kin a haladas. 

 

De nincs meleg! :)

Előzmény: jzp2107 (69007)
jzp2107 Creative Commons License 2019.02.13 0 2 69007

most képzeld el ugyanezt (fagyott traktornyom) biciklivel

garantált vesekőmentesítő :-)

csigolyák is biztos szeretik

 

volt már próbálkozás, hogy az ilyen utakról leterelik a turistautat (az út mellett, azzal párhuzamosan 4-5 méterre) de akkor meg az a baj, hogy a kiirtott bokrok maradványa botlóként funkcionál, meg nehezebb a haladás ha nem széles az út (és állandóan azt kell nézni hová lépj hogy fel ne borulj)

 

nyáron nincs ennyire sár, talán akkor jobb (akkor meg légy, szúnyog, hőség, leégés, zivatar :-)

 

Előzmény: Ashi Valkoinen (69006)
Ashi Valkoinen Creative Commons License 2019.02.13 -1 0 69006

Kozben haladok szepen az OKT egyben teljesitesevel, napi 30 km-et tudok haladni. Ezelott voltam par 30-50 km-es turam (a Gerecse 50 szerettette meg velem a dolgot), de igy egyben, naprol napra teljesen mas tortenet. Szep lassan rajottem, hogy a szintvonalakat kizarolag lefele nem szeretem, es azt is csak akkor, ha surun vannak. 

 

Viszont az erdeszek, vadaszok altal gepjarmuvel hasznalt foldutak turazas szempontjabol ertelmezhetetlenek. Ha olvad, akkor 30-50 centi sar, dagonya, kereknyomos bokatoro egyenetlenseg garantalt, ha fagy, akkor ugyanezen, vizszintet nelkulozo alakzatok teszik az utat torturava, mert ilyen alakura fagy/szarad. Persze, vannak helyek, ahol biztos jarmuforgalom nelkul is dagonya lenne, de jellegzetes, hogy ha a jarmuforgalom iranya leter a jelzett kek utrol, hirtelen az utminoseg nagysagrendeket javul, mikozben maga a hasznalt ut valtozatlan szint es talajosszeteteli korulmenyek kozott vezet tovabb.

jzp2107 Creative Commons License 2019.02.13 -1 0 69005

talán páran emlékeznek hogy beszéltünk filmekről (Wild - Pacific Crest Trail 4270 km, A walk in the Woods - Appalachian Trail 3500 km) 

 

 

ezt ma kaptam, a spori ma/holnap kezdi el ezeket egymásután, ha jól értem megfejelve még a Continental Divide Trail 5000 km-ével

mindezt 10 hónap alatt, naponta egy maraton..

 

https://youtu.be/8lRMD2VIAPk

 

 

nem akarom cikizni, tényleg, de nekem kicsit furcsa a sátor/hálózsák stb grammozgatása után a 23 féle kompressziós nadrág meg zokni (bevallom eddig azt sem tudtam hogy létezik ilyesmi)

nem beszélve a matracfelfújógépről, a dupla telefonról meg az egyebekről

 

azt sem értem, miért nem technikai (tehát nem gyapjú) aláöltözetből visz 1+1 darabot, a póló alá felvéve nem lesz többet gond az izzadás

 

a lélegző cuccoknál meg eszembe jutott a saját esőkabátom (nem vagyok egy márkabuzi, de úgy alakult hogy north face lett, egész túragardróbom legdrágább darabja), lélegzős, hónaljszellőzős ahogy az övé is, de én nem tudnék róla ekkora lelkesedéssel beszélni. Egyrészt 4-5-6 óra komolyabb eső után bizony beázogat (pedig soha nem mertem vegyszerrel tisztítani nehogy a membránja bánja), és ebbe is bele lehet ám fülledni

mondjuk lehet hogy az övé 8-szor annyiba került mint az enyém..

 

hát, kemény menet lesz!

sose mentem még egy hetet sem egyben (főleg nem 42 kmeket) szóval nincs jogom belevauzni, tényleg csak a túraszakmai kíváncsiság miatt néztem meg

szurkolok és kíváncsi vagyok, remélem lesznek menetközbeni tudósítások

 

azért kíváncsi lennék pl. hadidoki véleményére..

 

+1: ha tényleg tűzoltókészülék méretű medveriasztóval kell ezekre elindulni, akkor annyira már nem is vágyom rá :-)

 

 

olahtamas Creative Commons License 2019.02.13 0 0 69004

Vagy a gyerek nagyon pici, vagy a jelzés túl nagy :)

De természetesen örülni kell neki, hogy egyáltalán van.

Ha valaki szeretne pénzt kérni az MTSZ-től, hogy felújítsa a jelzést, akkor viszont szabvány méretűre kell majd megfesteni.

 

Az Olasz hírrel kapcsolatban, szintén csak jó, hogy megjelent, és a célközönséget tekintve nincs is jelentősége az apró hibáknak.

Sajnos mi, akik ilyen szemmel járunk, egyből kiszúrjuk ezeket, de valóban ez inkább belső szakmai kérdés lenne.

Persze attól még nekem semmi bajom nincs azzal, ha itt elpoénkodunk kötetlenül :)

Előzmény: jzp2107 (69003)
jzp2107 Creative Commons License 2019.02.13 -1 2 69003

teljesen igazad van, szakmai szemeddel a piros jelzés gyönyörű (az enyémmel is) a kéken sírsz (én nevetek, de ugyanúgy örülök egy ilyen jelzésnek is - hogy egyáltalán van- mint a pirosnak)

 

ehhez mit szólsz? :-)

 

https://www.mapillary.com/map/im/vRCbU4LgKZz3q1HH2VrM4Q

 

 

 

ha jól emlékszem ott mentek félre a dolgok, hogy a kéktúra külföldi népszerűsítéshez illusztrációként(!) csatolt kép tükrözve volt

és akkor ezt elkezdtétek szálalni (közben nem a kép a lényeg, hanem hogy Olaszországban hírt adnak az OKT-ről)

szerintem nem kell ezt túlzottan boncolgatni, rakhattak volna akár olasz turistajelzést is a képhez (fogalmam sincs milyen szabvány van ott, piros-fehér pötty?)

ilyen képet találtak, ennyi

 

Előzmény: olahtamas (69001)
annyi baj legyen Creative Commons License 2019.02.13 0 1 69002

A nem túl sikeresen kiválasztott zalakomári forgalmi iroda után állandóan elérhető helyre költözött a bélyegző:
http://mtsz.org/cikk/belyegzo_athelyezes_a_rpddk-n

 

Ez egy jó döntés volt.

olahtamas Creative Commons License 2019.02.13 0 3 69001

Mindenkinek számít a véleménye!

Ha valamit csinálsz és az 100 emberből 100-nak tetszik, akkor kezdj gyanakodni :)

Ráadásul ízlésekről, hogy kinek mi tetszik nincs is értelme vitatkozni.

Tudomásul kell venni, hogy valaki más véleményen van!

 

Itt ketté kell választani a dolgot, mert az érthető, hogy valaki azt mondja mindegy milyen jelzés van, csak legyen!

Hiszen az a cél, hogy a kiránduló megtalálja az utat.

 

Viszont ha valaki egy munkáért fizet, akkor joggal várja el, hogy rendes munkát kapjon a pénzéért.

És itt most ezt a határt próbálom megtalálni.

 

garass elég szigorú, náluk elég magasan van a mérce!

Én talán picit elnézőbb vagyok esztétikai szempontból, de az itt látható kék nyíl az én tűréshatáromon is jóval alul van.

 

Sajnos az MTSZ-nél kezdetekben a szakmai ismeretek hiánya miatt inkább az esztétikára koncentráltak (lásd táblák)

és ezért néha túl szigorúan nézték a festett jelzéseket is, de azért van 4 másik kritérium is, ami szintén fontos

így az értékelés összesítésénél az is számít.

Előzmény: HEV (68999)
jzp2107 Creative Commons License 2019.02.13 0 1 69000

Ha jól emlékszem, velem már előfordult, hogy el kellett ismernem ha tévedtem

Egyáltalán nem fájt..

 

HEV Creative Commons License 2019.02.13 -3 2 68999

Valójában másnak is szól ...

 

Itt az indexen ez a csoport 20-30 ember játszóterére esett vissza és lehet, hogy ezzel már sokat is mondtam. Nem vagyunk egyformák és nem is kell, hogy egy véleményen legyünk. Van itt egy dolog ami viszont közös, a természetjárás szeretete, az az élmény amit keresünk és a magunk igénye szerint meg is kapunk.

Az utóbbi évek "plázaturistái" a politika hozománya, majd elmúlnak. Sokan sok évtizede járjuk ezt az országot mert szeretjük, meg szeretnénk ismerni és vannak akik ennél is többet szeretnének, megismertetni másokkal is.

garass sporttárs és társai adni is szeretnek nem csak kapni. Teszik ezt a maguk módján a maguk lehetőségei szerint. Meg szabad próbálni másnak is, hátha jobban tudják.

Tudjuk, hogy a tábla rendszer nem a természetjárók sara, az egész egy  nem hozzáértő döntés hatása. Nyilván nem ismerik be, miért is tennék?

Jelzés felújítás? Persze, hogy jó ha van. Igényes munkát várnak Tamásék és ez jó. Van akinek ez nem tetszik? Van, és akkor mi van, az itteni két tucat ember véleménye akármi is lehet nem mérvadó.

Heyjo és segítői nagyon jó dolgot hoztak össze, tetszik az MTSZ-nek? Igen, pld. a vadászati korlátozásoknál rendszeresen használták is. 

Hörpölin és mások túrabeszámolói nagyon sokat segítenek, Ők is teszik azt amihez értenek és jól csinálják.

Ha mindenki csak egy picit, egy icipicit is adni tud azért, hogy másoknak segítsen az jó, ha valaki elfogadja a jószándékú segítséget az is jó.

Ha minden megye természetjárói annyit tudnának adni nekünk mint a BAZ megyei sporttársak akkor azért előrébb lennénk de nem tesznek annyit és nem is fognak.

Nem kell hozzá sokat felhasználni az ujjaimból, hogy megszámoljam, hány megye vállalta fel, hogy itt is megoszt hasznos információkat! 

 

Ha ezután azt mondják, hogy "kapjátok be" én megérteném, bár Ők úriemberek! Max. hallgatnak.

 

Aki csinál valamit azt lehet kritizálni, ennél persze valóban jobb, kényelmesebb ha nem csinálsz semmit. Valóban jobb?

 

Akinek nem inge stb.

       

Előzmény: Tavaszi Széll (68996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!