Nincs vizsgája (hogy miért nincs, az más kérdés; én sem értem). De próba (ideiglenes) rendszámmal is megvalósítható az utasszállítás a jogszabályok szerint. Egy kicsit(!) rá kellene feküdnie a BKV-nak, de úgy bő fél éve nem tapasztalható részükről semmilyen aktivitás ez ügyben (sem)... :-/
Nem működnek a GST18 trolik, vagy rossz állapotban vannak, nem éri meg megvenni?
Más országból való GST donor:
szóló, Vagy csuklós és csak alkatrész? Lehet tudni honnan, milyen idős kocsik?
Nápolyi GST:
Akkor nem a BKV vette meg odakint, hanem valamilyen “közvetítő“ cêg, es most vele kell szerződni? Elég hosszúra nyúlik ez a projekt, hiszen 1-2 hónapja elszállították már a menthető trolikat Olaszországból.
Tanusíthatom, saját magammal. Én is kb. 250 méterre laktam a gimimtől. Szinte minden nap késtem egy-két percet. Hozzászoktak a gimiben, kondicionáltam őket.
Emellett én voltam kb. az egyetlen diák akit zokszó nélkül kiengedett a portás, hogy ne a "közös" vizesblokkban kelljen szenvednem, hanem sajáton.
Többször meg is kergetett a sok irigy osztálytársam emiatt a luxus miatt :D
A bomba- és tűzriadók földöntúli áldások voltak nekem.
A legendárium úgy szól garázs vagy kocsiszín nèlkül, hogy leginkább azok tudtak elkésni akiknek a szállásuk/munkásszállásuk az adott garázsban, kocsiszínben vagy közvetlen mellette volt. Ennek a ciivil verziója az iskola tőszomszédságából érkező Pistike tanuló….
Köszi. Nagyjából ezt gondoltam a 100-asokról, amit leírtál.
Végül is a BKV tervezte, megrendelte a gyártást, majd feléleszti magának.
De a GVM-et a gyártó tervezte (gondolom valamennyire belevonva BKV-t), és nem saját, hanem általános piaci céllal. Az ős-proto GVM-ek bejártak jónéhány potenciális piacot.
Tehát elvárható lenne, hogy annyira kész állapotban adják át a megrendelőnek, mint egy autóbuszt. Eltekintve attól, hogy vontató viszi a megrendelő telepére, de ott bekapcsolva kész, azonnal átadható. Így volt-e a BKV GVM-eknél? A bolgároknál? Az NDK-soknál? És ha igen hol élesztették és próbálták?
Elég sok budapesti kép van, kék-sárga GVM-ekról.
Ezt láttam mert az ablakom előtt történt.
Biztos sokat láthattál, de biztos vagy-e benne, hogy nem ugyanazt a kocsit láttad? Nem tudom, akkoriban kellett-e próbarendszám a trolikra, vagy hogy oldották meg, de egyedi azonosító nem volt rajtuk.
NDK-s, telisárga kocsikról is van kép, olyat nem láttál?