Sziasztok. Szeretném kérdezni, hogy ez hiba vagy minden vw nél normális jelenség?
Nagy ívben kanyarodásnál, ha gázt is adok közben, morgó hangot ad a motor. Egyenesen haladva semmi, csak nagy ívű kanyarodás áll. Mitől lehet ez? Köszi
Sziasztok egy kis segitségre lenne szükségem elment a tükörfűtésem , biztosíték jó semmi hibát nem ír a gép. Rámértem nem kap áramot . 1.9pdtdi ajm Előre is köszi
Erre a motorra nincs konkrét csereperiódus megadva. A gyár azt mondja első ellenőrzés 90ekm-nél, majd minden további 30ezerkm-nél, szükség szerint csere. Időintervallumra 4évet adnak, de azt nyugodtan lehet szorozni 2-vel.
Amúgy 120ezrente szoktuk cserélni, ha előbb nem kérik.
Sziasztok. 1.4 2006 gyártású Golf Plusban mennyi km után kell vezérlést cserélni? Szíj és vizpumpa.
Mert 190 000 km van benne, amit vettem és 104 000nél volt elvileg, mert be van ragasztva a matrica. Viszont hétvégén 200 km re el kellene induljak és lehet a szerelő csak jövő héten tudja cserélni. Ne induljak így útnak? Az égvilágon semmi hibát nem tapasztalok, de ha elszakadt annak tényleg semmi előjele csak szakad és dobhatom az autót a kukába?
Igen tudom, de mivel csak a hátsó melegszik és nem találják a hibát, egy próbát megér, hátha valami szoftver keveredés van.
(Majd egy hónapig küzdöttem egy Sharannal (na jó, nem naponta és 8órákat :) ). Kevésnek mondta az AdBluet, hiába lett feltöltve, akkor is feltöltést akart (miközben a diag 89%-ot mutatott) és számolta vissza a km-t, hogy még mennyit lehet vele menni. Az egész SCR rendszert végig bogarásztam és semmi hibája. Volt fejvakarás de végül rájöttem, hogy a generátor LIN kommunikációja hibás. Hibakód persze sehol semmi. Valószínűleg az alkotója sem gondolta, hogy egy ilyenre így reagál a rendszer.)
Ha van azon az autón féktárcsaszárító funkció és az aktív, akkor kapcsoltasd ki próbaként. Elvileg ezzel az elsőknek is melegednie kellene, de manapság ezeknél már bármi előfordulhat. ://
Egy olyan problámám van, amit eddig két VW szervíz és két független szerelő sem tudott megoldani. Kezdem azt gondolni, hogy velem van a baj. Nem vagyok műszaki ember, megpróbálom elmagyarázni röviden:
2013 VW Passat Alltrack 2.0 TSI, automata, benzin. Mindkét hátsó fék melegszik, akár fékezek, akár nem. 10 perc után, nulla fékezés mellett mindkettő forró, az elsők természetesen jéghidegek. Fél óra autóút után bőven 100 fok feletti, a víz elforr rajta. A felni folyton fekete, nyilván mert kopik a fékbetét. A súrlódás nagyon enyhe de folyamatos lehet mert, hosszabb menet után sem színeződik el a tárcsa.
1. szerelő: szétszedte a fékmunkahengereket, szerinte semi baja, rendesen működik minden, szerinte nem is melegszik. Fékbetéteket kicserélte meg a kerékcsapágyakat miután abból kifolyt zsír, nyilván a melegtől.
2. szerelő (VW), fékolajat cseréltek horror pénzért, megvizsgálták szerintük ez volt a baj. A hibajelenség ugyanaz. Műszerrel mindent beállítottak (elektoroms a kézifék), hézagokat meg mitudomén.
3. szerelő (VW): megemelték megforgatták, megvizsgálták, szerintük rendben, semmit nem kell kicserélni.
4. szerelő: találkozott már ilyennel, sokat szenvedtek vele végül nem jöttek rá mi okozza. Talán ABS kocka (fogalmam nincs mi az). Állítólag a komplett féknyereg cseréje sem segített.
Volt-e valakinek hasonló tapasztalata, vagy esetleg van-e ötlete mi lehet a gond? Mindenhol az volt az érzésem, hogy nem hiszik el amit mondok, vagy fogalmuk sincs mi lehet a baj...
Gyujtaskor villog egy szervizkulcs ikon a műszerfalon és sípol párat, de utána elalszik. Ez csak a szerviz idő intervallumra hívja fel a figyelmet? Vagy ez a szerviz lámpa? De az akkor folyamatosan világítana nem?
De viszont ha nem pörgetem gyorsan 3 ezerig szépen megy ez kb 10 másodperc 2 ezeröl 3 ig. Ha adagoló vagy porlasztó baja lenne nem nöne a fogyasztása? Mert a fogyasztás az kb 5.5 vegyesen.
Ez nekemis èrdekes mert a forgalmiba boraként szerepel de a kinézett 4 es golf ra hasonlit szerintem átalakitották vagy nemtom de a forgalmiba alh szerepel vagy motor csere volt nemtom ezcérdekes számomra is
Olyan helyet kellene keresni ahol értenek a diagnosztikához és nem csak hibakódot olvasnak. (megjegyzem, motorolajra nincs hibakód) Menet közben kellene nézni az adatokat, hogy a leálláskor mi változik/szűnik meg.
Elsőre sürgősen* ellenőrizném, hogy nincs-e fellazulva/kiverődve a főtengely vezérműkereke.
Hellosztok vw bora 1.9 tdi 2000 evjárat azt tapasztaltam ha 3 ezer felé pörgettem menet közbe leál a kocsi inditásra nemindul csak ha behuzzak vagy visza rakom 2 be s ráengedem a kuplungot valaki járt már ijen problémával? Voltam hibakód kiolvasáson 1 hibát irt ki olajra azt mondta hogy nem elektromos hibája van de akkpr mért tilt le s nemlehet beinditani válaszokat előreis kőszönöm
Mivel nem egy erőgép, nem 6-8 hengeres gépszörny így feltehetőleg nem jelent anyagi csődöt a javíttatása.
Nézz utána a Népítéletben hátha van róla részletes leírás neadjisten a hibáiról is.
Engem 5 évig "boldogított" az 1.6-os szívóbenzines, nem volt csillagászati összegű javítása, de ahogy írtam egy ősrégi szívómorra ez általában nem jellemző.
Nálam volt injektorok cseréje, néhányszor trafó, meg mittomén...nem most volt.
140000 km-es autótól miért is kell félni?
Mostani autómat 180 ezerrel vettem, most van benne 457 ezer, eddig semmi komoly baja nem volt persze nem is parázok rá......az lehet bevonzaná a bajokat.:)
Igen, tudom. De engem első sorban az érdekel, ha neadjisten bármi tönkremegy, ne egy vagyon legyen a javítás a és hogy azért egy 100 000 km t még minimum elmenjen a mostani 140 000 után. Állítólag maga a motor is nem egy vagyon, ha cserés. Ez igaz?
Van egy 2007 évjáratú Caddy-m 1.9TDI 75 lovas, egy hete azt csinálja hogy megemeli az alapjáratot kb. 1000-1100 közé és bekapcsolja a ventillátort. Ezt motorhőfoktól függetlenül teszi, mindegy hogy 5 fokos a vize vagy 90. A hőmérséklet mutatója ugyanúgy működik mint előtte. A fogyasztása látványosan megemelkedett, viszont ugyanúgy megy mint előtte, és abszolút nem füstöl.
A hibatárolóban nem volt hőmérséklet érzékelő hibára utaló kód, viszont volt vagy 3 gyujtáskapcsoló hiba. Minden hibát kiilehetett törölni. Amit még érdemes tudni, hogy a központizáram menet közben néha elkezd "dolgozni", van hogy kinyit-bezár egy párszor, van hogy csak nyitó irányba dolgozik kétszer-háromszor , de van hogy egy hónapig semmit nem csinál. Alaphelyzetben egyébként működik a központizár, egy tolóajtót kivéve.
Van ötletetek hogy a motorproblémát okozhatja esetleg egy rossz gyujtáskapcsoló, vagy gyujtáskapcsolóbetét?
Sziasztok van egy 1996-os vw polo Classic 1.6 75kw/100le AFT motorkóddal .
Olyan problémám lenne hogy kanyarban másodikban lefullad vagy olykor megáll 2 henger majd a másik kettő is és úgy vettem észre hogy csak jobbra kanyarnál Utána nagyon nehéz beindítani az autót kell legalább 15 perc mire beindul néha néha próbálja elkapni inditozas közben de nem igazán sikerül neki . Cserélve lett a komplett gyujtás elosztó , új gyertyák , új benzinszűrő , új benzin szivattyú , új motorhőfok jeladó. Hidegen pöcre indul és főleg melegen produkálja ezt a hibát .