Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2003.01.18 0 0 5625

Ledöbbentett egy, a szakmában jártas barátom - vezetékdiagnosztika, kivül-belül tisztítás, bélelés, stb. - véleménye minderről.

Általában amíg nincs haláleset, addig ugye pénz sincs rá ..:(((((..

Emlékeztet ez a mondat, rendvédelmi erőink közbiztonságunk érdekében tehető lehetőségeiről.

Mijo

Előzmény: Mijo (5624)
Mijo Creative Commons License 2003.01.18 0 0 5624

Lehet, hogy szkeptikus vagyok, de nekem minél jobban "közeledünk" az EU-hoz, annál ramatyabb hangulatom van szépséges, de lelakott városunkkal kapcsolatban.
Pár napja azzal lepett meg bennünket az amúgy igencsak szigorú áramszolgáltatónk, hogy este pár órán át szüneteltette az áramszolgáltatást. Jó, volt ilyen hír országszerte, a hűtők nem engedtek ki, a tévé nem zúzta legalább addig is az agyunkat, túléltük.

Az elmúlt éjjel a vízszolgáltató cégünk remekelt. Régi jó barátaim vezetik városunk leggazdagabb vállalatát, mégsem bírom ki szó nélkül.
Én megértem, hogy ilyen időjáráskor csőtörést javítani nem leányálom, de megette a fene azt a világot, ahol az esti fürdések/fürdetések idején órákon át vagyunk kénytelenek mellőzni a vizet. Na de, hogy a XXI-ik században is még ott tartunk, hogy mindezt követően az alábbi felvételen látható mocsok zúdul elénk inni, tisztálkodni, főzni, az mindennek a teteje. Ezt már képtelen vagyok megértéssel fogadni, még "vizesként" sem :(!


Az már csak hab a tortán, hogy a klotyó öblítőtartálya egyszerűen képtelen volt befogadni a vizet, ripityára szét kellett szednem, és kibűvölni azt a fekete taknyot ami elzárta a járatokat. Én sem vagyok ebben a műfajban kifejezetten járatos, de hogy sokaknak okoz komoly problémát az ilyen jelenség, az hétszentség. Hogy közegészségügyi szempontból az ilyen víz milyen alkotóelemeket tartalmaz, és mire alkalmas, arra meg kifejezetten kíváncsi lennék, remélem akad olyan, aki mintát ad le ilyenkor.

Bajavíz Kft.! Nem akartam hinni a fülemnek, amikor a telefon végén a biztonsági őr jelentkezett be, és nem a szakmai felügyeletet ellátó ügyeletes. Hogy egy évi több száz milliós bevételű cég ezt a "luxust" megengedje magának, az már egyenesen nevetséges :((!

Túltekintve az egyes esetekből adódó problémákon, azt hiszem "épületes" jövő elé nézhetünk. Hallottam én már több ízben is arról, hogy vízhálózatunk vezetékei enyhén szólva is igencsak elöregedettek, de hogy ki kelljen várnunk az utolsó pillanatokat, azt kétlem. Talán illene már egy keveset vissza is forgatni a bevételekből, netán tüzetes kontroll alá venni a rendszert, és még mielőtt naponta pukkan szét a cső, elárasztva az adott környéket, kellene megejteni azokat a lépéseket, melyek biztosítanák a gond nélküli működést.

Muity Mijo
Baja

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.17 0 0 5623
Linuxos hatalomátvétel a német közhivatalokban

vomit
2003. január 17., péntek 15:57

Észak-Rajna-Vesztfália statisztikai hivatala nyár óta a Linuxra esküszik. Neuss városának nyilvános internetes oldalai november közepe óta az ingyenes operációs rendszeren futnak. A düsseldorfi tartományi legfelsőbb bíróság nemrégen Linuxszal modernizálta költségvetési rendszerét. A három hivatalban három különböző feladatot bíznak a nyílt forráskódú operációs rendszerre.

http://index.hu/tech/szoftver/opensource3/

Mijo Creative Commons License 2003.01.17 0 0 5622

Kedves Lajoskám, lehet, hogy én túlérzékeny vagyok egyes jelenségek vonatkozásában, de az a csúcsok csúcsa, hogy az általam említett szakaszon az elmúlt napok olvadásai alatt sem szabadult fel az úttest :(! Ha gépileg nem is, de szociális munkások révén lapátolással is fel lehetett volna szabadítani a területet. Na ja, ezt viszont valakinek el kellett volna rendelnie.
Mindig csak azt tudom előhozni: ha nem az arra illetékessel, vagy közvetlen hozzátartozóival történik ilyen körülmények miatt baj, addig a kutya se ránt rá. Arról nem is beszélve, hogy ezen a szakaszon kizárólag üzletek találhatók, melyeknek bevételi érdekük lenne a szabad parkolás lehetősége. Besöpörni a pénzt igen, de kiadni egy fillért sem :(!!

Mijo

Előzmény: sydbaj (5621)
sydbaj Creative Commons License 2003.01.15 0 0 5621
Kedves Mijo,TE TUL ÉRZÉKENY VAGY,még soha sem volt ugy, hogy nelettvonavalahogy!!De kinek is a felelösége az utak tisztitása???Hsonló esetekre számolni kellene még jóval a baj elött..
Előzmény: Mijo (5616)
sydbaj Creative Commons License 2003.01.15 0 0 5620
Ez igen,önkr-képviselő,orvos, sőt a korház orvosa is,tetejében még részeg és az emlékezötehetségével is problémák vannak..Mit várhatnak tőle a betegei,nem is emlitve azon polgárokat kitől a bizalmat kapta.Régi jó közmondás " fejétől büdösödik a hal" Öszintén én sem emlékeznék semmire ebben az esetben.Na de ahogy mennek a dolgok ezen a téren othon, ebböl sem lessz semmi.
Előzmény: zvajda (5618)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.14 0 0 5619
Egy hazasparbol a ferfi irani. Lekoltoztek Kanadabol az USA-ba, mert a ferfi az IBM-nel kapott vezeto beosztast.
Nem olyan regen az USA-ban kiadtak, hogy minden irani szarmazasunak meg kell jelenni ujlenyomatvetelre.
A ferfi 2 napott kesett, mire megjelentek a rendorok, megbilincseltek es egy olyan zarka tettek, ahol 18 voltak meg, de fekvo hely nem volt. Igy tartottak ott 6 napig.
Tegnap a CNN-n megszolalt a feleseg, aki csak annyit mondott, hogy ok egy demokratikus orszagbol erkeztek.
zvajda Creative Commons License 2003.01.14 0 0 5618
A kéviselő is ember nem?
Tökön rúgta a rendőrt a részeg képviselő

2003. január 14., kedd, 13:36

Egy részeg önkormányzati képviselő szidalmazta volt orvos-kollégáit ellátása közben, majd ágyékon rúgta az őt kórházba szállító rendőrt. A férfi másnap semmire sem emlékezett.

Rendőrre támadt egy részegen dühöngő önkormányzati képviselő Kecskeméten. A férfit néhány nappal ezelőtt, hajnalban igazoltatták volna a járőrök, de nem volt nála semmilyen papír.

Mivel a fején sérülés látszott, a baleseti ambulanciára szállították. Ott ismerték fel az orvosok, lévén a férfi a helyi kórház osztályvezető főorvosa, aki októberben önkormányzati képviselő is lett a kecskeméti helyhatósági választásokon. Miközben ellátták, az orvos-képviselő végig szidalmazta kollégáit, majd ágyékon rúgta az egyik rendőrt. Másnap azt mondta, hogy semmire sem emlékszik.

A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást indított a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Nyomozóhivatala.

Előzmény: zvajda (5617)
zvajda Creative Commons License 2003.01.14 0 0 5617
[b][color=blue]A kéviselő is ember nem?[/color][/b]

[b][color=blue] Tökön rúgta a rendőrt a részeg képviselő

2003. január 14., kedd, 13:36


Egy részeg önkormányzati képviselő szidalmazta volt orvos-kollégáit ellátása közben, majd ágyékon rúgta az őt kórházba szállító rendőrt. A férfi másnap semmire sem emlékezett.

Rendőrre támadt egy részegen dühöngő önkormányzati képviselő Kecskeméten. A férfit néhány nappal ezelőtt, hajnalban igazoltatták volna a járőrök, de nem volt nála semmilyen papír.

Mivel a fején sérülés látszott, a baleseti ambulanciára szállították. Ott ismerték fel az orvosok, lévén a férfi a helyi kórház osztályvezető főorvosa, aki októberben önkormányzati képviselő is lett a kecskeméti helyhatósági választásokon. Miközben ellátták, az orvos-képviselő végig szidalmazta kollégáit, majd ágyékon rúgta az egyik rendőrt. Másnap azt mondta, hogy semmire sem emlékszik.

A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást indított a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Nyomozóhivatala.
[/color][/b]

Előzmény: Mijo (5616)
Mijo Creative Commons License 2003.01.14 0 0 5616

Nem is Baján lennénk, ha ne érvényesülhetne szembeötlő módon az önkény. Az 51-es országos főútvonal É-D-i irányban szeli át a várost, belterületi szakaszán négysávos, egyes részein kiegészül hol csak egyik, hol mindkét oldalon parkolósávokkal is. Naná, hogy a belvárosi szakasz az, ahol a parkolósávokról képtelenség volt a havat letakarítani, így mit tettek a 'leleményes autósok', a külső forgalmi sávot használják napok óta állandó parkolásra, akad, aki hosszútávra rendezkedett be. A mai olvadás miatt, ha itt is haladhattak volna a járművek, teljesen hómentessé válhatott volna az út, de így bizony marad a szűkített forgalom lehetősége, nem kis bosszúságot okozva sokak számára a város legforgalmasabb területén :(.

Mijo

oszibá Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5615
Kedves Péter!
Ez esetben marad a 4. Pont. Csak úgy legyen.

Múlt héten a képviselő asszonyuk fogadó óráján olyan hírek keltek szárnyra, hogy még az elkerülő út megépítése előtt beindul a kamion forgalom.
Amennyiben a hír igaz, nem fog feldobni bennünket az örömujjongás, mivel a házak falai így is repedeznek.
Itt megragadnám az alkalmat és rákérdezek: Tudsz e valami közelebbi tájékoztatást adni az elkerülő út elkészülésének idejéről?

Néhány gondolatautózással kapcsolatban:
Mivel biztosításkötéssel is foglalkozok, így nagyon sok autós társammal kerülök kapcsolatba és elmondhatom nincsenek elragadtatva az újabb autósokat sújtó terhek hallatán.
Nagyon sokan kíváncsiak vagyunk, hogy mikor terveztek könnyítéseket?

Nagyon tudnák értékelni, ha nyugatról nem csak minket sújtó dolgokat vennék át az illetékesek. (Svéd adórendszer – Albán fizetés)

Nagyon sokan szeretnék tudni, hogy gyári törzskönyvel rendelkező autókat, miért kell minden eladás esetén eredetvizsgára vinni?

Nagyon tudnám javasolni a holland módszert, egy Bajányi városban, postán egy ember 5 perc alatt (szombaton) a nevemre írta az autót, kb. 10000,- forintért.
Ugyan ez nálunk 50 – 100 ezer forint között mozog, pedig a hollandok szociális érzékenységét nem lehet összehasonlítani a miénkkel.
Mint lentebb már írtam ez a szegényebb réteget érinti a legjobban.

Még mindig autó: Ha jól tudom 1992-től nyugat Európában csak katalizátoros autókat gyártanak, törvény.
A mi nagy tudású dolgozóink ezt miért nem tudják. (baján is)
Az autó szalonból kihozott dízel autótó esetében külön Közlekedés felügyelet igazolásával fogadják el, természetesen + 1000 forint, és idő meg fáradság. (esetleg fárasztás)

Nagyon megköszönnék, ha erre valaki tudna, magyarázatott adni, hogy tudjuk meg mi is, hogy miért van így.
Egyelőre ennyi.
A választ előre is köszönőm.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben, gazdagságban és szerelemben boldog újesztendőt kívánok!

Oszlánszki F.

Előzmény: marfai (5612)
marfai Creative Commons License 2002.12.23 0 0 5614
Kései szán fut,
csillog a friss hó,
Jégvörös úton
villog a patkó.
Cinke szeméről
foszlik az álom,
Csenget egy
csengő, itt a
Karácsony!

Márfai P

Thernitibi Creative Commons License 2002.12.23 0 0 5613
Kedves Péter

Tájékoztatódat köszönöm (még akkor is, ha nem éppen a Te válaszodra lettünk volna igazán kíváncsiak) azok nevében is, akiknek itt nem állt/áll módjukban feltenni ezeket a kérdéseket, bár felettébb kíváncsiak a válaszokra.

Azért én még most is kíváncsi vagyok a "túloldal" véleményére.
Hátha...

Előzmény: marfai (5610)
marfai Creative Commons License 2002.12.22 0 0 5612
Kedves Oszibá!

Nem a súlyadóból, és főként nem helyi pénzből fog megépülni a körgyűrű. Annyi adót mi nem tudunk beszedni, amennyi arra kell…

A körgyűrű a Szegedi út, Bokodi út közötti szakasza van készen. 2003-ban az 51-est kötjük össze a Szegedi úttal, illetve a Duna-hídról levezető út csatlakozása fog épülni a körgyűrűig.

Azért sem volna illendő a helyi adóra alapozni az elkerülő út építését, mert az igaz, hogy a Város belterületi forgalmát tehermentesíti, de fő célját tekintve a közfogalmi feladatokat ellátó országos közúthálózat fejlesztéséről van szó. A Várost átszelő 51-es út sincs az Önkormányzat kezelésében, fenntartásának költségeit a központi költségvetés fizeti.

A képviselők fizetését valóban az adókból fizetjük. Az emelést is. :-))

Márfai P.

P.s. Az előző hozzászólásomról lemaradt az aláírás. Azért látszik, hogy én voltam… :-)))

Előzmény: oszibá (5609)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 5611
Békés, nyugodalmas, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket kívánok nektek!:))))))))
marfai Creative Commons License 2002.12.22 0 0 5610
Szervusz Tibor!

Több kérdésedre nem ismerem a választ, de néhánnyal kapcsolatban van mit mondanom…

2003-tól a súlyadó mértéke 800 és 1000 forint között lehet. Ezt valóban központi szabály határozza meg.

A súlyadó fele eddig a központi költségvetést illette. 2003-tól teljes egészében itt marad a városban.

A súlyadó mértéke 2004-től valóban 1000 forint lesz. Most támogattam a 900 forintos adómértéket, mert én is úgy látom, hogy az önkormányzat szempontjából az egyik legjobban hasznosuló adónem. A helyi adót lehetőség szerint közepes mértékben (adott esetben a lehetséges sáv közepén) állapítjuk meg. Most is így tettünk. Jövőre minden súlyadóra fizetett forint kétszer annyit ér a Városnak, mint, mint az elmúlt ciklusban.

Az ellenzék hozzáállása mostanában nagyon egyszerű: csökkentsük, vagy ne növeljük a bevételeket, növeljük a kiadásokat (na nem mindet ..). Ez van. Ahogy jönnek szembe a problémák, feladatok, majd oldódik ez az álláspont. Az előző ciklusban is elvoltunk valahogy, pedig akkor Ők voltak többségben a Testületben.

Most van egy rendes 13 milliárdot meghaladó főszámot tartalmazó költségvetési koncepciónk. Egy évvel ezelőtt 10 milliárd látszott… Természetesen ez sem elég mindenre, amit célszerű lenne megvalósítani. A működés egyre drágább, a bevételek növekedése csak részben fedezi a változásokat. Ahogy az már lenni szokott.
Azért most nagyot léptünk.

A Kórházépítés kapcsán komolyan vizsgáltuk, hogy még néhány tízmilliós büntetést kifizetését is vállaljuk, hogy helyben maradjon a fővállalkozás. Végül is azért (azért sem) nem lehetett vállalni a helyi vállalkozók előnyben részesítését, mert akkor igen nagy valószínűséggel új közbeszerzési eljárásra lettünk volna kényszerítve, ami nem egy katasztrófa egyébként, csak az állami forrás rendelkezésre állási határidejét nem lehetett volna tartani, és az idei pénz elveszett volna. Na innentől passz.

A Kórháznak épülnie kell.

Előzmény: Thernitibi (5608)
oszibá Creative Commons License 2002.12.19 0 0 5609
Hát igen Tiborom!
Ezt a plusz pénzt több célra fel lehet használni:
1. Például körgyűrűt építeni a fél város körül, amennyiben beindul a kamion forgalom, ne repedezzenek teljesen ősze a házak a Szent Antal utcába.
2. Ebül a pénzből fogják támogatni a szociálisan rászorult embereket, hogy be tudják fizetni a gépjárműadót. Mivel a nagy köbcentis autók katalizátor nélkül olcsóbak, így a szegényebb réteg ezt vásárolja. Nem árt bedobni az adóértesítő mellé egy plusz papírt: VELÜNK AZ ORSZÁG! Szlogennel.
3. Esetleg lehetne követni a parlamenti honatyák példáját és a mi honatyáinknak is, lehetne rendezni a tustelet, díjait.
4. Esetleg egyéb hasznos dolgokat finanszírozhatnak belőle.

Előzmény: Thernitibi (5608)
Thernitibi Creative Commons License 2002.12.19 0 0 5608
Na szóval a lényeg, hogy megjött a Lényeg.

A harmadik oldalon szemüveg nélkül is jól olvasható a főcím, „Emelkedik a súlyadó összege”.
(Engedjétek meg, hogy bemásoljam a cikket, így legalább tudjátok, hogy miről beszélek.)

”December 12-én ülésezett az Önkormányzat. Az ülés számos napirendi pontjából egyet kiragadunk.
„Igaz ugyan, hogy az SZJA helyben maradó része 5%-ról 10%-ra emelkedik, illetve növekszik a súlyadó helyben maradó része, de a kormány arra kötelezi az önkormányzatokat, hogy ezt is bérre költsék, holott ebből az összegből kellene az intézményeket fenntartani, utakat, járdákat építeni, javíttatni.”

Végezetül a gépjárműadó mértékéről (900Ft/100kg) a testület egyes tagjai a következő képpen szavaztak:

Széll P.-igen
Barna Gy.-igen
Dr Bálint G.-nem
Bán B.-nem
Brachinger T.-igen
Fábián S.-tart.
Fercsák R.-tart
Glasenhard J.-nem
Hajdu M.-igen
Kajtár R.-igen
Kernyáné P. B.-igen
Köteles I.-igen
Márfai P.-igen
Mirk Sz.-nem szavazott
Nagy A.-igen
Nemes G.-igen
Dr. Révfi Z.-nem
Sörös L.-igen
D. Szabó J.-nem
Dr Sziegl Zs.-igen
Dr. Vácity J.-nem
Várhalmi M.-igen
Vizin T.-nem
Dr. Zöld Lné.-nem
Zsigó R.-nem szavazott

Ezek a száraz tények. Ebből megismerhető minden képviselő. Nem kívánjuk kommentálni a szavazás végeredményét, azt meghagyjuk Önöknek. Érdemes elgondolkodni.
A következő testületi ülés után is szemezgetünk a szavazásokból. Ezzel csupán a valódi nyilvánosságot szeretnénk biztosítani, és megfontoltabb politizálásra bírni a városatyákat.”

Eddig a cikk, és ettől kezdve egy pár kétely.
Kérdés, van-e egy olyan rendelet, amely alapján a súlyadó mértékét 2004-ig 1000Ft/100kg-ra lehet részletekben emelni, ezen belül pedig az önkormányzatok képviselői szavazáson döntik el az emelés mértékét? Mert ha van ilyen rendelet, akkor mi a probléma?

Azt megtudtuk, hogy az „igen” mögött mi van, de nem tudom, hogy a „nem” mögött milyen más alternatíva található.

Igaz-e, hogy a súlyadó teljes egészében a Város kasszájában marad? Mert ha igen, akkor szíves örömest befizetem az a cca. féltanknyi emelést

Vagy Fercsák Róbert, és Fábián Sándor miért tartózkodott a szavazáson?

Kedves szerkesztők, remélhetőleg csak technikai okok miatt nem fért a „Lényegbe” az állítólag Zsigó Róberttől származó kérdés, amely azt firtatja, hogy a kórház új szárnyának építése kapcsán miképpen nyert egy zalai cég egy bajai vállalkozókat tömörítő csapat ellenében. Igaz, a lényegen már nem változtat, de azért fontos lett volna nekünk.
De szívesen olvasnék olyan elemzéseket, amelyek Baja Város elmúlt tizenkét évével, az ismert nehézségeket is figyelembe véve jelenével, és lehetséges jövőjével foglalkozik, természetesen a szerkesztők „oldalának” szemszögéből.

Cs.

oszibá Creative Commons License 2002.12.05 0 0 5607
Ez 1 jó kérdés??
Előzmény: Thernitibi (5606)
Thernitibi Creative Commons License 2002.12.04 0 0 5606
Kedveskéim árulja el már valaki, miért nem nyitják meg a forgalmat a pesti úti körforgalom, és a hídra vezető út között?
zvajda Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5605
Hát előbújtatok bitangok én egész nap csak vagyok ti meg?
Előzmény: oszibá (5604)
oszibá Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5604
Szeretek vitázni, hülyéskedni, de nem vérre, de ha valaki ok nélkül leugat azt nem, szeretem.
A jó szokásaidat tartsd, meg ahogy Pongó mondaná apázni jó, hollári - hollári hó.

Előzmény: Törölt nick (5603)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5603
Tudod Oszibá' anyázni nem szeretek, ellenben apázni:))) hajjaj (tudod ez már az egyedül gyereket nevő nők jószokása) Az viszont tény, ahogy amikor Zoli első beírását olvastam a témáról azt hittem eltérő állásponton leszünk. Alig vártam hogy hazaérjek és tényleg VITATKOZHASSAK vele. De hát ha nem megy, akkor nem megy:)))
Előzmény: oszibá (5602)
oszibá Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5602
Tudom Virágszál, ezt viccnek szántad.
Más a vita, és más az anyázás, lehurrogás, meg az utasításszerű eligazítás stb. Ugyan is én is útálom, ha meg írják, hogy mit írjak.

Előzmény: Törölt nick (5601)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5601
Alig vártam,hogy vitatkozhassak végre egy kicsit. Erre beírod ezt.
Előzmény: Törölt nick (5600)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5600
Egyetértek veled Zoli, de igazából a félelem a megtámadtatástól csak azért valós, mert a közösség nem lép fel azzal szemben nyiltan és határozottan, aki kigunyolja a többit.
A másik valós dolog amiről irsz, hogy félnek attól, hogy valamit rosszul látnak és talán nem akarnak hibás véleményt leirni. Esetleg nem jó a helyesirásuk - e miatt is sokan, sokszor guny tárgyává váltak.
Ha arra gondolsz, hogy egy nagyobb társasági összejövetelen valaki el akarja mondani a véleményét, akkor azt a többiek meghallgatják, még ha a beszéde akadozó, vagy nem olyan gördülékeny is. Csak a rosszszándékú, primitivek tesznek ilyenkor megjegyzéseket.
Ha valaki mondani akar valamit, azt nyilván nem azzal a szándékkal teszi, hogy bántsák utána. Itt azt hiszem, egyszerüen arról van szó, hogy ezen a fórumon vannak akik azt hiszik előjogaik vannak és ebből a pozicióból probálkoznak a többiekre erőltetni az akaratukat.
Ha létrejön egy közösség, akkor az ilyenek leintésre kerülnek, persze ha kellőképpen intelligensek.
Előzmény: zvajda (5599)
zvajda Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5599
Azt gondolom,hogy több mint szégyenkezés van a dolgok mögött.Sokan egyszerúen nem akarnak,sokan nem tudnak,sokan pedig amit említesz nem mernek saját névvel írni.És van egy nagyon fontos szerintem a lehető legproblémásabb baj,jelesül,hogy attól rettegnek,hogy nem jól látnak dolgokat,ezér félnek ha leírják a kigúnyolástól,no és nem utolsó sorban a személyes megtámadásátol(is).Több az az ember aki egy szűk társaságban is nehezen nyílik meg.A fórum pedig igen nagy olvasótábor(hallgatóság).Talán ezek azok a problémák ami miatt kevés a látható hozzászóló.Jól látod sokkal többen figyelik mint gondolnánk.
Előzmény: Törölt nick (5597)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5598
OFF: iszonyúan akadozik a net. másnál is vagy csak nálam?:(
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5597
Bár nem ebben a topicban kezdtünk el beszélgetni a továbblépésről, újrakezdésről, de mégis ide szeretném átterelni a szót a moderátoros topicból.

Sokkal egyszerübb vádaskodni, rombolni mint épiteni. Sokkal könnyebb egy meglévő lehetőségeket megragadni és azon tovább lépve épitkezni. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy egy fórumnak, amely a BAJA nevét viseli milyen a megjelenése a külvilág ill. a saját városa felé a megjelenése.
Sokan olvasták és talán még ma is olvasság ,sokkal többen mint, akik aktivan részvesznek a fórum életében.
Az első kérdésem mi lehet ennek az oka?
Csak a saját nevesség megkövetelése? Nem mernék vállalni sokan talán saját gondolataikat leirva? Vagy talán nem tudnak szépen fogalmazni, és ez miatt van gátlásuk?
Azt hiszem ez egy fontos kérdés, aminek a megválaszolása csak korrekt, indulatoktól mentes, nyugodt módon történhet. Ugyanis ha erre tudjuk a választ, akkor a passziv résztvevők bevonhatók lennének a fórum életébe, és az e-demokrácia alapelve teljesülne, a saját képviselet, mely a párbeszédre alapul.
Kinek, mi a véleménye?

oszibá Creative Commons License 2002.11.14 0 0 5596
Változtatni kell a legújabb szlogenen: Itt a nemlét a tét!
Előzmény: Törölt nick (5595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!