Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Gondolom arrafelé fiatalabb ügyintézők vannak, akik felfogják ésszel, hogy ők vannak érted, nem fordítva. Fargoéknál meg a cocializmusból itt maradt valaki van.
Hogy azért volvózzunk is kicsit! ;-) Ma hazaértem, ragyogó napsütés, 16 fok, itt az idő, nosza kivittem a friss szerzeményt, az SC-802-es fejegységet és kemény 10 perc alatt a helyén is volt. Minden csereszabatos, a csatolók, a külső méret, a kód is jó, a fejegység meg tökéletesen teszi a dolgát, a kisebbhez képest meg teljesen jól eligazodom (szemüveg nélkül), nagy gombok, levegősen, kesztyűben is tudod kezelni, a szín is passzol a beltérhez. Jó, kellemesen konzervatív, csupa szögletes középkonzol, ahogy kell! :-)
Nálunk még az előző szemetes cég akart " igazságot" oszatani. Belekotortak a szemetembe ( gondolom mindenkiébe) és nem mindent vittek el.
Felhívtam őket, nagyon nem akart engedni a nő, akivel beszéltem. Győzködtem, hogy más kerületekben sem nézik a kukások, hogy mi van a kukában, idejük sincs rá, stb.
Nem engedett, én meg mondtam, hogy csak egy kukát adtak, nehogymáá' egy általános iskolát is alig végzett szemetes ember döntse el, hogy mit visz el...
A lényeg, hogy kb két hét múlva visszállt a korábbi jóvilág, elvittek mindent. Vsz más is szólt, panadz volt ezerrel, és nem épp a legkultúráltabban.
Ebben az évben most megint valami új cég van, nem vitték el a hamut.
Most eszembe jutott egy beszélgetésem, de már nem emlékszem kivel. A lényeg az, hogy én abban a tudatban élek/éltem, hogy Magyarország egy agrár ország. És mindig mondom, hogy arra kéne ráfeküdni. És emlékszem, hogy nem értett egyet, azt mondta, hogy bár lehetne jobb az agrárium, meg az élelmiszer feldolgozás, de szerinte Magyarország nem kifejezetten agrár ország. Én meghökkentem. Kérdem, hát akkor mi más lenne. És Ő azt mondta, ez az ország mindig is az innováció országa volt. Itt mindig rendkívüli koponyák születtek és Ő elsősorban főleg erre fektetne hangsúlyt. Ez elgondolkodtatott és ez a legutóbbi videó is ezt erősíti. Ettől még nem kell leépíteni az élelmiszer termelést, de az is tény, hogy visszaállítani is egyre nehezebb. Megzabálnak a multik. A kapitalizmus kinyírta az élelmiszer feldolgozásunkat. Az óriás cégek mindent bekebeleztek.
Ha látunk is a polcokon ős magyar márkákat, a legtöbb esetben azt már nem magyar cég gyártja.
Komolyan mondom, ez a kálváriád ezekkel a szemetesekkel, a kis magyar valóság. Hogy a legtöbb ilyen helyen dolgozóba egy szemernyi empátia, segítőkészség nem szorult. De akkor el kell menni kazánfűtőnek, ott nem kell emberekkel foglalkozni.
Engem mindig meglep amikor Ecseren bármit intézek, mert az annyira pici közösség, hogy még megmaradt a segíteni akarás, meg az érzés, hogy egy közösség tagja vagy.
Én a fogadási időben besétáltam, mondta milyen papír kell neki, mondom ezek vannak itt, azok nincsenek. Nem baj, majd legközelebb behozod, úgy is adok neked egy szelektív kukát, mondja. Jövőhéttől kiteheted a kukát.
De mondom fizetni nem kell? Majd a következő negyedévben, most nem tudlak elszámolni, de a szerződésed él, nyugodtan rakd ki a kukát, el fogják vinni.
És ennyi. És kb mindennel ennyi.
Nem hoztál valamit? Várjál, utána nézek, kinyomtatjuk, itt írd alá, készen van, mehetsz, szevasz.
-- Csókolom. Nem ürítették ma a kukámat a kollégái.
-- Persze, mert nincs befizetve a számlája.
-- De hát nem kaptam számlát Önöktől. Beküldtem minden doksit amit kért, de számla nem jött.
-- Ja... Azt nem adtam fel.
-- ???
-- Még küldtem egy levelet, benne egy bejelentő adatlap.
-- Mikor küldte?
-- Pénteken.
-- Várjon, megnézem. (...liptiti-kliptiti...) Aha, most jött meg, most szedtem ki a postaládából.
-- Na azt töltse ki, postázza vissza és akkor küldöm a számlát.
-- De ezeket az adatokat már visszaküldtem emailben, a kitöltött doksikban. Ezen csak a telefonszámomat tudom beírni, meg egy aláírásnak van hely az alján. Mindent megkapott már hetekkel ezelőtt.
-- Igen, de azokon nem volt rajta az eredeti aláírása. Azt küldje vissza, akkor küldök számlát.
-- És addig nem is viszik el a kukámat, mi?
-- Nem.
-- Mindaddig, "míg be nem érkezik az összeg a számlájukra". Az meg még hetek, ha jól sejtem.
-- Igen.
-- OK. Ne menjen sehova, mindjárt bemegyek magához személyesen. Oszt beszélgetünk egy kicsit.
-- Ide ne jöjjön, sok a dolgom. Inkább szólok a kollégáknak hogy üríthetik addig is a kukáját...
-- Szóljon nekik hogy jöjjenek vissza a mai adagért is.
-- Azt nem lehet.
-- Rendben, akkor beviszem magához az irodába, hm?
(Mellesleg a kukát (benne egy kis zacskó szeméttel, nem volt egy kiló sem) kiürítették a kukások némi beszélgetés után. Jövő héten kapnak pár sört. De ez a picha... ezt meg kellene kicsit rángatni...)
Meglepődve olvastam, hogy 60%-kal csökkent a Magyarországon elkövetett öngyilkosságok száma az utóbbi 3 évtizedben. Az azért nem rossz. De még mindig az élvonalban vagyunk.
Nagyon élveztük minden percét. A gyerek most szereti az ilyeneket (Gyermekvasutazik ezerrel, 15 naponta megy fel műszakba), nekem meg a legszebb gyermekéveim jöttek elő a buszozással :)
Még kiegészítésképpen hozzáteszem, hogy mivel öreg motoros a mezőgazdaságban, kimondja az igazat, nyuggerként nincs már félnivalója. Az agyontámogatott jó és langyos éveknek vége, csökkent a malmok száma, de a kisgazdaságoké is erősen, a hatékonyság, bármennyire fájdalmas a nagygazdaságoknál jelentkezik, fajlagosan ők mindenben jobbak. Ők pl. már uniós támogatások nélkül is rentábilisak, mert nemcsak búzát, tojást, tejet, húst állítanak elő, azt fel is dolgozzák és az megy a piacra (hozzáadott érték ugye!) míg a kicsik támogatás hiányában összecsuklanak és megszűnnek egy tenyészidőszak alatt.
Igaza van. Elenyésző a mi jó adottságú földterületünk (4,5 millió hektár termőterület), az is mozaikos, a folyóvizeink évezredek alatt ilyenné alakították. Az Alföld tele van kötött agyagos talajokkal, szikesekkel. Ezeket aztán fel is törtük szántónak, a folyószabályozások után a gyengébb adottságúakat is kizsigereltük. A termőréteg vastagsága nálunk 10 cm és 1,5 méter között ugrál. Az ukik talajainak jelentős része csernozjom, 2-4-5 méteres termőréteggel(!), ezt ha évtizedekig csak kiszipolyozod, értsd vetsz és nem végzel tápanyagutánpótlást, meg sem érzi. Most ezeket a területeket az ukrán rabszolgák művelik arab, kínai és amerikai gazdáiknak. A muszkák meg csak szépen haladnak kelet felől, bekebelezve amit lehet, a remélt békekötésig. XXI. században élünk, de most is kőkorszakiként viselkedünk.
Sziasztok! Valaki hátha tud segíteni... Volvo S40 MKII. (2005évj.) Pótféklámpa... nem működik. Gondoltam azért ránézek. Az most rendesen bele van ragasztva a kalaptartóba? Mert a hátulját elkezdtem lebontani tapogatom nézegetem amennyire tudom, de ha ezt az egészet le kell bontani hozzá akkor az sosem fog világítani szerintem :/ Esetleg ha valaki tud megoldásban segíteni... Köszönöm!
Ebben a műfajban az előny a rejtőzködőnél van. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a teljes rendszer működése ismert, ezért tud egyáltalán működni. Nem olyan kaotikus, mint a való világ - persze bonyolultnak bonyolult, de akit érdekel, az meg tudja ismerni, és pontosan tudja, hogy milyen művelettel milyen potenciális nyomot hagy maga után, ez alapján pedig az is kitalálható, hogy hogyan lehet nyom nélkül, vagy félrevezető nyomokat hagyva csinálni dolgokat.
BTW, tegyük fel, hogy végig sikerült felgöngyölíteni a rosszindulató aktor nyomait, akkor megtudjuk, hogy fizikailag valahol volt egy gép, amin megnyomta valaki az entert. Ez mit bizonyít? 1 óra és néhány forint feláldozásával máris lesz szlovák IP címem, csórik meg nem tehetnek semmit arról, hogy mit alkottam náluk. :) Szóval előny a támadónál, az ilyen "bizonyítékok" a propagandán túl nem sok mindenre jók.
Amúgy az ügyfélkapu küld valami figyelmeztetést, ha Kambodzsából lép be vele valaki? :)
Tegnap Danika és a fia felszálltak hozzám a 216-os járatra és együtt gurultunk két fordulót a Mercivel. Nincs is jobb annál, mint amikor minőségi társasággal utazik együtt az ember egy szinte újnak számító buszon. :)
Ne álmodozzunk ez nem egy kém film. :D Például tegnap egy egyáltalában nem hekker könyvelő innen lépett be az ügyfele ügyfélkapu+-val a cégkapujára:
Most gondolj bele abba, hogy ha rosszhiszemű az a valaki és mondjuk a témában még szakképzett is akkor vajon mire lehetne képes? Szerintem ha egy belvárosi olyan hotpoint-ról ahol nincs nyilvános kamera indít támadást úgy hogy előtte 3 zombigépet csinál online a világ 3 pontján akkor sosem találják meg.
Nyilván. Örök huzavona. De nem becsülném alá a szolgálatok hekkereit. Nem hülyék, tudják a dolgukat. Ha azt mondják, hogy orosz internetszolgáltatón keresztül, de ukrajnából jött a cucc, akkor én hiszek nekik. Amúgy is minden erre mutat. Az meg kb érthetetlen, hogy az oroszoknak, az araboknak, vagy bárki másnak mi érdeke fűződne egy ilyen támadáshoz. Az ukik motivációja viszont nyilvánvaló. Nem mintha ez bármit is megoldana a számukra, de pont beleillik abba a képbe, amit kialakítottak magukról.
Az ukiknak van a legjobb termőföldjük, tudomásom szerint. "Csernozjom" a neve, vagy mi a fene, "Csornaja Zemlja" volt oroszul (?), "feketeföld" a fordítása.
Azt nem t'om, mennyire kefélték meg vegyszerekkel.
Azt a minap hallottam a rágyóban hogy 500 ezer négyzetkilométer van belőle elaknásítva. Az 5 és fél Magyarország...
Azoknak is megvannak az eszközeik, akik el akarnak bújni. :) Különösen, ha valamelyik állami szolgálat van a háttérben. Ha megfelelő idő, pénz, szakértelem van mögöttük, akkor kb. a büdös életben nem fogják megtalálni őket. Ha valami amatőr hülye volt, akkor van esély...
Bárkire rá lehet fogni. Azon röhögök hogy fent a Hwsw-n ahol aztán tényleg képben vannak a szerkesztő urak azzal amit ketony is levezetett, szent meggyőződéssel beszélnek arról hogy Orbánék voltak. Persze egyáltalában nem azért, amiért az ukránoknak drukkolnak. Áh! Dehogy. :D
Ebben a buliban az a jó, hogy mindenki azt utál benne, akit szeretne, teljesen lefedték a spektrumot: az arabokat, az oroszokat, az ukránokat. :-D
Az, hogy milyen IP címről írt bárki*, az kb. semmit nem jelent. Rengeteg publikus szolgáltatással olyan IP címről netezhetsz, amilyenről csak akarsz (nyilván gonosz szándékra nem ezeket célszerű használni, inkább az ilyen Netflix geoblocking és hasonlók megkerülése szokott lenni a köznép szándéka :) ). Szóval az ukrán IP cím kb. pont annyit jelent, mint az orosz levelezőszerver: semmit.
* Eleve, momentán mit jelent az, hogy "ukrán"? Szinte biztos vagyok benne, hogy minden nemzetközi nyilvántartás szerint a földrajzilag jelenleg oroszok által kontrollált területek is ukránnak vannak könyvelve.