Keresés

Részletes keresés

AbaTToiR Creative Commons License 1999.12.24 0 0 450
Nójika, ha amcsi nevek lennének, akkor meg az nem tetszene neked.
Szar lehet mindenben a hibát keresni, nekem igenis tetszik, hogy magyar emberekről vannak elnevezve. (Az, hogy az egészről mi a véleményem más kérdés.)
-ab
Előzmény: Nójika (446)
SumQuiSum Creative Commons License 1999.12.24 0 0 449
Bárki bármit is mond, a szökőkutak nagyon sirályok!
John Zero Creative Commons License 1999.12.24 0 0 448
Amugy egy erdekesseg:
Nemreg vettem egy zenei CD-t a belvarosban, nem bevasarlokozpontban.
Utana kiderult, hogy mas ugyanezt a CD-t a WeCC-beli Media Markt-ban kb. 6-800 Ft-al OLCSOBBAN vette meg!

Most akkor mi is a draga?

Alfred Creative Commons License 1999.12.23 0 0 447
Nójika:
Amerikai nevek:
"...Viszonylag nagy felháborodást keltett bennem, hogy hogy egy amerikai mintára épült, kommersz, ultramodern bevásárlóközpontban van képük még az utcákat is amerikaiakról elnevezni..."
Sorszámozás:
"...Viszonylag nagy felháborodást keltett bennem, hogy egy ekkora intézményben nincs senkinek annyi fantáziája, hogy kitaláljon valami nevet az utcáknak..."
Jelölés nélkül:
"...Viszonylag nagy felháborodást keltett bennem, hogy egy amerikai mintára épült, kommersz, ultramodern bevásárlóközpontban annyit képtelenek megtenni, hogy valamivel megjelölik az utcákat..."

Előzmény: Nójika (446)
Nójika Creative Commons License 1999.12.23 0 0 446
Hello!

Az az igazság, lusta voltam végigolvasni az összes hozzászólást, de a véleményem elmondanám az intézményről.
Nem szeretem az ilyen központokat, mert nagy a tömeg, az zaj, és drága is.
De ez túltesz mindenen. Semmivel se lenne rosszabb, mint a többi, ha...ha nem lennének az "utca nevek".
Viszonylag nagy felháborodást keltett bennem, hogy egy amerikai mintára épült, kommersz, ultramodern bevásárlóközpontban van képük a legnagyobb magyarokról elnevezni az "utcákat".
Ez egyszerűen gusztustalan, a történelem és a magyar öntudat abszolút sárbatiprása.
Itt már mindenki csakúgy, a saját kedvére dobálózhat olyan nevekkel, mint Deák, Kossuth, Eötvös, Kölcsey...ezt azért mégse kéne....

Nójika

NaNe Creative Commons License 1999.12.23 0 0 445
Alfréd,

És ha tényleg már tényleg szóba elegyedsz a nyomorgó magyar harmad népséggel, próbáld meg elmagyarázni nekik Y2K hozzászólását a WC-vel kapcsolatosan, miszerint :

"A szökőkút egyes sugarai nem egy pontban találkoznak, ezért a szemfüles nézőknek (pl nekem) nem tetszik"

Booooááááááá!.

NaNw

NaNe Creative Commons License 1999.12.23 0 0 444
Kedves Alfréd,

"Az áruk nem azon az értéken kelnének el amit a piac megad, hanem annyiért, amennyit a Központi Árhivatal bölcsen meghatároz... "

Miről beszélsz ? Kérlek fejts ki!
Te melyik országban élsz ? Mint jövedelmet termelő ember, érzel egyáltalán felelősséget másokért, vagy bőven megelégedsz azzal, amit az imádott üzletközpontodban bepakolhatsz a kicsike kosaradba ?

"A nyugdíjasok elhanyagolható töredéke egészíti ki piacozással a keresetét, tehát ez nem lehet szempont egy kereskedelmi forma felújításánál."

Kedves Alfréd! Az általad lazán definiált ún. keresekedelmi forma mások számára napi megélhetést nyújtó alapvető létkérdés. Kocsikázzál egy kicsit az országban és beszélgess az emberekkel. Érdemes.

NaNe

Előzmény: Alfred (440)
Y 2 K Creative Commons License 1999.12.23 0 0 443
A szökőkút egyes sugarai nem egy pontban találkoznak, ezért a szemfüles nézőknek (pl nekem) nem tetszik.
chxx Creative Commons License 1999.12.23 0 0 442
A témától már egy kicsit elkanyarodtunk, de mind1, valamennyire kapcsolódik
Az állam (nem éppen a szocialista-kommunistáé, hanem a piacgazdaságot működtetőé) érdeke (most itt a nyugati államokról van szó, mert a kínai mintát nem valósíthatjuk meg) vigyázzon a gazdaság egyensúlyára és a társadalmi harmóniára
Ezt az íjú (EU) tagállamok már felismerték, és nem engedik, hogy a kistermelők tönkremenjenek, hogy az esetleg (biztosan) olcsóbban termelő szövetkezetek elszaporodjanak. Biztos vagyok benne, hogyha nem is mindent, de ezt jól teszik. Ugyanezek az államok (illetve intézményeik) nem engedik, hogy cc. 1,8 milliós városaikba ennyi nagy bevásárlóközpontot építsenek

Cactus megjegyzésére meg annyit, hogy (és itt most eléggé konzervatív és egy kicsit személyes leszek): remélem, hogy az ilyen "hopeless"-eket a kor sokkal gyorsabban túl fogja haladni, mint amilyen gyorsan (szerintetek) ki ment a divatból/túlhaladta a kor az "öreg nénikét"

chxx

Előzmény: Alfred (440)
hajnalpír Creative Commons License 1999.12.22 0 0 441
Sziasztok,
nem tudtam végigolvasni
az elejét még követtem,
de én most jöttem, és nem
tudom más is látta-e a piros
ottfelejtett vakolókanalat a
vízesésben?
Ha véletlenül azt hittem volna,
hogy tisztaamerika, megint
visszazuhantam volna...hova is?

üdv.

Alfred Creative Commons License 1999.12.22 0 0 440
NaNe:
A te problémáidra megoldás a szociálizmus, és ha szerencséd lenne, még a kommunizmusban is élhetnél. Az áruk nem azon az értéken kelnének el amit a piac megad, hanem annyiért, amennyit a Központi Árhivatal bölcsen meghatároz...

A nyugdíjasok elhanyagolható töredéke egészíti ki piacozással a keresetét, tehát ez nem lehet szempont egy kereskedelmi forma felújításánál.
Amúgy mielőtt valaki azt hinné, a lehel téri piachoz semmi köze a Wecc-nek.
Én vagy két éve voltam utóljára azon a piacon, és egy hányás volt, tele zsebesekkel, csavargókkal és cigányokkal. Ha most nem újítják föl, akkor végképp elfordul a fizetőképes kereslet, és teljesen le fog zülleni.

Előzmény: NaNe (439)
NaNe Creative Commons License 1999.12.22 0 0 439
Kedves Cactus,

". Cserébe 10-szer annyiért fogja adni az áruját, amit te a 20-szoros jövedelmedből sokkal nagyobb kedvvel vásárolsz meg. Így mindenki jól jár."

Egy árunak létezik értéke, ami nem egyenlő az eladási árral. Amit te írsz, azt hívják inflációnak, a pénz és egyben a munka elértéktelenedésének. Ezt akakarjuk ?
Másrészt a jövedelmek közel sem emelkednek olyan mértékben, mint amennyire elszabadultak az árak.
Tehát a reálbérek csökkennek. És ha afogyasztói kosarat figyeljük akkor még jelentősebb ez a csökkenés.
(Gondolj csak a buszjegy árára, vagy telefon előfizetésre, a kenyér árára, benzin árára, távfűtés, gyógyszer árára.)

"A nénike nem. De a nénike már nem igazán ez a kor. Elavult, mint annyi más dolog, ami fel sem tűnik nekünk. Mert nem is hiányzik."

Három millió nyugdíjas él ebben az országban és ezek jelentős többsége gyakorlatilag nélkülözik és nagyon sokan nyomorognak. Akkor csukjuk be a szemünket és fordítsunk nekik hátat ? Mi lesz velük nélkülünk ?

NaNe

Előzmény: Cactus (438)
Cactus Creative Commons License 1999.12.22 0 0 438
Kedves NaNe,

ez nem egészen így működik, bár éppen ilyen egyszerűen. Igen, 10-szeres áron fogod megvenni azt a gyufát, és bele lesz építve az Internet. Viszont 20-szoros lesz a jövedelmed. Végső soron te jársz jobban. Fele annyi ideig fogsz dolgozni egy doboz gyufáért. Legalábbis normálisan működő gazdaság esetén ez a tendencia, és remélhetőleg mi is rajta vagyunk már ezen az úton.

Az őstermelő pedig - ha el szeretné adni az áruját - megtanul (udvariasan) beszélni, rájön, hogy nem éri meg átvágni 10 forinttal a vásárlót, a csarnokhoz illően tisztán tartja az elárusító helyét, ilyenek. Cserébe 10-szer annyiért fogja adni az áruját, amit te a 20-szoros jövedelmedből sokkal nagyobb kedvvel vásárolsz meg. Így mindenki jól jár.

A nénike nem. De a nénike már nem igazán ez a kor. Elavult, mint annyi más dolog, ami fel sem tűnik nekünk. Mert nem is hiányzik.

Előzmény: NaNe (437)
NaNe Creative Commons License 1999.12.22 0 0 437
Népszabadság :

"Tüntetés a Lehel bezárása miatt?

A Lehel piacon árusító őstermelők akár tüntetésre is készek, hogy megakadályozzák a piac december 31-i bezárását – mondta tegnap Gyimóthy Géza, a parlament alelnöke. A politikust, aki FKGP-képviselőként szólalt meg, sok Pest megyei őstermelő kereste meg az utóbbi időben. A piac bezárása, a csarnok építése miatt attól tartanak, hogy elveszítik az árusítási lehetőséget. Az építkezés idejére megnyíló ideiglenes piac szerintük nem alkalmas az árusításra, kevesen kapnak helyet, több száz család megélhetése forog kockán, a vásárlók pedig az olcsó élelmiszer-beszerzés lehetőségét veszítik el. Gyimóthy ezért jogosnak nevezte a tervezett demonstrációt. Mint mondta, a piaccal kapcsolatban már a földművelésügyi minisztérium is megfogalmazta aggályait, és levélben fordult a XIII. kerületi önkormányzathoz. (Értesüléseink szerint a novemberi levélben a tárca tájékoztatást kért a beruházásról, amit a polgármester válaszlevelében meg is adott.)

Több ponton téved a parlament alelnöke, esetleg félretájékoztatták – reagált az elhangzottakra Kuruc László, a Lehel Csarnok Kft. igazgatója. Az ideiglenes piacon ugyanis a jelenleginél valamivel több hely jut az úgynevezett napijegyeseknek, az őstermelőknek az ideiglenes piacon. Míg most 265 asztalon árulhatnak, a január 3-án nyíló ideiglenes piacon 270 hely lesz, de szükség esetén még több is lehet. Az igazgató nem érti a tüntetést sem, hiszen mint mondta, a napijegyes asztalokat bérlőkkel mind megállapodott a Lehel Csarnok Kft. a költözésről és mindannyiuknak jut hely. Ráadásul közöttük többségben vannak a kereskedők, az őstermelők száma alig éri el a százat. "

Mint az úthenger, tarol a tőke.
Még egy pár év és egy doboz gyufát is csak moltiplex mozik társaságában levő fire-shop-ban lehet vásárolni tízszeres áron a gigantikus központokban.
Az illetékes önkormányzatok meg vérben forgó szemekkel várják az átutalandó összegeket. És a világvárosi kerületi önkormányzatoknak járó Volvo luxus autókat. Mert az jár nekik.

Kiváncsi vagyok, hogy fogja kifizetni a helypénzt az a vecsési nénike, aki csak a 15 liter tejfölét szeretné eladni szombat reggel ?

Hiába, fejlődünk.
Kinek kell a csarnok ? És ki fogja kifizetni ?

NaNe

Alfred Creative Commons License 1999.12.14 0 0 436
KIKA:
Ha szereted az ilyen tetőkerteket, akkor próbálj meg följutni a Rákóczi úton nemrég elkészült irodaház tetőteraszára - fantasztikus! (Ez az az épület, aminek az aljában nyílt egy Palmers-bolt.)

A fotelek, ha jól láttam, a huzat alatt színesek, ezeket a huzatokat pedig lehet 90°-on mosni.

Jók a londoni park stílusú padok is, csak nagyon kevés van belőlük. Ekkora épületben, ilyen tervezett látogató szám mellett legalább nyolszor ennyi kellene.

Előzmény: KIKA (435)
KIKA Creative Commons License 1999.12.14 0 0 435
Most, hogy végre befejezték a tetőkert lépcsőit, ki lehetett lesni, hát a sétányról elsőrangú kilátás van a Bazilikával és a Citadellával a háttérben!
Mikor lehet kimenni a tetőteraszra? Csak jövő nyáron?

Jó ötletnek tartom a WECC-ben elszórt ülőgarnitúrákat is, csak azt nem értem, miért hófehér és tök vékony anyaggal húzták be ezeket...

Alfred Creative Commons License 1999.12.10 0 0 434
boszton:
Persze értem én mi a probléma, de ezt nem lehetett kihagyni.
Előzmény: boszton (433)
boszton Creative Commons License 1999.12.10 0 0 433
Alfred, azért a minőséghez nem kell feltétlenül márványpadló: elég csak annyi hogy ne essek hasra és hogy szépen legyenek a kőlapok lefektetve... Egyébként sima kőpadlóból is van ízléses-egyszerű, és van olcsó-visszataszító. Szerintem lupek erre gondolt. ;)

boszton

Előzmény: Alfred (432)
Alfred Creative Commons License 1999.12.10 0 0 432
lupek:
"...felhasznált anyagok, és a kivitelezés minősége silány..."
Ha több márványt, gránitot, a rozsdamentes helyett ezüstöt használnak, kétszer ennyien fikáznák itt, mondván "a vásárláshoz nem kell márványpadló", "minek az ufócipős lányoknak ezüstözött korlát"...
Előzmény: lupek (431)
lupek Creative Commons License 1999.12.10 0 0 431
A WEST-END sikere olyan, mint a magyar filmeké. A szorosan hozzá nem kapcsolódó alkotókon, szereplőkön kívül, akik természetesen komolyan tudnak profitálni a létrejöttéből, mi, a nagyközönség, csak annak tudunk örülni, hogy egyáltalán megszületett - jóval az eredeti határidő előtt, és - (bár erről nincsenek adataim) - költségvetésen belül.

Konkrétan:
1. Az épület kívülről egy teljesen jellegtelen hombár. Azonkívül, hogy kivitelezése rekord gyorsasággal történt meg, semmiféle építészeti élményt nem nyújt.
2. A belső tér kiképzése egyáltalán nem sejteteti az építmény monumentális nagyságát. A közlekedő folyósók szűkek, a belső terek ránk omlanak, nem akad el sehol a lélegzet.
3. A felhasznált anyagok, és a kivitelezés minősége silány.

Kérdezem én, ha már valahol valaki(k) elkölt 200-400 millió dollárt, akkor annak már nem kéne egy emelt szinten gondolodnia? Nem kéne olyan igénnyel fellépnie, hogy, igenis, itt egy olyan épületet hozzanak létre, amelynek a csodájára jár a világ? (Mert ilyen igények vannak Barcelonában, Párizsban, Londonban, és ott sem költenek el többet.)
Talán a gondolkodással van a baj. Egylőre még örülünk (mint a magyar filmeknél), hogy dejó, hogy egyáltalán megszülettek. A második lépcső, az igény az elvégzett munkával szemben, még odébb van.

Ril Creative Commons License 1999.12.09 0 0 430
Blasted minden üzletbe úgy megy be, hogy mindig 100 %-ig tudja mit akar megvenni és, hogy melyik polcra kell nyúlni?
Ha pl. nadrágot veszel, nem lehet, hogy egy ügyes eladó meg is mutatja ami igazán tetszik, egy ügyetlen meg nem?
Mert akkor esetleg az üzletben marad az áru és Te sem leszel teljesen elégedett.

De ez most nem West End.

R.

Előzmény: blasted (429)
blasted Creative Commons License 1999.12.09 0 0 429
en meg leszarom az eladoholgyeket. ha valamit meg akarok venni azt nem azert fogom nem megvenni mert 220 kg-os az eladoholgy, etc.
Ril Creative Commons License 1999.12.09 0 0 428
Általában olyan üzletbe megyek be, ahol középkorú, vagy idosebb hölgyek szolgálnak ki.
Az o elhivatottságukban és szakmai tudásukban jobban bízom.
Azonban én is találkoztam az Ülloi úti Aral kút mögötti cipoboltban olyan fiatal lányokkal, akik egy percre sem hagytak magamra és minden kívánságomat lesték. Sot! Ami nagyon tetszett :
kinéztem magamnak egy meglehetosen drága , de gyönyöru cipot. Amint felhúztam, a teteje eroteljesen megtört. Nem az én lábamra lett kitalálva. Van ilyen. A lány pedig azt mondta. "Nem a lábadra van kitalálva. Van ilyen. Keressünk egy másikat." Tehát nem akarta minden áron rámsózni. És vettem egy másikat. És vissza megyek oda máskor is.
És nem volt csillivilli, és nem holdjárós bombázók voltak az eladók (bár fiatalok és szépek voltak). És igen nagy választék volt.
És nem a West End volt, ahol olyan magas a bérleti díj, hogy csak zsebkendonyi helyen tudjanak a kereskedok üzletet nyitni, ahol valóban nehéz normális választékot tartani.

R.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (427)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 1999.12.08 0 0 427
Ril:
"Bemégy, kinyitja a száját és egy kapa esik ki rajta. De ha nem az, akkor sem tud olyan tanácsot adni, hogy mi jó a méretedre, mert soha nem tanulta ezt a szakmát"

Erről ugattam sokkal lejjebb! Attól, hogy csillivilli attól még szar!

Egyszer az Alfonso mondta:
"Látsz egy gyönyörűen megterített asztalt, telis-tele mindenféle ínycsiklandozó finomsággal, már az illatától, az étkészlettől a színeitől megindul a nyálelválasztásod, amikor az asztal sarkán egy pici kis tányérban meglátsz egy kicsike darab szart...Lenne kedved enni arról az asztalról???"

Én nem szembesülök a saját szegénységemmel, megtehetném, hogy onnan öltözöm, eszem, veszek műszaki cikket. De elég nekem szembesülni mások igénytelenségével ahhoz, hogy én ne legyek ilyen.

OFF
Itt kell megköszönnöm, hogy a Pólus C*nterben (hogy ne legyen reklám:) az Art's Model-ben 2 kedves, bájos, segítőkész hölgy szolgált ki, ha nem csak próbáltunk/szórakoztunk volna, vásároltam volna. Örömmel tapasztaltam, hogy nem utálták a munkát, amit végeztek.
OFFOFF

Ril Creative Commons License 1999.12.08 0 0 426
Hogy mi a hazugság?
Hogy könnyu parkolni (már ha könnyu).
Kijutni onna viszont igen körülményes.

Gyönyöru, kívánatos eladólány.
Bemégy, kinyitja a száját és egy kapa esik ki rajta. De ha nem az, akkor sem tud olyan tanácsot adni, hogy mi jó a méretedre, mert soha nem tanulta ezt a szakmát.

Csilli villi üzletek, vásárlásra hívogatnak.
Ha bemégy kiderül, hogy a rád való cipok közül (3 fajta) 2 holdjáró, a harmadik színhibás.
Választék nincs.

Megveszed álmaid hutoszekrényét.
A pénztárnál mondják, hogy kártyát nem fogadunk el, only cash.

Elcsodálkozol a nagy terekeken a mozi szintjérol.
Amikor meg lemerészkedsz, olyan mint a hétvégi piac ahol nem tudsz úgy sétálni, hogy 2 lépésenként ne menjen neked valaki, olyan szukek az utcák.

Milyen fantasztikus a földszinti éttermes rész. Olyan életteli.
Hu és milyen zajos, büdös, és mennyire nehezen jutsz asztalhoz és kajához!

A mozi! Az igen. Nagy vászon, dolby hang.
De mire a kasszánál kiszolgálnak (20 perc - 3 méter haladás a sorban), már eladták a foglalt jegyedet.
Arról nem beszélve, hogy a terembe középen nem székek, hanem lépcso van.

És amikor végre kimennél a szabad levegore, eltunik a pattogatott kukoricás árus aki egyszemélyben felelos a parkolójegy lepecsételéséért, így kénytelen vagy ingyen parkolás helyett 400-600 ft-ot fizetni (attól függoen milyen hosszú a film).

A hazugság nem a külsoségekben van. Hanem abban, hogy a külsoségek mögött ugyan azt a nemvevobarát viselkedést találod amit 1985-ben a Centrum Corvinban.

A reklámok nagy része pedig valóban hazugság. Illetve átfordított igazság, elhallgatott részletekkel. Valóban tudjuk kezelni. Amikor nézzük. De amikor megpillantod a polcon az ajánlott terméket (ha ügyes a marketing) megveszed. Nem a reklám hatására (gondolod Te). Deghogynem. Csak épp a vásárlási kényszer nem a homloklebenybol (a tudatos szférából) hanem a tudatalattiból jelentkezik.
Ez pedig már nem is annyira etikus.

De ha megkérdezed, hogy utolsó 4 nagyköltekezésemet hol ejtettem meg:
igen. Hármat bevásárlóközpontban, egyet ciponagykerben. Mert ez nekünk így kényelmes.

R.

Előzmény: Alfred (422)
Csokis2 Creative Commons License 1999.12.08 0 0 425
Ja, ugy konnyu legenykedni! :-)))
Előzmény: Alfred (424)
Alfred Creative Commons License 1999.12.08 0 0 424
Csokis2:
Napok óta nem olvasta a Tasztalt... :-)
Előzmény: Csokis2 (423)
Csokis2 Creative Commons License 1999.12.08 0 0 423
:-)))
Es Alfredne mit szol a peldahoz? :-)
Előzmény: Alfred (422)
Alfred Creative Commons License 1999.12.08 0 0 422
NaNe:
"A hazugság iparrá vált"?!
Mire gondolsz?
Gondolom amit lejjebb írtál, hogy csillog villog, esetleg szép, reklámozzák is azt érzed hazugságnak.
Hát, a rendszerváltás után működött egy műszaki áruház a Dómusz mögött. Ott nem volt hazugság, valóban a legolcsóbbak voltak, de milyen áron? Minden hiányzott, ami a vásárlást csöppet is kényelmessé tette volna, pl nem volt parkolási lehetőség, nem volt WC, nem volt büfé, nem volt árubemutató vásárlótér, nem volt rendes pénztár, csomagoló, nem volt eladó. Az első népi műszakicikk vásárlási buzdulás után egyszerűen megszűnt az érdeklődés a bolt iránt.
A gyakorlat bebizonyította, hogy van akkora kereslet, amire megéri bevásárlóközpontot építeni. Az emberek pedig megtanulták/ják kezelni a reklámokat, csak a hülyék dőlnek be a Homeshoping Kft.-nek.
A reklám pedig az élet része, legjobb példa rá a párválasztás: A lány mikor megismered mindíg mosolyog, rajong érted, mindíg dögös, csinos, aztán az oltár elött állsz, az utólsó pillanat mikor még visszaléphetnél a vásárlástól, de a lány most a legszebb, hetek óta erre a napra edz, persze, hogy elveszed, mert még itt is szép a csomagolása. Hazaviszed, kibontod, és kiderül, hogy brazil sorozatokat néz, nem akar lövöldözős moziba menni, rendeltetésszerű használat mellett bálnává alakul, és kilenc hónap múlva félkész termékkel lep meg, amivel többet törődik mint veled. Hát nem egy nagy hazugság? Ez nem is az a lány akit annak idején ajánlottak!
Előzmény: NaNe (421)
NaNe Creative Commons License 1999.12.08 0 0 421
Alfred,

"A topicot végigolvasva az derül ki, hogy a bevásárló központban sokak számára az a rossz, hogy ott nagytömegben láthat olyan dolgokat amiket nincs lehetősége megvenni. És innentől kezdve bármilyen lehet az a bevásárlóközpont, az csak rossz lesz. "

NEM ARRÓL VAN SZÓ, hogy némelyek irigykednek másokra, mert ők meg tudják venni az üzletközpontban az adott cikket, míg mások nem.
Lehet, hogy van olyan, aki ezt így látja - őt is meg tudom érteni.
A hazugság iparrá vált és ennek egyik fő képviselője a lakosági piacon az üzletközpontok intézménye. Soha, senki nem akarta a fogyasztók körében. Mégis meglett, mert a pénz nagy úr.

NaNe

Előzmény: Alfred (420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!