"Áldjátok azokat, a kik titeket kergetnek; áldjátok és ne átkozzátok. "
"Senkinek gonoszért gonoszszal ne fizessetek. A tisztességre gondotok legyen minden ember elo´´tt. "
"Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.
Azért, ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjuhozik, adj innia; mert ha ezt míveled, eleven szenet gyu´´jtesz az o´´ fejére."
"Mát 5,44. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyu´´lölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
Luk 6,27. De néktek mondom, kik engem hallgattok: Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyu´´lölnek,
Luk 6,35. Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert o´´ jóltévo´´ a háládatlanokkal és gonoszokkal."
"Luk 6,28. Áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, a kik titeket háborgatnak.".
Nyilvan sokan kirtak mar ezeket az idezeteket ebben a topikban. En eddig nem talaltam olyat a Bibliaban, ami felhatalmazott vona ezeknek az utmutatasoknak az ellenkezojere. Jezus ezt parancsolta(!)
Lehet benne valami ... János látomásában legalábbi ez áll:
‘’Nézzétek, eljön a felhőkön. Látni fogja őt minden ember, azok is, akik keresztülszúrták.
Akkor majd mellét veri miatta a föld minden népe. Igy van. Amen.’’ (Jel 1,7)
A biblia szerint csak egy katona lándzsája szúrta át, AKKOR mégis mellét veri majd miatta a föld MINDEN NÉPE, és látni fogja ôt MINDEN EMBER.
Lélekben. De itt olyan sötét lelki felhôk tornyosulnak, hogy Isten Szavát nem értik világosan. Pedig így van. Amen.
Gondolom olvasod még ezt a topicot :), gondoltam megosztok Veled egy élményt.
A minap egy fura látomásom volt (nem kísérte fetrengés :), nekem nincsenek ilyen tünetegyütteseim :), Jézust láttam - a keresztre feszítés előtti állapotban -, és körülötte embereket, akik leköpik, kővel hajigálják, rugdossák Őt. Egy újgazdag szakálas, kopaszodó fazon (akit az épelméjűek Németh $átánként ismertek) törölte bele a 70000 Ftos cipőjét és közben azt mondta: - Nézzétek a toprongyos koldust, ez lenne a mi királyunk ? Hallasz, koldus ? Milyen király Vagy ? Hol vannak a kincseid, vagyonod, koronád ? - Krisztus nem válaszolt.
Egy faithful nevezetű fazon arcon köpte, egy belll nevű alak kövekkel dobálta, egy Ariel meg felpofozta mindössze azért, mert az Urukat képmutatónak, Mammon szolgának, Istenkáromlónak és Ördögatyának szólította. Jézus soha nem emelt kezet erre az „emberre”, de ezek az ép elme hiányában szenvedő alakok mégis köveket hajigáltak rá. Közben egy Udvari,egy Semsei Ferenc és egy Erdka nevezetű egyén azt hajtogatta: „Ellenáll Istennek ! Ellenáll az egy igaz Prófétának múúú múúú brekeke!” Miután Jézus felért a kereszttel a vesztőhelyre, egy Endi nevű agynélküli ember várta kalapáccsal és szegekkel a kezében. Ez az Endi beleverte a szeget Krisztus csuklóiba és lábfejeibe, majd mikor felállították a keresztet azt mondta: ”Megérdemelte. :-)”
Mi a következtetés ?
Endikém az, hogy Te gyilkos Vagy ! A lényedben van a $zenny $zellem ! És ha most Jézus eljönne úgy ahogy 2000 évvel ezelőtt, akkor a Te ÖrdögAtyád és zombiserege feszítené meg, mert nem xszázezer forintos öltönyben, és xszázezer forintos cipőben, meg mercivel jönne a Világba. (I$merem a HGY tévtanítá$át arról, hogy mi lenne ha Jézu$ mo$t eljönne... volt hite$ írta anno az egyik topicba, bővölködé$ nyihahaha. - Az i$ b@rom aki megszívja - boc$, hitzombik. :) ...és mert nem nyalna a Te Uradnak.
Olvastad a Bibliát, Endi ? Emléxel, hogy a zsidók milyen Messiást vártak ? Milyen királyt ?... Emlékezz !
Ti voltatok azok, akik megöltétek Jézust ! Mert nem nyalt az Uratoknak és nem a Ti Bibliai Hazugságaitok szerint Érkezett ! S mert mindössze kimondta az Igazságot ! Ti megöltétek Őt !
Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a Te neved...
hol is van apuci? a hgy-sek valoban tiszteletlenek - pl: ne vedd Isten nevet a szadra hiabavaloan. amikor valamit kitalaltok, majd Isten igy meg ugy besegit, igaz? meg meg miben segit be? mindenbe?
Beszélgettem egy Jehovással, aki egy évig hites volt. Azt mesélte, hogy mostanra teljesen meggyőződése lett, hogy sátáni. Jézus a betegeket gyógyított, fetrengőket tett egészségessé. A Hitben egészséges emberekből démonűzés címén csinálnak fetrengőket. Haverként, apuciként emlegetik Istent, számára teljesen tiszteletlennek tűnt, "apuci majd ad házat, csak kérni kell"...
Szeretnék bocsánatot kérni a múltkori kirohanásomért. Az igazság az, hogy nagyon felpörögtem... de ez láccik is.
Fogadj meg egy jó tanácsot: Soha Senkinek Ne Szóljatok Bele Az Életébe Romboló Szándékkal !!!!!!!!!!!!!!
Ha már építeni nem tudtok, akkor legalább ne romboljatok. A hüje démonaitok meg csak nálatok működnek (Hit Csarnokon belül), a külvilágot tessék kicsivel több értelemmel vizsgálni, elemezni. Furcsálottam, hogy Lilith nem szerepel a démonlistán. Majd én is csinálok egy listát, csak azon nem a N$ Judit mesehősei lesznek, hanem azok, amelyek valóban léteznek a Biblia állítása szerint. Ha kész bekopizom az aktuális topicba.
:) Szoval ff szerint akire mondta az atkot az nem szereti Jezust?
Galata 1.7.9-hez. hat a te nemeth $andorod halmozottan atkozott, ugyanis annyi dolgot hirdet amit sem Jezus, sem az apostolok nem hirdettek, tanitottak. :))) Szegeny $andor... Te is mesz vele a gyehennaba?
>"Az pedig TT, hogy a te sumér-jézus képedbe nem fér bele, az a te bajod."
:))))))) Ezt meg ki mondta neked? :)))) A Jezus-kepem szerintem szilardabb a tiednel ugy 700%-kal, de errol nem nyitok vitat.
Hol áldozzam és miért ? :) ...és ugye mivel ? Me nem mind1.
Írtam otthon KRInek egy verset és minden hgyéshez szól.
Gyilkosok útján...
Sötétség borította el a várost,
Gyermekek nevetése sírásra váltott,
Tébolyult asszonyok könnyezték
Öreg, ormos templomok szegletét.
Kit megöltek, tudja mi a halál,
Könnyeibe burkolózva fut,
Fájdalommal emészti a magány.
Szívében harag, lelkében gyűlölet,
visszajár gyarló gyilkosaihoz,
s kardjával vért arat, s halált vett.
„Tudjátok mi az, könnyezni ?”
Kérdezi az önzőket, gyilkosokat,
de az álnokok csendben hallgatnak.
„Tudjátok mi az, szenvedni ?”
De csak a csend a válasz erre,
s kipattan fejéből a gyilkosság terve.
„Tudtatok valaha lélekből szeretni ?”
Fürkészi gyilkosok arcát,
Melyik az, aki választ ad hát.
„Tudtatok valaha lélekből gyűlölni ?
Mert ha nem, megmutatom,
mit jelent igazán szenvedni.”
„S ha megmutattam könnyezni fogtok,
végig gördülnek a cseppek arcotokon,
s tán még Istenhez is fordultok.
S ha megmutattam, üvölteni fogtok,
ahogy én üvöltöttem, miközben
egy kés a szívemben forgott.”
S mikor másnap beesteledik,
egy csendes faluba érve,
A gyilkosokat és vért nem látva,
lelkem megbékélhet végre.
Spendi, neked annyi nicked van, egyet-kettőt nyugodtan feláldozhatsz... nekem meg az egy szál vigor van, ami egyben márkanév is, na persze még Bagós, aki szintén nagyon drága nekem... mondd, mi lesz velem, ha valamelyiket kimoderálják?
Személyes ügy. Eddig nem volt veled dolgom. Csak egy kérés:
Egy borús nap Virág nőtt a lelkemen,
Hirtelen változott meg az életem,
Egy Angyal belépett, csendben érkezett,
Ha életembe piszkítasz az lesz a végzeted !!!!
Ha letéped ezt a virágot, és elhagy az Angyal... azért mert egy hites fasz Vagy (aki fosik az életemre), akkor készülj arra, hogy a virágból kárhozat lesz, és kitépem a szívedet. Az elkövetkezendő időben jól gondold át kinek és mit mondasz (!!!), nehogy úgy találkozzunk ahogy én sem szeretném.
Irtad:
Az anatéma nem átok. Ez ilyen eccerű. Az ítélet.
Hat persze, hogy nem atok! Ertem en! Ez egy szolid kis "itelet". Ami valahogy igy is hangozhat egy olyan jo "kereszteny" szajabol mint Te: "O Uram a Te dicsosegedert Nyiffantsd ki XY-t! Alleluja!"
Hat persze, hogy nem atok ez! Ez csak egy szent ima, egy itelet, sot talan egy profecia is (ha bejon)... :-( Nagyon bizom benne, hogy te nem vagy egy "reprezentativ minta" a HGY-bol... Bar egyre jobban felek, hogy talan megis...
Ezért van az, hogy rajtatok sem az anatéma kimondását kérem számon, hanem annak erkölcsi megalapozatlanságát.
Ne kerj rajtunk olyasmit szamon amit nem mondtunk! Mi nem atkot mondtunk az anathemaban mint Te, hanem nalunk az anathemaban "csak" kikozosites tortent. (Lenyegeben a mas tanitashoz ragaszkodo kozositette ki magat.)
En azonban szamon kerem rajtad atkaidat! Es Faithful-on is az ovet! Ha melle allsz, felelj:
Hogyan itelheted el a bunosoket Isteni haragra, amikor Isten kegyelmet szan nekik!?!?!?
Irod:
A bűnnek több definíciója is lehet, de amit te mondtál, kedves Rez, az sajnos nagyon rossz.
Csak emlekeztetonek: Azt allitottam, hogy Isten munkajat minden bunos akadalyozza.
-Ki akadalyozza Isten munkajat?
valasz: MINDEN BUNOS!
Erre te igy feleltel:
A Biblia beszél titkon elkövetett bűnökről is, és akaratlanul elkövetett bűnökről is, azon kívül, ha valaki nem ismeri Isten akaratát egy helyzetben (mert nincs mondjuk megfelelő bibliaismerete) akkor az is követhet el bűnöket.
Eloszor is, hogyan all ez szemben azzal,hogy Isten munkajat minden bunos akadalyozza? En nem erzem, hogy tamadnad ezt az allitasom.
Csak nem azt mondod,hogy lehet bun nelkul is akadalyozni Istent??? De ennek ellentmond, amit ez utan irtal:
(Az általad leírt bűn-felfogás egyébként tipikus: amikor az embernek rosszul működik a lelkisimerete -- ezt általában és mindig vallásos téveszmék, tévtanítások és rögeszmék okozzák -- akkor talál magának ilyen kibúvókat, "miért nem bűn az, ami pedig bűn".)
Huh! Ezt vegleg nem ertem. Most a sajat erveid ellen beszelsz? Tehat akkor azok a kibuvok amiket leirtal szerinted sem kibuvok. A Bunos az Bunos es bunevel akadalyozza Isten munkajat kesz...
Isten munkajat akadalyozni lehet, de megakadalyozni nem. Mivel minden bunos akadalyozza Isten munkajat es Isten kegyelmet akar adni es megterest a bunosoknek, ezert nem atkozhatod meg Te sem a bunosoket. Ha azt akarod, amit Isten... Megterest...
Faithful nem átkozott, anatémát mondott. És semmi kivetni való abban nem volt. Lényegileg semmit nem tett hozzá ahhoz, amit Pál is mondott pl:
1 Kor. 16.22 Ha valaki nem szereti az Úr Jézus Krisztust, legyen átkozott! Maran atha.
Gal. 1.7-9 Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen.
Az pedig TT, hogy a te sumér-jézus képedbe nem fér bele, az a te bajod. :)
Ha már olvastad amiket írtam, akkor legalább ne szelektíven.
Az anatéma nem átok. Ez ilyen eccerű. Az ítélet. Ezért van az, hogy rajtatok sem az anatéma kimondását kérem számon, hanem annak erkölcsi megalapozatlanságát.
Feszülő ellentmondás nincs azokban, amiket írtam.
"Vajon ezt miert hagytad ki? Osszedontene a Davidos ervelesed es hivatkozasod?"
Goebbelském, miért hazudsz? Nem hagytam ki az érvelésből! Ott van az olvasd el!