Jól gondolod, ebben van a két vezeték és ez is az ablakmosó folyadék nyoma. Nem csak a Focus, hanem minden olyan Ford érintett amiben az a hulladék ablakmosópumpa van. (S-Max, Mondeo, Focus, Galaxy, Transit)
Otthonra első körben elegendő a Yato/King-Tony, hasonló kategória. Nincs értelme megfizetni a felárat a Milwaukee, Snap-On, Beta stb. szerszámokért, mert számodra nem éri meg. Azok pont a "garancia" miatt drágák, de te ezt egyszeri magánvevőként már három év múlva sem fogod tudni érvényesíteni, nem fogják neked cserélni. Rád a standard magyar üzleti garancia érvényes, 100 ezer forintig egy év - gyártási hibára.
Vegyél egy 6-32 méretű 1/2 colosat meg egy 4-13 körüli 1/4-eset f 72 fogas racsnikkal, annak otthon kb. mindenre elégnek kell lennie, amibe meg belefutsz hogy hiányzik azt majd egyedileg megveszed. Ha komolyabban akarod majd csinálni akkor meg úgysem a dugókulcsok lesznek a szűk keresztmetszet hanem a különböző döntésű csillag, csillag-villás, hosszú, rövid, hajlított, racsnis, racsni nélkül, stb, de akkor meg már magad is tudni fogod milyen minőségre van igényed és pénzed.
Kesztyű. Mikor mit. Másban szerelek műszerfalat és másban futóművet. Használok latexet kurva sokat, százasával veszem és használom el mert egy hosszabb szerelés során akár 10 párat is elfogyasztok, és használom a Milwaukee stage 1-es féligmártott kesztyűjét is.
"most egy nitril-es portwest ap30-ast használok idáig jól bírja a kiképzést, olaj/víz esetén se ázott még át, viszont lehet nyáron beleizzadtam és azért de extrém büdös, használat után ugyanúgy kezet kell mosnom..(igaz nem lesz olajos a kezem) ez normális? "
Nem. Nem normális. Normális ember kidobja a kesztyűt bizonyos mennyiségű használat után és elővesz egy másikat a fiókból. Ha ez egy nap akkor egy nap, ha egy hétig használja akkor egy hétig, de olyan kesztyűt aminek penetráns szaga van komoly egészségügyi kockázat felvenni. Ezek eldobandó segédanyagok, nem egy életre veszi a munkáskesztyűt az ember.
kellene nekem otthonra egy dugókulcs készlet: ezek a kínai 10e ft körüli készletek (pl flinke) elég otthonra vagy felejtős? emag-on pl. olvasni ,hogy van akinél eltörik ez az /szar minőség=ipari hulladék stb...
Vagy yato-parkside alá ne adjam? vagy pl. a milwaukee kb 4x felára a kínaival szemben megéri-e?
ill méretügyileg elég egy amatőrnek egy 3/8-as készlet, vagy legyen egy 1/4 és 1/2-es?
ill. Mo-n hogy mukodik az ilyen szerszámok gariztatása? mármint parkside-al idáig nem volt gondom, de pl. ha egy milwaukee-nál eltörnék egy bit-et vagy a T-kulcsot cserélnék vagy nem? bárkinek tapasztalata van ezen téren?( amcsi YT videókban HF saját márkás cucca is elvileg örök garis...)
a másik meg a kesztyű, sok félét kipróbáltam de még nem találtam meg az igazit, az elején kezdtem ilyen bőr/textil kombókkal de az olajat nem szereti a bőr kemény lett meg ki is lyukadt. aztán jött a mártott először vmi pu-s az se nagyon bírja az olajat, jött vmi egyszerhasználatos latex, az meg olyan vékony, néha felvevést se bírja ki, ill, nyáron autóba hagytam 1 napra és szó szerint elolvadt..
most egy nitril-es portwest ap30-ast használok idáig jól bírja a kiképzést, olaj/víz esetén se ázott még át, viszont lehet nyáron beleizzadtam és azért de extrém büdös, használat után ugyanúgy kezet kell mosnom..(igaz nem lesz olajos a kezem) ez normális? kesztyű esetén vmi tuti tipp?
van ott az also sor kozepen egy hianyzo/nak tuno/ pin.
nem merek ra ertekes nylon hangszorokat feltenni... de az ott szerintem valami vezerlonek a tapja lehet..
ammeg ' lehet terheles fuggvenyeben dobalja el a kommunikacitot. .es probal ujra allni .... (feszko eleg hogy felalljon, de ha mar aram is kell/ ossze omlik feszko oldarol is. . ..ezert nem random, ezert periodikus.. )
Igazából ebben az a csodálatos, hogy nem random időközökben elkezdett hülyeségeket csinálni meg lemerülni, hanem takkra, egy adott ponttól reprodukálhatóan létezett a hiba. Nem jellemző az ilyen típusú oxidálódásokra/beázásokra.
A hétvégén kipihente magát, már nem írja be a főrelé hibát, így a konkrét hibakódot sem tudtam megnézni. Viszont mostanra az izzítás reléjét is meghúzza tizedsec-re.
Fontos lenne tudni, hogy állandó, vagy hobbyműhely?
Nálam 4*7 m alapterület 3 m belmagasság + a tetőtéri rész 30 fokos tetőre (egyben van a légtér). Faszerkezetes építmény, szigetelés nincs, cserépfedés OSB-n. A múltkori mínusz párfokokban pont tennivalóm akadt, elindítottam egy 3 kW elektromos fűtőventilátort dél körül, és másnap reggel kezdtem a melót. A hőmérő szerint 18 fok volt.
Tudom, nem gazdaságos és állandóra nem is ajánlanám, de ha fűtési idényben csak néhányszor használnád akkor nem érdemes komoly beruházást végezned, egy-egy alkalomra egy nagyobb teljesítményű fűtőtest is megteszi. Tavaly télen hirtelen kellett aláugranom valaminek akkor egyszerűen úgy állítottam be a dobozt, hogy leginkább a munkaterületre (és rám) fújja a langyos levegőt, akkor sem akartam megfagyni.
Van amúgy beszerelve egy régi Daikin klímám miért ne alapon (megmaradt bontásból), azzal a mérések szerint napról-napra kb. 16-18 fokon tudnám tartani kb mínusz tíz kinti hőmérsékletig, de nekem nem éri meg a folyamatos fűtés.
Nekem 120m2-re (3m feletti átlag magasság) van 2db 4,5kW-os klíma. 45-ös tömör tégla falak szigetelés nélkül, 15cm födém szigetelés, 3db szekcionált kapu. Eddig bőven kifűtötte az elmúlt 3 évben sosem volt 21-22fok alatt bent. Most az egyik lepusztult, egyedül 20 fokot tud tartani a mostani időben.
A port összeszedi, tényleg rendszeresen kell takarítani. (szerelés, festés, előkészítés, lakatos munkák, eszterga, stb minden van)
De, lehet, illetve nem. Ami benne van, az megfogja a nagyobb részeket, ami a tüdődbe lemegy, na azt nem. Pluszba nem tudsz rá tenni, mert nem erre van tervezve, lefogja. Nem lesz légcsere.
A napi sok flexelés és hegesztés porát is elég hetente kifújni.
Van légcsatornás klíma, amihez van finom, vagy durva szűrő. Persze nem lehet a végtelenségig szűrni, de ha csak a beltéri egység kerül fel, max pár méter csővel, elviszi. ÉS persze tipus/ márka függő, mit bír el. Persze árban az sem a legolcsóbbak között.
16 fok a minimum általában a klímáknak fűtésben, a mostani időjárásban ott elvileg tud neked annyit. Hidegebben már nem. Az kb 50 m2, 5kwos klíma oda 650.000 Ft légcsatornásból. És ha hűteni, fűteni akarsz, plusz csövek, hogy a meleg talajszinten jöjjön, a hideg meg fent. Plusz munkadíj, stb...
De oldalfali 7kw 480000, csak néha kifújod... plusz telepítés, persze.
De a mennyezet szigetelésével segíthetsz, 2 centi hungarocell felragasztása már segít.
Autot szerelni(ahol idorol idore csak van por). kb 150 legköbmeter. nem hoszigetelt, teglafal, beton fodem, nyílászárót optimalizalni kell (jelenleg nem legtömör, acel kapu, közte hugarocell). Telen is jo lenne 12C.
(Hőigenyt nem szamoltam, de alap kerdesen nem változtat)
Vagy lehet hogy megis inverteres klima, csak kell ra egy jo előszurő.(?)