a "csoka joci" féle daráló erősen felkeltette az érdeklődésemet :) Köszönet a megosztásért! Valaki igazolná hogy jól működik e szilvánál? és hogy nem töri e a magokat?
Az alma darálàst én egy 4.5 kW-os kalapàcsos terménydarálóval oldom meg. Teljesen "jodhurt" állagura veri szét az almát!
Ha magamnak készítenék ilyet, akkor inkább a Krumpli példányát másolnám le, annak nincs spéci anyagigénye és jól muzsikál, a többi költség meg azon múlik ki, hol, mit, mennyiért. Én azért szerettem bele ebbe a habarcskeverő alapú dologba, mert a pincébe lerakom azt, ami nem megy tönkre a párától, de oda egy egybe épített gépet nem viszek le, a fűnyírót sem, a műhelybe pedig már nincs több hely ilyeneket kerülgetni egész évben. 90-ből, ha nem magadnak csinálod én nem tudom meddig jutsz el, de tartok tőle a célig biztos nem.
Nem tudom. A szimpla kardán a szögeltérést, a dupla a tengely eltolódást tudja kompenzálni.
Sztem próbáld majd ki élesben, amikor kergeti körbe a magokat, az olyan, mintha egy betonkeverő mellett állnál, nem hiszem, hogy fel fog tünni ez. Ha mégis probléma, akkor sztem a gépet kell tengelybe rakni.
Amikor először betöltöd, elindítod nyomni kell neki alaposan egy darabig, hogy meginduljon kifelé a gyümölcshús, ahogy egyre több a lepucolt mag, egyre jobban működik, szóval az éles kis magok eszik le az anyagot, 30kiló után kb üríteni kell a magot, de mindet nem érdemes kiönteni, ha vmennyi benne marad, akkor pörgősebb az indulás. Ürítés előtt a magokat érdemes menet közben egy kis vízzel megspriccelni, az segíti a köztük rekedt anyag kijutását.
Van egy kis excentrikus remegése, de egy ilyen laza illesztésekkel működő mechanika ilyen, ha majd lesz benne 20kiló anyag, az leterheli. Remélem beválik.
Egyébként anno, amikor leírtam kb ezeket és azt, hogy kb 1.5óra 1q elmosással együtt, amivel én szintén elégedett vagyok, akkor Te azt írtad, hogy neked ennyi időd nincs erre, a teljesítmény nem változott, szóval abból a változtatások ellenére sem lesz 20perc.