Keresés

Részletes keresés

(M)Ákos Creative Commons License 2013.03.21 0 0 1131

Csak a Blanco silgránitról tudok nyilatkozni: a Blanco Classic 8-om van antracit színben.

Konkrétan semmi nem látszik meg rajta. Ennél igaz a vízlepergető szöveg.

A 2 medence között a vízszintes felületen néha egy halvány vízkőfolt előfordul, egészen addig, amíg egy sima vizes szivaccsal 1 mozdulattal le nem törlöm :)

Előzmény: mezes_csupor (1129)
Dunit Creative Commons License 2013.03.21 0 0 1130

Nekem pl. a szikráztató félév alatt bedöglött !

Gorenje a márka !!

Előzmény: matthiasii (1113)
mezes_csupor Creative Commons License 2013.03.21 0 0 1129

Van tapasztalatotok a Plados ONE 4110 egymedencés gránit mosogatóról? A fekete szín mennyire bírja a szennyeződéseket? Mi a különbség a gránit és az ultragránit között? Mennyivel jobb/rosszab, mint a Blanco termékek?

45 cm-es szekrénybe csepegtető nélkül egyenlőre ezt találtam, Blancoban csak olyan van, aminél a csaptelep a munkaasztalon van, amit a laminált munkalap szerintem hosszú távon nem igazán bír.

t6o0m1i Creative Commons License 2013.03.13 0 0 1128

Az anyagot megtudod oldani olyan helyen ahol foglalkoznak lapszabászattal, ott levágják-leélzárják kivánság szerint, +veszel egy lamellozó vagy dominózó gépet, meg egy behajtót.--Nagyvonalakban....

Előzmény: geodeskart (1127)
geodeskart Creative Commons License 2013.03.11 0 0 1127

Bocs a rendzavarásért, de egy nem konyhabútoros kérdésem volna! Íróasztalt szeretnék készíteni és üzletekben bemutatni! Azonban műhelyem nincs. Hogyan lehetne ezt a bajt orvosolni??????? Asztalos vállalkozó csak műhelyel lehet valaki? Köszi.

t6o0m1i Creative Commons License 2013.03.06 0 0 1126

ha jól számolok kb 90rejön ki a fiókos, még úgy is 240en vagy, 247et irtál, ez a fal vagy a konyha hossza? számoljunk 245-t, 90es fiókoson faragnék 80-85ig--így nincs közel a főzőlap hisz 55-60 aszélessége, mosogatóst meg 50-55re venném, lehet a mosogató 1M1CS gránit 80as, mosogatógép felett elfér a csepegtetője.

Előzmény: mezes_csupor (1125)
mezes_csupor Creative Commons License 2013.03.05 0 0 1125

A rajzon csepegtetős a mosogatótálva, a valóságban egymedencés lesz - hogy melyik gyártótól milyen típus, ez is kérdéses még, hogy találok-e megfelelőt, gránitban gondolkozom - nem lesz túl közel a főzőlaphoz?

Előzmény: t6o0m1i (1124)
t6o0m1i Creative Commons License 2013.03.05 0 0 1124

állóelem a sütőselem helyett,sütő fölé a mikrot, főzőlap meg a fiókosba, nagyon nem tudsz variálni:-/

Előzmény: mezes_csupor (1123)
mezes_csupor Creative Commons License 2013.03.05 0 0 1123

Itt az alaprajz és az első látványterv. a 247 cm-re kellene varázsolni a konyhabútort. Elég kevés a látványtervben alul a rakodós hely. A 45 cm-es mosogatótálcás szekrény mellett van a 45 cm-es mosogatógép. A sütő és főzőlap nem igazán tetszik közvetlenül a fal mellett, a mikrónak sincs helye. Hogyan lehetne varázsolni valamit erre a kis helyre?

Előzmény: mezes_csupor (1122)
mezes_csupor Creative Commons License 2013.02.28 0 0 1122

Folyamatban... :)

Joós Norbert Creative Commons License 2013.02.28 0 0 1121

Rajz?

Előzmény: mezes_csupor (1120)
mezes_csupor Creative Commons License 2013.02.28 0 0 1120

Sziasztok!

Teljes konyhafelújítás előtt állok. A kisméretű konyhába egyenes vonalú, magas fényű beépített szekrényt szeretnék.

A szekrény teljes hossza 247 cm.

45 cm-es beépíthető mosogatógéppel, 45 cm-es szekrénybe építhető csepegtető nélküli egymedencés mosogatóval, beépíthető 60 cm-es sütővel, főzőlappal, kihúzható elszívóval tervezem a gépek beszerzését.

Mellékelem az első verzióról készült ajánlatot, aminek méretei kissé eltérnek a felsoroltaktól. Gondom a mikro megfelelő elhelyezésével lenne, talán a sütő feletti oszlopos elrendezésben lehetne megoldani. Bármilyen ötletet, segítséget szívesen fogadnék!

t6o0m1i Creative Commons License 2013.02.20 0 0 1119

Elegendő fényt fog adni, van olyan fénye mint pl. egy spotnak.Úgyhogy nyugodtan.

Előzmény: Strong Bad (1118)
Strong Bad Creative Commons License 2013.02.14 0 0 1118

Konyhapult megvilágításra használ valaki LED szalagos megoldást? 2 x 1 m-es felület lenne, amit meg kellene világítani. Abban vagyok bizonytalan, hogy elegendő fényt tud e biztosítani a szalag?

kurtoskalacs Creative Commons License 2013.02.01 0 0 1117

Egyáltalán nem reklámnak szántam!!! Csupán informálódni szeretnék a cégről,hogy megtudjam,hogy dolgoznak!Megbízhatóak-e,pontosan,precízen dolgoznak-e.

Előzmény: beat street (1115)
Eperlé Creative Commons License 2013.02.01 0 0 1116

Hát látom igazán segítőkész vagy kedves beat street. Ebben mi a reklám? Ha jól látom véleményt kértek.
Kedves kurtoskalacs, sajnos én még nem dolgoztattam vele.

Előzmény: beat street (1115)
beat street Creative Commons License 2013.01.31 0 0 1115

Ez itt nem a reklám helye, öcsém.

Előzmény: kurtoskalacs (1114)
kurtoskalacs Creative Commons License 2013.01.31 0 0 1114

Mostanság szeretnék konyhabútort csináltatni és kinéztem a www.delsol.hu (Solymosi Zoltán) honlapot,de mielőtt döntenék kíváncsi lennék véleményekre a munkájukat illetőenl. Ha esetleg valakinek van tapasztalata velük kapcsolatban,kérem írja meg!

Előre is köszönöm!

matthiasii Creative Commons License 2012.12.20 0 0 1113

Ahol megy majd a gázcső, ott valamivel rövidebb a fiók.

Amúgy a bútorok háta mögött mindig van hely - csak a munkalap teteje ér hozzá a hátsó falhoz !

A gázbekötésről :

Új készüléket is beköthet bármely engedélyes szerelő, de praktikusabb a gyártó/üzlet emberével csináltatni, mivel garancia csak akkor van.

Az eldurranás nem a szakszervizes szereléstől függ,  hanem a szakszerű  - jelen esetben a gáztömör szereléstől.

Márpedig egy nem szakszervizes,  hanem csak mezei gázszerlőnek is kell törekednie a biztonságra.

Nevesül gáztömören szerel, mert  nem tudhatja , hogy kérnek e számlát és készült e róla felvétel. Tehát  robbanáskor felelőségre vonható.

Tehát pontosítva nem szakszervizzel kell üzembe helyeztetni, hanem a kijelölt szerelővel, ami természetesen szakszervíz. - így lesz rá csak garancia.

Az egy más dolog,  hogy mi tud egy  gáztűzhelyen elromlani ??

A garanciális időn  belül gyakoraltilag semmi, azontúl meg már úgyis mindegy.

Az egyik szerelés 7 -8 eft,  a másik 15 eft !!

Csak azon csodálkozom, hogy a sok sok megrendelés hijján lévő gázszerelő miért nem  panaszkodik a verseny hatóságnál versenyhátrány miatt ??

A pecsét rátevéshez ugyanis nem kell  szakértelem . A szakszervíznek ennyivel több a munkája/lehetősége.

Előzmény: Durban Poison (1110)
matthiasii Creative Commons License 2012.12.20 0 0 1112

Ha sok pénzed van asztalostól , ha kevés boltból !!!

Wildfire4 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1111

A napokban megtalált egy megrendelőm, aki kimondottan azért kereset mert asztalostól kéri a konyhabútort.

az Én véleményem az hogy fontos a szakmai tapasztalat. Talán a bemutató termek nem mindegyike nyujtja hiszen  töbnyire külső asztalosokkal készíttetik.

http://radiusz.hu/index.php?oldal=latvanytervezes

http://radiusz.hu/index.php?oldal=referencia&tipus=konyha

Durban Poison Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1110

És köszönöm a választ!

Előzmény: argosz1 (1108)
Durban Poison Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1109

A munkalap 42 mm vastag lesz,ezzel nem lesz gond,viszont mennyi hely kell lefelé a gázbekötésnek?A felső fióktest alja kb 15 cm-rel lesz lentebb a munkalap aljától.Az elég a gázbekötéshez,vagy a középső fiókot is csak 40 cm mélyre szabad terveznem?

Előzmény: argosz1 (1108)
argosz1 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1108

Üdvözöllek!

igen lehet, DE:

• szerencsésebb ha a munkalap 38 mm vastag 
  • az alatta lévő fiók mélysége 40 cm nél ne nagyon legyen mélyebb

(a gáz bekötésnek kell a hely, a fiók nem verhet bele a flexi bekötőbe!!!)

• a beépíthető gázfőzőlapok lefelé, a sugárzó hőtől nagyjából védettek

(45-50 foknál nem melegebbek, csak olyan jó aminek saját vezérlése van!!!)

Sok sikert a beépítéshez. A bekötést bízd szakszervízre, a garancia csak úgy érvényes és ha valami baj van a gáz nagyot tud durranni!!! 

Üdv: argosz

Előzmény: Durban Poison (1106)
Durban Poison Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1106

Üdv!Lenne egy olyan kérdésem,hogy gázfőzőlap alá közvetlen,lehet fából készült fiókot rakni?Vagy bármilyen fiókot?

argosz1 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1105

Üdvözöllek a fórumon!

Döbbenten olvastam soraidat (7 hónap várakozás!!!), sajnos nem egyedi eset, megjegyzem ilyennel még nem találkoztam. A TÜRELMED páratlan! Közel 20 éve gyártunk egyedi konyhákat és beépített szekrényeket, működésünk során sajnos egyre több hasonló helyzetbe került megrendelő keres bennünket, hogy egy félbe hagyott, vagy éppen egy kritikán aluli munka befejezését, vagy átalakítását vállaljuk-e. Szerencsére az ilyen esetek jelentős részét, viszonylag kevés anyagi ráfordításból tudtuk orvosolni, ami azért elgondolkoztató, mert aki eredetileg elvállalta illetve készítette az adott munkát, egy kis odafigyeléssel ugyanúgy elnyerhette volna a megrendelő bizalmát, mint mi. Az ilyen jellegű munkákat nem a nagy profit miatt vállaljuk soha, hiszen nyilvánvaló, hogy adott esetben egy komplett konyha tervezése, gyártása és helyszíni szerelése hozza az igazi hasznot. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért?                                                                                        Válaszom, és ezt minden cégnek, vállalkozónak csak ajánlani tudom, mert hosszú távon meghozza a gyümölcsét a  következő:                                                                  Egy vállalkozás számára talán a legfontosabb tényező egy elégedett megrendelő, hiszen ez generálja a következő munkákat, ami már hatványozottan teszi ugyan ezt számunkra. Nincs az a reklám, ami felül múlja ennek az erejét!

Visszatérve a hozzászóláshoz, sajnos az ilyen és hasonló történetek bizony nem használnak a becsületesen működő cégeknek és asztalosoknak, ebben az amúgy is nehéz gazdasági helyzetben.

Tanácsot adni nehéz lenne, utólag pedig könnyű okosnak lenni. Gondolom több ajánlatból

ez tűnt forintosítva a legkedvezőbbnek, így esett a választás erre a cégre. Más magyarázatot nem tudok elképzelni, hogy fővárosi címre egy Nógrád megyei céget bíztál meg a munka elvégzésére. Ez persze nem zárja ki, hogy korrekt munkát kapjon az ember, hiszen nyilván a vidéki cégek és asztalosok túlnyomó része tisztességes munkát végez. Ezzel a gondolatommal nem akarok egyetlen vidéki céget sem megsérteni, hiszen egy fővárosi céggel is járhat bárki ugyan így.

Arra szerettem volna rávilágítani a teljesség igénye nélkül, hogy a megrendelő szemszögéből nézve milyen előnyökkel jár, ha lakhelyéhez közeli céget választ.

• Személyes kontakt a megbízott céggel (nem kell több száz km-t utazni)
  • A cég telephelye is sok mindenről árulkodik
  • Az anyagok kiválasztása jobb ha közösen, egy szerelvény szaküzletben történik

(munkalap, vasalatok, ajtók, fogók stb. jobb ha élőben látja a megrendelő)

• Vitás kérdések rendezése
  • Esetleges garanciális ügyek érvényesítése
  • A legrosszabb ha pereskedésre kerül sor, hiszen a cég telephely szerinti, megyei bíróságához kell fordulni.
  • Stb.

Ha bármilyen kérdésed van, vagy segítségre van szükséged az üggyel kapcsolatban szívesen segítek ha tudok, persze ez másokra is vonatkozik.

Remélem nem untattam senkit a hozzászólásommal, kioktatni pláne nem akartam senkit, pusztán a személyes tapasztalatomat és véleményemet osztottam meg a fórum olvasóival.

Üdv: Argosz

Előzmény: mitgondolsz (1104)
mitgondolsz Creative Commons License 2012.12.18 0 0 1104

Sziasztok! Sajnos én azok táborát szaporítom, akik nem voltak elégedettek egy adott cég munkájával! Megbíztam egy nógrád megyei céget, akik konyhabútorok gyártásával is foglalkoznak. Kár volt!

Most már 7 hónapja hogy elkezdték beszerelni a konyhát, de sajnos befejezniük még nem sikerült. Ment az állandó ígérgetés, majd jövünk, érkezünk csak nem szeretnénk kétszer menni Pestre, stb. Csak a munka folyamatos elhárítása történt mindig valamilyen mondvacsinált dologra hivatkozva. A cégvezetőt lehetetlenség elérni, vissza nemigen hív, e-mailekre nem reagál, így maradt az alkalmazottak folyamatos piszkálása, akik ugye nem tudnak semmit tenni, ezt a főnökkel kell megbeszélni.

Most így 7 hónap után ott tartunk hogy a többszázezer forintos konyhánkban a kamraszekrény leszakadva, mosogatógépről előlap leszakadva (mert éjjel 2-kor amikor szerelték, nem rögzítették csak fele annyi helyen az ajtót), több szekrényben nincsenek meg a polcoknak a lyukak befúrva, szinte egyik szekrénylap sem áll normálisan, hol 1 cm hol 3 mm van a lapok között, oldalról nézve ugrálnak ki és be a szekrényajtók, nincsenek egy síkban. Az ajtólapokról ne is beszéljünk, fehér akril ajtó, melynek élzárása alatt a sárga ragasztó átlátszik, egyszerűen hányinger! Persze állítólag ez látszott azon a 10*4 cm-es darabon is, amit mutatott, de szólni elfelejtett hogy ez ilyen lesz!

Rémálom, hogy az ember ennyi pénzért csak ígérgetést és lósz…rt kap, de nem szolgáltatást! Persze a pénzünk náluk van már, sajnos! Nem tudom mi fog történni már ami a befejezést illeti, de van pár ötletem!

Remélem minél többetekhez eljut ez az info, kerüljétek messziről ezt a céget!Bárkinek megírom privátban a cég és a cégvezető nevét! De nemsokára ide is leírom!

Festö-burkoló Csapat Creative Commons License 2012.12.08 0 0 1102
Valaki tud nekem segiteni h konyhaszekrény felsöpolcán a párkány hány cm-re log ki?
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1101

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1100

Ez túl modern?

én meg azt hittem, hogy kissé konzervatívra sikerült, nincs benn sok merészség :-)

Előzmény: runner 125 (1090)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!