...azt azért csendben hozzátenném, hogy a z+ (azóta viva :)) ) "hangzásáról" inkább ne essen szó, mert szerintem alúlmúlja az összes zenei csatorna hangminőségét. Ha pölö az MCM-en mutatták volna be, akkor lehet, hogy korrektebb lett volna. A rossz minőségű kép (sötétség/egyszínű fények) meg több összetevőből adódhatnak. Rossz szögből vették, mégrosszabb kamerával, amit z+ -ék esetében el tudok képzelni. Lehet, hogy az együttes nem hurcolta magával a fényeit, hanem a pecsa lehetőségeit próbálták kihasználni (nem tudom, csak feltételezem). Szóval ha nem a z+ -en lett volna leadva, és nem a pecsai körülmények között lett volna felvéve a koncert, akkor egész jó kis koncert lett volna tévén keresztül nézve is. ;))))
Ja és nem köhögtem a koncert alatt. "(...khm)" :)
Horace Andy nagyon jó az Everywhen-ben (100th Window), az Angel-ről (Mezzanine) már nem is beszélve! Lehet, hogy az Eberywhen-nel felűlmúlta az Angel-t? Nem tudom... nagyon nehéz elfogadni, hogy az eddigi legkedvesebb számom (Angel) helyébe lépjen bármi is. ;D
Egyébként láttátok már az Angel klippjét? Elemeztétek már itt, hogy miről szólhat?
Én csak a "pecsa" melletti füvön heverészve hallgattam a koncertet. Sokakkal ellentétben nekem tetszett, még úgy is, hogy nem voltam bent az arénában. :) (nomeg ami a koncert után történt a pecsa háta mögötti öreg-odvas fa tövében... nemtom innen ki volt ott, de pár külföldi srác nekiállt dobokat püfölni. Sajnálom, hogy nem szaladtam haza a didjeridumért, hogy kísérjem a ritmust, amit diktáltak. :) Sokáig ott voltunk... talán míg el nem mentek aludni. :) )
Élő koncerten nyilván nem lehet stúdió minőséget visszaadni, ráadásul nem egy szabadtéri koncerten, "mégráadásabbul" egy pecsában ;)))). Minden esetre ha nekem lehetőségem volna, nem gondolkodnék egy percig se... :)
Biztosan élmény egy Massive Attack koncert, mint ahogy nagy élmény egy szobában ülve hallgatni öket, és hagyni, hogy vigyen a zene. ;)
Hmm... tegnap néztem a ww.massiveattack.com-ot, még a régi design volt. Ezért örültem meg a www.massiveattack.co.uk-nek, mert ott már az új design van. Most már mindkét oldal ugyan úgy néz ki. :)
És hogy legyen valami haszna is a hozzászólásomnak, nézzétek meg ezt:
http://www.emimusic.hu/index.tdp?cid=247
Kellemes meglepetésekben volt részem, miközben a cikket olvastam. ;)
Valószínűleg feleslegesen hívom fel a figyelmeteket arra, hogy a www.massiveattack.co.uk oldalt érdemes megnézni, mert ez az oldal mindenkinek ott van a "Favorites"-ek között. ;))) Nem láttam még ilyen jó weboldalt!!!!
ööö... engem nem annyira. a budapesti koncertet igaz, csak kintről hallgattam meg [6e ft szemtelenül sok, még most is], de vmi borzalmasan szar volt, s kiderült, nem az én fülemmel volt gond. nem sokkal utána az egykori viva2 is leadta a mezzanine koncertet, s ott is bűnszar volt. minden tiszteletem az élőzenéé, de vannak dolgok, amik csak a stúdióban szólnak úgy, ahogy kell, MA-nál pedig főleg...
csak ilyen rovid a hir, de hathat masnak is erdekes:
Jön az új Goldfrapp album Új albumot ad ki a dalos-elektronikus angol Goldfrapp.
A Black Cherry című nagylemez április 28-án jelenik meg a Mute Records kiadásában. A duó első nagylemeze, a Felt Mountain 2000-ben került a boltokba.
azok nagyrésze is szemét, de ez még nem menti meg a többi stílusban kiadott jazz-el elcseszett szemeteket. sok a szar zene és ez jó, mert még így is túl sok a jó ahhoz, hogy mindet meg bírjam hallgatni.
új david holmes szerintem egy fostenger, legalább is én nagyot csalódtam benne. teljesen eltűnt a mélység belőle, a mostanában futó jazz szarság uralja a lemezt. biztonságos háttérzene.
nem mondanám, hogy ratyi inkább, hogy magábafordult. mikor először hallottam, azt képzeltem, hogy az a viccelődő here we go-s srác öngyilkosságához írt egy albumot...
a stakka bo amúgy két arcból áll, azt hiszem, svédek. a here we go pedig egy mókás dancefloor muzakk volt, nem kéne bántani. :) az új lemezük szerintem ratyi, inkább komolytalankodjanak!
ok. kösz. ha hallottad volna a legutolsó lemezét, nem biztos, hogy ezt írnád. A Here We Go tényleg az lehet, de az új album, meg a Great Blondino sem volt már éppenséggel dance. de azért tényleg kösz.
fogalmam sincs mi az a trip hop, de van egy fickó, akit stakka bo-nak hívnak és nem tudom eldönteni, hogy hova sorolható az ő zenéje, de gondoltam felteszem itt a hülye kérdésemet, mert úgy néz ki ti nagyon értitek ezt a hop stílust, nos?
hogyne hallotta volna: trent reznor már 1o évvel ezelőtt ráfeküdt a zörejekre. aztán a sort lehetne folytatni néhány experimentális noise kreátorral. hallottál már pan*sonicot? :)
pesze hogy korrekt attackmuzsika, de azért ha kicsit odafigyelsz néhány számban az ambient cuccokra a háttérben, a kis apró sercegésekre, a pici pattogásokra, a vinylszerü díszitésekra, akkor befigyel a vespertine feeling is.. persze ez nem baj, lehet hogy björk néni is hallotta valakinél már
ne hülyéskedj, tényleg ő? király!! az az igazság, hogy nem sokat hallottam tőle, csak itt ott egy két nótát még régebben amikor mtv-t néztem.. viszont jó a hangja..
a zene helyenként kicsit björkösre (vespertine) van keverve..