Tényleg nem emeltem. Nem vagyok szociáldemokrata. Meg te sem. Mielőtt kifelejted: nem emeltem szót a Zengőre tervezett lokátor ellen sem, meg mellette sem. És mennyi minden van még...
Kedves vendég, ha úgy vesszük, csak az igen ostoba és igen tudatlan jóemberek nem igazolják magukat halott emberek hirnevével és gondolataival. Ez már valahogy hozzánk tartozik, és nem is annyira rossz dolog, tekintve, hogy egyéni kapacitásai nem elegendőek az emberfiának, ráadásul ezen a módon még csak meg se hal, mikor már nem él.
Mondjuk a jó öreg Pethő irásai olvasgathatóak, és bizony ő nem mosolygott volna elnézően Mansonon meg a horogkereszten, valamint kutyául emberszámba is viszonylag nehezen vette volna azt, aki arról irogat, hogy a határon kivül rekedt magyarok eleszik a kenyerünket. Asszem, nem árt néha hivatkozni rá.
Csakhogy halott emberek nevében leveleket hamisitani az valahogy nem ugyanaz a kategória ám, mint halott emberek szellemi hagyatékára épiteni.
Neked hasonlónak teccik? Önveszélyes dolog lenne a mai világban. Nem célszerű manapság összekeverni a plágiumot az utalással, az okirathamisitást a véleménykifejezéssel stbstb.
Ezzel van egy pici problémám. Hogy tudnillik nem igaz. Mert hogy ez is a halott ember hírnevével történő önigazolás, ugye tudod.
Azér' ilyen kifogást nem emeltél tudtommal a Népszava esetében, ahol is egy halott és túlnyomóan tisztességes szociáldemokráciával való visszaélés esete forog fent. A Népszabadság-Szabad Nép ilyen szempontból rendben van, ott nem volt mit meggyalázni.
Fejtő kb 3 hétig volt komcsi, és utána 70 évig kommunista ellenes.
Vagy kommunista elemes. Inkább az utóbbi. Merthogy az 56-os szovjet terrort az "antiszemitizmus" veszélyével indokolta Francois Fejtő, aki egyébként egy - nem politikai! - sajtóper elől menekült el külföldre. És akkor még csak nem is volt szenilis, de már aranyérmet nyert az általa elképzelt József Attila Hozzám Szólt Nem Is Egy De Több Alkalommal contesten.
Emléxem valami Chirac-interjúra is, ami sohasem is létezett, csak nyomtatva. Bár mondjuk azt nem mószercélból hamisitották, úgyhogy talán mégse üti meg a mércét.