Nekem a dobozos meg az üveges is ugyanúgy rosszabb, mint az eredeti cseh változat. Nem azt mondom, hogy rossz, mert önmagában nem rossz, csak nem olyan jó mint az eredeti csehországban gyártott. Valószínűleg a víz miatt lehet, bár nem tudom. Mi más okozhatja, hogy nem ugyanolyan?
A csúnya nő kifogja az aranyhalat.... A hal közli, hogy hajlandó három kívánságát teljesíteni, ha visszadobja. Úgy is lett. - Szeretnék egy luxus lakást! - megkapja. - Szeretném, ha 10.000.000. euró lenne a bankszámlámon! - megkapja. - Tudod halacska, mivel olyan csúnya vagyok, és soha nem volt sikerem a férfiaknál utoljára azt szeretném, ha soha egyetlen férfi sem tudna nekem ellenállni!!!!
Voltam.:o) De akkor is. :o) Sajnálom a magyar üvges bün rossz. Semmi kozeles karektere nincs. Az nem Kozel. Az nem az amit, a gyár saját sörözöjében mérnek. A dobozos már jobb. Sajnálom. De ez persze szigoruan szvsz....
Kíváncsi lennék, hogy szerinted mi különbség lehet a dobozos és az üveges között... voltál már a palackozó, illetve a dobozoló soron, hogy hogyan működik egyáltalán, és hogy lehet-e különbség a kettő között?!
Ezzel teljesen egyetértek. A Kozel az egyik kendvenc söröm, de a magyar üveges nagyon rossz.:o( A dobozos még elmegy, de közelében sincs az eredetinek...
Már a Saris-ban gyártott Kozel sem ízlett annyira, mint az eredeti, de most kimondott csalódást okozott - szinte már árulás - amikor a Párkányban vett dobozos 12 fokos Kozelről a hajón derült ki, hogy a Jászberényi úton gyártják. Ez csúnya dolog volt.
Egyelőre itthon csak a 10 fokost láttam, de hát annak "se íze, se bűze". Szvsz 12-es, üveges, Velkopopovicén gyártott Kozel az igazi. Vagy persze Prágában egy csapolt 12-es. :o)
Jó lenne három doboz 12-es - Velkopopovicéről, Sarisból, a Drehertől - minden kétkedőnek, hogy összevethesse az ízeket.
S mióta Párkányban a Green Pub sem tud Prága mellől szállítani, le is vették az itallapról. Így jó kis Budweisert ittam náluk szombaton.
Stellát hetente egyszer szoktam mert a hely ahova keddenként járok Stellás.Meg lehet inni. Nekem a Gösser a söröm. A Kozelről az a véleményem,hogy köze nincs a kintihez ez csak egy lebutított utánzat. Valamit kellett lépnie a Drehernek mert kezdett bukni.Mondjuk úgy fest bejön de kérdés mibe kerül neki.
Azért ha frissen csapolt Guinnesst iszol mondjuk Dublinban vagy egy ír vidéki kisvárosban megtapasztalod, hogy az mérföldekre van attól amit itt nálunk üvegben vagy dobozban árulnak. Az itthoni ahhoz képest egy vízizű lötty.
Ha már itt tartunk, a frissen, az íreknélt csapolt Murphy's -nek számomra nincs párja.
Természetesen a Zlaty Bazantra gondoltam, csak lefordítottam, nem kellett volna.
S ha már a Drehernél tartunk: Erdélyben is nagyon finom sörök vannak, a román (kolozsvári) SABMiller forgalmazza például az Ursust, amelynek egy medve a "totemállata." Talán lenne esélye a magyar piacon, valami Erdélyre utaló szlogennel, és beleszámítva, hogy rengeteg onnan áttelepült ember él Magyarországon, akik szívesen vásárolnák.
De a román Braunak is van ilyen Erdély szerte erős márkája, amelyet Nagyvárad mellől 14 éve áttelepült szomszédom máig nagy sóhajtások között emleget: a Buceg, ha jól írom, ami nem biztos. Azt is megkóstoltam odakint, de nekem túl könnyű volt.
Magyar Arany Fácán már jó régen nincs. A Zlaty Bazant pedig tetszhalott állapotban van, kevés helyen fellelhető, és nem is egy közkedvelt márka - a fogyások alapján. Most egy lehetőség előtt áll a márka: importtá vált, tehát eredeti. (mennyi Cseh Zlatyis üveg volt éveken keresztül a gönygölegben, ami mindig a kukában kötött ki, most meg visszaválthatóvá válik...)
Az ízlések, és a pofonok ugyebár mindig különböznek... nálam a teában szó sem lehet citromról, mert számomra az nem iható... ellenben a búzasörben fincsi háttérízeket szabadít föl, és ugyebár a rizzsel közösen alkalmazva a habzást is pozitív irányba befolyásolja.
A Kozel nálam is nagy kedvenc! Viszont az aranyfácán számomra érthetetlen ranggal bír. Gyenge, jellegtelen víz. Máramennyiben a Zlaty Bazant-ról beszélünk. "Arany Fácán" nevűről nem tudok nyilatkozni. Gyártanak még ilyen névvel sört? Nem vette át a Zlaty Bazant?
Logikusan belegondolva én sem tartom valószínűneg, hogy mást főznének ilyen célokra.
De tényleg számottevő volt a különbség az üvegessel összehasonlítva. A KEG-et nem pasztörizálják, szemben a palackos kiszereléssel, ebből adódóan adóthat különbség.