Keresés

Részletes keresés

martapeer Creative Commons License 2022.06.16 -6 0 13628

Szép időt!

Én jártam már kétszer, de nagyon fárasztó volt a repülőút.

csipicsipsz Creative Commons License 2022.06.10 -2 0 13627

Jo kerdes :). Csak sajat tapasztalatrol tudok beszamolni. Ha felnszeretnetek menni a csucsra, akkor az engedely idopontjahoz merten kernem a felvono idopontjat. Miaprilis elejen nyitasra ertunk oda, akkor meg boven volt parkolohely kozel a felvonohoz is. Mivel nem jart a felvono vagy 11-ig, elmentunk onnan hamar es kesobb mentunk csak vissza, amikorra sikerult ujra jegyet vennunk. Akkor mar nehezebb volt parkolot talalni (ez koradelutan volt), de egy-egy hely mindig akadt, mert jonnek-mennek az emberek. 
az biztos hogy sokan mennek fel a felvonoval, helyiek elmondasa szerint orult sokan es tenyleg zsufolt volt. Keso delelottre a kornyeki parkolok megteltek, volt hogy az ut mellett tudtak csak mehallni az autok. De azt gondolom a felvononal max ket oarara hagyja valaki az autot, amig felmegy, korbenez, lejon. 

Előzmény: bagi67 (13626)
bagi67 Creative Commons License 2022.06.09 -3 0 13626

Kedves Csipicsipsz!

Köszi szépen az infókat, akkor mi is előre foglalunk. Mikorra érdemes foglalni, hogy még parkolót is találjunk?

Előzmény: csipicsipsz (13625)
csipicsipsz Creative Commons License 2022.06.09 -2 0 13625

Szia! Aprilis sajat tapasztalattal tudok szolgalni. a csucs megmaszasara az engedelyt minel korabban erdemes beszerezni, ez ingyenes es hamar fogynak a helyek. Magara a felvonora mi elozo nap vettuk meg a jegyet, de ezt is erdemes azert korabban megtenni, mert a legjobb slotok fogynak. Mi a felvonora szolo idopont elott percekkel mondtuk vissza a jegyet es napokon belul megerkezett az ellenerteke is a szamlankra (hogy vontak e le kezelesi koltseget nem tudom). Aprilisban csak online lehetett jegyet venni a felvonora, a helyszinen nem es reggel mar aznapra bem is volt online sem szabad hely. Iszonyat nagy a forgalom. Viszont mondtak hogy minden nap van par jegy amit meg aznap lemondanak, es rogton le lehet foglalni, de ez egyreszt nem biztos masreszt a nyaralasat az ember nem aznapi jegyvadaszattal szeretne tolteni. Annal ott sokkal tobb a latnivalo.

Előzmény: bagi67 (13624)
bagi67 Creative Commons License 2022.06.07 -3 0 13624

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Mennyivel a tervezett kirándulás előtt kell foglalni a Teide felvonóra? Az előzetes foglalás lemondható, ha mégsem úgy alakul? Mennyivel előtte lehet töröltetni, vagy áttenni más időpontra?

Köszi! Bagi

HardTam Creative Commons License 2022.06.06 -2 0 13623

Köszi csipicsipsz a részletes választ. :)

csipicsipsz Creative Commons License 2022.06.06 -3 5 13622

Idén áprilisban Tenerifén töltöttünk egy hetet. Szokásomtól eltérően ezúttal nem tudtam sok időt foglalkozni az utazás tervezésével, így kicsit ahogy esik úgy történik alapon indultunk Budapestről. A Kanári-szigetek már régi vágyam volt és végül azért választottuk Tenerifét, mert ez a sziget tűnt a legváltozatosabbnak a természeti látnivalókat tekintve.

 

Repülőjegyet még decemberben vettünk, közvetlen Wizzair járattal mentünk. Az egy feladandó bőrönd tette ki a teljes repülőjegy egyharmadát. Magával a repülőúttal nem volt probléma, a gép tele volt, időben indult, időben érkezett. Visszafelé a gép egy részét a három hetes edzőtáborból hazautazó úszóválogatott tagjai foglalták el. Azért izgi lehet 3 hetet a szigeten tölteni, mégha kemény munka is van mellette. A beszélgetésekből azért kiderült, hogy bőven volt szabadidejük is a fiataloknak.

 

Gépkocsit a Cicar cartól rendeltünk, még év elején és lévén nem volt időm az úttal foglalkozni, már nem is módosítottunk később a foglaláson, keresve az olcsóbb lehetőségeket. Egy hétre 189 EUR-ba került a gépkocsi. Alapvetően nem voltunk megelégedve a szolgáltatással. A kocsit hamar kiadták, egy eléggé leharcolt Opelt kaptunk, senki nem nézte át sem átadáskor, sem átvételkor. A benzin policy annyi volt, hogy kb ugyanannyi benzinnel vigyük vissza, mint amennyivel kaptuk, esetünkben, alig valamivel. Elég sokat mentünk vele, igazán gondunk nem volt, de egyszer csak a jobb első kerék felől fura hangokat hallottunk (mintha csapágyas lett volna – jelentsen ez bármit), aztán abbamaradt a hang, majd később még hallottuk. Illetve egyszer kijelzett az egyik hátsó kerék, hogy légnyomás gondja van, és valóban alacsonyabb volt, így az egyik kúton nyomtunk bele levegőt. Ezután rendben volt, majd két nap múlva ugyanezen kerék, ugyanígy kijelzett és ismét a benzinkúton kötöttünk ki. A kölcsönző elérésébe ugyan nagy effortot nem fektettünk, két próbálkozásra nem értük el őket. A gépkocsi leadásakor a problémákat jeleztük, de láthatóan nem érdekelte őket azon túl, hogy a kocsi megy, a fék működik, akkor ne problémázzunk. Ez azért kicsit fura volt és csak remélni tudom tényleg nem lett/lesz probléma az autóval.

 

Szállás gyanánt egy szuper apartmant béreltünk az északi parton nyugatra néző terasszal. Fantasztikus látvány volt esténként a naplementét nézve kortyolgatni a finom tenerifei borokat. A szállásadóval egyszer sem találkoztunk, de többször váltottunk üzenetet, irtó kedves volt, érkezésünkkor megkérdezte minden rendben van-e, van-e bármire szükségünk és küldött linkeket a látnivalókról is. Hazafelé miután becsekkoltunk, a Wizzair azt írta, hogy a tenerifei reptéren nem fogadják el az online boarding passt, mindenképpen nyomtassuk ki, amiben a szállásadónk segített (bár megjegyzem nem volt rá szükség, mert a reptéren elfogadták az online boarding passt is).

 

Április elején a nap 8-kor kel fel és 20-kor nyugszik, reggel, este egy pulcsi elfért a táskánkban, napközben 25-28 fok volt, rövidnadrágos, pólós idő volt. Északon. Utolsó nap mentünk csak a déli oldalra, ott azért még ennél is melegebbnek tűnt az idő. Az óceánban nem fürödtünk, nekem hideg volt, de sokat ültünk a tengerparton bámulva a fekete homokot és a nagy hullámokat. Esőre egyszer emlékszem, egyik éjjel irdatlan vihar volt, amit a sziklán álló nyugatra néző apartmanban hatványozottan lehetett érezni, én nagyon élveztem, párom már kevésbé, ő nem tudott aludni sem. Viszont vélhetően nem a legjobb időt fogtuk ki, mert a korábban befoglalt túrákból kettőt is töröltek az időjárásra tekintettel.

Boltok elég sűrűn vannak és sokáig nyitva tartanak, a tenerifei borok egészen finomak.

 

Látnivalókat tekintve mi elsősorban a természeti látnivalókat, a túrákat keressük, ezért is kötöttünk ki az északi részen.

A program röviden:

  1. nap: Túrázás Anagában – Afúr – Taganana – Afúr túra

Első megállónk a San Cristobal de La Laguna kilátó volt, majd letettük a kocsit Afúrban és lesétáltunk a tengerpartra, majd onnan kicsit visszamászva a hegyoldalba végig panorámával az óceán felé haladtunk Taganana felé. Ez egy cuki kis falu, ahova sok turistaút fut be és indul. Innen a hegyen keresztül (szintén helyenként gyönyörű panorámával) túráztunk vissza Afúr falucskába. Este La Laguna városkát néztük meg, ahol éppen valami trubadúr fesztivál volt, különböző színű egyenruhákba öltözött trubadúrok énekeltek, zenéltek és szórakoztak. Pontosabban a helyi bácsika sem tudta megmondani mi történik pontosan, ez valami spanyol, éves rendezvény volt.

 

2. nap: Túrázás Anagában – Benijo – Ed Draguillo – Benijo Beach

A napot a Las Teresias strand megtekintésével kezdtük és lévén még reggel volt, alig voltak a strandon. Felvezettünk arra a kilátópontra is, ahonnan a képeket szokták készíteni a strandról, de az egész le van zárva, kocsival sem lehet megállni, illetve kerítés miatt gyalogosan sem lehet megközelíteni. Majd ismét Anaga felé vettük az irányt. Valami esznéletlen gyönyörű ez az oldala is a nemzeti parknak. Benijoban tettük le a kocsit, majd a part mentén túráztunk el a közeli El Dragulilloba, ahonnan eredetileg továbbmentünk volna Faro de Anagaig, egy jó nagy kört megtéve, de a turistaút le volt zárva. (megjegyzem, szerintem lehetett volna továbbmenni, de volt egy roppant szabályt követő útitársam), igy El Draguillonál hegynek felfelé vettük az irányt, majd egy pontrol szépen visszacsorogtunk Benijóba, mondhatni lélegzetelállító panoráma mellett. Benjiboba visszatérve van két étterem is, majd utána órákat töltöttünk el a tengerparton, csak ültünk és hallgattuk a hullámok moraját, és ahogy görgetik a fekete kavicsot. Nagyon szép ez a rész. Egész nap el tudtam volna itt piknikezni.

 

3. nap: A mai napot lazábbra vettük. Reggel Puerto de la Cruzt néztük meg, nekem kimondottan nagy élmény volt az Agatha Christie lépcsőkön ugrálni (minden könyvét olvastam) és a botanikus kertet is végig jártuk. Következő megállónk Icod de los Vinos volt, ahol a templom kertjéből megnéztük az óriás sárkányfát. Ez a városka egyáltalán nem fogott meg, annál inkább Garachico, ahol a délután egy részét töltöttük a lámamedencék mellett és van egy hangulatos főtere is a városkának, ahol kellemesen lehetett koktélozni. Este megálltunk a Bodegas Monje birtokán, ahol a naplementében lehetett bort kostolni a hatalmas teraszon.

 

4. nap: A Teno hegységben töltöttük a napot.

Eredetileg a Masca völgyi túrát csináltuk volna meg, meg is szereztük az engedélyt, de sajnos időjárásra való tekintettel lemondták a túrát. Csak hétvégén lehet egyébként túrázni Mascaban és nekünk két hónappal korábban megvolt az engedélyünk, ezt érdemes időben lefoglalni. Végül egy egynapos túrát tettünk Buenavista del Nortenal, ha jól emlékszem El Almar, Alto Teno, Baracan útvonalon. Ez is egy nagyon szép túra volt, engem az Alpokra emlékeztetett, mediterrán növényzettel (kaktuszok) szegélyezve. A túra végén megnéztük Mascat is, valóba gyönyörű a fekvése, sajnos nem tudtuk megcsinálni a túrát. Viszont iszonyat sok a turista ami sajnos levont az értékéből. Hazafelé megálltunk Los Gigantos városkában, nekem ez kicsit nyaralóvárosnak tűnt, majd az estét La Orotavaban töltöttük. Ez a város viszont nagyon tetszett, olyan igazi, élő város.

 

5. nap: Ismét Anagában kötöttünk ki, nekünk ez a rész tetszett (mármint Anaga Tenerifén) a legjobban.

Ezúttal Chamorgában tettük le az autót és innen túráztunk egy jót Tafada, Faro de Anaga, Chamorga irányában. Ezen a túrán sem tudtam betelni a látvánnyal. A világítótorony melletti is valu néptelennek tűnt, de aztán kiszúrtuk, hogy egy bácsika a hűtőjéből árulja a sört és a házi bort 1 EUR-ért. Vélhetően hajóval viszik oda az „árut”, mert egyébiránt csak túraútvonal vezet a faluba. Késő délután pedig a Taborno körüli túrát csináltuk meg, ami szintén az egyik leglátványosabb túra a szigeten véleményem szerint. Nem hosszú, ellenben valami eszméletlen panoráma van végig. A nap végén megnéztük a 3Senses ösvényt is, de ennyi időt töltve már Anagában, ez nem volt egy nagy élmény, nem nyújtott újat.

 

6. nap: Teide: Az egész napot a Teide megmászására és a környező látnivalók felfedezésére szántuk. Természetesen engedélyünk a csúcs megmászására már 3 hónapja megvolt. Az egyik első felvonóval terveztünk felmenni, hogy a csúcstámadás előtt fent is körbenézhessünk, és 11-től volt az engedélyünk a csúcsmászásra. Reggel a felvonó indulása előtt 20 perccel kaptuk az értesítőt, hogy törölték a felvonóra szóló jegyünket, mert jegesedés miatt takarítaniuk szükségesek a huzalokat. Azt tanácsolta fent a személyzet, hogy figyeljük folyamatosan a netet, sokan visszamondják a lefoglalt jegyüket és ha ügyesek vagyunk, ott helyben tudunk online foglalni egy olyan időpontra, amikor már jár a felvonó. Így is lett, de azért kicsit bosszantó, hogy mennyi idő elment ott a net nézegetésével, majd gyors foglalással, ahelyett, hogy a tájat élveztük volna. Rengetegen voltak a Teidén, már-már élvezhetetlen volt a tömeg. Mondta is a személyzet, hogy remélik limitálják a napi látogatók számát, mert nem fenntartható a jelenlegi rendszer. Végül feljutottunk és a felvonó lábánál lévő kráterben is tudtunk egy túrát tenni, illetve még két helyen megálltunk autóval és kisebb túrákat tettünk. Az egész napot el lehet fent tölteni, hihetetlen itt is milyen más arcát mutatja a sziget. Még annyit szeretnék mondani, hogy a helyszínen nem lehet jegyet venni a felvonóra csak online előre, ezt még a Covid alatt hozták meg és úgy tűnik marad is a rendszer. Láttam már pár vulkánt és benne van a top 3-ban (az általam látottak közül), pont a harmadik helyre tudom tenni.

 

7. nap: utolsó napunk, a gépünk késő délután indult haza, így erre a napra egy bő félnapos programot tudtunk szervezni. Délelőtt megnéztük a Barracone de Infernot, szintén egy szép kirándulás, mi két órát töltöttünk a parkban. Itt is előre kell foglalni helyet és ez fizetős program. Majd felkapaszkodtunk a déli hegyoldalba, egy igazi helyi borászatot látogattunk meg, ahol a kilátás mellett bort kóstoltunk és helyi sajtokat falatoztunk. A déli rész nekem egyáltalán nem jött be, bár sokat nem láttunk a sziget ezen részéből, csak a nagy városokat, tele apartmanokkal, szállodákkal, sivatagos tájjal. Érezhetően melegebb lehetett itt egész héten, olyan igazi üdülőövezet.

 

És a beszámolóm végére azok a helyek maradtak, amiket még megnéztem volna. Ezek pedig: Playa de Castro túra a vízeséssel, Los Silos bálnacsontváz, Masca völgy túra, Punta de Teno túra , túra Vilaflor közelében, a Lunar Landscape megtekintése, Anagában a Hidalgo, Chimada túra, egy túra a Corona Forestben. Közhellyel élve, nem is baj, hogy van, ami kimaradt, hiszen lesz miért visszamenni :)

utazó61 Creative Commons License 2022.05.02 -3 0 13621

Köszönöm!

A szállás már megvan, most a repjegyet próbáljuk "optimalizálni",utána jöhet az autó.

Előzmény: rebecha (13620)
rebecha Creative Commons License 2022.04.29 -3 0 13620

Csak jót tudok róluk mondani.ők most a legolcsóbbak korrekt cég. Tavaly nyáron kigyulladt valami olajcserés lámpa visszamentünk és azonnal adtak egy másik autót. Idén is tőlük bérlünk csak Fuertén. Foglalj időben mert nagyon gyorsan emelkednek az árak,ha később olcsóbb lesz, ingyen tudsz módosítani.

Előzmény: utazó61 (13619)
utazó61 Creative Commons License 2022.04.24 -3 0 13619

Szia mindenkinek!

Szeptemberre tervezünk egy hét napos tenerifei nyaralást. Autóbérlés: a Pluscar-ról van valakinek friss tapasztalata?

Borsihun Creative Commons License 2021.12.29 -6 0 13618

Valakinek van tapasztalata a beutazással kapcsolatban? 

 

Mennyi embert ellenőroznek szúróprobaszerűen??

 

Válaszotok köszönöm. 

csaszika55 Creative Commons License 2021.12.27 -3 0 13617
Előzmény: bardav (13616)
bardav Creative Commons License 2021.12.27 -3 0 13616

2018.

Előzmény: Flower2000 (13614)
bardav Creative Commons License 2021.12.27 -3 0 13615

Köszönöm.

Előzmény: edkedk (13613)
Flower2000 Creative Commons License 2021.12.27 -3 0 13614
edkedk Creative Commons License 2021.12.17 -3 1 13613

Nem kell előre teszt (megfelel az igazolás), de szúrópróbaszerűen tesztre kötelezhetnek, amit az érkezéstől számított 48 órán belül kell elvégeztetni. Célszerű már a reptéren, ami 30 euróba' fáj.

 

Az igazolást akkor fogadják el, ha az utolsó oltás 8 hónapon belüli, vagy az első oltás 4 hónapon belüli, de legalább 15 nappal az érkezés előtt történt.

Előzmény: bardav (13611)
Mr. Hadley Creative Commons License 2021.12.16 -4 0 13612

A kérdés a mikor. Ma vagy holnap?

Előzmény: bardav (13611)
bardav Creative Commons License 2021.12.15 -3 0 13611

Sziasztok!
Eu-covid igazolásom van (háromszori oltás). Ez mellett kötelező-e teszt a beutazáshoz Tenerifére?
Köszönettel

edkedk Creative Commons License 2021.11.17 -1 1 13610

Bármilyen kártya jó az Autoreisennek, nem csak hitel. Azért manapság kp-ben fizetni 500 eurós nagyságrendben legalábbis furcsa.

Előzmény: ....m.mmm (13608)
gabor01 Creative Commons License 2021.11.16 -3 0 13609

Autoreisen nem fogadott el kp-t. Viszont bármilyen kártya jó volt a fizetéshez. (pl. Maestro).

Előzmény: ....m.mmm (13608)
....m.mmm Creative Commons License 2021.11.16 -5 0 13608

Nincs elérhető autó... remélem a PlusCar nem fog kérni hitelkártyát, mert az nem lesz nálunk.... Kezében nyomom az 500 EUR készpénzt vagy nem tudom....
5 éve 23.000 Ft volt 8 nap AutoReisen Citroen C3, most eleve 62.000 Ft volt ugyanaz fél éve, és nagyon vastagon ki volt szedve, hogy kell credit card....

JOZ3 Creative Commons License 2021.11.03 -3 0 13607

Eddig mindig a Pluscar-nál foglaltam, ők voltak a legolcsóbbak, nagyon meg voltam velük elégedve. Most mivel kevés az autó, csak úgy lehet jó árat kapni, ha minél későbbre foglalunk, azaz most a jövő nyári árak még barátiak. Ha egy héten belül szeretnénk autót, az horor, 2 hétre 1600,- EUR. Januárra végignézve minden lehetőséget az Autoreisen a legolcsóbb. Szóval ezekkel az árakkal kell egyelőre együtt élnünk, remélem változni fog hamarosan.

rebecha Creative Commons License 2021.11.03 -3 0 13606

Szerintem foglald le, legfeljebb lemondod. Nekünk augusztusban duplájára emelkedett addig vártunk a foglalással , indulás előtt már nem is volt autó. Rengeteg túrista volt a szigetenmivel se oltási sem teszt nem kellett.mi márciusban ismét megyünk de már lefoglaltuk az autót igaz most a pluscarnál, mert ott volt olcsóbb

Előzmény: JOZ3 (13601)
Jahno Creative Commons License 2021.11.02 0 0 13605

Én meglesném az Avist economyt ami kell és biztos előre foglalnék. Mondhatunk százalékot, de ha nem jön be, akkor mi lesz?

Előzmény: suzi_mou (13603)
gabor01 Creative Commons License 2021.11.02 -3 0 13604

Eléggé sokan lesznek akkor ott. 

Lehet, hogy tudsz találni, de nem lesz olcsó szerintem.

Én előre foglalnék.

Előzmény: suzi_mou (13603)
suzi_mou Creative Commons License 2021.11.02 -4 0 13603

Dec 31 es jan 8 kozott leszunk kint. Par napra berelnenk csak autot, mennyire eselyes helyben talalni majd?

Előzmény: gabor01 (13600)
edkedk Creative Commons License 2021.11.02 -2 0 13602

Kevés az autó, sok a bérlő. Az AR-nél még mehetnek lefelé az árak, decemberre 160 euróért adják egy hétre az autót ők.

Előzmény: JOZ3 (13599)
JOZ3 Creative Commons License 2021.11.02 -3 0 13601

Január 3-17 között foglaltam szállást, természetesen repjegyet még nem, de csak most kezdtem el nézni az autókölcsönzőket., de megdöbbentettek az árak. Az is igaz, hogy korábban már májusban lefoglaltam a januári bérauatót. Az Autoreisen-nél  450 EUR-tól kezdődnek az árak, de még ezt is magasnak tartom, így meggondolandó, hogy egyáltalán menjünk-e mindenesetre köszi az infót. 

gabor01 Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 13600

Nekem 2 éve 5x olcsóbb volt.

Ha rövid időn belül kell, csak az Autoreisennél van autó most.

Pandémia alatt világszerte eladták az autóikat a kölcsönzők.

Előzmény: JOZ3 (13599)
JOZ3 Creative Commons License 2021.11.02 -3 0 13599

3 éve 2 hétre 140 EUR-ért béreltem autót, most 600 alatt nem találok, mi történt a tenerifei autóbérléssel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!