Jó napot! Segítséget szeretnék kérni.Peugeot 807 autónk menet közben csipogó hangot ad hiba üzenetet kódot nem ír ki .Semmi hiba üzenet nagyon zavaró mi lehet az oka .Ha valaki tudna segíteni nagyon meg köszönném.
Szia Gaalhed! A most kifutó C4-est néztem, alap motornak az 1.2-es turbós 110 lovas verzió van. Az értékesítő mondta, hogy ebbe 95-ös kell, ellenben az újabb C3 Aircross-szal amibe 98-as benzin kell. Ezt mondták, hogy ez aztán tényleg így van, nem tudom...
Nekem a japán Aisin automata miatt sajnos fogalmam sincs a nyomatékviszonykról, megold mindent helyettem.
A kokszosodás miatt irták elő a Citroen C3 Aircross-nál (meg a C4 cactusnál is) hogy Európa keletibb felén csak 98 -as benzint engednek bele tankolni. (Az osztrákoknál és onnan nyugatra mehet a 95-ös a Puretech 110-be és a 130Le változatba is. ) Papirt is aláiratnak a vásárlóval, hogy tudomásul vette, mert garanciavesztést okoz ha megtalálják a nyomait ha éppen akkor áll meg a motor és benne van.
Gondolom Te a régebbi C4 ről beszélsz? (Mert az új C4 -be -amelyik Puretech 110-es) biztos , hogy min 98-as benzin kell.
A kokszosodás miatt igyekszem jobb minőségű benzint tankolni én is. (98-100) persze nem mindig és kerülöm a névtelen kutakat. Még csak 3 hónapja van meg, igy több tapasztalatom ezügyben nincs.
A nyomatékkarakterisztika érdekelne. Kézi 5-ös váltóval jobban kell a váltásokat megtanulni gondolom, nehogy a nyomatékvölgybe sikerüljön felváltani.
Renault kis 3hengeres turbót vezetek, ott nagyon nagyok a váltási lépcsők. Gondolom egy alapból nagyobb és erősebb motornál ezt jobban elsikálják. A tartósságot senki sem tudja. Sajnos.
De én bízok a mérnöki teljesítményben a a fejlesztésben van.
Nekem Peugeot-ban van ilyen 110LE -s EAT6 váltóval. Bár a motorszám egy karaktere eltér a Citroennél osztogatott verziótól (módosított verzió), ez elég ahhoz, hogy a 95-ös benzint is elfogadja. Amikor C3 Aircross után érdeklődtem akkor néztem nagyot, hogy csak 98-as benzin jó abba... (az meg elég ritka mifelénk, a 100-as meg ugye meglehetősen többe kerül mint a 95-ös)
Először féltem a három hengertől, de ma már megszoktam, hidegen kicsit dízeles a hangja meg a remegése, de utána már nagyon jó vele közlekedni, a 205NM nyomaték már nagyon fürgévé teszi az autót. Szóval szeretem.
Van valakinek tapasztalata az 1.2 purtech 110 lovas turbő motorral? C4-esben elég akciósan lehet ilyet venni. A C4 méretileg és kényelemre tetszik, ismerettségben egy ilyen HDI szolgál, azt vezettem már.
Bármilyen tapasztalatot, véleményt szvíesen olvasok.
Segítsetek légyszives, pár napja vettem egy Peugeot RCZ-t és szopat a távirányítós ajtó nyitás. Konkrétan a manüben beállítom a részleges kireteszelést akkor csak a vezető oldali ajtó nyílik ha teljes kireteszelést állítok be akkor meg kinyitja a csomagtartót is! Ezt nem lehet vhogy úgy állítani hogy csak az első két ajtót nyissa és a csomi tartót hagyja békén? Elég idegesítő állandóan csukogatni meg gondolom nem is használ neki hogy állandóan nyitja magát.
2005 év, 2,0 HDi, RHR motor. Nem indul, behúzótekercs nem kap áramot indításkor. Ha rövidre zárom, pöccre indul. Hibakódok közül az első kettő nem törölhető. Mit kellene megnézni rajta? C 5 - ök eddig elkerültek :-)
Kösz a felhívást, számtalan alkatrész és dolog dettó ugyanaz!
Sajnos, mivel a fészbúkot ignorálom, nem tudok csatlakozni, de ha esetleg úgy alakul, feltennéd ott a 156838 hozzászólásomban képpel is illusztrált kérdésemet?
Köszönöm a részletes tájékoztatást, végül a C3 1.6 HDI lett a nyertes, feel felszereltséggel+ első ködlámpa, tolatóradar, airbump, metál. Így 3,7-ért tudtam elhozni az 5 hónapos autót, 4000 km van benne, tesztautó volt. Szerintem ez jó ár, ha a felszereltséget nézem :)
1. Igazad lehet, most minden műanyag 2x olyan merev; és tulajdonképpen azon kívül, hogy mióta felfedeztem és egy kicsit b..sza a csőröm, azon túl nem zavar senkit... :)
2. Persze! Mivel teljesen karcmentes a betét, mindenképpen valami rongy-szigszalag-stb. kombóval kezdeném az operációt.
3. Akkor várok egy kicsit a jobb időre és addig még megpróbálok további infókat is szerezni.
Ad.2. A dukkózott burkolólemezt biztos megóvni lenne érdemes!
Ad.3. Nem próbáltam még ezen a típuson, de a nejem korábbi R5-ösén többször is kipattintottam a középső rácsot egy oldalt bedugottt csavarhúzó srégan feszítő mozdulatával.
Én sokat járkálok ilyennel. Alapvetően egy prímán használható géperejű közlekedési eszköz A-ból B-be. Ennyi.
De azért van pár nyűgje is. Nekem spec. a turbo vezérlése okozott már jópár kellemetlen "Engine failed" hibaüzenetet és olyankor 2500-as fordulatszámos tiltást. Agyhúgykövet lehet kapni ettől. Bár ez valószínűleg motorikus kontrukciós dolog, ami a többi típusnál is előjöhet.
Továbbá elkészetően utálatos dolog az, hogy nem lehet tudni a vízhőfokot. Egyszer épp egy meleg estén produkálta az előbbi üzenetet és milyenkor még az sem tudható, hogy esetleg a vízhőfok miatt ellenkezik a masina, vagy a korábban épp orvosolt turbós gabalygása ismétlődik-e. No, ez a vízhőfokjelzés mentesség is eléggé megszokott az egyszerűbb francia autókon, tehát ez is kihathat több, általad említett típusra is, erre tán a magasabb felszereltség lehet gyógyír (bár az Elysée-ben abban sincs vízmérő). Vagy egy utólagos műszer beszerelése lehet talán megnyugtató - ezzel én is kacérkodom.
Na, meg még egy dolog van ebben a típusban: az, hogy olyan aljas mértékben láttak neki a gyártás során a sok-sok párcentenkénti költséglefarigcsálásnak, hogy meglehetősen sok dologban szó szerint a gagyi hatást sikerült ezzel már kelteni. És ott a nagy kontraszt, hogy a kedvező árú limuzinforma-autók között ez bizony még a jobb megjelenésűek, arányosabb kinézetűek közé tartozik, annak megfelelő felszereltségi szint esetén mindez belül is így lenne érezhető. Ha! Ha, nem lenne végestelen-végig kopogósan kemény minden burkolata, ha nem spórolták volna ki az ajtózárakat és a csomagtérzárat, ha tudtak volna egy rohadt memóriás fényerőszabályzást beletenni a központi kijelzőbe, ha legalább a kuplunghangot le tudták volna szigetelni a torpedólemeznél, ha egy hosszirányú kormányállítás legalább a magasabb felszereltséghez meglenne, ha tudtak volna legalább minimális burkolatot cuppantani a csomagtérajtóra, ami elviselhetett volna egy kevésbé szögvas és nem csomagromboló zsanért is, satöbbi, stb, stb.
De ez nem igazán a C-Elysée baja, hanem sokkal inkább a mai autógyártás trendje.
Viszont!
Ha már kisebb HDI, akkor javaslom, hogy az 1.6 alá ne menj!
Az 1.4-es esetében a befecskendezők eléggé hamar a gyenge pontnak bizonyultak nálam egy korábbi autó esetében. Már 150.000 km-től kezdődően. (Érdekes módon az a bajság épp nem a francia, hanem a belecsempészett német alkatrész miatt van!)
Aztán persze ott vannak a pozitív dolgai is:
Nagyon kényelmes a maga kategóriájában!
A jobb felszereltségű darabok - az előbb említett spórolás ellenére - olyan dolgokkal kényeztetnek, ami leginkább a magasabb kategória sajátjai szoktak lenni.
És remek a fogyasztása! Sok sebességhatár túllépéssel és telibetolt pályázással lehet csak 5,5 l/100 fölé vinni. Egyébként meg semmi irracionalitás nincs a 4-essel kezdődő eredmények elérhetőségében.
A belső hely pedig szinte kategóriabajnok! (A családi Eurovan1-es buszlimuzinunk ugyan egy táncterem hátul is, de az ahhoz edződött családtagjaim is majdnem ugyanolyan helybőséggel szembesülnek az Elysée hátsó ülésén is.
Szóval én bátran ajánlom, ha nem túlzó elvárásokkal rendelkezel minden kis kiegészítő apróság nívója és luxusjellege terén!
Azért kerestem dísztárcsát, lehetőleg gyárit (az rugalmasabb, kevésbé törik és még autentikus is), merthogy a Saxo-nkon lemezfelnik vannak. És a kora ellenére nagyonis épek még, nem eldobásra érettek.
Ráadásul a környékünk nem éppen a jóminőségű, kátyúmentes utakról híres, így aztán egy-két helyi tankcsapda már tudott a korábbi autómon felnijavítást okozni, ergo ez a lemezfelni esetén még rentábilisan orvosolható, de könnyűfémfelnivel agybaj lenne.
Úgyhogy továbbra is maradnék a Citrós, 13"-os dísztárcsa keresgélésnél.
A korábban emlegetett C-Elysée tompított fényszóró-égő cseréje ugyan megoldódott (a lámpatest kiszerelése nélkül, úgy vettem észre, hogy szimplán kipattintós volt az izzó, aminek a helyére becuppantható volt az új - eléggé gagyi megoldás), de mostanában pont jókor jött ez a .pdf kezelési kézikönyv felajánlásod!
Ugyanis mostanra már a helyzetjelző/menetfény izzója is kiégett. A balos. Szerencsére csak a helyzetjelző szála, ami nem igazán van aktív használatban a mindennapjaim során. Viszont ez egy meglehetősen egyedi izzó fajta, két szálas és a böhöm nagy mérete ellenére nem foglalatos, hanem amolyan cseppizzó. És ez a kis sz@r a legrohadtabb helyen van, a lámpatest aljában. Tehát itt már végképp nem látok megoldást az izzócserére a lámpatest kiszerelése nélkül. Még "nőgyógyász ujjakkal" sem.
Úgyhogy szívesen érdeklődnék a C-Elysée kezelési kéziköny felől.