Keresés

Részletes keresés

bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195929
Előzmény: Józsikácska-3 (195915)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195928

A tízparancsolat a mózesi törvény része. A mózesi törvény több mint 600 parancsolatból állt, és annak a szövetségnek vagy megállapodásnak a feltételeit tartalmazta, melyet Isten az ókori izraelitákkal kötött (2Mózes 34:27). Isten megígérte nekik, hogy ha betartják a mózesi törvényt, a nemzetük sikeres lesz (5Mózes 28:1–14). A törvény legfőbb célja azonban az volt, hogy felkészítse az izraelitákat a megígért Messiás, azaz Krisztus fogadására (Galácia 3:24).

--

Az adventistáknak is megígérte Isten, hogyha betartják a Mózesi törvény több mint 600 parancsolatát, akkor a nagy Babiloni gyülekezetük sikeres lesz? 

Előzmény: llang-ilang (195916)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195927

A tízparancsolat alapelvei az Újszövetségben:

 

Alapelv előfordulása az Újszövetségben

-

Egyedül Jehova Istent szabad imádni

Jelenések 22:8, 9

Nem lehet bálványokat imádni

1Korintusz 10:14

Tisztelni kell Isten nevét

Máté 6:9

Rendszeresen időt kell szánni Isten imádatára

Héberek 10:24, 25

Tisztelettel kell bánni a szülőkkel

Efézus 6:1, 2

Nem szabad embert ölni

1János 3:15

Nem szabad házasságtörést elkövetni

Héberek 13:4

Nem szabad lopni

Efézus 4:28

Nem szabad hamisan tanúskodni

Efézus 4:25

Nem szabad sóvárogni azután, ami a másé

Lukács 12:15

---

Magától értetődik.

Előzmény: llang-ilang (195916)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195926

A keresztényeknek is be kell tartaniuk?

 

 

 Nem. Isten a törvényt, köztük a tízparancsolatot, az ókori izraelitáknak adta (5Mózes 5:2, 3; Zsoltárok 147:19, 20). A keresztényeknek nem kell betartaniuk a mózesi törvényt, és már a zsidó keresztények is kikerültek a törvény alól (Róma 7:6). A mózesi törvényt felváltotta Krisztusnak a törvénye, mely magában foglalja mindazt, amire Jézus utasítást adott a követőinek (Galácia 6:2; Máté 28:19, 20).

---

Akár a földi életben, akár a mennyeiben (144000)reménykedik valaki. Krisztus törvénye vonatkozik az igaz keresztényekre. 

-

Amit akarattal figyelmen kívül hagysz. 

Előzmény: llang-ilang (195916)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195925

-Igaz miért is hangsúlyozom mindig, hogy akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, azok felismerik, hogy bűn a lopás még törvények nélkül is. 

-

A lopást, mások megkárosítását csak a testi emberek cselekszik meg, hiába van Nekik a falra kifüggesztve, hogy ne lopj. 

-

A társadalom a hibás ezekért a dolgokért, amiért ide juttatták az embereket, hogy lopni kényszerüljenek a megélhetésükért. Főleg azok akik a mély szegénységben élnek. Az ilyen életekért is a rendszer, vagyis az állam a hibás, amiért ilyen körülmények között kénytelenek élni, hogy a szemétben kell turkálniuk és repedezett falú házakban kell élniük.

-

De, ott vannak a kő gazdagok, akik tudatosan lopják meg a szegényeket, és elveszik akarattal a házukat, a földjeiket és kizsákmányolják az embereket.

 

Nem olvastam a Bibliában,  hogy Isten megengedte volna a megélhetési lopást. 

 

Inkább Jézus két parancsáról olvastam, amit senki nem akar betartani, csak kevesek. 

37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38. Ez az első és nagy parancsolat.

39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

 

Szeresd fele barátodat mondta Jézus, az emberiség megváltója. Ne csak szóval szeressük egymást, hanem tettekkel.

-------------------------------

Jak 2,16 És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?

-

Igaz?

Mi haszna van a Vatikáni pápa álszentségének, és a Vatikán vagyonának, ha az emberek éheznek?

 

Előzmény: Ayrton64,5 (195923)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195924

A szellemi ember, vagyis a 144000 az Új Szövetségben van, és már a mennyekben él a nagy részük. Jelenések:5:9 Papok és királyok lesznek és szellemi alakban vannak, vagyis Isteni létformában.

 

Eddig gondolom stimmel.

-

Számukra, mint királyok és papok számára, vagyis a szellemi uralkodó osztály számára, nem kell a Tízparancsolat és a testi erkölcsi törvények kimutatható kézzel írt paragrafusa, mert szellem szerint élnek és a léleknek szolgálnak. 

A Törvény a Bűn miatt lett adva, de ők (144000) nem bűnösek.

 

-Viszont ezt nem érted, és nem is tudod hova tenni, hogy mi az, hogy a lélek szolgálata és a 144000 nem bűnösek.

 

-

Ha "megüdvözülsz" sem jutsz be a mennyek országába, mert nem vagy szellemi ember, nem vagy kiválasztott és nem vagy szent, nem élsz szellem szerint, és nem tartozol a 144000 elhívottak közé. Test szerint élsz, ezt pedig a szellemed, vagyis a gondolkodásmódod bizonyítja, hogy hova tartozol, vagyis a testi gyümölcseid tanúskodnak rólad meg a szóbeli kijelentéseid. Nagy Babiloni vallásos cselekedeteid megmutatják, hogy emberi törvények szerint élsz, és nem szolgálod lélekben az Istent, mert eleve nem is tudod szolgálni. Szerinted annyi elég, ha a testi cselekedeteket megtartod. 

Ez nagyon kevés az igazsághoz.

 --------------

Te mint testi ember ragaszkodsz a Tízparancsolathoz, mert neked ezek szerint a szádba kell adni, hogy mit szabad és mit nem szabad megtenned, mert ezek szerint magad erre képtelen lennél és valakinek/valaminek figyelmeztetnie kell erre. 

---

-A szellemi ember viszont tudja, hogy szellemben kell szolgálnia az Istent, vagyis lélek szerint jár, és képtelen arra, hogy a bűnt elkövesse.

---

 

1Jn 3,9 Senki sem cselekszik bűnt, a ki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született.

-

Mi a Bűn? Céltévesztés. Eleve bűn nagy Babilonban lenni. Te, viszont ott vagy, ha tudsz erről ha nem tudsz. De, inkább nem akarsz erről tudomást venni.

 -

Rm 10,4 Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.

 

 

Jel 18,4 És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:

---

 

Ugyanezt leírom még ezer is ha kell. 

 

-

Rm 10,4 Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.

-

A Mózesi törvények, pedig nem bonthatók meg erkölcsi és ceremóniás részre. Ezeket az adventista egyház és a tudálékos emberek bontották meg a saját kívánságaik miatt, mert teher lett volna a többit is betartaniuk. Pld a körülmetélés már nem lett volna annyira jó a számukra. Vagy a paráznaság miatt, vagy szombat napon a fa szedegetés miatt a megkövezés, már nem esett volna annyira jól, ha élne a törvény. Bizony a törvényt nem választhatjátok szét a kedvetek szerint. 

 

 

---------

 

Rm 2,22 A ki azt mondod, ne paráználkodjál, paráználkodol-é? a ki útálod a bálványokat, szentségtörő vagy-é?

 

6. Jak 2,11 Mert a ki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegővé lettél.

10. Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös.

----

A te vallásod is ugyanígy. A törvények között egy testi embernek nem lehet szenezgetni. Mindegyiket be kell tartania. 

 

A szellemi ember, viszont Jézus Krisztus két parancsolata szerint él. 

 

--

Máté Evangyélioma 22. rész

 

37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38. Ez az első és nagy parancsolat.

39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

 

-

Hagyjuk a testi parancsolatokat, amely előképe volt a szelleminek.

Kár, hogy nem fogod fel.

 

 

Előzmény: llang-ilang (195916)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195923

Pl. egy hajléktalan is lop, mivel kidobott, de még felhasználható tárgyakat vagy élemiszert szed ki a kukákból. Tudni illik, hogy a kuka tartalma a városi önkormányzat tulajdona. Tehát a hajléktalan rendszeresen lop. Én is sokat loptam, amikor a munkahelyemen leselejtezett számítógépekből törvény ellenesen, különböző alkatrészeket szedtem ki. Aki a szociban nem lopott, az a családját lopta meg. Később amikor maszekok lettek, akik úgy kezdek maszekolni, hogy az államot szétlopták, akik ilyen maszekoktól különféle lopott szerszámokat loptak el újra, szerintem nem cselekedtek Biblia ellenesen. 

Előzmény: bethsabé (195922)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195922

Pl. aki lop, az is bekerülhet Isten új világába. 

-----------------------------

Az egy más kérdés, hogy te mit gondolsz a lopásról és az is egy másik kérdés, hogy Isten mit gondol a becsületes életről. Te testi vagy, Isten, pedig szellemi. Ég és föld a két gondolkodásmód. Vagyis a Tiéd és az Istené.

-

Ézs 55,8 Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!

-

9. Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!

-

10. Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:

-

11. Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.

 

Előzmény: Ayrton64,5 (195921)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195921

Én is egyetértek a Tízparancsolat fontosságával. A különbség köztem és közted abban van, hogy én nem mondom, hogy a Tízparancsolat betartása üdvösségi feltétel. Pl. aki lop, az is bekerülhet Isten új világába. A "ne lopj" tanács azért hasznos, nehogy elkapjanak és itt a földön fölöslegesen a börtönben szenvedj. Ugyanúgy én az étkezési szabályokat is hasznosnak tartom, elvégre Isten nem fog saját népének olyan étkezési szabályokat állítani, melyek rosszak az egészségre. A szombat-ra szintén így tekintek. A szombat lényege a 7-es ciklus. Hogy az ember fizikai és pszichikai megúlulásának az a legoptimálisabb módja, ha 6 napot dolgozik és a 7-ik napon szellemi dolgokkal foglalkozik. 

Előzmény: llang-ilang (195916)
polária Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195920

Sokminden nem érdekel de eme listám elején a jövendölések állnak !

llang-ilang Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195919

"Én azt írtam, hogy nem látogatta meg személyesen Jézus Krisztus a szervezetet"  Pontosan! Már megint ugyanazt mondjuk.

 

Jézus 1918/19 es látogatása Jahova Tanuinál csak kitaláció.

 

Az általad meghatározott kritériumok szerint pedig- idézlek: "az a vallási csoport, akik a kitalált dogmáikat tartják előtérben Isten szava helyett? (nagy Babilon)"

 

A kör bezárult, az örtorony szervezet nagy Babilon táborába tartozik.

 

 

Előzmény: bethsabé (195900)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195918

Szerintem ebben a "fertőzések kontra kamu-fertőzések" ügyben Bethsabénak teljesen igaza van. Vedd pl. JT egyik konkrét kiadványát. Az Ébredjetek 1995 október 8. számában, a 24-27 oldalon van egy cikk, egy "folyami vakság" nevű betegségről, melyben az IVERMECTIN (eredetileg állatoknak való) gyógyszer, mellékhatások nélküli vírusölő (azaz folyami vakság-ölő) képességeiről számolnak be. 2021-ben Indiában egy 240 milliós tartományban, ez az Ivermectin majdnem nullára vitte le a Covid-betegek számát. Kassán Török doktor Ivermectint adagolva elérte, hogy kórházában koronavírusra egyetlen halott sem volt. Videóit mindenhonnan törölték. Aztán ott volt az a tanzániai államfő Magufuli, aki viccet csinált a Covid-tesztelő laboratóriumokból

 

(https://www.theguardian.com/world/2021/mar/17/tanzanias-president-john-magufuli-dies-aged-61),

 

és JT Vezeő Testületének még ezek után sem jutottaz eszébe, legalább egy mondattal felhívni a testvérek figyelmét az Ivermectinre. Azóta kiderült, hogy az Ivermectin a kullanccsípésre is jó!

 

Úgyhogy Leslie07 most nagyon melléfogtál, mivel Bethsabé sokkal jobban látja a jelenkor eseményeit, mint te. Sőt ez a Covid-időszak, a 2020-as (vagy 21-es) dátumok annyira fontosak, hogy pár év múlva az elmúlt 2000 év legfontosabb dátuma lesz.

Előzmény: Leslie07 (195910)
polária Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195917

Hiábavalóság ilyesmikről vitázni :)))

Itt a tavasz menjetek a fitnesz parkba a természetbe ilyesmi !

llang-ilang Creative Commons License 2024.03.04 -1 1 195916

Értem hogy nem tudod megkülönböztetni mi az a törvény ami megszünt és mi az ami nem. A jobb áttekintésben a lenti táblázat is segit.

 

Lex Moralis  (erkölcsi törvény)és Lex Ceremonialis (szertartási törvény) Előbbit nagyon jol és tömören leirja a Katolikus lexikon 2. pontja ami idevág.

 

 

 

 

Kedves nővérem, most ne a ceremoniális törvények eltörlését bizonygasd mert abban pontosan egyet értünk. Az örök erkölcsi törvény megszünését kellene bizonyitanod.

Előzmény: bethsabé (195902)
Józsikácska-3 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195915
Előzmény: Ayrton64,5 (195913)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195914

Úgyhogy teóriád, miszerint nem helyes a fertőzések ellen védekezni nem a Teremtő Istentől származik,hanem az embergyilkos Sátántól.

 

--------------

A tisztaságot és az ápoltságot ne keverd össze a kamu vírussal, mert Isten nem a vírusok miatt hozott törvényeket a tisztaság betartására. Jézus sem azt mondta, hogy a szájon át bevitt dolog fertőzi meg az embert, ha nem az, ami a szájából kijön. Vagyis a hamis gondolatok, és a hazugságok, gyilkos tervek.

-Mert nem ezekről beszéltünk, hanem a hazug vírusról, amely előre meg volt tervezve, és a tervből milliárdokra tettek szert a gazdagok a szegények kárára. (Event 201)

-

 

Ma sem tiltja meg az embernek a Teremtő Isten, hogy védekezzen a fertőzések ellen.

 

De, ha tájékozott lennél, akkor látnád, hogy a repülőgépekről fertőzik a földet, és az embereket, a levegőt és méghozzá akarattal. GMO termékekkel mérgezik az embereket. Szükség van erre? nem.

-

Jelentése Genetically Modified Organismmagyarul genetikailag módosított organizmus. Sorolhatnám, hogy mit tesznek a gazdag emberek a termőföld pusztításával. Fizetnek a gazdáknak, hogy ne műveljék a földet és ne legyen magángazdálkodás. Akkumulátor gyárakat építenek és tönkre teszik a termő földet és a folyók vizét, és a lakosságra fogják, hogy nem vigyáznak eléggé, a környezetükre, holott mindent a multi tesznek.

Szerinted Isten szerint is szükség van erre a genetikailag módosított organizmusra és a termőföld pusztítására?

----------------

 

A higiéniai körülményeket mindig is meg kellett tartania az embereknek, ha nem akartak büdösek lenni. De, gondolom azt is észrevetted, hogy van aki 20-30 éve hajléktalan, cigarettázik iszik és még sincs semmi baja, mert az immunrendszere erős. Ezek a hajléktalan emberek böjtölnek igazán csak eleget és nem a testi törvényeket betartók, mint az adventisták.

--

Téged viszont úgy átvágott a Sátán a kamu járvánnyal, hogy még a holdról is látszott. 

Jel 11,18 És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, a kik a földet pusztítják.

-

Nem véletlenül van ez megírva Istentől. A gazdagok nemcsak az embereket pusztítják el az előre megtervezett háborúkkal, hanem magát a földet is szennyezik és pusztítják az erdőket.

 

Előzmény: Leslie07 (195910)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195913

JT ezt úgy mondják, hogy Jézus egy olyan szellemi testben támadt fel, amely - akaratától függően - bárminek kinézhetett. Ha a szellemi testben feltámadt Jézus úgy akarta, akkor teste bármely fizikai testnek felvehette a formáját (pl. a kertészét), de nem volt szükséges, hogy valamilyen konkrét anyagi formát felvegyen, például akkor, ha falon akart keresztülmenni.

A mai szóhasználattal Jézus alakváltó testet kapott, ahogy mostanában nevezik azokat a démonokat, akik a Háttérhatalom szolgájaként Bidennek, vagy Gates-ne vagy akár egy kutyának képesek álcázni magukat. Ha léteznek ilyen szellemi testek, akkor a démonok, vagy az angyalok is ilyen álcában járhatnak közöttünk, és ha egy ilyennel jól teszünk, akkor lehet, hogy egy angyallal tettünk jót. Lényege ennek az egésznek, hogy nemcsak ez a háromdimenziós világ az, amit Valóságnak nevezünk, hanem a Valóság sokkal gazdagabb, több dimenziója van és nemcsak ez az öt érzékszervünk létezik. Az öt érzékszerv csak arra jó, hogy ezt a 3+1 -dimenziót leképezze az agyunkra. Ádám bűn általi (szellemi) halálát is úgy értelmezem, hogy Ádám a bűnbeesés után meghalt ennek a többdimenziós világnak (lám, Istennel sem tudott tübbé beszélgetni), azok az érzékszevei vagy érzékszerveihez kapcsolódó agyi "drájver"-jei egyszerűen leblokkolódtak.

Előzmény: Leslie07 (195912)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.04 -2 0 195912

ELTÜNTETTE, VAGY FELTÁMASZTOTTA IZRAEL ISTENE ÉS ATYJA AZ ÚR KHRISZTOSZ AZ ÚR JÉZUS JÉZUS TESTÉT?

 

 

Az örökké élhetsz paradicsomban a Földön című kiadványuk 18. fejezetének a 8. bekezdésében 

nem kevesebbet állítanak jehova papjai, mint azt, hogy jehova eltüntette Jézus testét a halála után.

 

Idézem a szervezet kiadványát:

 

8. Mi történt Krisztus emberi testével?

 

8 De mi történt akkor Jézus hústestével? Nem üresen találták-e sírját a tanítványok? De igen. Üresen találták, mert Isten eltávolította Jézus testét onnan. De milyen célból? Hogy beteljesedjen az Írás szava, amely a Bibliában van (Zsoltárok 16:10; Cselekedetek 2:31). Jehova úgy látta jónak, hogy megszüntesse Jézus testét, mint ahogy korábban Mózes testét is (5Mózes 34:5, 6). Ezenkívül ha Jézus teste a sírban maradt volna, a tanítványai nem tudták volna felfogni, hogy feltámadt a halálból, mert akkor nem értették teljesen a szellemi dolgokat.

 

 

Örökké élhetsz Paradicsomban a földön 144–145. o.

 

DE valóban ez történt az Úr Jézus testével?

 

Az apostolok ennek az ellenkezőjéről számolnak be.Arról, hogy Jézus abban a testben, amely feltámadt jelent meg. Jézus testének a feltámadása után volt húsa és csontja, sőt a kezein

ott voltak a szegek nyomai.

 

Lukács 24:38 És monda nékik: Miért háborodtatok meg, és miért támadnak szívetekben okoskodások? 39 Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; a szellemnek nincs húsa és csontja mert amint látjátok, hogy nekem van! 40 És ezeket mondván, megmutatta nékik kezeit és lábait. a szellemnek nincs húsa és csontja, 

 

János 20:16Monda néki Jézus: Mária! Az megfordulván, monda néki: Rabbóni! ami azt teszi: Mester!17Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.18Elméne Mária Magdaléna, hirdetvén a tanítványoknak, hogy látta az Urat, és hogy ezeket mondotta néki.

 

János 20:20És ezt mondván, megmutatá nékik a kezeit és az oldalát. Örvendezének azért a tanítványok, hogy látják vala az Urat.

 

János 20:27Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.28És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!29Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.

 

Miért hazudnak jehova papjai Jézus feltámadásával kapcsolatban?

 

No ennek is megvan az oka.

 

A mai jehova tanúi elődei a bibliakutatóknak nevezett csoport elhitte C. T. Russelnek, hogy az Új Jézus

1914-ben láthatóan fog eljönni. De nem jött el. Akkor Russell 1915-re módosította Jézus látható eljövetelének a dátumát. De akkor sem jött el láthatóan. Russell halála után , hogy Russell tévedhetetlennek tüntessék fel,találták ki a Jézus láthatatlan szellemben és nem látható testben ,

való eljövetelét, mégpedig azért hogy bizonygassák Russell nem tévedett az 1914-re jósolt érkezését

illetően, csak abban tévedett, hogy látható testben fog eljönni. Így hát a 1914-re jósolt érkezést 

beteljesedett valóságként kezdték hirdetni,mind e mai napig, azzal, hogy hozzáteszik,azért nem

vették észere, mert láthatatlan szellemként jött el. Tagadják azóta is jehova papjai, hogy Jézus teste

feltámadott volna, ellentétben a tanítványok tanúságtételeivel,akik egyértelműen a testének a feltámadását igazolják.

 

Az Úr Jézus 1914-ben nem jött el sem látható, sem láthatatlan formában.

 

Látható testében,amelyet az Atya feltámasztott,azért nem jött el, mert nem 1914-bern kellett eljönnie. Láthatatlan formában pedig azért, mert nem láthatatlan. Hazudnak jehova papjai

mindenben,amit állítanak.

Leslie07 Creative Commons License 2024.03.04 -2 0 195911

AKIK AZ ISTEN KIJELENTÉSEIT A KÍSÉRTŐHÖZ HASONLÓAN FONÁKOSÍTJÁK

 

 

Egy olyan szövegre találtam rá  a jehova papjai által ihletett egyik Őrtorony kiadványban,

ahol elmagyarázzák az olvasónak, hogy hogyan kell fonákosítani.

 

Idézem a kiadványt:

 

Jézus vajon hús-vér testtel támadt fel, és ilyen teste van most az égben?

 

1 Péter 3:18 „Krisztus is meghalt egyszer s mindenkorra a bűnökért, egy igazságos személy igazságtalanokért, hogy az Istenhez vezessen titeket; ő, akit halálra juttattak a testben, de aki megeleveníttetett a szellemben [„lélek szerint”, Kár., Kat., ÚRB; „a Lélek életre keltette”, B.—D.].” (Feltámadásakor Jézus szellemi testet kapott. A görög szöveg szembeállítja a ’testet’ és a ’szellemet’, s mindkettő részes esetben van, ezért ha egy fordító ezt úgy adja vissza, hogy „lélek szerint”, akkor következetesen azt kell mondania, hogy „test szerint”, vagy ha úgy fordítja, hogy „testben”, akkor azt is kell mondania, hogy „szellemben”.)

 

https://www.jw.org/hu/konyvtar/konyvek/%C3%89rvelj%C3%BCnk-az-%C3%8Dr%C3%A1sokb%C3%B3l/Felt%C3%A1mad%C3%A1s/

 

 

Azt már elfelejtették jehova papjai megemlíteni, hogy kitől kapták azt a tanítást, hogy ezt így kell csinálni. Én egyetlen próféta írásában, de az apostolok írásaiban sem találkoztam ilyen tanítással,leszámítva a Mózes írásában azt a beszámolót, hogy hogyan másította meg a Kísértő a Teremtő egyértelmű kijelentését és fonákosította azt, úgy.mintha az Isten az ellenkezőjét mondotta volna.

 

A fonákosítás tudományát tehát jehova papjai csakis a Kísértőtől tanulhatták.

Még a saját maguk által 2003-ben kiadott bigliájukat is meghamisították a 2017-ben

kiadott kiadás erről tanúskodik.

Leslie07 Creative Commons License 2024.03.04 -2 1 195910

 mert Isten gondoskodott a teremtés műve által a vitamindús táplálásáról. Ehhez még segítségére volt az egészséges immunrendszere. "

 

Ennek ellenére rendelkezett arról, hogy hogyan kell védekezni a fertőző betegségek ellen.

 

Ma sem tiltja meg az embernek a Teremtő Isten, hogy védekezzen a fertőzések ellen.

 

Úgyhogy teóriád, miszerint nem helyes a fertőzések ellen védekezni nem a Teremtő Istentől származik,hanem az embergyilkos Sátántól.

 

-

Előzmény: bethsabé (195909)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195909

 

-Az egészséges emberi szervezetnek nincs szüksége laboratóriumokban előállított löttyre, ami mesterséges és vegyi anyagokat tartalmaz és káros a szervezetre és nem gyógyít. De, erőszakkal az emberekbe juttatják.

Ádám 930 évig élt és nem volt szüksége vakcinára és 45 oltásra, mert Isten gondoskodott a teremtés műve által a vitamindús táplálásáról. Ehhez még segítségére volt az egészséges immunrendszere. 

-

 

Viszont ma ez nem mondható el, mert a gazdag ember uralkodik a szegényen és profit orientált. Vagyis sokan egészséges élelemhez sem juthatnak sok országban, mert anyagi lehetőségük sokaknak nem engedheti ezt meg és megbetegszenek idő előtt és fiatalon meghalnak. Sőt, a háborúval pusztítják az embereket.

Azt akarják, hogy beteg legyél! (A Pfizer és a nyugati orvoslás bukása) (youtube.com)

 

-

 

Addig egészséges egy emberi szervezet, amíg  egészségesen tud táplálkozni.

Ha minden egészséges táplálékot megkap egy emberi szervezet és megfelelő környezetben él, akkor nincs szükség arra, hogy a kémiai löttyöt nyomjanak bele. Téged is megtévesztett a Sátán és engedtél, mert utazni akartál. Sorolhatnám tovább is, de nem ide tartozik. Csak gondolkodj el logikusan!!

-

 

A legtöbb szenvedést a hatalomvágyó és kapzsi emberek okozzák szándékosan a földön élő legtöbb embernek.  Ha mindenki Isten irányadó mértéke szerint élne, ez nem következhetne be.

-

Préd 8,9 Mindezt láttam, és megfigyeltem minden dolgot, a mely történik a nap alatt, oly időben, a melyben uralkodik az ember az emberen maga kárára.

-

 

Előzmény: Leslie07 (195907)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.03 -2 0 195908

 vagyis Istennek szolgálnak a szellem szerint, mert Isten szellem, és akik Istent imádják, azok szellem szerint imádják"

 

Nem azt írja szellem szerint, hanem azt, hogy szellemben.

 

János 4: 24 Az Isten szellem: és akik Őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják. 

 

Akik az Úrban vannak, azok imádják szellemben és igazságban az Istent.

 

Te itt is megamisítottad János kijelentését.

Nem akarsz a Khrisztosz Isten szellemében lenni, mert ellensége vagy a Khrisztosz Istennek.

 

Kétségbe vonod, hogy Ő Isten lenne.

Előzmény: bethsabé (195902)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.03 -2 0 195907

A fertőző betegségek elkerülése végett a Teremtő Isten maga hozott rendeleteket.

 

A fenti állításod szerint az Isten is hitetlen, mert nem bízta a dolgot az ember immunredszerére.

 

Izrael fiai közöl is akik engedelmesek voltak,azok elhitték, hogy a fertőzések elkerülése végett

be kell tartani az Isten által hozott óvintézkedéseket.

 

A Kísértő által megtévesztett emberek hitték el csupán, hogy az oltások elfogadása a Fenevad bélyege.

Előzmény: bethsabé (195896)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.03 -2 0 195906


-Nem írtam ilyet, ezt csak te beszéled bele. Én azt írtam, hogy nem látogatta meg személyesen Jézus Krisztus a szervezetet, mert bármennyire is furcsa nektek,"

 

Pedig jehova papjai,akiket követsz azt írják, hogy 1914 óta egy láthatatlan Jézus itt van.

 

Döntsd már el végre, hogy mikor mit hazudozol. Mert te is írtál valami láthatatlan Jézus eljöveteléről.

 

Az igaz imádók tudják, hogy az a Jézus, aki életét adta sokakért nem láthatatlan, hisz feltámadása után a tanítványok is ellenőrizték, hogy húsa és csontjai vannak.

 

De jehova papjai veled együtt az Antikrisztus előhírnökeikét tagadjátok, hogy Jézus teste is feltámadott volna.

 

Lukács 24:36 És mikor ezeket beszélték, megállt maga Jézus közöttük, és mondta nékik: Békesség néktek! 37 Megrémülvén pedig és félvén, azt hitték, hogy valami szellemet látnak. 38 És monda nékik: Miért háborodtatok meg, és miért támadnak szívetekben okoskodások? 39 Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a szellemnek nincs húsa és csontja, amint látjátok, hogy nekem van! 40 És ezeket mondván, megmutatta nékik kezeit és lábait.

Előzmény: bethsabé (195900)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.03 -2 0 195905

 Azt mondta Pál, hogyha test szerint éltek meghaltok, de ha a testi cselekedeteket a szellemiekkel megöldökölitek, akkor éltek. "

 

Akkor itt az ideje, hogy elkezdd megszerezni a szellem gyümölcseit. Mert immár 15 éve a hazugság 

hírnöke vagy. A hazugságot lehelők pedig nem tartoznak a szellemi emberek közé. A legnagyobb bűnöd, hogy az Isten prófétai Szavát is hazugságra akarod változtatni. Az pedig halálos bűn.

Több alkalommal meg lettél már intve emiatt, de az intések ellenére nyakas maradtál.

Eltökélted magadban, hogy akár lelked halálának az árán is a gonoszt fogod követni, és annak

szószólója leszel. 

Előzmény: bethsabé (195902)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.03 -2 0 195904

Jelenések:14:1-5, és Jelenések:5:9 versek, meg persze, mindegyik vers az Új Szövetségben kivétel nélkül róluk szól, akik Isten Királyságában fognak uralkodni a földfelett. "

 

Nem azt írja, hogy a Föld felett, hanem azt, hogy a Földön fognak uralkodni.

 

Jelenések 5:10És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.

Nem a 144 ezer fog uralkodni a Földön, hanem azok, akiknek a fejüket veszik a Jézus bizonyságtételéért. Jézus bizonyságtétele pedig nem más, mint a prófétaság Szelleme.

Nem írja egy szóval sem a Kinyilatkoztatások Könyve a 14. fejezetben, hogy a 144 ezer uralkodik majd a Föld felett. Főleg azt nem hogy a spiritiszta jehova papjai lennének akár a 144 ezer, akár azok,akiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételért.

A bibliakutatók és követőik, jehova tanúi a spiritiszta piramisjós C.T. Russel nyomdokait követve nem a Jézus bizonyságtételét hordozzák magukban, hanem a hazug prófétálás szellemét. Ezért közülük egyetlen egy sem lesz majd elpecsételve a 144 ezer feddhetetlen izraelita férfiú közzé, hacsak meg nem térnek és meg nem élik a nagy nyomorúságot, mely után az elpecsételésre sor kerül.

Az elpecsételteknek teljesíteni kell majd azt a feltételt is, hogy Izrael fiai legyenek.

A jehova tanúi szervezetében egyetlen egy feddhetetlen izraelita férfiú sincs.

A sátán szervezetében ugyanis lehetetlen feddhetetlenné válni.

Előzmény: bethsabé (195902)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.03 -2 0 195903

Szóval innen fúj a szél. Újabb nagy Babiloni elmélet az igazsággal szemben, mely testi. A testet keresitek a szellemi helyett. "

 

Milyen igazsággal szemben.Spiritiszta Írás ellenes hamis tanokat hirdetsz.

Az igazságot Isten szent prófétái és az Úr Jézus hirdették.

Te azoknak mindenben ellentmondasz. 

 

 

Igaztalan dolgokat állítasz Izrael Istenével a Khrisztosszal kapcsolatban.Szerinted azoknak,akik 

nem tartoznak Izrael fiai közé lehet igaztalan dolgokat állítani Isten Szavával kapcsolatban?

Szándékosan megsérted az Úr parancsát,amit a Jelenések 22:18,19-ben jegyzett fel János.

 

 

Tagadod, hogy a Khrisztosz Isten a Jézus. Ezzel szemben jehova papjaival egyetértésben 

a mélység angyalát, Abaddont tartod jézusodnak.Ez halálos bűn.

 

Tagadod az Antikrisztus szellemében, hogy az Úr Jézus teste is feltámadt. Ez halálos bűn.

 

Tagadod, hogy Isten az embernek a testén kívül szellemet és lelket is teremtett. Ez szintén

 az őrtorony szervezet tanítása. Rajtuk kívül még a H.N. Adventisták tagadják. 

 Ez is ellentmond a próféták és az apostolok hitvallásának.  -Halálos bűn

 

Tagadod az Úr Jézus és az apostolok által hirdetett újjászületést,ami a Szentszellemnek az emberben lévő szellem újjászületése. Ezt is jehova papjainak a tanításából vetted.Ellentétes az Úr Jézus és az apostolok tanításával.- Halálos bűn.

 

 Ellene szegülsz Isten azon parancsának, hogy ne  tegyél hozzá és el se vegyél az Istentől prófétáin keresztül közölt írásokból. Ennek ellenére megteszed. Pontosan abban a formában teszed ezt,ahogyan jehova papjai teszik. Halálos bűn.

  

Elfogadod az Isten Szavának meghamisítása céljából létrehozott Új Világ Fordítású bibliát, amit

 jehova papjai készítettek, hogy Ige ellenes tanításukat azzal támasszák alá, megtévesztve ezáltal 

 jehova tanúit és másokat. - Ez is halálos bűn.

 

Tagadod, hogy nagy sokaságot,akiről a Jelenések 7. fejezetében prófétál az Úr a mennybe viszi.Ezt teszik jehova papjai is. - Ez is halálos bűn.

  

Tagadod, hogy Isten kimondottan Izrael fiaiból fogja majd elpecsételni a 144 ezer feddhetetlen férfiút a nagy nyomorúságot követően a Bárány földi szolgálatára. Ezt teszik jehova papjai is.-Ez is halálos bűn.

 

Vádolod sőt megveted a Teremtő Istent ,amiért a gonoszok lelkeit átengedi a Hádesznek és a Halálnak,hogy őrizzék azokat a Hádeszben a végítélet napjáig,amikor az Úr parancsára majd ki kellesz adniuk őket. Ezt teszik jehova papjai is. Russeltől vették, hogy nekik ilyen Isten nem kell. -Ez is halálos bűn.

 

Azt állítod, hogy csak a bibliakutató néven ismert Russel követői voltak méltók arra, hogy fogyasszák az Úr testét és vérét. Ebben a kérdésben is azonosulsz jehova papjai tanításával.- Ez is halálos bűn.

Ezek az Antikrisztus szellemében lévők ismertető jele.

Előzmény: bethsabé (195895)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 195902

Neked kéne azt bebizonyitanod hogy Jézus eltörölte a törvényt és a tanitványok megtaposták a tizparancsolatot vagy a sábeszt. Add meg az igéket ami tudtunkra  adja mostmár el van törölve a szombati nyugalom, vagy az örök törvény.

 ---

 

-Többször leírtam már, és el is olvashatod a Bibliából, hogy az Isten mennyei Királysága kikből  tevődik össze. 

-

Jelenések:14:1-5, és Jelenések:5:9 versek, meg persze, mindegyik vers az Új Szövetségben kivétel nélkül róluk szól, akik Isten Királyságában fognak uralkodni a földfelett. 

Nem a testi emberekről szól  z Új Szövetség, hanem a szellemi emberekről szól, akik a szellem által születtek újjá Istentől. És nem emberek akaratából.

--

"Ti mint álkeresztények, akik a testnek szolgáltok"...és nem a szellemnek.

-

Nem értem, hogy ti mint testi álkeresztények, többek között olyan hívők, akiknek emberek által előre megírt adventista kézikönyvük van a gyülekezetben, és külön emberek által kidolgozott hitük, egyáltalán kit szolgáltok? A Törvényt? Még mindig a testi Törvényt szolgáljátok? Holott a szellemiekre kellene koncentrálni és nem a lábmosásra, az étkezésre, meg a kirándulásra, a szombatra, stb...hanem az Isten országának és az igazságnak a hirdetésére, az evangéliumra, az igazság által, vagyis a szellem által.

2Kor 1,22 A ki el is pecsételt minket, és a léleknek zálogát adta a mi szíveinkbe.

Mit mond Pál? Hogy a lélek, vagyis a szellem szolgálata van a szívében és nem a Törvény szolgálata.

26. 2Kor 3,8 Hogyne volna még inkább dicsőséges a léleknek szolgálata?

-----------------------

- Sohasem éltetek a zsidó törvények alatt, de ennek ellenére "Ti" nagy Babiloniak, emberek által létrehozott  törvények alapján magatokra értitek a Mózesi Törvényekből kiragadott Tízparancsolatot, és azt hiszitek, hogy a Törvény által fogtok üdvözülni. Ha nem olvastad volna, akkor itt az alkalom, hogy elolvasd, mit mondott maga Jézus.

--

Lk 16,16 A törvény és a próféták Keresztelő Jánosig valának: az időtől fogva az Istennek országa hirdettetik, és mindenki erőszakkal tör abba.

-

-Mit mond itt Jézus? Érted-e, hogy mit mond? A Törvény, Keresztelő Jánosig volt. És utána, az Istennek országa hirdettetik szellem által. Nem a kőbe vésett Tízparancsolat által.

-

Ki az akit valójában szolgáltok? A Törvényt? Hogyan szolgáljátok akkor az Istent, ha még mindig test szerint éltek? Úgy gondolod, hogy azt a törvényt kell szolgálnotok, ami sohasem vonatkozott rátok? Kinek a parancsolatai szerint éltek? Az emberek parancsolatai szerint "éltek", és nem a Jézus Krisztus két parancsolata szerint, a szeretet törvénye szerint éltek? Hanem még mindig a testi parancsolatok szerint, ami soha nem vonatkozott adventista mozgalomra?

-----

Gal 3,10 Mert a kik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, a ki meg nem marad mindazokban, a mik megirattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje.

-

Mit olvasol el itt? Akik a törvény cselekedeteiből vannak, azok átok alatt vannak.

Tudod mi volt az átok a Mózesi törvény alatt?

-

Rm 7,6 Most pedig megszabadultunk a törvénytől, minekutána meghaltunk arra nézve, a mely által lekötve tartattunk; hogy szolgáljunk a léleknek újságában és nem a betű óságában.

 

Mit mond Pál? Azt, hogy örül, megszabadultak a Törvénytől, és ezután a léleknek szolgálnak, vagyis Istennek szolgálnak a szellem szerint, mert Isten szellem, és akik Istent imádják, azok szellem szerint imádják és nem a mosakodások, a lábmosás, és a szombat tartás által, hanem szellem szerint járnak.

-

Ne külsőleg "szolgáld" az Istent, (különböző étkezéssel és lábmosással, meg szombat tartással, ) hanem az  Isteni  gondolkodásmód szerint. (szellemben)

---

Mert ha szellem szerint jársz, akkor nem követsz el gyilkosságokat, paráznaságot, nem lopsz és nem hazudsz, mert akik szellem szerint születnek ezeket nem gyakorolják, mert nem is tudják, mert a szellemi gondolkodásuk ezt nem engedi meg.

--

1Jn 3,9 Senki sem cselekszik bűnt, a ki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született.

-

Senki sem cselekszik bűnt, aki Istentől született, és nem kell az Istentől születettnek kifüggeszteni a gyülekezet falára a Tízparancsolatot, mert eleve nem cselekedhet bűnt egy szellemi ember, akiben megmarad annak magva.

-

Olvasd el a verset és imádkozz, hogy megérthesd! Aki Isten szelleme által született, az eleve nem követhet el bűnt! Nem Én mondtam, hanem János apostol, aki Isten szelleme alatt írta le ezeket.

 

-

Nagyon nehéz felfognod, hogy az Új Szövetség a szellemi emberekhez szól és nem a testi embereknek, akik test szerint és törvények szerint akarnak továbbra is élni. Azt mondta Pál, hogyha test szerint éltek meghaltok, de ha a testi cselekedeteket a szellemiekkel megöldökölitek, akkor éltek. 

-

Rm 8,13 Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek.

-

Sajnálom, hogy nem érted Isten szavát, és inkább embereknek hiszel. A "prófétanődnek".

Már nem hiszem, hogy a gondolkodásmódod meg tudna változni és valamikor is az igazságot hinnéd el a hamisság helyett, de reménykedem.

 

Előzmény: llang-ilang (195898)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 195901

Ugyanezt elmondhatom rólad is, amiket rólam írsz, mert legalább már vagy 10 éve nem vetted a kezedbe a Bibliát, hanem más szélhámos emberek írásait teszed előtérbe, ami színtiszta filozófia és messze van az igazságtól. Szerintem alázd meg magad az Isten előtt és ne versenyezz vele!

Előzmény: Ayrton64,5 (195899)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 195900

 

 

-Nem írtam ilyet, ezt csak te beszéled bele. Én azt írtam, hogy nem látogatta meg személyesen Jézus Krisztus a szervezetet, mert bármennyire is furcsa nektek, de Jézus nem társalog a földön egy emberrel sem, csak a Biblia szelleme által. Mi volt ezen neked a félreérthető? Olvasd el még egyszer, hogy mit írtam! J.T nagy Babilonból jöttek ki, amiről szintén írtam. És arról is, hogy kik azok, akik a nagy Babiloni tantételeket gyakorolják. (pld:a szentháromságtan és a szombat tartás mint ünnepnap, stb...képek és szobrok imádata, és tisztelete, Mária kultusz, dogmák, mely emberektől származnak.

Ne értsd már mindig félre, amiről írok!

Előzmény: llang-ilang (195897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!