viszont valamit nem értek: lentebb azt írtad, hogy most a nitrogén túlsúlyos cuccok ideje jön el, a honlapon az őszi gyeptrágyák viszont kálium túlsúlyosak. Hol az igazság? :D
600m2-en 3mm-es takarás 2 köbméter anyagot jelent. 50 literes zsákok esetében az 40 darab.
Nem kell takarni, ha a felületet nedvesen tudod tartani folyamatosan. Ne kérdezd, az mennyi locsolás naponta, mert lehet, hogy kedden 8, szerdán meg egy se. Most, hogy jön ez a hűvös, csapadékos időjárás, nőtek az esélyeid a sikerre.
Még egy kérdés: milyen műtrágyát szórtál ki? A hagyományos nekem mindig égeti a csírákat, elég gyatrán kel ki. Jobb, ha kelés után műtrágyázol. A hosszú hatású az jó szokott lenni.
Pont ilyen jellegű kérdéssel érkeztem, felülvetés után mivel takarnátok le a fűmagokat? Sok helyen olvastam a DCM Vivimusról, de ahogy látom, ezt kivonták a forgalomból. Van valami hozzá hasonló megbízható keverék? Több gyepfölddel megszívtam már, mert gazos lett utána a terület, nem gondoltam volna hogy bolti termékek nincsenek megfelelően kitisztítva...
További kérdés, hogy érdemes e tenni a vetendő fű ALÁ is valamilyen keveréket, olyan helyen, ahol 1 év után valamilyen okból teljesen elhalt a fű és kemény, kopasz agyagos talaj maradt csak meg, vagy elég, ha itt is átmegyek majd a szellőztető géppel, és az megmozgatja a kellő módon az elhalt területet?
Neki lehet e állni a tevékenységnek már jövő héttől, amikor a napi hőmérséklet 12-25 fok között fog mozogni, vagy még túl korai a dolog?
Locsoló kannába keverek Karate Zeon szer használatával kb. 10-szeresen túladagolva egy lét, amit kilocsolok a fertőzött területre. Nem olcsó mulatság, de eddig mindig hatott. Bő vízzel kell alkalmazni, vagy a belocsolás után kicsit rálocsolni, hogy beszívódjon.
Nagy területre ezt nehéz alkalmazni, azt elismerem.
Én hagyom a vakondokat, mégis van pajor. Mit lehet elllenük tenni? Mármint a pajorok ellen. Komplett 1-2 nm-es területeket kiszárítanak, amikor felhajtom a kirágott gyepkockát 6-8 is van 1 nm-en...