Keresés

Részletes keresés

Tartomo Creative Commons License 2008.02.16 0 0 6984
Bocsánat, a képek lemaradtak:
Előzmény: Tartomo (6983)
Tartomo Creative Commons License 2008.02.16 0 0 6983

Sziasztok!

Valami baj érte a papagájvirágomat(Strelitzia reginae). A levelén barna foltok jelentek meg.  Nem tudom mitől lehet, kártevő nincs rajta, és heti 3x permetezem a levelét szobahőmérsékletű vízzel, minkét oldalán.

Tozatu Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6982
Ha nem mindig odapisil a macskád,nem gond.Ne locsold sokat,mert nem szereti a nedvességet,meleget,egy idő után eldobja a leveleket az eredeti helyén is,vágd vissza,ha nagyon csúnya.A levágott részek kigyökeresednek,a csonk újrahajt.Tavasszal kiteheted,ha tudod a szabadba.
Előzmény: wyandotte (6980)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.07 0 0 6981
földcsere. Kimosod a talajt a gyökerek közül, és friss tápanyagdús közegbe átülteted.
Előzmény: wyandotte (6980)
wyandotte Creative Commons License 2008.01.06 0 0 6980
 Sziasztok!
Tanácsot szertetnék kérni!

Van egy szép nagy plafonig érő yukkám és már több éve megvan,

ost meg elkezdett szárradni lentröl felfelé, lehullanak a levelei, elsárgulnak, valoszinü hogy attol mert a macskám belevizelt. Mivel tudnám meggyógyítani?????

Kérlek segítsetek ha tudtok! Köszönöm!

kiwancsi Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6979

Köszönöm szépen. Utánanézek.

BUÉK mindenkinek!

Előzmény: agicza (6978)
agicza Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6978
Ja, még lehet mocsáriciprus is, egy új, holland nemesítésű törpe változat a Taxodium 'Peve Minaret'...
Előzmény: kiwancsi (6976)
agicza Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6977
Te is jókat tudsz kérdezni... ~:-] Alapból háromféle mamutfenyő létezik, a Sierra vagy Giant Redwood (Sequoiadendron gigantea) a Coast(al) Redwood (Sequoia sempervirens), és a Dawn Redwood (Metasequoia glyptostroboides), de mindhárom óriásira nő.

http://www.cdr3.com/redwoods/re00002.htm
Ennyit tudtam hirtelenjében előásni a mamutfenyő-fajtákról, böngészd át ezt az oldalt, alsó régiókban megtalálod a fajtákat, guglizd őket ki, hátha ráismersz. Ugyanis ez a mini jószág vagy valamilyen fajta lesz, vagy egyáltalán nem Sequoia, hanem esetleg egy Pseudotsuga vagy Larix (pl. a Puli), szóval inkább egy fajta, de nem az alapfaj... A mediterrán tengerpart miatt meg inkább a borókák, ciprusok és a cédrusok között kellene szétnézni... Egyébként itt a Sequoiás topic, hátha valaki még látogatja:
Sequoiadendron g. avagy hegyi mamutfenyő
Előzmény: kiwancsi (6976)
kiwancsi Creative Commons License 2007.12.15 0 0 6976

Sziasztok!

Tudtok valamit egy mediterrán tengerparton élő mammutfenyőről, ami csak 2,5m magasra nő?

Sajnos a latin nevét nem tudom.

Az érdekelne hogy megél-e a mi éghajlatunkon?

köszi

kisszszoros Creative Commons License 2007.12.06 0 0 6975
valószínűleg kibírja, ha a szintén kevés földben sziklák közt is kitelel a sziklakertekben :-)
Előzmény: demjengi (6974)
demjengi Creative Commons License 2007.12.05 0 0 6974

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a kúszó madárbirs túlélné-e a telet virágládában az erkélyen?

Ha nem, akkor szerintetek melyik az a növény ami kibírná?

Köszi a segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6973
igen
valószinű ,hogy nem egy fajta növényt fogok telepíteni

még hogyha nem is hoz (nagy) hasznot valamit mégis kell vele csinálni

a dióoltvány meg nem kerülne annnyi pézbe(viszont annál több időbe) :
1 szüleim kertészek,de szerintem én is meg tudnám csinálni az oltást
2 fekete dió erdősáv van a közelben sok magonccal

a bodza még érdekes lehet számomra,mert Dabas határában vannak bodza ültetvények(pár évesek,de ránézésre elhanyagolt,
csak a felvásárlásról nem találtam semmi infót,vakon meg nem akarok beleszaladni

és azért akarok inkább ültetvényt,mint nyár fűz nyír éger fajtájú fákat,hogy nehogy erdőnek minősitsék a területet(és akkor annak kell maradnia)

bár ha már bekerítésről van szó akkor lehetne még valami jó törzsnevelésű ellenálló fájú fajtából is lehetne telepíteni (kerítésoszlop célra)

(ha lenne rá vevő akkor talán az energiafűz lenne a legjobb)
Flanell Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6972
Ekkora területen valószínűleg fedeznéd az EU csavartfűz-szükségletét. :)
És a birssel mit csinálnál? Nem hinném, hogy el tudnád sütni a termés negyedét, nincs rá igazi tömegigény. Ezzel is el lehet szórakozni, ha minőségi terméket akarsz, meg ezt is szereti a gyümölcsmoly.
A dió jobb ötlet, de az oltvány magában belekerül vagy 2 millióba, plusz még 2 a szerves trágyázás, talajforgatás (60-80 cm), bekerítés, ültetés, stb, ezeket pedig nem érdemes elmellőzni, ha már ennyit ráköltesz.
A bodzával kapcsolatban elfelejtettem, hogy 2-3 éve még üldözték a földtulajdonosokat a termeltető cégek, ingyen adtak szaporítóanyagot, és évekre előre lekötötték a termést. Nem tudom, megy-e ez még, vagy megbuktak. A bodza kimondottan szereti a nedves vidéket.
Előzmény: Törölt nick (6970)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6971
Vagy talán birs ?
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6970
Mivel nincsenek gépeim ( a megllévő "géppark":hátipermetező,láncfűrész, esetleg 1 fükaszába fektetnék be )
és a müveltetés sokba kerül ezért gondoltam ilyen termesztésre,
ha kiadjuk a földet nem biztos hogy kapunk érte pézt (a mezőőr évi bérét persze nekünk kell kifizetni)
parlagon lem lehet hagyni (parlagfű...) talán a gyep visszatelepülne,de lehet hogy azt se lehetne eladni,mert a környéken sásos kaszálók vannak :tehát silány minőségű
Még fekete dió alanyra oltott dióra gondoltam ez jobban bírja a magas talajvizet,és a fagyokat.
Ha nem találok (találtok) jobb megoldást akkor lehet,hogy beültetem csavart fűzzel meg barkafűzzel az biztos szereti a körülményeket + talán lehetne rá vevőt taláni .
Flanell Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6969
Ezek nagyon okos gondolatok.
Annyit tennék még hozzá, hogy a szilva is elég jól bírja a magas talajvizet, az alma és körte viszont nem nagyon van el permetezés nélkül. A betegségeken kívül a gyümölcsmolyok is komoly kárt okoznak.

3 ha azért nagyon sok az ilyen "ridegtartáshoz". Milyen művelést tudnál nekik biztosítani? Csak a kézi munkát akarod megspórolni? Gyommentesíteni, permetezni mindent kell, legfeljebb nem egyforma mértékben. Még a bodzát is, mert imádja a levéltetű. Amúgy talán az lenne a legjobb, annál csak a szedés a nagy munka.
Ja, az sem mindegy, hogy mit akarsz csinálni a terméssel. Jó minőséghez sok munka és gondozás kell, lének meg nem sokat vesznek, a pálinkafőzéssel meg egyre többet fognak szőrözni, erre nem érdemes számítani.
fügés Creative Commons License 2007.11.20 0 0 6968
hello!
Elég nehéz így látatlanba nyilatkozni, ugyanis ha gyümölcsöst szeretnél telepíteni nem csupán a talaj minőségét hanem a terület fekvését is figyelembe kell venni.
Az agyag önmagában nem rossz sőt , nagyobb gond ha a terület vizenyős (bár attól függ milyen hosszan), ugyanis bizonyos fák a rövid ideig tartó vizborítást elviselik és a magas talajvíz se nagy gond nekik .
Nagyobb probléma ha a terület mélyen fekszik , és fagyzugos. Ezeken a helyeken a késői fagyok kockázata sokkal nagyobb, gondolj csak arra hogy a régiek a szőlőiket mindig domboldalba telepítették, hiszen a magasabban fekvő területeken a késői fagyok kockázata jóval kissebb.
Saját tapasztalat alapján a szilva és az alma a körte elég jól tűri az agyagot .A dió a vizesebb talajt, (de mivel viszonylag fagyérzékeny a mélyebb fekvésben ez gondot okothat) Szóba jöhetnek az igénytelenebb kissé félvad növények, gondolok a mogyoróra, berkenyére, homoktövisre, bodzára.
Azonban egy alaps talajjavítás nem ártana a telepítés előtt! Gondolok itt egy alapos szerves trágyázásra és egy mélyszántásra. Biztató , hogy korábban füves volt a terület, a fű alatt mindig nagyon jo talaj lesz!
Javaslom, hogy mielőtt telepítenél alaposan nézz uténa az adott növénynek, és kérdezd meg a környék telektulajdonosait szerintük milyen növények élnek meg ott, ez általában be szokott jönni, hiszen ők már régóta kísérletezgetnek arra felé!
Sok sikert

Előzmény: Törölt nick (6967)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 6967
Hali
Tanács kerestetik!
Dabas környékén van 3 ha földterületem és szeretnék rajta valamit termeszteni (gyümölcs,dió,...) a lehető legkevesebb gondozással
(nyilván telepítéskor+1-2 évig minden növény fokozott gondoskodást igényel)
A talaj agyagos ,vizenyős ,pár éve még kaszáló volt .
Tehát valami igénytelen gyümölcsöt szeretnék telepíteni,csak nem tudom melyik faj.fajta bírná el
várom a javaslatokat!
köszönettel B00
m.musashi Creative Commons License 2007.11.04 0 0 6966
mielött ezzel permeteznétek ezt olvassátok el:
www.sulinet.hu/tart/fncikk/Kidn/0/3392/dec2000.htm
Aquarell Creative Commons License 2007.11.04 0 0 6965
Hááát :)) Azt én is megtenném, legalább nem vágná reggel fél 6-kor a tolókocsiból a fát... bolond... azért érte baleset is... de azért mérget tud dobálni az állatoknak a környéken...
Előzmény: Flanell (6963)
Judig Creative Commons License 2007.11.02 0 0 6964

Köszönöm szépen a válaszod :-)

Szép napot! Üdv:Judit

Előzmény: Flanell (6950)
Flanell Creative Commons License 2007.10.29 0 0 6963
Igen, tudom, ezért is olyan szimpatikus, le lehetne permetezni a szomszédot.
Előzmény: kisszszoros (6962)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.29 0 0 6962
Hát tudod, a szer egy kicsit veszélyes, nem csak a levelek hullottak, hanem a környékbeli állatok, bogarak és katonák is mindkét fél részéről...
Előzmény: Flanell (6961)
Flanell Creative Commons License 2007.10.28 0 0 6961
Szerintem egy alkalomra szóló, bár nem tudom. De azért nem fogok kilincselni az ámerikaiaknál a receptért. :)
Előzmény: m.musashi (6960)
m.musashi Creative Commons License 2007.10.26 0 0 6960
vajon tartós hatású,vagy csak egy alkalmas szer?!:)
Előzmény: Flanell (6959)
Flanell Creative Commons License 2007.10.26 0 0 6959
Ja igen, az volt az Agent Orange, volt is róla egy thrash zene.
Előzmény: m.musashi (6958)
m.musashi Creative Commons License 2007.10.26 0 0 6958
lúgos csodaszer. vietnámban azzal lombtalanították az erdőt.
Előzmény: Flanell (6957)
Flanell Creative Commons License 2007.10.26 0 0 6957
Az mi?
Előzmény: m.musashi (6956)
m.musashi Creative Commons License 2007.10.26 0 0 6956
methilorange:)
Előzmény: Flanell (6955)
Flanell Creative Commons License 2007.10.26 0 0 6955
Igen, ezt gondoltam, permetezve is a lomb szárítja ki a gyökeret.
Jó tudni.
Előzmény: kisszszoros (6953)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!