Egyszer a barátnőmnek meglepetés lufibulit csináltam. 200 lufi a 30 négyzetméteres lakás szobájába... Ott vártunk a sötétben, villany felolt, konfetti dob, papírtrombitával mindenki trombitál...
h8
esetleg: van egy boltocska a Károly körúton, a Városháza lebombázott részén bontásra váró üzletsorban, a DM-hez közel. A kirakatában hímzett terítõk, pár plüssállat és deréktámaszok. Azt hiszem 9-tõl 5-ig tart nyitva.
Van az üzletsor másik térfelén, az Azúrhoz közel egy mindenféle egyebet is árusító textilbolt, ahol szintén megnézheted. Ugyanennek a boltnak létezik egy játékbolttal kombinált társa a Teréz körúton, az Oktogon és a Kátay között.
Ez a habszivacs forrása, lehet, hogy ablakvédõt huzatban is árulnak:
PA-MÜ-FELD
Habszivacs árusítás, méretre vágás.
1238 Budapest, Grassalkovich u. 103.
Tel.: 286-0811
Fax.: 286-0105
Nyitvatartás.: hétfő-csütörtök: 7-15, péntek: 7-14
Régen az Azúrokban is lehetett ilyesmit kapni.
Ha csak habszivacsot tudsz szerezni, akkor menj el az Ikeába, beszélj a varrószolgálatosukkal a tarifáról és válassz ki vmi számodra szimpatikus textíliát. Ha nem avatod be elõtte, akkor az elsõ mosás után össze fog menni.
r_b.
Szivacsot vennék (ablakba), de eddig csak pucérat láttam, és olyat szeretnék, ami be van húzva, hogy mégsem annyira a praktikum jellege tűnjön ki elsőnek, hanem kvázi-lakásdíszítő jellege. Saját kezűleg viszont nem tudnám bevonni. :(
Látott valaki ilyet, s merre Pesten? Köszi.
Remélem megoldódott már a Szilveszter macskás problémád, de ha nem akkor esetleg azt tudom mondani, hogy Pécsen VAN! Tudom, hogy messze, de..... Sorry..
Nem tudjátok hova lehet meglepi vacsorára elvinni a kedvesem? Valami gyertyafényes jo hely, ahol persze nem érzi magát feszélyezetten és meglepiből el lehet oda vinni...
Bizony, hogy nem! A múltkor kint jártam egy esti szülinapi bulin a Margitszigeten, rajtam C+H póló (három-négy éve, Prága, sorry!!!), helyszín a mellékhelyiség, egy jány rámnéz, elmosolyintja magát és rögvest épp erről beszélgettünk, hogy nem igazán gyermekeknek vannak ők, amint már a névválasztás is rámutat.
Egyébként ilyennek tartom pl. rajzfilmben Dr. Bubót is, nem is igazán értem, miért pakolják be pl. a Minimaxra!
Köszönöm az écát!!
Emlékeid szerint ez mikor lehetett? Egy hét, egy hónap, több? Már csak esélylesési szempontokból. Bár úgy látom, Szilveszter már nem olyan trendi... kedvenc Garfieldom renoméja is mintha kezdene megkopni, de nekem csak ő marad az igazi, Calvin és Hobbes mellett :-)
Már rég nem jártam erre, szégyen, bár úgy látom, nem vagyok ezzel egyedül.
Hahó!
Nem tud valaki egy teljesen biztos helyet, ahol be tudok szerezni egy db Szilvesztert, tudjátok, Csőrike kedvenc macskáját. Leginkább figura formájában volna rá szükségem, egy nagyon kedves barátom számára, akinek valakije tönkretette az övét bosszúból.
Már bejártam a legtöbb Happy Boxot, meg Nicit, meg mütyürke boltot, voltam pár plazában is (brrr...), de sehol semmi. Egy helyen lett volna világítós párna kivitelben, na de azt azért talán mégse...
Tehát örömmel fogadok ötleteket, lehetőleg Bp-en, de legalább is idehaza, Magyarországon.
Tegnap este meglepetés szülinapi partit rendezett nekem asszonykám. Jöttek a pécsi cimborák, a helyi erők, meg minden. Ott vártak a sötétben, mikor hazamentem.
Még sült kolbászt is kaptam a kedvenc pécsi sültkolbászos helyemről!!! :))))
- toll: klasszikus. A Ferenciek terén, az Íródeákban akadnak díszdobozos, márkásabb darabok.
Egyeztess a vásárlás előtt a többi ajándékozóval, nehogy azonos ötlettel álljatok elő.
- tea: teásdoboz kollekció, "bélelve", barna cukor, fehér cukor, szintén fémdobozkákban, 2 teáskanál, 2 fehér belsejű bögre vagy csésze (tea for two), 1-2 teaszűrő, 2 kis pikszis, amire ez utóbbiak rátehetők, hogy ne csöpögjön nem kívánt helyre a kiázott teafű; mindez egy méretes tálcán vagy egy kis fonott vagy fából készült polcon (+ tiplik, kampók) átnyújtva. A teásdobozok ne legyenek nagyok, sem egyformák. Lelőhelyek a teás topic törzsközönségétől.
- számítógép: egérszőnyeg, amire a Kálvin téren valami személyes, az érettségire és rá utaló szöveget, ábrát másoltatsz. Esetleg kapható még kb. 50x70 cm-es óriási egérszőnyeg a Károly körúti "Diddle" ajándékboltban, a Dob utcánál.
- fehér póló + 2-3 textilfilc: s.k. érettségi póló, saját ötlésű ábrákkal, szövegekkel (a toll alá tegyél újságpapírt, hogy ne üssön át; általában vasalással lehet rögzíteni a filcet)
-------------
Mostanság read only üzemmódban működöm. Koretta jóvoltából van módomban üzenni.
-------------
Mivel közeleg a ballagás, gondoltam, átrágom magam a topic-on... Nem volt egyszerű! :) Bár rengeteg jó dolgot találtam, egy esetleges újabb (konkrét esetemben alkalmazható) ötlet felbukkanásának reményében mégiscsak feltenném kérdésem. 18 éves fiú unokatestvéremet szeretném meglepni valamivel... Valami személyes, maradandó dologra gondoltam (esetleg egy díszesebb naptár, toll... ha jobban belegondolok ez nem is feltétlen maradandó ;), de még talán egy teaház környékét is esélyesnek tartom találat szempontjából. Ja, és az illető ősztől Pestre költözik egy vadiúj lakásba, így talán egy berendezési tárgy is szóba jöhetne... Idejének nagy részében pedig a számítógép mellett ül. Ha bárkinek bármiféle ötlete is lenne, s megosztaná velem, azt nagyon megköszönném...!
S hogy a topic-címhez szorosabban kötődő dologról is szót ejtsek: (egyik) legszebb ajándékomat barátnőmtől kaptam, a 21. névnapomra. Ama nevezetes nap első perceiben (épp egy nemzeti ünnepünk előestéjén tartott, s meglehetősen hosszúra nyúlt program miatt elég későn, és hullafáradtan) épp rádiót hallgattunk, amikor is felhangzott az egyik kedvenc Queen-számom feldolgozása (Who wants to live forever), ő pedig hozzámbújt és elkezdte énekelni... Akkor még csak nem is sejtettem, hogy ennnyire gyönyörű hangja van, ráadásul már arra sem emlékeztem, mikor is énekelt nekem utoljára valaki...
Kasabaró ajándékozási 5letet találtunk asszonykával a MediaMarkt-ban, (mert nem vagyunk hülyék. :-))) : kis tejhabosító mixercucc. Kb. 20 centis, mini botmixernek láccó tárgy, 2-5 EFt-ért, dezájntól függően. Nyáron nyakra-főre lehet vele csinálni a frappét...
Biztosan szerepelt már régebben az állatkerti bérlet, én egy hónapja fedeztem fel.
Felnőtt 3990 Ft, gyerek 2990, ezért jan. 1-től dec 31-ig tetszőleges alkalommal lehet bemenni (sorállás nélkül) + állatos újságot küldenek (eddig egy Vadon érkezett, majdnem 400 Ft egy példány, ha valóban küldik havonta, akkor még többet "fizetnek vissza", mint amennyibe került - de ez csak a praktikus oldala, mert minden héten történik valami: előmásznak a szerválkölykök, a szurikáták lelkesebben bámulnak az üvegen át, éppen akkor etetik az elefántokat, megnyal a zsiráf stb.
Fénykép kell hozzá (kb. igazolványkép nagyságú), meg a pénz.
Drága Ugri,
tudom, azért keresem annyira! :) Nemsokára hozza is a postás, mert már jövőre van!
Ebből az alkalomból pedig BUjjÉK az egész topicnak!!! :)
Sünszabó is megkapta, de azt mondta: nem regény, hanem életrajz, meg összeollózott különféle irások. Egyelőre félretette.
De tegnap még láttam az Ecseri úti Metró-megállónál a kis könyves pavilon kirakatában, úgyhogy hajrá :)
Tegnap mentem. Nem volt lazac, Libriben kifogyott. Ha meg onlány rendelem meg, akkor csak jövőre ér ide. GRRRR. Talán ma a Lexandrában. Annak a tulaja legalább pécsi. :))))