Szívesen. ma leadom, s bármikor átadják. Én most külföldre készülök, ha visszajöttem jelzem, s akkor tarthatunk egy tollügyi megbeszélést. A töltőtollakon kívül még van néhány írószerem raktáron, mivel vonz a múlt, főleg, hogy már magam is annak része vagyok. A töltőtollakra vonatkozó ismeretei meg hasznosak voltak számomra, valószínűleg fogok többször jelentkezni szaktanácsért.
Köszönöm szépen, de mint említettem, ez nem működő toll, így nincs csereértéke. Én a Néplapnál dolgozom, s az egyszerűbb ügyintézés érdekében holnap délutánig leadom Minarik Laci névre a Néplap piacnál levő irodájába egy borítékban. Ettől függetlenül egy alkalmas időpontban tarthatunk kölcsönös tollszemlét, bár nekem ennyi az összes készlet, amit lefotóztam. Ráadásul olyan bogaram is van, hogy például a leveleimet még a régi mártogatós pennával írom alá, amihez magam csináltam a tintát vizes diópácból, desztillált vízből és tapétaragasztóból. :-)
Ha tud vele valamit kezdeni a garázsban talált régi Pelikánt szívesen odaadom ajándékba, mert én nem tudom használni, javítani meg pláne nem, így csak van. A többihez vagy érzelmi kötődésem van, vagy használom őket.
Mint már említettem mindenevő vagyok. Igaz, 4 év kitartó gyűjtögetés és 150+ mindenféle töltőtoll után már meggondolom milyen tollért adok ki nagyobb összeget.
Köszönöm szépen, de nem merem szétszedni. Inkább meghúzogatom írás előtt, míg beindul. Egyébként milyen tollakat gyűjt? csak használhatót, vagy oylan is érdekli, ami nem működik, de régi?
Sajnálom, hogy a javasolt módszer nem hozta meg a várt eredményt.
A következő javaslatom/ajánlatom, hogy próbáljuk ki a tollban az én tollaim hegyeit. Szívesen kölcsönadom őket, hogy megtudjuk, okozhatja-e a hegy kialakítása a gyors kiszáradást.
Bizonyára nem lakunk messze egymástól... (E-mailben egyeztethetünk helyszínt és időpontot.)
Sajnos a gyenge felbontás miatt nem könnyű alaposan szemügyre venni a tollakat, de ami látszik az tetszik.
Szép kis gyűjtemény. Gratulálok!
A Hellemann-t továbbra sem találom a neten írószerekkel kapcsolatban. A Heilemann-ra viszont van találat. Ez a cég viszont csak fa testű, modern golyóstollakat készít...
Garázs pakolás közben talált toll. Sajnos sérült, a kupak repedt, a hegy befogó részől lepattant egy kis darab. A kupakon Palikan DRP, a hegyen Iridium Tipped USA felirat. Nos, ezek vannak :-)
A szolnoki német használtcikk boltban pár forintért vett Pelikan Silvexa Germany feliratú patronos toll. A hegye törött volt, polírpapíron vágott hegyhez hasonló formára csiszoltam, barna tinta van benne, olyan vonalat húz mint a régi iratokon látható lúdtollas írásé.