Ha mégis úgy döntesz, akkor pár nap alatt simán beszárad a vágás. Ezután a legtöbben folyami homokon, bims-en vagy perliten szokták tartani árnyékosabb helyen, hogy előbb meginduljon a gyökérfejlődése. Szerintem nem kell várni az elültetésével tavaszig, persze attól sem nagyon lehet baja egy kaktusznak.
Ezt is szeretném meg metszeni mert eldőlnek, most kötözve van. Szóval ezt ősszel levágom és tavaszig nem ültettem el, csak hűvös világos helyen legyen ? Eddig én így ültettem a nagyobb 40-50 cm- es kaktuszokat, ennél is jó lehet ?
Ezt a levélkaktuszt szeretném valamikor ősszel meg metszeni vagy tavasszal (amit mondtok) és szaporítani dugványozással,kérdésem hogy hol érdemes elvágni, több helyen szeretném.
Szia !Igen a rózsaszín az nekem is nagyon sokat virágzik.Télen ablak között tartom világo hűs helyen,nem locsolom,de meghálálja .Ilyenkor én szoktam adni egy kis tápoldatot is neki.
A Mammillariák viszont épp a hosszabban, néha pár hétig is virágzók közé tartoznak.
A feltett link-képek alapján azért nagy szerencse, türelem és jó szem kell hozzá, hogy megtaláld a tiéddel azonos fajt. A több mint háromszáz ismert faj között rengeteg ismérv alapján határozható csak meg rendszertanilag egy-egy növény neve. Ezért érdemes csak névvel ellátott növényt beszerezni.
Az Echinopsisok között is inkább a hybridek vannak forgalomba. Ezt a nemzetséget már agyon nemesítették a szép virága miatt, sőt maga is spontán hibridizálódik. A rózsaszín virágából inkább csak az egyik szülőre (E. eyriesii) lehet következtetni.
Igen,ilyen rövid életű a virágja. Nem tápozom,megfelelő földdel, helyes teleltetéssel,melegben kellő mennyiségű locsolással szépen fejlődnek és virágoznak :)
Gymnocalycium a kedvencem,nem nagy méretűek,bőségesen virágoznak és több napig tart a virág.
És a echinopsis eyriesii csak ilyen rövid ideig virágzik?Mert elég soká tartott mire a bimbóból ilyen nagy virág lett,és ma reggelre lekanyult szegénykém.Nem tudom miért vagy ikyen hamar elvirágzik?
A kérdésem a kaktusz tövére vonatkozott, az furcsa nekem. Ez egy Echinopsis fajta, sárga virággal, gömb alakúnak kellene lennie, ezzel szemben ennek töve keskeny, majd hirtelen kiszélesedik. Olyan mintha másik növényhez tartozna. Ezért gondoltam, hogy oltvány lehet
Úgy néz ki, hogy rövidesen kinyílik egy szép Echinopsis virágod.
Az oltvánnyal nem értem, mi a problémád. Sikerült az oltás, a subuláta jó alanyul szolgált és beindult a monstrosa fejlődése. Ha így halad, lesz egy egész kis telepre való nemes növényed.
A Gymno virágnyílása azt jelzi,hogy jó helye van a növényednek. Csak így tovább!