Keresés

Részletes keresés

Annaem Creative Commons License 2024.02.11 0 2 19183

Különben már régóta tudom ezt, és teljesen tisztában vagyok vele, hogy soha nem néztek bele, ezért szoktam kitalálni, hogy csalogató képeket teszek fel, vagy jelezem, hogy ne adjátok fel a videó megtekintését, mert lehalkítva elviselhetőbb. Végső kétségbeesésemben találtam ki, hogy zanzásítva bemutatok egy-egy helyszínt képekkel, mert Indiát sem bírjátok. Én is csak reggel átlapoztam, arról van szó, hogy logikusan hol lehetnek még járatok, illetve időrendben a felfedezések, kiegészítve egy csomó elterelő hadművelettel az egyiptomi hivatal részéről, amikor még Záhi bácsit nem távolították el.

Majd összefoglalom, viszont még Gleeson elméleteinek esszenciájával is tartozom.

Eh, mindig csak a munka!

Előzmény: Törölt nick (19181)
Annaem Creative Commons License 2024.02.11 0 2 19182

Próbálom elkerülni a mainstream által elfogadott sztereotipikus állásfoglalást, mert a nagy felület elv elég lesz a rajztanároknak.  A mítoszokat kellene tanulmányozni a válaszért, de azzal már elkéstem húsz évet. Így csak alternaív ötleteim vannak, a kultúrákat az archetípusok, azaz a (jel)képek őrizhetik meg, egyben ablakot nyitnak egy történelmen túli világra, vagyis a történelemben lévő Közösre. A világot bejárva találkozhatunk ezzel a módszerrel, legközelebb Kréta szigetén! (az "evezőtartás", ekkor még nem voltál itt, én meg akkoriban tévedtem ide, ez is egy fura szimbolikus gondolkodás eredménye lehet, vagy nem végezhetsz csak tükörmozdulatot, szigorú szabályok szerinti beállításnak hat minden kéz és testbeállítás a képeken, de ne elégedjünk meg annyival, hogy a lépő láb haladást jelképez. Szóval az evezőtartás, fegyvert is foghatsz így, a bal kezeddel hátranyúlsz, megfogsz egy botot és a jobb kezeddel felül szintén, már nem tudom, hogy merre néz a tenyered. Ezt először a mínosz gyűrűn evező istennőnél láttuk, aki apró szarvakkal ellátott dobozszerű tárgyakat szállít, a fősodor szerint ezek szentélyek, és ugyanezt a tartást látjuk egyiptomi falfestményeken is!

  Ez a kultúrán felüli dolog, (tévedhetek!) itt az egyiptomi esetben még ezerféle kiegészítést elbír. Kezdve a varázslatokkal, tabukkal, tiltásokkal, végül pedig eljutva addig, hogy valamiféle korábbi ábrázolásokból meríthettek, másoltak.

 

Előzmény: őszszakál (19180)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.11 -2 2 19181

Foglald össze légyszi! Időgép szerintük vagy mi?

Előzmény: Annaem (19178)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.11 0 0 19180

Lenne egy kérdésem a fali domborművekhez kapcsolódva. Miért (fele) más perspektívában ábrázolják az oldalra néző alakokat, holott tökéletes háromdimenziós szobrokat készítenek mellette?

Annaem Creative Commons License 2024.02.11 0 1 19179

             

             

Annaem Creative Commons License 2024.02.11 0 2 19178

Nem is olyan vad elképzelések:

https://maxcaranzano.com/la-piramide-di-giza/

 

 

              

Annaem Creative Commons License 2024.02.11 0 1 19177

             

            

Annaem Creative Commons License 2024.02.11 0 1 19176

            

            

Trantur- Creative Commons License 2024.02.11 -2 1 19175

Az örökkévalóság számára épített csillagászati órák, obszervatóriumok készültek az írországi New Grange-ben és a mexikói Xochicalco-ban, ahol az év egyes szakaszaiban napfény-színjátékokat rendeztek őskori építész és csillagász mesteremberek. A kőkorszak briliáns technikai csodái.

 

A Xochicalco egy hatalmas maja piramis lelőhely Morelesben, Mexikóban. Egy ősi város romjai veszik körül egy szent tollas kígyóistenség, Quetzalcoatl templomát. A város neve azték nahuatl nyelven azt jelenti: „A virágok házában”. Xochicalcóban akár 20 000 ember is lakhatott az időszámításunk előtti 700-tól 900-ig, de legalább i.e 200-tól lakták, ami egy lehetséges olmék és teotihuacai befolyásra utal. Van egy csillagászati ​​barlangja (ami ősibb lehet), ahol az év bizonyos szakaszaiban fénysugár világítja meg… Az április 30-tól augusztus 15-ig tartó 105 nap alatt besüt a nap a barlangba. A nap mozgásában a Rák trópusa felé, illetve visszatérésükkor, május 14/15-én, illetve július 28/29-én a nap zenitjén van, a csillagászati ​​délben a fénysugár közvetlenül a képet mutató kéményen keresztül esik be a napsugár a barlang padlóján.  (a film 3:21 perctől kb. 2,5 percig mutatja be az obszervatórium-templomot.)

 

https://www.youtube.com/watch?v=X1pbhrpaobg

 

Newgrange egy őskori emlékmű az írországi Meath megyében, Droghedától 8 kilométerre nyugatra, a Boyne folyó északi oldalán. Ez egy kivételesen nagy járatsír, amelyet a neolitikumban, Kr.e. 3200 körül építettek, így régebbi, mint a Stonehenge és az egyiptomi piramisok.

A téli napforduló körüli reggeleken fénysugár hatol át a tetőboxon, és a 19 méteres átjárón felfelé halad a kamrába. Ahogy a nap magasabbra emelkedik, a sugár kiszélesedik, így az egész kamra drámaian megvilágított. Az építmény nem vízszintes síkban készült, a kelet-nyugati folyosó ferdén halad felfelé. A kb. 150 hatalmas monolitokból álló kősorfalakon egy több ezer tonna súlyú, kupola alakú boltozat emelkedik.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RGhZ3HT-68g

 

őszszakál Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19174

„Az (is) kiment már a divatból, és piramisos-rejtélyes-legendás topikban nincs is keresnivalója, szerintem.”

Szerintem se ide való. „Az ősegyiptomi teremtés történeteknek viszont nagyon is,”

Ez a vonal nekem is tetszik, lehet róla diskurálni. :-)

Előzmény: w.ullrichfun (19173)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19173

Nem baj, ha nem PC :))

Az (is) kiment már a divatból, és piramisos-rejtélyes-legendás topikban nincs is keresnivalója, szerintem.

Az ősegyiptomi teremtés történeteknek viszont nagyon is, úgyhogy igenis releváns, kizártnak tartom, hogy akár Hufu, vagy fáraó-pap-beavatott, stb elődei-mesterei, segédei kapcsán ne lenne köze a piramisokhoz. Úgyhogy vegyük bele bátran, szerintem ;)

 

Előzmény: őszszakál (19171)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.02.10 0 2 19172

"többségüket megkérdezed, hogy Krisztus és Krisna közt mi a különbség, azt fogja felelni, hogy semmi..."

 

 Mert akik tényleg hisznek a Megváltóban, vagy megváltásban, azoknak e kettő az. Meg még vagy 3 minimum, arab-héber-hindu vonalakon, de lehet több. És itt is csak mennyiségi különbség merülhet fel közöttük, nem minőségi. Az előző kétezer év a hitről szólt, mert az emberiség elvesztett valamit - már előtte, ahogy páran már taglalták, i.e. 2000-előtt még volt valamiféle tudás, képesség ami eltűnt, kihalt az időszámítás kezdetéig, ezért ekkortájt megjelentek a Megváltók, akik tartották a hitet, hogy Ember próbáljon maradni az ember, ne fogadja el a teljes elállatiasodást. Vajon mennyire volt ez sikeres, mennyi ember lelke talált vigaszt, elméje felvilágosodást? Ahogy közeledett a Halak jegy vége, úgy közeledtek a különböző vallások egymás Megváltóinak elismerésével (nem a szélsőségekre értve) és manapság a spirituális-szakrális filozófiák helyszín szerint különböztetik meg csupán egymást, nem a Megváltóik és vallásgyakorlataik alapján, nagyon bölcsen.

 

Előzmény: Törölt nick (19153)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.10 0 0 19171

Az igaz, hogy az embereket rengeteg módon lehetne „osztályozni”, de nem lenne PC. A Gausz görbe két szélső pontját vettem alapul a lelki beállítottság szempontjából. Ami közötte van, az a teljes spektruma a „lelkivilágnak”.

Ami a képet illeti, a Földönkívüli „barátainkra” utalnak.;-)

Előzmény: w.ullrichfun (19170)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.02.10 0 2 19170

"Az emberiséget két táborra lehet osztani a szerint, hogy lelkileg szakrális, vagy profán beállítottságú."

 

 Szerintem ez megint kevés, minimum 3, de lehet, hogy még több :)

Hova teszed az agnosztikus nézeteket vallókat? És azon belül azokat, akik szelíden fogadják a szélsőségesen vallásos, és erőszakosan ateista embertársaikat, versus akik atomot dobnának az agresszíven erőlködőkre mindkét oldalon?

 A rendszeresen templomba járó, misére, gyónni, adakozni igyekvő gazembereket, akik két utcányira a szent épülettől még rendszeresebben lopnak, csalnak, gyilkolnak, zsarolnak, terrorizálnak, erőszakoskodnak, majd visszamenve meg gyónva bűneiket, kezdik újra, de tele a kecó vallási cuccokkal, és imádkoznak naponta ... nemcsak keresztényekre gondolva itt - tkp bármelyik vallás híveire leosztható. Az orvost, aki munkában teljesen a tanult materiális, ateista orvostudomány szerint kezel, gyógyít, de szabadidejében mélyen spirituális, és keresi gyakorlott meditációban a lelki egyensúlyát valamelyik keleti filozófia szerint, és sikerrel teszi? ;)

 Van azért itt a Földön pár nagyon különböző irányzat szakrális-spirituális kontra racionális, ateista-materialista nézőpontok körül, a keveredés teljes felhasználásával. Aztán azokon felül még érdekes kérdés, mennyi emberkét foglalkoztat a történelmünk, a múltunk, az ősi hagyatékok, leletek miértje, kora - az ifjabb generációknál éveik számával egyenes arányban csökken az érdeklődés mértéke szerintem, pár évtized múlva a "fejlett nyugat" vagy az erősödő kelet ifjoncainak többsége nem is fog tudni a piramisokról(sem) de nem is érdekli őket egyáltalán, az az érzésem :))

 Erre pl. teljesen értetlenül néznek:

Előzmény: őszszakál (19155)
Trantur- Creative Commons License 2024.02.10 -1 2 19169

Az ősi "matematika városban" Teotihuacanban, nem mesze a Nap-piramistól föld alatti termekre bukkantak; ezeket a turisták nem látogathatják. Igazi titkot őríznek. Ezeket a föld alatti termeket 15 cm vastag csillámréteggel szigetelték. Egy pincelejárat teteje kőből van, ezután következik 15 cm vastag csillámréteg, végül megint kő. A csillámot szendvicseljárással húzták be a fedőlapba. Napfénnyel soha nem érintkezett. Egy tudományos célú üzem lehetett, ahol ásványi anyagokat dolgoztak fel, valamint érzékeny műszereket tárolhattak, amelyeket védeni kellett az elektromos kisülésektől. Teotihuacan kb. 7000 km-re van a legközelebbi brazíliai csillámlelőhelyhez.

őszszakál Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19168

„Meggyőződésem, ha létezik isten és ördög, a kereszténységet az ördög irányítja... pl nézd csak meg hány keresztény papi nemi erőszak derült ki a világon az utóbbi száz évben, jelentős része pedofil ráadásul... százezernyi!!! „

 

Amikor Isten kiűzte az első emberpárt a paradicsomból, a babérjaira törő fényhozót, Lucifert is kibuktatta a mennyekből. Az emberiséget magára hagyta a Földön, „ember küzdj és bízva bízzál”. Tulajdonképpen Lucifer gondozásába adta őket. Ha már felvilágosította a tudásfa gyümölcsével őket, akkor viselje annak következményeit maga is. Bűnben élünk, mert a Gonosz a gazdánk. A feloldozás csak arra jó, hogy ismét bűnbe essünk utána. A megváltás nem más, mint a halál, ahogy a Hinduk gondolják. Végleg kiszállni a létforgatagból.  :-(

Előzmény: Törölt nick (19167)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.10 -2 1 19167

Jó, szerintem lezárhatjuk a témát, kirohantam megint bocsánat, egy egyet még nem állom meg, hogy ne tegyek hozzá, vallások és egyházak báránybőrbe bújt farkasok. Naná, hogy a felszínen külsőségekben jóságos segítők. Meggyőződésem, ha létezik isten és ördög, a kereszténységet az ördög irányítja... pl nézd csak meg hány keresztény papi nemi erőszak derült ki a világon az utóbbi száz évben, jelentős része pedofil ráadásul... százezernyi!!! Már a Templomosok, legyen bármily romantikus érdekes kor és látványos felszerelésük, a pacifista Jézus nevében, brutális mészárosok voltak, és mesésen gazdagok, míg ki nem füstölték őket Európából ugyebár, mert annyira gazdagok voltak már, csak lazán Jézus nevében... hogy a Francia király és maga a pápa is besokallt tőlük, miközben a Bibliában az van, Jézus mondja: könnyebb a tevének a tű fokán áthágni, mint gazdag embernek a Mennyekbe jutni... ehhez képest, nem csak a Templomosok, hanem lényegében minden egyházi méltóság, luxusban dőzsölve élt évezrednyi ideig, de még most is elég nagy fényűzés van pl a Vatikánban... számomra teljesen hiteltelenek és történelmi bűneik megbocsáthatatlanok, a tömegirtás is és a hamisítások, rombolások is... nem menti fel őket hogy a barbár Róma üldözte őket pár évszázadig... Jézus azt mondta, ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel... sehol nem valósították meg a krisztusi igét a keresztények, hanem zömmel épp ellenkezőjét... néhány ilyen látványpékség nyilván volt és van itt, ott amiről beszélsz, de ezt minden egyház csinálja... pl a Krisnások több ételt osztanak, csak itt nálunk, holott nem is kultúrkörük, mint a keresztények... olyan kár érte és éri az emberi civilizációt miattuk, ami nem csak megbocsáthatatlan, de jóvátehetetlen is... itt a legfőbb ebből a törtélem eltörlés és hamisítás... miattuk nem tudjuk volt-e Atlantisz, miattuk nem tudjuk a Piramisok pontos történetét stb stb Szilárd meggyőződésem és megismétlem, nem a kisujjamból szoptam. Ez nem kereszténygyűlölet, legalábbis nem jobban, mint a nácik elítélése... nem is tartom különbnek náluk őket... ellenesség? Igen a rossz ellenesség az a helyes... nem?

Előzmény: Schenouda (19166)
Schenouda Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19166

A kereszténységnek bizonyosan voltak bűnei az ókor és a középkor határán. A korábbi "pogány" szenthelyek ezreit rombolták le. Platónt vagy Arisztotelészt viszont olvasták. De figyelembe kell venni a kort, amiben éltek: előtte a pogány császárok üldöztették őket,keresztre feszítve ezrével őket,  lerombolva a keresztény kápolnákat, az arénákban tömegesen vetették a keresztényeket a vadállatok elé. Lehet akkoriban még nem vallották magukat annyira kötelezően, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel...?

Nekem is vannak gyengéd illúzióim a kereszténységet megelőző vallások iránt. De csak a kereszténységtől számíthattak a szegények, az elesettek oltalomra. Egyszerűen egyetlen más vallás sem foglalkozott ezekkel. A középkori kereszténytemplomok előtti terület hagyományosan a koldusoké volt, és soha sem zavarták el onnan őket. Vonzottak a keresztény misztériumok, holott nem vagyok már keresztény. Pedig tudom, hogy a magyarság lelke, mármint az igazi magyarságé, nem igazán a kereszténységre termett. Ennek ellenére érdekel a keresztesháborúk története, a templomos lovagok kora és tettei, de legfőképpen a gótika, ami csak és kizárólag keresztény találmány.

 

 

 

 

Előzmény: Schenouda (19163)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.10 -2 2 19165

Nem tudom, szerintem tán a sör volt több, mint kéne, vagy csak simán dilizek be, ahogy öregszem... bocsánat...

Előzmény: Schenouda (19163)
Schenouda Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19164

Persze olvastam ilyen régi útleírásokban, hogy az erőszakosan baksist akaró arab idegenvezetők gyakorlatilag felrángatták a jól öltözött európai turistákat a piramis oldalán, annak tetejééig. Csak itt a hölgyek cipőjére figyeltem fel, szóval mégis csak ezen álltak a köveken (a húzgálás-toszigálás közben).

Előzmény: Annaem (19158)
Schenouda Creative Commons License 2024.02.10 0 2 19163

Amennyire ki lehet értelmezni, amit itt írtál, egyáltalán nincs köze most sem ahhoz, amit kérdeztem. Hosszan írsz, mintha ez egy komoly "magyarázat" lenne, de ugyanolyan szócséplés, mint a többi. Még egyszer elmondom: a kereszténység, a klérus soha nem tiltotta különösebben az Atlantisszal való foglalkozást. Korai keresztény írók is beszéltek róla, sőt többen példaként hozták fel, hogy földek el is süllyedhetnek. A 19. századig nem csak Atlantisszal nem foglalkoztak tudományosan, hanem sok minden mással, ahogy nem volt mondjuk tudományos antropológia vagy meterológia se még a 18. században és egy csomó más dolog.

Nem értem, minek összehordani mindenféle keresztényellenes kirohanásokat ebben a fórumban, mikor ez nem az a fórum (van ilyen az indexen, ott csépelheted őket). Egyszerűen kötöd az ebet a karóhoz, mint megint:  "...jobb volt inkább ördöginek titulálni, és ignorálni... mind a piramisokat mind Atlantisz legendáját". Hol olvastál ilyeneket egyáltalán? Így képzeled el? Ennyi az összes...?

 

Én kijelentem, hogy semmilyen kutatásomban, semmilyen teóriámban nem próbált gáncsot vetni, elhallgattatni, se a keresztények, se a klérus!!!! (Pedig valószínűleg én is eltértem az ő világuktól, mikor vénusziakról, Luciferről és a bukott angyalokról beszéltem...)

Előzmény: Törölt nick (19161)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19162

"Nem a Michigan-tó az egyetlen az Észak-Amerikában található Nagy-tavak közül, amelynek mélyén ősi, elveszett civilizáció nyomaira bukkannak. Legutóbb a Huron-tóban találtak egy olyan struktúrát, amely kétszer idősebb a Stonehenge-nél, és az egyiptomi Nagy Piramisoknál."

https://www.origo.hu/tudomany/2024/02/elveszett-civilizacio-rejtelyes-epitmenye-rejtozott-egy-amerikai-to-melyen#google_vignette

Törölt nick Creative Commons License 2024.02.10 -3 1 19161

1200 éven át a keresztények bitorolták az oktatást. (mitöbb még ma is, mai napig is, jelentős részét) Az volt a tananyag Egész Európában és évszázadokig a gyarmati világban (tehát pl Amerikában is ugyebár), amit klérus meghatározott... Atlantiszról még meseként sem tettek soha említést. Senki nem tudott, nem tudhatott róla (nyilván leszámítva a klérus elitjét... nekik nagyon jól kell tudni, hogy mit nem szabad megtudni a tömegnek...).
Ha 1280-ba mondjuk egy időgéppel elmennél és az utca emberének említenéd Atlantiszt vagy a Nagy Piramist, csak pislognak, nem is hallott róla, holott mondjuk orvos az illető...
Magad írtad, hogy csak a XIX. században döbbentek rá a tudósok, hogy jó volna kutatni. Miért csak akkor? Mert a kereszténység hallgatott róla, nem tiltotta (mert a tiltogatás kontraproduktív gyakran, pont azzal hívta volna fel rá a figyelmet ugyebár), nem létezőnek tekintették, szót nem érdemelt, hiszen barbár pogány okkult sátáni hely lehetett ha létezett egyáltalán szerintük, ahol mágiával pusztított az ördög...  és a gonosz tudomány, amit használtak veszélyes (és valóban veszélyes is volt, hiszen ha megtudta volna a nép, elég hamar lehúzhatta volna a rolót a kereszténydiktatúra) és nagyjából ugyanígy gondolkodtak mellesleg az egész Krisztus előtti pogány ókorról. A pogányság minden aspektusa tiltott volt, hiszen az ördög reszortja és aki vele cimborál megy máglyára szépen... Amit csak lehetett leromboltak, betemettek, lefalaztak, mely munkát már a Római birodalom utolsó keresztény évszázadában gőzerővel csináltak... Miért nem ejtetek szót a Nagy Piramisokról sem? Nem fura? Egy csoda maradt a világ 7 ókori csodájából (nyilván mert nehéz lett volna lerombolni, kénytelenek voltak meghagyni, aztán a az arabok elfoglalták a területet, tehát idejük sem volt rá, de a muszlim sem bírta lerombolni, pedig igény lett volna rá, bár azok inkább a köveket építkezésre elhordani, mintsem ideológiai okokból), arról az egyről meg mély hallgatás, holott 3-400 éven át keresztény területen volt. Ugyebár Róma birodalma keresztény volt az utolsó száz évében, aztán a kelet római, azaz Bizánci Birodalom területe volt, a keresztény rombolások és átépítgetések elkerülték mert túl nagy munka lett volna... de az egész középkorban sőt még az újkorban is évszázadokig síri csend volt róla, legalább úgy mint Atlantiszról. Miért is? Mert a klérus elit pontosan tudta, hogy olyan ősi  (az övékénél sokkal magasabb rendű) tudás áll mögöttük, melyet ha a tömeg megismer, a kereszténységre, azaz hatalmára nagyon veszélyes... jobb volt inkább ördöginek titulálni, és ignorálni... mind a piramisokat mind Atlantisz legendáját... (és még egy sor dolgot, pl miért és hová tűnt el a druidák tudása, miért nem tudunk szinte semmit pl a Stonehenge-ről sem, csak találgatunk, (holott ott van elég látványosan)? Hiszen a terrordiktatúráknak tudatlan tömeg kell. Az alexandriai és a bizánci nagykönyvtárak leégetésével a teljes ókori iratanyagot eltüntették, ami megmaradt illetve kimentették, rejtegették (valakinél megtaláltak egy ókori könyvet, azonnal ment könyvestül máglyára, ördöggel cimborálóként)... ami megmaradt, ott van a vatikáni páncéltermekben (nem a publikus könyvtárban, mert ott hozzáférhető, még kiderülne valami, hanem a sunnyogó rejtekhelyeiken...).. boszorkányság mágia, minden kereszténység előtti rítus, gyógyászati módszer, technika, alkímia, mágia, minden minden ördöginek lett nyilvánítva, kiátkozva, pogány eretnek okkult sátáni, jóformán rá sem gondolhattál, mert mentél máglyára... ezer éven át... Mért nem nyúltak a gyönyörű ókori templomromokhoz, miért nem építettek újjá egyet sem, sőt a várost is arrébb rakták tisztes távolságba az ókori "pogány" romoktól... hogy védjék az ördögtől a népet, vagy éppen a tudástól, a gondolkodástól, hogy nehogy nézegesse a jobbágy a romot és elgondolkodjon, netán valamire rádöbbenjen, vagy gyanítani kezdjen valamit... ebben a acsarkodó keresztény elmeterrorban senyvedett növény szinten tartva, ezer évet az emberiség... (a buddhista-hindu világot leszámítva)... és persze volt bőven fizikai terror is mellé ugyebár... Atlantisz nevét ha kimondta valaki az utcán annak meszeltek, ebben biztos vagyok...

Előzmény: Schenouda (19156)
Annaem Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19160

off

Ezekről az írásaidról egy sor jutott eszembe, rögtön előkeresem az idézetet a ronggyá olvasott könyvből:

 

- Ejha! De ellátták a baját!

Az orrából vér folyt, és a szája sarka is felrepedt.

- Ellopták . . .  a pénztárcámat . . .

- Mennyi pénz volt benne?

- Ötezer dollár!

- Elmenjen innen! Ha bolondot űz belőlem, hát megjárja. Ötezer dollár nem ilyen ficsúrok pénztárcájában van.

- Nézze, jó ember, most már úgysem csinálom tovább, én St. Antonio uralkodó főherceg vagyok.

- És kicsoda, ha józan? Mi?

- Kérem vezessen a St. Antonio-palotába. Valahol egy dombon van a városon kívül.

 

Utána nem igazolták az uralkodó kilétét és a rendőr meghívja egy pohár sörre. És nem is bánom,ezt most bemásolom juszt is!

A rendőr szelíden megfogta a fiú karját. - No jöjjön. A herceg követte mint valami alvajáró. Ismét a városban jártak, és egy kocsma előtt vitt el az útjuk. A rendőr megnézte az óráját.

- Húsz perce lejárt a szolgálatom, mi a véleménye egy pohár sörről?

- Nem ittam még sohasem szeszes italt, és különben sincs pénzem.

- Ne törődjék semmivel! Én megvendégelem.  A herceg szelíden megrázta a fejét.

- Ön nem vendégelhet meg egy uralkodót. Köszönöm, jóember.

" Ki látott még ilyent? Ha igazán király lenne akkor se csinálhatná jobban...  Szegény..."

 

...

Uralkodó is megteheti. Oroszlánszívű Richard nemegyszer ivott a közlegények borából, amikor keresztes hadjáratba ment. A fiú nagy bölcsen megfogta az állát, mint aki fontolóra vesz egy figyelmen kívül hagyott érvet.

- Igaz! - felelte azután -, egy angol király példája irányadó lehet.

...

- Most majd eljön velem, barátom, valahová, ahol nyugodtan pihenhet kissé.

- Ön megőrült, jóravaló rendőr! Sürgősen igyekeznem kell Almirába jutni, ahol rendbe hozok mindent.

...

- De a Boldogság szigetekre nem lehet csak úgy eljutni. Hiszen az nagyon messze van - igyekezett lelkére beszélni a rendőr. - Hajót bérelni oda igen sokba kerül, és más mód nincs, mert úgy tudom, hogy távol fekszik a rendszeres hajó útvonalaktól.

- Igen. Valamikor rendszeres hajójáratok érintették. De amikor nagyatyám elűzte a lázadó Alvarezt és kormányát, a sziget ismét visszaszerezte régi előkelő hírét, és elkerülték a hajók.

- hm . . . erről hallottam valamit.

- Hallhatott  róla, jószívű közeg. Nagy ügyet csináltak belőle undok üzletemberek, akik a forradalmi kormány elnökétől megvásárolták a sziget minden hasznot hajtó jogát, és ezt a Don Barrabas Alvarez nevű lator elnök csinálta.

 

"Csodálatosan ismer minden adatot a rögeszméjéhez " -gondolta a rendőr és szelíden szólt:

 

- nem juthat el oda, fiam. Higgye el! Most majd elkísérem egy csendes intézetbe, ahol nyugtalan uralkodókat ápolnak.

A herceg döbbenten lépett hátra.  

/Én meg akkor elolvasom századjára is!/

Előzmény: Törölt nick (19153)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.10 0 0 19159

Alulról nyomták, felülről húzták őket. ;-)

Előzmény: Schenouda (19157)
Annaem Creative Commons License 2024.02.10 0 1 19158

Látod egész burnuszos szakma alakult ki arra, hogy a vállalkozókat feljuttassa a csúcsra. Ezeket a képeket érdemes böngészni. Megfigyelhető a kor divatja is, de minden arc egy tanulmány. Amikor pedig már eltelsz a látvánnyal, felismerted az emberek természetét, tedd ugyanezt a kövekkel.  Láthatod, hogy már milyen csapásokat szenvedtek el.  Az erózióról feltétlenül kérdezd meg meg őket egyenként. TIsztelettel faggatózz a korukról, és arról, hogy mitől roppantak össze egyesek. Amikor elmesélik a történeteiket, őrizd  meg, vagy velünk meg is oszthatod. 

 

            

            

Előzmény: Schenouda (19157)
Schenouda Creative Commons License 2024.02.10 0 0 19157

Vajon hogy másztak fel a Nagy Piramis tetejére azok a nők, azokban a cipőkben?

Előzmény: Annaem (19144)
Schenouda Creative Commons License 2024.02.09 0 1 19156

Ha ez a "válasz", úgy semmi köze ahhoz, amit kérdeztem (ez egy rizsa), hogy a keresztények Atlantiszt "mindenáron ki akarták törölni az emberiség legitim emlékezetéből". Hogy ezt mi alapján írtad?

Előzmény: Törölt nick (19153)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.09 0 2 19155

Az emberiséget két táborra lehet osztani a szerint, hogy lelkileg szakrális, vagy profán beállítottságú. A szakrális ember vertikálisan gondolkodik. Alárendeli magát a legmagasabban lévőnek, az Isteninek, amihez/akihez sosem érhet fel. Ezzel legitimálja a hierarchiát, amit a természetben is megtapasztal. Ebben keresi a neki megfelelő helyét.

A profán ember horizontálisan gondolkodik, mindenhez és mindenkihez egysíkúan viszonyul. Egy a sok közül, aki nem alábbvalóbb, de nem is kiemelkedőbb a tömegből. Egy olyan „masszának” a részese, amiből bármilyen formátumot, még „zombit” is gyúrhatnak. (a felette állók)

Előzmény: Törölt nick (19153)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.09 0 0 19154

Kik hozták létre az „új kereszténységet”, ami szerinted magába foglalja az ősvallásokat, vagyis mind azt, ami szakrális, természetfeletti?

Előzmény: Törölt nick (19153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!