Keresés

Részletes keresés

Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.21 0 0 78
Jujj, kedves mash, már majdnem válaszoltam a kérdésedre, szerencsére megnéztem az adataid. Akkora önbizalmam nekem sincs, hogy lama létemre egy rendszergazdának adjak tanácsot...
Előzmény: mash (75)
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.21 0 0 77
Azt hiszem, hogy ez az a topic, amibe ez beleillik, ujat a temanak nem akartam nyitni: SPAM ... mosttanaban eleg sokat kapok belole es nagyon idegesitenek. Persze fake-email cimrol irjak oket, igy ha valaszolok ra, akkor visszakapom a valaszt. Kerdesem! Ha megnezem a "message source"-t, akkor megtudhatom belole, hogy pontosan honnan jott a level, meg a kuldo IP cimet?

koszi
Antikrisz
coeurace Creative Commons License 1999.02.21 0 0 76
Csak egy rovid megjegyzes Stain,

Bar en csak egy butus felhasznalo vagyok, de en ugy gondolom, hogy az, hogy ha egy program szigoruan a szabvanyra korlatozodik, az nem tul nagy baj. Eppen az az egyik bajom a MS-tal, hogy a szabvanyt valahogy ugy ertelmezik, hogy mi majd itt-ott kovetjuk, nehol modositjuk, igy aztan a tobbi ilyen szabvanyt hasznalo programon nem fognak mukodni azok, amelyeket a mienkkel csinaltak, de sebaj, mert a tobbseg ugyis a mienket hasznalja, es igy majd a tobbi okostojas is leszokik a nem MS termekek hasznalatarol. Ezt a Java-val is megcsinaltak, pedig azt csak licenszeltek, szigoru korlatokkal. Be is lettek perelve erte. Most mar csak azt remelem, hogy el is vesztik a pert, mert sajnos penzuk az van ra boven, hogy a legjobb jogaszokat vegyek meg.

Kivancsian varom, hogy neked mi errol a velemenyed,

Udv,

Ace
Előzmény: stain (71)
mash Creative Commons License 1999.02.21 0 0 75
Hogy lehet képet tenni az üzenetebe????
IE4 + Outlook + letöltés Go!Zilla
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.02.20 0 0 74
Email: En a dos ablakos pine-t hasznalom, mindent lat es amit emil azt mindenhol lehet olvasni es gyors meg ugyes. Ha le tudsz szokni a klityentgetesrol meg a hujeikonokrol nem fogod megbanni. Ja es platformfuggetlen. Unix alatt is ugyan az a proggi magja es felulete.... Igazi funkcionalis szoftver.
KoPe11: sztajlcsartok, lejerek es egyebb baromsagok. HTML 3.2-ben gyonyoru weblapokat lehet csinalni tablicak uyes hasznalataval. Mellesleg a profi DTP szofferek is ilyen keretekbe teszik be a szoveget es a kepeket.Azt csak ugy mellekesen mondom, hogy a lynx juzerek szeretni fognak. Aki a leguccso divat szerinti brzerfuggo html-t csinal fittogtatasul az szvjon gazt es neman szenvedjen. A HTML 3.2 leirasa is mar vagy 600 oldal es tud rengeteg olyan dolgot amit a stiluscsartos, javaszkriptes agyalagyultak el sem tudnak kepzelni. Kezdem utalni ezeket az 1megabajtos fitogtatos ottlapokat. '94-ben egy 60 70 K-s lap nagy szam volt...
KoPe11 Creative Commons License 1999.02.20 0 0 73
Szerintem (próbáltam) az IE<=4 nem támogatja a LAYER-eket, a Netscape viszont igen. Pedig ha jól tudom a Layerekkel lehetne a webdesignt közelíteni a kiadványszerkesztésben használt eljárásokhoz. (Gondolok itt a képernyőn belüli pixeles pozicionálásra)
Előzmény: stain (71)
Mogorva Creative Commons License 1999.02.20 0 0 72
Nem akarom MS ellenes hangulatod lelohasztani, de lehet, hogy az egered driverében van a probléma. Ha MS Intellimouse és IE 4.0-d van, cseréld le az egérdrivert a legújabbra, asszem 2.2-es verzióra. Soha többé nem fog fagyni, sőt onantól nem csak az újabb MS szoftverekkel fog normálisan működni az egérke, hanem minden más proggival is. Ha nem Intellimouse, akkor sorry...
Előzmény: humprey (63)
stain Creative Commons License 1999.02.19 0 0 71
Hi!

Nos én nem olvastam végig az egész topicot, de azért hozzászólnék. Nekem három browser van fent (IE4.01, N4.0, Opera3.21). Az ok, hogy honlapkészítéssel foglalkozom. És ezek szellemében elég sok mindent tudok a böngészők megjelenítési tulajdonságairól.

Általánosságban elmondható, hogy az IE-n minden működik, ami a többin + működnek specifikus dolgok is. Általában tehát azzal kell küzdenem, hogy a Netscapen is ugyanúgy nézzen ki minden.

A Scriptet (Java) mindkettő azonosan tudja, bár a Netscape erősen a szabványra korlátozódik, ami néha nem túl jó.

Az Opera szigorúan a szabványt tudja, megjelenítési tulajdonságaiban azonos a Netscappel.

Szörfözésre csak az IE-t használom, ugyanis nagyságrendekkel gyorsabb, mint a többi. Nekem eddig még nem fagyott ki, tehát azt hiszem, hogy megbízhatónak mondható (ez a Win98-ba integrált IE, a másik tényleg fagy, de csak ha fent van a felületfrissítés is).

Az tény viszont, hogy az IE viszi az erőforrásokat. De ez már egy más téma. A mai hw-ek, hw árak mellet szerintem ez másodlagos kérdést.

Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.19 0 0 70
S abból, amelyikbe már integrálták, nem távolítható el? Vagy csak én vagyok béna?
Előzmény: vomit (69)
vomit Creative Commons License 1999.02.19 0 0 69
az a legjobb állapot, amikor a legelső fajtájú W95 van feltéve (telepítés után 32 mega, nincs ms exploder).
és hely is marad ezer :-)
Előzmény: Antikrisztus (68)
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.19 0 0 68
Nos en tegnap leinstallaltam (hogy a halalba kell ezt mondani? :))) ) az IE4-et, es arra az erdekes megallapitasra jutottam, hogy csak az, hogy most mar nincs IE a gepemen, 20% plusz szabad rendszer-eroforrast jelent... erdekes... de hogy tobbet IE-t fel nem rakok a gepemre, az is tuti :)

Antikrisz
vomit Creative Commons License 1999.02.19 0 0 67
akkor a szolgáltatódék 1 gecik :-(
Előzmény: KoPe11 (66)
KoPe11 Creative Commons License 1999.02.19 0 0 66
az automata tárcsázást en sem szeretem, de nálam nem lehet kézzel beírni csatlakozáskor a felhasználónevet meg jelszót.

Pontosabban a lehetőség megvan, es ugy is csinál mintha menne, de a szolgáltatóm le tiltotta (mondta, és próbáltam is), igy csak akkor enged a rencer belepni, ha automatikusan küldi a Win a jelszót, terminálablakos login vagy script esetén nem is juthatok be.
Előzmény: vomit (65)
vomit Creative Commons License 1999.02.19 0 0 65
ha jót akartok magatoknak, akkor az automata tárcsázást nevű viccet kiiktatjátok. a telefonos csatlakozást inkább indítsátok kézzel. sőt a belépést is abban a kis terminálablak-izében, username+jelszó. sokkal jobban viselkedik, és gyorsabban felépül a kapcsolat.
humprey Creative Commons License 1999.02.19 0 0 64
Sorry, nem ész rendszer, hanem egész !
humprey Creative Commons License 1999.02.19 0 0 63
Kellemetlen élmény számomra az, hogy az IE4.01-ben több a hiba mint a 4.0-ban.Ha megpróbálom kihasználni hardverem előnyét(középső egér gomb),az autogörgetés funkció miatt lefagy az ész rendszer.Ha elindítom az IE-t a telefonos csatlakozás ablak a böngésző mögött kap helyet és okot nekem a bosszankodásra.Nem vagyok hibakereső, kötöszködős, de elvárom hogy ilyen miatt legalább ne fagyjon le az egész rendszer.Valahogy abba kellene hagyni a Microsoftnak ezt a selejtgyártást.
vomit Creative Commons License 1999.02.19 0 0 62
na, én meg azt láttam, hogy ugyanolyan 2106.4 vagy milyen verziójú outlook 1 darab mégis látható levelet írt.
ide, rá a neccképemre.
a nem láthatókkal ellentétben egy plusz sor volt a headerben. nem tudom, miért. az egyszeri sikerélményt nem tudtam rekonstruálni
Előzmény: Gyedmaroz (61)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.19 0 0 61
Érdekes, most újfent kipróbáltam, s most tényleg nem változtatta meg. De tegnap igen! Na, én itt feladom. Akarja a fene megérteni egy levelező lekivilágát. Kell tartani a gépen vagy ötöt, valamelyik csak jó lesz alapon.
Előzmény: vomit (60)
vomit Creative Commons License 1999.02.18 0 0 60
az outlook beálítását inkább átengedem neked...
a levél formázása útközben szerintem nem változik meg
elcsesződhet sokminden, félbeszakad az attachment, de árírni semmit nem fog. meg tudod nézni a sent mail-ek között az eredetit?
Előzmény: Gyedmaroz (59)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.18 0 0 59
Én még azzal vagyok, hogy defaultból plain textként küldöm a leveleimet, kivéve régi levelezőtársaknak, akik gond nélkül fogadják. Nem lehet, hogy az áteresztő szerverek kütyülnek bele?
Ma kipróbáltam egy olyat, hogy a freemailt átirányítottam a fizetősömre, s küldtem egy html- es levelet, képpel, formázott szöveggel a levéltestben. Mire visszérkezett, már csak text volt, a formázás eltűnt, a kép pedig attacsként jött. Ezt nem okozhatta semmiképp az outlook.
Előzmény: vomit (58)
vomit Creative Commons License 1999.02.18 0 0 58
azt nem tudom, mi a rák okozza.
azt gyanítom arra akarják vezetni az embereket, hogy mindenki az ms levelezőit használja (aztán később fizesse a zsetont). ha átállsz az outlook-ra, lám 1 csapásra megszűnik a láthatatlan levél szindróma.

mindensetre egy túlélőkészletet (1 ábra leírással) csináltam a magukrahagyatott outlook használóknak, hogyan kell a bibis alapbeállításból plain textre visszavenni a kódolást.
(nem tudok minden elcseszett levelet text editorral széthajtogatni)
Előzmény: Gyedmaroz (57)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.18 0 0 57
Valami ötletetek van, hogy mi okozhatja?
Előzmény: vomit (56)
vomit Creative Commons License 1999.02.18 0 0 56
kedves gyedmaroz
készítem, és a mailcímedre elküldöm a cuccot. válogathatsz kedvedre
-netscape-ben üresen megjelenő, outlookból származó levél képe, az igazi tartalma és headerje TXT fájlba kimentve + több panaszkodó ember levele a listáról (ők is ugyanezt látják)
-Freemail-en üresnek látszódó levél képe, és mellette TXT-ben a header és a levél valódi tartalma.
Előzmény: Gyedmaroz (53)
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.18 0 0 55
MaCS!

Beallitod, hogy megis mutassa az IE a kepeket, majd amikor ez megvan, akkor nyomsz neki egy refresh-t, es ujra betolti az adott oldalt immaron kepekkel

Antikrisz
Előzmény: MaCS (54)
MaCS Creative Commons License 1999.02.18 0 0 54
Bocs, de nem értem... :(

MaCS
Előzmény: MGperY (36)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.18 0 0 53
Jöhet, lássuk.
Előzmény: vomit (50)
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.18 0 0 52
Ezzel egyetertek... kaptam a freemail cimemre egy-ket levelet, aminek a cime nagyon durvan nezett ki... vagy a program cseszte el, vagy a haverom volt alkoto kedveben :))))

Antikrisz
Előzmény: vomit (50)
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.18 0 0 51
Bocsi, tenyleg express.... de akkor is nyomorekabb mint az amelyik az IE4-ben van... az emlitett tulajdonsaga miatt... es akkor most az OutLook fizetos? Mert akkor nekem az Express tokeletesen megfelel :)

Antikrisz
Előzmény: KoLa (49)
vomit Creative Commons License 1999.02.18 0 0 50
Gyedmaróz
továbbra is fenntartom, hogy elcseszett levelet küld ki (multipart/altenative) default állásban az outlook. az freemail-es címedet használod? tudok küldeni panaszkodó leveleket + meg képeket.
Előzmény: Gyedmaroz (34)
KoLa Creative Commons License 1999.02.18 0 0 49
Hali!
Csak betévedtem ide, és egy apróságon megakadt a szemem.
Fiúk-lányok, Outlook5 nincs! Az IE5-ben (mármint a bétában) egy újabb Outlook Express van, ami olyan messze van egy igazi Outlook-tól (pl. a 98-astól, én azt használom), mint Makó Jeruzsálemtől.
Ha úgy vesszük, hogy az Express egy csökkentett tudású verzió, annak nem is rossz. Azért az Outlook 98 egy kicsit más.
De, nehogy azt higyje valaki, hogy ajánlgatom, csak megemlítettem. Nyugi, ebben is van egy rakás bug - hiszen M$ -, meg különben is, hol van ma már program, amit csak a feljesztés befejeztével adnak ki...?

A főtémát illetően: mindenki azt használ amit akar. Fel lehet tenni mindkettőt (ha lehet, ne egyszerre...:-), aztán ki-ki döntse el melyik a jobb neki. Unom már a palávert ebben a témában, olyan nevetséges tud lenni. Egy böngésző az nem biblia, nem hinni kell benne, hanem használni, és kész. Néha a különböző vallásúak nem tudják úgy utálni egymást, mint az eltérő böngészőt használók... Röhej.

Szerintem mindekettőt meg kéne már rendesen írni, és nem az új, és mégújabb verziókra koncentrálni.
Előzmény: Antikrisztus (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!