Keresés

Részletes keresés

libebols Creative Commons License 1999.04.20 0 0 172
Üdv, Woland!

Egyrészt: nem "üvöltöttem" le Speakert, de ha megnézed a Best...-et, akkor kiderül, aki nem vele ért egyet, az milyen... Jelzőket ott keress.
Másrészt: a "szinte minden" nálam alsó hangon 80 %,de inkább több. Ugye Te sem akarod nekem bemagyarázni, hogy a külügyi találkozókon ilyen arányban kerül szóba? És ezt nem azért írtam, mert AJ-t akartam ócsárolni, eccerűen ilyen a világ. 5 év alatt bőven elmúlik a világ dicsősége. Most a kik-kivel játékba ne manjünk bele. Ha Meciar lenne még Szlovákia elnöke, OV is tárgyalna vele. Legalábbis remélem. Nekem NEM hiányzik az Antalli külpolitika "minden szomszéd hülye" stílusa. Az nem vezet sehová.

Előzmény: Woland (168)
csoro Creative Commons License 1999.04.20 0 0 171
Ja, es nezd meg, hol tart most az MDF, es hol a MIEP.
En nagy MDF-es voltam (a kezdetektol), sot, nagy Antall tisztelo.
Csurka is az volt.
Ez van.
csoro
csoro Creative Commons License 1999.04.20 0 0 170
T. Woland,
jol hangzik, amit mondasz. Telleg.
Viszont elhallgatod Antall hazugsagat az MDF valasztmanya elott.
Ha en mondom, paktum, akkor Hunnias remseg (mi az a Hunnia?), ha te, akkor politikai kompromisszum. E kompromisszum arat viszont mi fizetjuk meg (a kerdest szandekosan nyitva hagyom...) Titkos? Honnan tudod? Forras?
Bizony, a Fidesz palfordulasa nem volt mindennapi teljesitmeny. Sajnos, a videki Fidesz teljesen ugyanaz, mint a regi, SzDSz-ifjusagi tagozate.
Mert kitunoen megvalositottak a politikai valtogazdasagot. Krealunk ellenzeket, majd oket a sajat nyakunkba ultetjuk, s mi leszunk a magunk ellenzeke. Bar Orban Viktor tevekenysege sokmindenben melto az elismeresre. Lehet, hogy Orban nem egyenlo a Fidesszel?
Miben hasznal Csurka az ellenzeknek? Bovebb kifejtes esetleg hasznos lenne.
Miert kellett volna az MDF kormanynak megbukni? Miert kellett volna megbuktatni?
Mindenki tudja, hogy Csurkara szuksege van a liberalis vonalnak. Lehet antiszemitazni, s a konzervativ eroket eleg jol lekoti a miép. Kerdes, mi lesz a partbol es a szavazoikbol 2002-re.
A filmrol: hogy lehet az, hogy Csurka ragalmazoit itelte el a birosag? Nyilvan tele volt miepes biroval...
Meg egy: nem vagyok un. Csurkista. Rengeteg kritikus megfigyelesem van a mieppel (es Csurkaval) kapcsolatban, de azok nem ide tartoznak.
maradok csoro
csoro
Woland Creative Commons License 1999.04.20 0 0 169
Termeszetesen nem az allamok ujak (kiveve a cseheket), hanem csak a NATO-tagsaguk.
Woland Creative Commons License 1999.04.20 0 0 168
Kedves csoro,

latom a MIEP-et is kepviseli valaki. Kis szint visz ebbe a topikba, hogy Antallt nemcsak a baloldalrol tamadjak. Felvetesed jo alkalmat nyujt arra is, hogy tisztazzunk egy-ket dolgot a napi politikaval kapcsolatban is. Akinek van fule hozza, az meg fogja erteni. Szoval. Allitasoddal ellentetben nem Antall "furta ki" Csurkat az MDF-bol, hanem eppen a dramairo ur szurta hatba a miniszterelnokot, a kormanyzasi ciklus kozepen. Az ilyen "rozsadombi paktum" szintu, Hunnias remsegekkel nem foglalkoznek, ha nem haragszol. (Bar tudom, hogy a tisztelt MIEP-es asztaltarsak minden bokorban osszeskuvest sejtenek, tavaly ilyenkor meg a Fideszrol is azt tartottak, hogy SZDSZ-ugynokok partja.) Termeszetesen Antall Jozsef semmilyen "titkos paktumot" nem kotott az SZDSZ-MSZP-vel. Egy paktum volt, amit a kormanyozhatosag erdekeben kenytelen volt megkotni, maskulonben a kormany mar 1990-ben megbukott volna. Aki az ellenzek malmara hajtotta (es hajtja) a vizet, az eppenseggel az MDF harmadikutas, es csurkista szarnya volt. Ha mar emlitetted a karpotlasi filmet: senki nem "tiltotta le" a produkciot: Csurka egesz egyszeruen nem keszitette el a forgatokonyvet. Valamifele "felsobb parancsokrol" fantazialsz Antall-lal kapcsolatban. Nezd, Csurka sokkal tobbet hasznal az ellenzeknek, mint a kormanypartoknak, megsem gondoljuk azt rola, hogy az o ugynokuk, mert nem vagyunk paranoiasak. Ezek az osszeskuves-teoriak mindig az eszdeeszesek antiszemita-fobiajara emlekeztetnek. (Lasd mindenki antiszemita, aki biralja oket.) Amugy jobb, ha a MIEP tisztaban van azzal, hogy azt a cirkuszt, amit meg MDF-es korukban 1992-tol eljatszottak Antall-lal, meg egyszer nem csinalhatjak meg. Jobb, ha nem kezdenek bele semmilyen zsarolasi jatekba, onkormanyzati szinten sem, - ezt csak a bekesseg kedveert mondom. Masok az eroviszonyok. Ha szereted Csurkat, biztosan olvastad tole, hogy "golyofogonak jo leszek." Nos, annak igen, de semmi masnak. Remelem ertheto.

Libebols, mielott Speakert leuvoltod, kapcsold be valamelyik teveado hirmusorat. De ne valamelyik szabad demokrata vagy szocialista hiradot, hanem mondjuk a legnezettebb amerikai hirmagazint. Az ABC Nightline-t. Ha ezt nezed, megtudhatod, hogy az uj kozep-europai allamok NATO-tagsaga kapcsan harom nevet emlitett meg a szerkeszto, ezek: Vaclav Havel, Lech Walesa es Antall Jozsef. A nehai miniszterelnok tekintelye megkerdojelezhetetlen errefele, ha a tersegrol van szo. Hja, neki Bush es Thatcher volt a baratja, nem Meciar. Izlesek es pofonok.

csoro Creative Commons License 1999.04.17 0 0 167
Az utolsó két mondatban természetesen Antallról van szó.
csoro Creative Commons License 1999.04.17 0 0 166
kedves mindenki

ha valaki már elmondta, akkor bocs, nem olvastam végig a topicot
Antall József pontosan azt a hibát követte el, hogy kifúrta az MDF-ből (liberális kívánság szerint) a nép-nemzeti vonalat. Csurka kifúrása látványosan a nagy dolgozata után kezdődött meg, amiben, ugye, megírta: nem abban az irányban mennek a dolgok, amelyet ők annak idelyén deklaráltak. Lakiteleki alapítók megjegyzik, hogy Antall felfutása az MDF-en belül hihetetlenül gyors volt, s nem feltétlenül a többség akaratából. Bizonyosan akadt volna olyan ember, aki
- nem teszi lapátra a lakitelkiek nemezeti-népi ágát,
- nem köt paktumot a liberálisokkal (rózsadombi paktum), amiben lemond a médiákról (ugye eméexünk a taxisblokádra?), és egyéb fontos pozíciókról, ez politikai öngyilkosság volt
- ezzelkapcsolatban nem hazudik a saját választmányának, amely egész egyszerűen megkérdezte, volt e paktum. Csak másodszorra válaszolt igennel: "tetszettek volna forradalmat csinalni!"
Csurka által forgatandó film (a kárpótlásról) szdsz-es parancsra lett leállíttatva, amellyel két legyet ütöttek egy csapásra (az emberek tájékozatlanok maradnak kárpótlás ügyben, Csurkát is meg lehet egy életre bélyegezni 28 millió elsikkasztásával - erről ő bíróság előtt számlákkal tételesen elszámolt, vádlóit elmarasztalta a bíróság.) A megbélyegzés sikerült. (Szabó Lukács féle vádaskodásnak ugyanígy semmi alapja nincsen. Szabó Lukács vállalkozónak igen rossz híre van Debrecenben, milliós adósságai voltak - nyílván azóta tudta őket rendezni), a miépen belül is rengeteget ártott - pénzügyekben is).
A Csurkás kitérőért bocs. Őt el kellett távolítani, az utcára kellett szorítani, mert ez volt felülről a parancs. Hogy mivel törték meg, vették rá ezekre, senki sem tudja. Valószínüleg ez az ő titka is marad örökre.
Béke poraira.
csoro

speaker Creative Commons License 1999.04.17 0 0 165
Ha beírásomban olyasmit találsz, amiből süt a gyűlölet csodálkoznék, mert egész beírásom szó szerint átvett interjú Boross Pétertől, ő pedig nem a gyűlölködésről híres. Összesen az első mondat bevezető öt szavát tettem hozzá -hangulatkeltélsből- meg az eredetei szövegben szereplő "engem" szót helyettesítettem a nyilatkozó nevével. Kedves libebols, te egy vér(esszájú)- bolsi vagy, akinek semmi köze a liberalizmushoz, amelynek nemzeti vonulata legkíválóbb képviselőjeként őrzi Antall József emlékét.
Előzmény: libebols (164)
libebols Creative Commons License 1999.04.16 0 0 164
Kár, hogy pont a Speaker ideáljának szentelt topicban kell írnom, de mostmár elegem van fentebb nevezett úriemberből. Az a beteges gyűlölet, ami belőle süt -szerintem- orvosi eset. Csak legutóbbi szösszenete:

"Az itt fikázókkal ellentétben..." - szokásos, okos, tárgyszerű.
"Antall József ...neve szinte valamennyi külügyi találkozón felmerül" - elképzelem, ahogy tegnap Londonban is róla volt szó. Legyél már észnél, kit érdekel ma a világon? Megemlékeznek róla születése/halála napján, de hogy ő lenne a téma...
"népszerusége az országon belül is egyre növekszik" - tudod, forrást, ha lehet.
"Az igazi karakterek nem tudnak idomulni a média diktátumához." - hát igen, a Fidesz mindenki által elismert PR-tevékenysége...

Szóval én Veled befejeztem, írd még le nyugodtan, milyen "vérbolsi" (egyszer kifejthetnéd, mi fán terem) vagyok. Aztán tobzódj magadban, és örülj, hogy még sohasem tévedtél, és Te magad vagy az Igazság. Nem szerettem AJ-t (amiért szerinted minimum halál jár), de nem ilyen követőt érdemelt volna. ENNÉL többre tartom.

virge Creative Commons License 1999.04.16 0 0 163
"tamadasok kiserik.Antall ezt rosszul turte es felfujta magat mint a gyalogbeka es megsertodott,, es ami a legrosszabb volt nala, hogy ez latszott is rajta. Horn ebben profibb volt, pufajkasozhattak oda se rittyentett, vagy legalabbis nem mutatta. "

Szerintem Horn nagyon érzékeny ember, aki tele van tüskékkel, mély kisebbrendűségi érzéssel, igen mélyen gyökerező indulatokkal és ez bizony látszott/látszik is rajta. Vagy mostanában Kovácson is. Nyilvánvaló a sértettség és dac ami árad belőle... szóval ebben (sem) profibbak a maszoposok.

Előzmény: Derek (158)
speaker Creative Commons License 1999.04.16 0 0 162
Az itt fikázókkal ellentétben a mai napig élô valóság Antall József nemzetközi tekintélye, neve szinte valamennyi külügyi találkozón felmerül, s népszerusége az országon belül is egyre növekszik. Antall lenyugözô egyéniség volt, aki szellemi fölényével komplexusokat váltott ki némelyekbôl. Kétféle politikus van, az egyiket a hivatástudat vezeti, a másik, a vigyori, aki a népszeruségért a képernyônek pózol. Az igazi karakterek nem tudnak idomulni a média diktátumához. Ha Antall élne, rezzenéstelen arccal és okos kommentárral fogadta volna a szocialisták ’94-es gyôzelmét. Egyéniségével meg tudta volna akadályozni az MDNP kiválását az MDF-bôl, s ha ma nem ô a miniszterelnök, bizonyosan vállalta volna a tanácsadói szerepkört is. Ha Orbán Viktor Boross Péter szolgálataira is igényt tart, mennyivel szívesebben vette volna Antall József tudását. Orbán és Antall kapcsolata 1992 után fejlôdött ki, s nem véletlen, hogy a politikai palettán a Fidesz oda jutott, ahol ma áll. Mindez mutatja, nem voltak terméketlenek Orbán és Antall beszélgetései. De hogy konkrétan mi hangzott el, azt csak ôk ketten tudják.
Előzmény: Derek (158)
Korovjov Creative Commons License 1999.04.16 0 0 161
Tömény itóka volt ez a jónépnek.
Előzmény: Al Bundy (160)
Al Bundy Creative Commons License 1999.04.16 0 0 160
Az 54%-ot természetesen az MSZP 1994-98 között érvényesülő 54%-os parlamenti többségére értem.
Előzmény: Al Bundy (159)
Al Bundy Creative Commons License 1999.04.16 0 0 159
Az 1990-94 közti időszakra úgy emlékszem vissza, mint az elvesztegetett lehetőségek éveire.
Az eredmény: MSZP 54%.
Derek Creative Commons License 1999.04.16 0 0 158
""nem kedveltem Antall Jozset, de nem is gyuloltem, Egyszeruen egy felfujt holyagnak tartottam. "
Szerintem minden beteglelkű vérbolsinak nem itt kellene öklendeznie."
Tudod a demokraciaban az is jo, hogy egy politikust sem kotelezo se tisztelni se szeretni. Az a diktatorok maniaja, hogy oket szeressek.A demokratikus politikusnak bizony el kell turnie , hogy csinalhat barmit minden lepeset gunykacaj es tamadasok kiserik.Antall ezt rosszul turte es felfujta magat mint a gyalogbeka es megsertodott,, es ami a legrosszabb volt nala, hogy ez latszott is rajta. Horn ebben profibb volt, pufajkasozhattak oda se rittyentett, vagy legalabbis nem mutatta.
Előzmény: speaker (157)
speaker Creative Commons License 1999.04.15 0 0 157
"nem kedveltem Antall Jozset, de nem is gyuloltem, Egyszeruen egy felfujt holyagnak tartottam. "
Szerintem minden beteglelkű vérbolsinak nem itt kellene öklendeznie.
Derek Creative Commons License 1999.04.15 0 0 156
"szavaidbol omlik a gyulolkodes. "Jo" esetben tortenelmi tudatlansag, rossz esetben a szelsoseges gondolkodas gatol
meg teged abban, hogy eszrevedd a kulonbseget Antall edesapja es egy atlagos Horthy-hivatalnok kozott."

Valo igaz, hogy nem kedveltem Antall Jozset, de nem is gyuloltem, nem tudom ezt mibol olvasod ki. Egyszeruen egy felfujt holyagnak tartottam.
Aztan meg mi a fenet lelkesedjek az Antall fele politikai vonalert, amikor minden felmenom szakszervezeti vezeto es szocdem volt 48 elott es nekik a Horthy era internalotabort jelentett ketszer is. Ha megfigyelted en egy szoval sem vontam ketsegbe id Antall jozsef pozitiv politikai szerepet amit a lengyel menekultekkel , majd kesobb a hazai zsidosag mentesevel kapcsolatban csinalt. Nekem egyszeruen az a dzsentroid, uri MO kep amit az ifjabb kepviselt az volt ellenszenves es idejetmult es anakronisztikus. Ha Orban ezt tekinti mintakepnek hat az eleg baj. Bar ez csak szavakban letezik nala.
De ugyanigy nem olvashattal egy jot szot sem tolem az Antallt koveto kormanyzatrol sem, hiszen mintha megirtam volna, hogy bukasuk egyben a kadari korszak vegleges bukasat is jelentette. Nekem egyik MO-i parthoz sincs kozom.Egyhez volt az MSZDP-hez.Viszont a Bokros csomag az szukseges volt megha szivtuk is a fogunkat. Igaz akkor en mar harom eve Amerikaban voltam.De en is szivtam, mert egy otthoni haztartast is fel kellett tartanom,ketsegkivul konnyebb volt, hogy idekinn kerestem meg ra a penzt. A Bokros csomag egyszeruen ugyetlenul lett eladva, raadasul voltak benne felesleges dolgok es foleg ezek ellen hergelodott be a jonep,

Előzmény: Woland (151)
Woland Creative Commons License 1999.04.14 0 0 155
Ugyan hagyd ra, hiszen meg sem tudott szolalni. Ezzel meg vegkepp diszkvalifikalta magat. Nem is tudom, hogy keveredett ebbe a topikba.

Kedves Bregg,

viharos ev volt 1990, az biztos. Akkoriban csak tavolrol figyeltem Antall kozszerepleseit, de az mindig foltunt, hogy az MDF vezetoi mennyi hibat vetenek kozszerepleseikben. Ahogy emlitetted Solt Ottiliat, eszembe jutott, hogy vajon mikor lesznek ilyen szocialista politikusaink, mint amilyen o volt. (Mert o igazan - europai - szocialista volt.) Biztos sokakat meglep, de Antall peldaul Soltot nagyon tisztelte, meg ha politikai nezeteik merfoldnyire is voltak egymastol.

Előzmény: Korovjov (154)
Korovjov Creative Commons License 1999.04.14 0 0 154
Hát, ezt sem az angolszász vitaiskolában tanultad.
Előzmény: figyelő (153)
figyelő Creative Commons License 1999.04.14 0 0 153
Te kis majom! Szóljon hozzád, akinek két anyja van...
Másoknak:
Vannak emberek /sokan/, akik nem tudnak idol nélkül élni. Kellemetlen, de a dolog visszataszítóvá csak akkor válik, ha a leborulást másoktól is megkövetelik. Az úrhatnám szolgalelkűség undorító.
Előzmény: Woland (136)
Bregg Creative Commons License 1999.04.14 0 0 152
Kedves Wolnad!
"szegedi balheval kapcsolatban ...ahhoz kevesek a BIT-es legenyek." kitételedre szeretnék reagálni. Antall Jozsef kitapsolása az Aud.Max.-ban csak egy volt az akkori szegedi események sorában. Akkor és ott senkit sem érdekelt a szervezők (résztvevők) politikai irányultsága. Az persze érdekelt volna mindenkit, hogy a kialakult helyzetről mi a politikai pártok véleménye. Az erről szervezett politikai fórumra (ez is ugyanott volt, ahol az emlitett A.J. beszéd) az akkori kormánypártok közül csak a helyi kisgazda vezető jött el (az MDF-es Póda Jenő levelet küldött, felolvasása nem aratott közönségsikert). Az akkori ellenzék pártjai ott voltak. Az SZDSZ-t - látom szereted Őket - a helyieken kívül Solt Ottilia képviselte. Lejött Pestről Szegedre, mert egy ismeretlen egyetemista meghívta. Persze ez nem minősíti, mint ahogy Antall Józsefet sem az Aud. Max. -béli beszéde! Természetesen... :-((
Előzmény: Woland (147)
Woland Creative Commons License 1999.04.14 0 0 151
Derek,

szavaidbol omlik a gyulolkodes. "Jo" esetben tortenelmi tudatlansag, rossz esetben a szelsoseges gondolkodas gatol meg teged abban, hogy eszrevedd a kulonbseget Antall edesapja es egy atlagos Horthy-hivatalnok kozott. Sokat segithet e targyban ha elolvasol egy masodik vilaghaborus gimnazista tankonyvet, vagy megkerdezel egy lengyel egyetemistat. Fajdalom, tevedsz abban is, hogy Antall tradicioi "anakronisztikusak", vagy "hasznalhatatlanok" lettek volna. Ismerek egy politikust, aki a rendszervaltozas miniszterelnoke altal kepviselt ertekeket szaz szazalekig vallalja, sot, az o orokosenek tartja magat. Ezt a politikust Orban Viktornak hivjak. Igaz, a jelenlegi kormanyfo mas nyelven, mas eszkozokkel ervenyesiti a KOZOS ertekeket: korszerubben es ugyesebben teszi ezt: mindez azonban nem csokkenti Antall erdemeit, aki elso szabadon valasztott kormanyfokent vonul be a tortenelemkonyvekbe.
A szegedi provokacio: elhiszem, hogy "fideszesek" is voltak ott. Azok a "fideszesek" kesobb megtalaltak helyuket. Az SZDSZ-ben. Amugy megerte az a cirkuszolas akkor? 1995-ben is tuntettel, amikor Bokros Lalo ratok rontott? Vagy akkor mar nem azon az oldalon voltal?

Előzmény: Derek (150)
Derek Creative Commons License 1999.04.14 0 0 150
" Kapitalis baromsag parhuzamot
vonni Antall szemelye es a horthysta vilag kozott marcsak azert is, mert a miniszterelnok csaladi okok miatt is tavol
allt a Horthy-rendszer tipikus tisztsegviseloitol. Talan hallottal mar arrol, hogy a kormanyfo edesapja id. Antall Jozsef
europai hirnevre tett szert a masodik vilaghaboruban"

Igen es ki a feszkesfene volt az aki alairta az allamtitkari kinevezesi papirjat. bizony ofomeltosaga vitez nagybanyai Horthy Miklos, mivel o volt az allamfo, vagy regens , vagy kormanyzo akkoriban. Hogy allhatott tavol a Horthy idoszak koztisztviseloitol, amikor o is egyike volt azoknak Ifjabb .Antall tenyleg tradicionalis volt , egy olyan tradiciot kovetett ami hasznalhatatlan es anakronisztikus a huszadik szazad utolso evtizedeben.
Egyebkent Horthy osei is nemesek es gazdalkodok voltak. Horthy csak azert lett tengeresz, mert a huszartiszti hagymanyos palyat a batyja Istvan mar elfoglalta elole.

Előzmény: Woland (147)
Derek Creative Commons License 1999.04.14 0 0 149
"A szegedi balheval kapcsolatban: ha rajtam allt volna, a kabinetfonoke masnap mar mehetett volna a munkakonyveert.
Csapnivalo elokeszites, szervezetlenseg, pszichologiai baklovesek sorozata: ilyen helyzetbe vezetni a kormanyfot
sulyos dilettantizmus es felelotlenseg.. Ma mar mindenki felkeszultebb, ezert elkepzelhetetlen, hogy Orban Viktort igy
megvezessek. Ahhoz kevesek a BIT-es legenyek."

A szegedi balhet a Fidesz produkalta. ott ultem elottuk ot sorral.
Egyebkent Orbant is meg lehet vezetni,hacsak nem szurik egy gyulesere
a beengedhetoket. Nem felisten o, megha neha annak is hiszi magat.

Előzmény: soltika (148)
soltika Creative Commons License 1999.04.14 0 0 148
soltika nem szerette Antall Józsefet szerintem elvarázsolt/anakronisztikus/ pali volt, akit talán száz év múlva az akkori törénelemtudósok méltó helyre tesznek talán az általa sokat emlegetett "percemberkék" és "mikiegerek" közé elhejezve a "kibekkelősök"és a"tetszettek volna forradalmat csinálni"-k körében.
No béke poraira :
soltika/Kádár temetést is látó/ + Finci Kutya/egyszeri nagyléptékűrendező,hivatásos Koltai ,"kétszer is sorba álló" egyszeri Kónya/
Ps:Tényleg mostanság vita dúl a kormánypártok körében a Magyar Függetlenség Napja témában egy bizonyos dátum körül hogy mikor vonult ki az utolsó szovjet katona Magyarországról.
Vajon ki lopta el azt az akkoriban emlegetett tollat és a hiteles papirokat?
Woland Creative Commons License 1999.04.14 0 0 147
Kibic, a "kis selypes" Horn.

Kedves Derek,

azokat a gumicsontokat vetted elo, amelyeket Thurmer Gyuszkon, Aczel Bandin, valamint meg nehany tarka multu szabad demokrata koziron kivul senki nem vett komolyan. (Lasd horthyzmus, stb.) Igaz, meg Funar Gyurkatol is hallhattuk gyakran, hogy Antall feher lovon fog bevonulni Kolozsvarra. Az a megjegyzesed pedig, miszerint az MDF bukasaval a "Horthy-rendszer is megbukott" nemcsak zavaros, hanem egyenesen a Rakosi-era terminologiajat idezi. Amit te kuldetestudatnak hiszel az Antallnal, az egy nagyon kiforrott, tradicionalis, polgari ertekrendszer volt, aminek termeszetesen nem az volt a lenyege, hogy "egyedul o hivatott az orszag vezetesere." Kapitalis baromsag parhuzamot vonni Antall szemelye es a horthysta vilag kozott marcsak azert is, mert a miniszterelnok csaladi okok miatt is tavol allt a Horthy-rendszer tipikus tisztsegviseloitol. Talan hallottal mar arrol, hogy a kormanyfo edesapja id. Antall Jozsef europai hirnevre tett szert a masodik vilaghaboruban. Menekultugyi kormanybiztoskent lengyel menekultek ezreit mentette meg, helyezte biztonsagba. (Jeruzsalemben az igazak kertjeben az egyik legszebb fa az ove, nevet nagy tisztelet ovezi a zsidok koreben is.) Antall osei nemesek es gazdak voltak, a magyar falut kevesebben ismertek jobban, mint ez a csalad.
A szegedi balheval kapcsolatban: ha rajtam allt volna, a kabinetfonoke masnap mar mehetett volna a munkakonyveert. Csapnivalo elokeszites, szervezetlenseg, pszichologiai baklovesek sorozata: ilyen helyzetbe vezetni a kormanyfot sulyos dilettantizmus es felelotlenseg.. Ma mar mindenki felkeszultebb, ezert elkepzelhetetlen, hogy Orban Viktort igy megvezessek. Ahhoz kevesek a BIT-es legenyek.

Bregg Creative Commons License 1999.04.13 0 0 146
Bocsánat: Antal:=Antall
Bregg Creative Commons License 1999.04.13 0 0 145
Kedves Korovjov!
"... amit a szegedi eseményrol írtál, Antallt azonban akkor sem ez minosíti."-írod. Akkor mi minősíti? A figurák, akik körülvették, akikből kormánya(i) állt(ak)? Az akkori kormánypárti frakciók képviselői? A Derek által említett "álszent küldetéstudat"? (Konc Zsuzsa dala az Antal-érából: Ne veszítsd el a fejed!)
Háttérinfo: részt vettem az említett szegedi eseményekben.
Előzmény: Korovjov (141)
kibic Creative Commons License 1999.04.13 0 0 144
Tudom, nagyon hülye vagyok, de én még mindig nem tudom, hogy Ki az a kis selypes.
Előzmény: Derek (143)
Derek Creative Commons License 1999.04.13 0 0 143
"Antallt azonban akkor sem ez minosíti.
A kis selypes például nagyon tudja, hogy hol mit ígérjen meg, emberi minoségében viszont Antall cipotisztítója sem
lehetne. "

Antall bar valoban tisztesseges ember volt, de mint politikus egy elo anakronizmus. A 45 elotti uri hivatalnokoskodo uri kozeposztaly tipikus kepviseloje akinek meggyozodese volt az o retege az egyeduli hivatott az orszag kormanyzasara es ez a tortenelmi kuldetese. Ok tudjak, hogy mi a jo, a tobbiek csak aszisztaljanak hozza. Ahogy partjanak bukasaval megbukott vegleg a Horthy rendszer MO-on, ugyanugy Hornek bukasaval a kadarizmus. Az pedig, hogy a mostani mive fog kiforrni az meg a jovo titka, de a jelek nem a legbiztatobbak, mert sajnos a fidesz melto orokose mindket hagyomanynak.

Előzmény: Korovjov (141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!