Keresés

Részletes keresés

DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.07 0 0 176
Kedves lufi!

Hűség4:
Tudjuk, hogy NEM ő az igazi. Tudjuk, hogy NEM ő a legjobb. Tudjuk, hogy jöhetne helyette újabb. Tudjuk, hogy lehetne helyette jobb. De nem hagyjuk el és nem is csaljuk meg, mert ő éppen eléggé jó, és szintén hűséges hozzánk. Megbízhatunk benne, és becsülhetjük őt. Ha megcsalnánk, azzal magunkat tennénk tönkre. Ahogy a történetben Te magad is elmesélted.
Előzmény: lufi (174)
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.07 0 0 175
Ügyes! Jól összefoglaltad. Én is ezekre a kérdésekre várom a választ.
Előzmény: lufi (174)
lufi Creative Commons License 1999.02.07 0 0 174
Újlány vegre huseges lett, aztan megeis..spontán husege keves volt. Vege lett az addigi legjobbal. Lenyeg, hogy epuljunk, es konkretizaljuk a lenyeget. Let's try:

Huseg1: Nem keresek tovabb, ennel jobbat ugyse kapok
(beletorodes-huseg)
Huseg2:Ez a legjobb, nincs jobb, eszembe se jut eselyt adni, hogy valaki bebizonyitsa, hogy esetleg jobb lenne
(spontan huseg / szerelem/)
Huseg3: Ez eddig a legjobb, es ha eszembe is jutna tovabb kivancsiskodni, nem fogom megadni az eselyt, hogy osszezavarjanak
(elhatarozas huseg)

Sose tudhatjuk biztosan, melyik husegeset kaptuk magunk melle.

Újlánny kereso tipus volt, aztan amikor megtortent vele a csoda (spontan), talan kiderult, hogy a masik is kereso. Keresok atka, ha erzik, hogy jo, de ime van meg jobb, meg annal is jobb...legalabbis ujabb (újlányabb :-))

A legjobbat keresni olyan romantikus. A huseg olyan romantikus.De a keresgeles meg a huseg nincsenek egy szerszamos taskaban...( Pucros Macko orulne egy ilyen godeli analogianak, ha idetevedne)

Kerdesek:
Kb. hany alternativa utan valaszthato ki a legjobb?
Ha a keresgeles, vadaszgatas vege, tudjuk ki a legjobb,: a mi legjobbunk biztos, hogy meg rank var? Biztos, hogy nem csesztem el az eletem?
Veget erhet-e a keresgeles, avagy eszreveszem-e, ha mar az orokvadaszmezokon jarok?
újlány Creative Commons License 1999.02.07 0 0 173
Bocsika, de csak egy részét olvastam végig. viszont a téma rettentően izgat. ugyanis én egy (Endorfin) szexcentrikus nő vagyok, aki (MrSpock!!!) kívánja és élvezi a szexet.
De a megcsalás kérdése az egy furcsa dolog. Imádom a szexet, és olyan férfival még nem találkoztam, akivel nem élveztem volna. Volt néhány felszarvazott pasim. de aztán jött valaki, aki (Gangster) mindent megadott, amire vágytam, jó volt velem és nagyon szerett, a legjobb volt az ágyban, és IGAZI szerelem volt. Na, őt sosem csaltam meg. Aztán vége lett...És a következőt újra megcsaltam. Pedig szerettem őt is. csakhát nem úgy...
Szóval talán mégis van valami köze a nők hűségének a szerelemhez. de már ebben sem vagyok biztos.
lufi Creative Commons License 1999.02.07 0 0 172
Teccik nekem ez a kerdes:
Elhatarozas kerdese a huseg? Igaz valaszok :1. Nem, belulrol jon es kesz.
2. Vegul is igen.
A huseg energiat takarit meg.( Tul sok a hőség? Kell egy kis hűség.)

Jégcsákány! Ilyesfajta gondolatokkal bomlasztotta a lelket egy baratom evekig egy bombanak, aki 8. eve volt eppen hu a parjahoz..A lany lelke megbomlott, a huseg 12. eveben robbant a bomba...Azota vege a lany szilard vilagkepenek, es a baratom se biztos benne, hogy jot tett...
Előzmény: jégcsákány (170)
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.07 0 0 171
Kedves Chrys!

Csatlakozom jégcsákányhoz, ugyanis nekem is nagyon tetszett, amit a női hűségről írtál, és remélem tényleg vannak más nők is, akik hasonlóan gondolkodnak (:-)))!
Előzmény: Chrys (168)
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.07 0 0 170
Kedves Chrys!
Igazán öröm volt olvasni soraidat, az ember tisztábbnak érezheti ezek után a világot és saját magát. Ez már olyan szintű elhivatottságra vall, ami egyfajta vallásos elkötelezettségre utal.

Irigyelni való a férjed helyzete, hogy egy ilyen nőnek lehet a társa, illetve ilyen hatással van feleségére. Teljességgel meggyőztél gondolataid komolyságáról, így nincs is vitám veled.

Egy dolog azért a továbbiakban is foglalkoztat. Mi van akkor, ha egy általad nem nagyon szorgalmazott kapcsolat során kiderül, hogy az többbet vagy mást nyújt neked, mint amit a férjedtől kapsz, ill. vele együtt megélsz, És itt ne korlátozódjunk kizárólag egy szexuális eseményre, hanem az történik, hogy egyszerűen eluralkodik rajtad a szerelem.. Ezen a ponton talán elrugaszkodhatunk saját életedtől és férjedtől is, mert még gondolatban sem kivánom megcsalatását.
Szóval mi van akkor, ha egy mindenféle oldalról kipróbált és bevált, ezenkívül örömteli kapcsolatba véletlenszerűen belép a harmadik. Hogyan lehet ezzel együtt élni? Csupán elhatározás kérdése a hűség?
Föláldozhatod-e saját és ezen keresztül szeretteid boldogságát azzal, hogy elfojtod magadban érzelmeidet?
Vagy tudatosan ki lehet kerülni az olyan helyzeteket, ami egy idő után nem kívánt szerelemhez vezethet? Nem hiszem, mert sok emberrel kerülsz huzamosabb kapcsolatba életed során, például munkahelyen, iskolában stb.
Ebben az esetben is a hűség az első? (persze a gyerekek érdekeit is szem előtt tartva)

Mi erről a véleményed?
Előzmény: Chrys (168)
lufi Creative Commons License 1999.02.07 0 0 169
Nem olvastam vegig, bocs, csak dolgozom a 30-on. Allitasok:
- A nok egy hajszalnyival hajlamosabbak a husegre tinedzser kortol 24-25 éves korukig, aztan hirtelen tores, es sokkal hajlamosabbakka valnak.
- Minel vonzobb a no, relative (!) annal husegesebb.
- Egy ponton tul a huseg hulyeseg, es ebbe a kis hulyesegbe a nok konnyebben beleesnek, ami egyszer's mind ba'jos es varazslatos. A ffi varazslok trukkje a huseg latszatanak barni aron valo fenntartasa, az akrobatikus kimagyarazasok. A no, ha egy kicsit is szeretne elhinni, elhiszi.
Chrys Creative Commons License 1999.02.07 0 0 168
Kedves Jégcsákány!
Természetesen minden nőnek jól esik, ha megtetszik más férfiaknak is. Én ebben az esetben, jólesően nyugtázom, hogy az illető kitüntetett a figyelmével, és ebben ki is merült a (kaland). Mert mi is történne, ha tovább mennék? Részem lenne, egy szexuális élményben, ami lehet akár nagyon jó is, és rendszeres is. Hogy megváltoztatná-e a kapcsolatunkat nem tudom, de úgy gondolom, hogy igen. Először is nem hiszem, hogy tovább tudnék vele élni hazugságban, ebből következik, hogy valószínűleg, nem lennék képes eltitkolni előtte. Ezért úgy gondolom, hogy a kapcsolatunk rossz irányba változna. És a belém vetett bizalma, visszafordíthatatlanul csorbulna. De nem ez az oka annak, hogy nem csalom meg, hanem az, hogy nincs okom megcsalni őt. Tehát mit veszítenék a hűtlenséggel: a bizalmát, a hitét bennem, a hitemet magamban, vagy akár a házasságomat. És mit kapnék: Szexet. talán jót, vagy jobbat, vagy akár mást. Ha mindezektől eltekintek, akkor sem hiszem, hogy megerősítené az iránta érzett szeretetemet. Azt pedig semmiképp nem gondolom, hogy több lennék, vagy többet kapnék az élettől, ha lefeküdnék mással is. Arra volt elég időm, mielőtt úgy döntöttem, hogy összekötöm vele az életem. Szó nincs arról, hogy rózsaszín ködben élek, ez 11 év után természetes. De ha sikerült jól kifejeznem magam, akkor érted, hogy egy-egy kihagyott lehetőség után, miért nézek boldogan a szemébe. Ilyenkor kicsit a köd is előjön.
Nagyon sok nő van, akik ha nem is pont így, de hasonlóképpen gondolkoznak. Akik hűek maradnak, azokat is különböző okok inspirálnak a hűségre. Akik viszont félrelépnek, azok a legkülönbözőbb okokból teszik.
Boldog lehet az ember így is, meg úgy is, a kérdés csak az, kinek mit jelent a boldogság.
Chrys.
originalqszi Creative Commons License 1999.02.06 0 0 167
Minden körülmények között azok!!!!.-))))))
ZULLU Creative Commons License 1999.02.06 0 0 166
hmm, hmmm...

Pirosak-e az almák ?

a ZULLU
neduddgi Creative Commons License 1999.02.06 0 0 165
:)
Előzmény: fuego (164)
fuego Creative Commons License 1999.02.06 0 0 164
Már a kérdés felvetése is bizarr....

myprint Creative Commons License 1999.02.06 0 0 163
A nők hűségesek - önmagukhoz - ( d.n.m. )
Előzmény: mechand (-)
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.06 0 0 162
Kedves Chrys!
Elnézést, hogy ilyen provokáló nick-el hozzászólok a Te elgondolkodtaó hozzászólásához, hamarosan nevet változtatok, korábban ennek oka volt.

A lényeg: szinte mindent el tudok fogadni az általad leírtakból, Természetesen azon nem szabad fennakadni, hogy a férfiak kicsit leegyszerűsítve a kérdést általánosságban szeretnének kimondani elmarasztaló vagy dicsérő véleményt a nőkről.
Viszont azt szeretném ha bővebben kifejtenéd, persze csak ha akarod, hogy a csábítások leküzdése után miért tudsz boldogabban a férjed szemébe nézni? Változna-e a férjedhez való viszonyod, ha akár kiváncsiságból egyszer engednél a csábtásnak? Esetlen nem erősítené-e meg a férjed iránti szeretetedet (szerelmedet) ? Vagy attól félsz előre, hogy gyengül ez az általad nagyrabecsült vonzalom? Ez esetben nem hagysz-e ki valamit, ami Téged is többé tenne?
És egyáltalán, érdemes-e ezzket a dolgokat olyan módon értékelni, hogy többet vesztesz a hütlenséggel, mint amit nyersz a hüséggel? Szabad -e ezt a "kalmárszellemet" az ember érzelmi életébe érvényre juttatni?

Örülnék, ha megtisztelnél válaszoddal, mert ugyan elsőre olvasva talán irónikusnak is hathat kérdéssorozatom, de igazán mondom, komolyan kérdezem, némi személyes érdekeltség okán is.
Előzmény: Chrys (161)
Chrys Creative Commons License 1999.02.06 0 0 161

Én csak azokat a nőket nem tudom megérteni, akik állításuk szerint, boldog házasságban élnek, szeretik a férjüket, (jó a férjük) és ez nekik nem ok arra, hogy kihagyják az adódó lehetőségeket. Nekem külön boldogság volt, egy-egy kihagyott lehetőség után a szemébe nézni. Nem tartom igaznak azt, hogy egy nő csak addig hű, amíg csábítás nem éri. De igaznak tartom azt, hogy egy nő az elveihez hű, és az elveit ő maga határozza meg. Viszont, ha az elvek közt szerepel a hűség, szerintem annak az okát a párjában „is” kell keresni. Mert a hűséget ki is kell érdemelni. És hogy kiérdemli, ez már tény volt akkor, amikor hozzámentem. Ebből következik, a kölcsönös bizalom, tisztelet, őszinteség, és hűség. Amiért nem kell feltétlen, méltó büntetésre számítani. És ez igaz fordítva is, ha a férjem megcsalna, nem az lenne az első dolgom, hogy lehordanám minden szemétnek, hanem először is elgondolkoznék rajta, vajon miért tette! A választ valószínűleg, nem tőle kérdezném meg. Azokra a nőkre, akik elvből hűek, nem hatnak a csábító erők, és hűek maradnak, a sokadik csábítás után is. De ehhez feltétlen szükség van a megfelelő partnerre, akiért érdemes hűnek maradni. És több ilyen nő van, mint gondolnánk!
Akik többet veszítenének a hűtlenséggel, mint amennyit nyernének egy pár félrelépéssel.
Tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy a nők hűségesek, illetve hűtlenek. Azt se lehet kijelenteni, hogy csak eddig, vagy addig hűek. Vannak ilyenek is, olyanok is, jó emberismerettel, és kis szerencsével, meg lehet találni a nekünk leginkább megfelelő társat, és ha megtaláltuk, nincs helye további keresgélésnek. Persze ha kölcsönös szabadságban állapodunk meg…. Vannak, akik úgy is nagyon boldogok. Egészségükre!
De vajon férfiaknak kell a hűséges nő, vagy nem kell? Netán kell, ha a feleségükről van szó? De isten ments, hogy a szomszéd bombázó neje hűséges legyen?
Bocs, hogy megint belerondítottam a topicba. Üdv. Mindenkinek Chrys.
Al Capone Creative Commons License 1999.02.06 0 0 160
Hun,

a tisztesseges a vegen elnyeri melto bunteteset.
Al
Al Capone Creative Commons License 1999.02.06 0 0 159
Endorfin,
jok is azok a szexcentrikus (vagy excentrikust irtal, hm?) nok, csak legyenek, bizony, legyen nekik biztos lelki, anyagi hatter, elhutlenednek egy olelesre.

Chrys,
te nem az a lany (holgy, itt jobb ez) vagy, a ferfi, akinek ilyen tars jut, nem erzi, milyen a masik helyzet, ezert hallgat. csak megcsalt ferfiak panaszkodnak, elegedett fickok csak showmusorokban szolnak nehany szoban arrol, hogy csodalatos nojuk van. a nok azok jok. termeszetesen rosszak, de igy jok, ahogy rosszak. ez a vita nem mai keletu, nem kell most megoldani. odaig mennenk ugyis, hogy holgy asztaltarsak kontra fiuk kiteregetnek multbeli parjukrol, vagy parjaikrol a szennyest. hogy ki milyeen moslek, ne soroljam.

alapvetoen a perspektivak a dontoek ebben a kerdesben, mint ahogy sok masban is. ha eddig rosszul, balul utottek is ki a kis afferjaid, ma talalkozol veletlenul (perszehogy) egy lannyal, szidod, mert oraig nem ter vissza a wc-rol, de bucsuzasnal megadja a szamat. na most mi van. probaljuk azt mondani, hogy hutlenek. persze hogy hutlenek.

Al
Al Capone Creative Commons License 1999.02.06 0 0 158
duck, Endorfin
...to take Kate to dance. Jo is az, ki olvasta a Dohar konyvet...

Al
Chrys Creative Commons License 1999.02.06 0 0 157
11 éve élek együtt a férjemmel, van egy 7 éves lányunk. A 11 év alatt többszőr lett volna alkalmam megcsalni őt. Személy szerint nekem, a gondolattól is lelkiismeret furdalásom lesz. Mégpedig azért, mert nem érdemelné meg tőlem, hogy így eláruljam. Én nem sajnálom a kihagyott lehetőségeket, ellenkezőleg! Még ha soha nem is tudná meg, akkor se tennék olyat, ami neki fájna. És ez reményeim szerint mindaddig úgy lesz, amíg ki nem derül, hogy ő nem az, akinek megismertem, és nem érdemli meg a hűségem. Mert önzésből, csak azért, hogy nekem jó, vagy jobb, vagy más legyen, nem fogom megcsalni. Szerintem a szeretethez, akár van rózsaszín köd benne akár már nincs, hozzá tartozik az őszinteség, a tisztelet, = hűség.
Hun Creative Commons License 1999.02.05 0 0 156
Valaki!
Te biztos nő vagy, hogy ilyet szólsz.
Ahhoz, hogy ez igaz legyen, hinni kellene abban az abszurdumban, hogy mindenki megtalálja a hozzá egyedül illő párját. Csakhogy ez távolról sincs így, mert ez is viszonylagos. Megismerek mondjuk tizenkétezer embert, és akkor jön egy, akire azt mondom: nekem ő a legjobb. Aztán idővel jön egy másik, akiről kiderül, hogy ő valami miatt még jobban kell nekem (tök mindegy, hogy miért). Az meg alkati dolog, hogy ilyenkor a körülményeket is mérlegelve ki hogyan cselekszik. Van, aki egy elképzelt tisztesség jegyében hűséges marad a nem jó partnerhez, van, aki nem. Hogy a tisztesség valaha is elnyeri-e méltó jutalmát, én nem tudom...
Hun Creative Commons License 1999.02.05 0 0 155
Tapasztalataim szerint addig hűségesek, míg nem éri őket csábítás, valamint addig, míg nem kerül a közelükbe valaki, akit ők akarnak elcsábítani.
Szóval: nem.
(Viszont nem is kell. A monogámia természetellenes marhaság.)
duck Creative Commons License 1999.02.05 0 0 154
Endorfin,

hát igen its easy to take Kate to dance, éppen ezért belátom én is hibáztam. Éppen akkoriban nem voltam ott minden bálon és minden zeneszám közben. Sajnálom.
Előzmény: Endorfin (152)
Valaki Creative Commons License 1999.02.05 0 0 153
Kedves Hozzászólók!

Végigolvastam. Érdekes volt. Tanulságos. A vélemények - mármint a nők hűséges mivoltát illetően - igencsak megoszlanak. Pedig a válasz elég egyszerűnek látszik, szerintem már el is hangzott:
"Szerintem csak nézőpont kérdése az egész.Mert ha szerelem is van a dologban, akkor egyik sem
csal. De ha nincs.... Akkor jön a meri, vagy nem meri.
Mivel a nők bizonyos szempontból gátlásosabbak, ezért nem mindig merik megtenni. Vagy igen,
de azt okosabban titkolják mint a férfiak, és nem is dicsekszenek el vele mindenkinek."


Ha két ember igazán szereti egymást, TÖKÉLETESEN ŐSZINTÉK egymáshoz és bensőséges kapcsolat van köztük, akkor a hűség magától értetődő. Totális őszinteséggel megteremthető a szexuális összhang is, hiszen ha nincs "szőnyeg alá söprés", akkor mindenképpen fejlődni fog a kapcsolat ezen a téren is (mármint ha szükség van ezirányú fejlődésre egyáltalán). Márpedig ha nincsenek lelki nyavalyák, szexuális problémák, titkok és hazugságok, akkor két ember őszintén képes örülni egymásnak, nincs szükség harmadikra. Még kalandvágyból sincs!

Ami pedig a manipulációt illeti, tény, hogy a szó negatív értelművé vált az utóbbi időben. Pedig az, hogy manipulálom a társamat, nem feltétlenül jelent rosszat (úgy értem, az ő szemszögéből sem). Lehet pozitív értelemben is irányítani vagy befolyásolni valakit. S különben is: életünk minden percében manipulálunk mindenkit: kollégákat, barátokat, szüleinket stb. Ettől még nem válunk mocskossá!
Endorfin Creative Commons License 1999.02.05 0 0 152
Duck,
igazad van.
De
"Könnyű Katát táncba vinni....."

Endorfin
Előzmény: duck (151)
duck Creative Commons License 1999.02.05 0 0 151
Endorfin,

nem szeretem a b... pour b.... És azokat a férfiakat sem, akik kihasználják egy nő érzelmi vagy másféle zavarait egyheti szórakozás miatt fájdalmat ill. csalódást okozva másik két embernek.
Előzmény: Endorfin (149)
Endorfin Creative Commons License 1999.02.05 0 0 150
Kedves Koala,

szerencsére vannak azért szexcentrikus nők is.
Imádom a szexcentrikus nőket !!!

Endorfin

Előzmény: Koala (147)
Endorfin Creative Commons License 1999.02.05 0 0 149
Duck,
ezt a Kedvestöl kéne megkérdezni, hogy jól esett-e neki.
Csak az a baj, hogy ilyenkor sok nö
nem öszinte, és eröszakot, meg fondorlatot emleget.
Pár éve egy srácot azért késeltek meg., mert a kiscsaj azt hazudta
a vetélytársnak, hogy megeröszakolták.
Szóval, fö a nyugalom.

Endorfin
Előzmény: duck (145)
duck Creative Commons License 1999.02.05 0 0 148
Nem tudom, ez mennyiben jó, de a férfiak talán képesebbek "élvezni a pillanatot" (carpe diem), nem feltétlenül rossz értelemben és nem feltétlenül csak szexuális értelemben. Szóval elfeledkezni a jővőről egy adott pillanatban.
Előzmény: Koala (147)
Koala Creative Commons License 1999.02.05 0 0 147
Nem védem a férfiakat és nem okolom mindenért a nőket.
Tény hogy szerintem a férfiak kissé (?) ostobák és rendkivül szexcentrikusak és manipulálhatóak, ezért a legostobább
nő is kénye-kedve szerint képes mozgatni óketi,
amennyiben a nő nem 90 éves
150 kg-os és nem olyan ronda mint az ördög öreganyja.
Szóval a nők sokkal dominánsabbak, életrevalóbbak és intelligensebbek,
továbbá a nőkben sokkal jobban működik az önvédő mechanizmus, jobban
képesek képviselni az érdekeiket.
Előzmény: banya (146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!