Keresés

Részletes keresés

pillapalack Creative Commons License 1998.11.26 0 0 36
miert kell ilyen negativan hozzaallni mindenhez?
karogas a fele

nem kell tobbet belelatni mint amennyi.

SIMLICSKE Creative Commons License 1998.11.26 0 0 34
jelenlegi kormány Gömbös kormányhoz hasonlítása egy FINOM hasonlat volt.
A közvélemény kutatások népszerüsége nem mindig egyértelmü, például a világtörténelem
legnépszerübb vezetöi voltak: Hitler, Sztálin stb. akiket tömegek üdvözöltek feltartott kézzel.
Darknight Creative Commons License 1998.11.26 0 0 33
Caveman_(TM)!
Részben egyetértek veled. DE ha még egy kis simlivel nagyot lehet kaszálni és a büntetést jogi csűrés-csavarással el lehet kerülni, addig továbbra is kijátszák az adótörvényt (már csak megszokásból is).
Darknight Creative Commons License 1998.11.26 0 0 32
Ketdjük ott, hogy mit hajtanak be és mennyiért!
Ugyanis: Jancsi bácsi nem fizetett be 100 Ft-ot -> Jön a kommandó és valami uton-modon behajtja. Ez vagy 3000 Ft-ba került + benzin.
Hajrá jó üzlet volt (a benzinkútnak).
Vagy keresünk egy nagyobb halat ?
Piszokgazdag úrhoz beállít a kommandó, hogy elfelejtett befizetni a kasszába néhany milliót és legyen szives fizesse be. Jaj,de hát neki nincs egy árva petákja se! Csak az öltöny, ami rajta van. A villa a feleségé, a merci a fiáé, a jacht a lányáé stb. Ja és halálos beteg ezért börtönbe se mehet. Most aztán mi van ? A többiekhez nem nyúlhatnak , mert az alkotmányellenes (Ld: Horn kormány probálkozása kontra alkomány bíróság). Ez SZÍVÁS, de k..va nagy. (Ez az utóbbi mondat akár külön téma is lehetne)
Előbb talán a megfelelő törvényeket kéne megalkotni!
irokéz Creative Commons License 1998.11.26 0 0 31
Hehe, elképzelem, ahogy egy símaszkos-golyóálló mellényes-feketegatyós-bakancsos-gumibotos-bilincses-állig felfegyverzett APEH-ellenőr kér egy csoki-vaníliát és közben idegesen matat a páncélököl irányzékánál: ad számlát, vagy nem ad számlát? Aztán csalódottan elvonul. Aznap már a tizenötödik kiskereskedő/árus szúrta ki, hogy miben sántikál. Annyi súlyos évtized után végre fellélegezhetnek a rendőrök: a róluk szóló vicceket előbb-utóbb felváltják majd az APEH-viccek.
Fec Creative Commons License 1998.11.26 0 0 30
Vattafíling!

Nem is arrol van szo hogy nem kell behajtani az adot, de NEM IGY! A jogallamisag NEM IGY mukodik.
Es megis mit fognak ezek a hapsik csinalni? Kimennek a kerdeses vallalkozohoz, es megfenyegetik... ha nem hasznal utana esetleg megverik... rosszabb esetben pisztolyt nyomnak a fejehez??? Vagy mi??? Nehogy felreertsd, en nem vedeni akarom a nem adozokat, de ha valaki bizonyithatoan nem fizet adot arra vannak a torvenyek hogy mit kell tenni. Vagy ezutan elindul a verobrigad???

Figyelmedbe ajanlom Dömper hozzaszolasat (98-11-26 14:07).

Caveman_(tm), FreeC!
Egyetertunk! Hogy ilyen az adomoral abban nagy resze van a jelenlegi adozasi rendszernek. En nem ismerek meg egy ilyen magas adozast meghonosito allamot. Az adojukrol hires skandinavok ehhez kutyafule :-(

FreeC Creative Commons License 1998.11.26 0 0 29
Caveman gyorsabb volt, pont errôl akartam szólni.
Ez a kormány annyira szűklátókörű (mostmár egyre több témában), nem értem miért kell még több pénzt beleölni egy olyan adózási rendszer felélesztésére, ami ebben a formában NEM működik.
Valóban csökkenteni kéne az adóterheket, sokat javulna a befizetési morál. Ez a piacgazdaság alappillére is, kevesebb haszon az egységen, nagyobb forgalom az egészen. (és így összességében nagyobb haszon)

Már tényleg kezdek rosszra gondolni, ez a kormány teljesen vicc! Az hadján, hogy káderpolitikát folytat, uram-bátyám alapon osztja a zsíros állásokat, de ez már a második probléma, amit MEGFÉLEMLÍTÉSSEL próbál megoldani. Hol élnek ezek?
Ez nem civilizált politika, ez inkább egy kis csoport önkényuralma.

Orbán, Orbán, maradtál volna a kispadon, az jobban állt neked!

Caveman_(tm) Creative Commons License 1998.11.26 0 0 28
Kedves mindenki!

Azt gondolom a legnagyobb baj az, hogy cseppnyi országunkban fizetik a polgárok (lehet, hogy egy idő után ők már nem:) )is Európában a legmagasabb adót. Ezek után már kissé törvényszerűnek tűnik a béka segge alatti adózási morál (mindeki részéről, fogyasztó, kereskedő). Lehet, ha kissé kevesebbet kéne tejelni állambácsinak, akkor mindenki szivesen tenné a jut is marad is elven (most is marad csak mennyi?). Következésképpen nem kéne X összeget kifizetni az "APEH kommandó" létrhozására, mert nem lenne létjogosultsága.

Szóval nem kommandót kéne csinálni, hanem értelmes adózási renccert.

Leland_ Creative Commons License 1998.11.26 0 0 27
Szóval mit is fog csinálni az adó kommandó?
Kiszálnak Kovács Gézához és falhoz állítják és el viszik a TV-jét az adó fejében? He pedig ellenkezik akkor elgyepálják, rosszabb esetben agyonlövik?
VAgy a nagyösszegű tartozásoknál egyből letérdeltetik és tarkólövés?

Ezt az a hatóság fogja csinálni aki össze-vissza vezeti a szálákat?

Vattafíling Creative Commons License 1998.11.26 0 0 26
Kedves eRKirály !
Nem teljesen tiszta nekem, hogy kiket értesz 'kisemberek' címszó alatt. Ha az alkazmazottakat, akkor nem talált mert ugye tőlük már eleve levonják az adót. Nyugdíjas, munkanélküli nem is fizet (egyenlőre). Ha a kisvállalkozókra akkor azt mondom, hogy hajtsák is be tőlük ! Hogy miért? Azt remélem elismered, hogy majd mindegyik ügyeskedik az adóval, ez ma majdhogynem elfogadott morálisan. Az én ismeretségi körömben is szinte minden vállalkozó papíron minimálbéren él. Szerinted helyes ez? Ahogy írod: 'sok kicsi sokra megy'.
És ha közben elkapnak néha egy-két nagyhalat az külön haszon.
Az már tényleg csak egy álomkép, ha esetleg tényleg mindenki befizetné a részét. Akkor az egyes szereplőknek nem is lenne olyan borzalmas a teher mert egyenletesebben oszlana el.
Ezt az adórendőrséget akkor is támogatnám ha a horngyula vezette volna be, pedig nagyon utálom szegényt.
irokéz Creative Commons License 1998.11.26 0 0 24
Szerintem jó ötlet az adórendőrség, mert így nem kell rendőröket utaztatni az APEH-székházba, hogy letartóztassák a Simicskát. Meg a többi elvetemült adócsaló is olyan ropppppant veszélyes, hogy min. húsz, állig felfegyverzett alak kell, hogy elkapják őket, mert a sok összecsalt lóvét -mindenki tudja- nehézfegyverzet illegális beszerzésére és tartására használják fel. Nem ártana felfegyverezni a BKV ellenőreit sem, meg a Közterületfenntartó Vállalat alkalmi munkásainak (utcaseprők) is jól jönne valami korszerű ismétlőfegyver.
Hehe, CaudillOrbán...
Dömper Creative Commons License 1998.11.26 0 0 23
Előttem a mai HVG
158. oldal (törvénytervezet a adózsarukról

Az adónyomozók által alkalmazható főbb kényszerítő eszközök:
Testi kényszer (még a láthatóan terhes nővel és a gyermekkorúval szemben is).
Vegyi eszközök, elektromos sokkoló, illetve más eszközök.
Szolgálati kutya
Lőfegyver használata.

Nesze nektek Európa!

eRKiraly Creative Commons License 1998.11.26 0 0 22
Kedves Vattafiling, Pillapalack es tobbiek!
Ugy szeretnem, ha az tortenne, amit vartok. Mert ugy nez ki, nehany aprosag elkerulte a figyelmeteket, igy hajlamosak vagytok az almodozasra. Mert melyik az a reteg, akinek a torvenyileg eloirt (!) helyett 6%-kal kevesebbet emelnek a nyugdijan? Es ha ezt nehezmenyezne valamelyikuk, hat vallat rantanak: "Irany tata, tuntetni...", vagy melyik is az a reteg, aki az adoreform vesztese? Csak nem a szerencsetlen videki(!) alig letminimumon fizetett vagy munkanelkuli GYES-bolelo? En igen komoly fenntartasokkal fogadtam a hirt, es tartok tole, hogy mint az elobbi peldakban, itt is a kisemberek adofillerjeit lesz konnyebb behajtani, hisz "sok kicsi sokra megy!"
vikoca Creative Commons License 1998.11.26 0 0 21
Ez komoly?
Marmint a torvenytervezet...
En ezt nem akarom elhinni. Nem es nem. Inkabb az elmekorhaz. Inkabb alomvilagban elem az eletem. Bejelentem, hogy drogfuggo vagyok, es eletem vegeik a zartosztalyon koxozom. Akkor legalabb teherbe se eshetek, hogy aztan harcolhassak egy illegalis abortuszert. Miazisten. Hol vagyunk mi, a Balkanon? A nem, azok ennnel joval civilizaltabbak, lattam.
pillapalack Creative Commons License 1998.11.26 0 0 20
sziasztok,
latom oszlanak a velemenyek nagyon.
szerintem nem lesz itt arra pelda hogy az oltonyos kopaszodo nyakkendos apeh ellenor majd felveszi a leghiperszuperebb kommandos ruhat. szo sincs rola.
kell ez nekunk, mert nagyon "elpofatlanadott" a kereskedelem.
nem hiszem hogy durva mereteket fog olteni az eroszak ezen az ugyon belul.
de most ugy megis, kinek lenne kedve egy karacsonyfa diszeket arulo 2x2 meteres etnikumnal bekerdezni a szamla miatt?
Ray Creative Commons License 1998.11.26 0 0 19
Nekem kezd elegem lenni ebbol az orszagbol. Minden napra jut valami meglepetes. Torgyan csaladtagjai mindenhol, 20 evesek a sitten egy jointert, fegyveres APEH ellenorok, no metro, stb.Es mindezt egy hatalomittas, korrupt kis senkihaziak csoportja csinalja.Hogy lehet ezeket megallitani? Nekem nincs negy evem arra, hogy minden nap azt erezzem ma is atb@sztak. Jol beszopattuk magunkat. Vesszen az Orban kormany, viktort pedig a Dunaba
Mézga Creative Commons License 1998.11.26 0 0 18
Wattafieling!

Kikérem magamnak, hogy ekkora hülyeséghez az én kis becsületes nickemet használd példának.

Mézga

Vattafíling Creative Commons License 1998.11.26 0 0 17
Hát srácok, ennyi hisztériás vénasszonyt régen láttam egy helyen ! Titeket biztosan sok pénzügyőr/határőr fenyegethetett fegyverrel, bilincselt meg, vert laposra gumibottal.
Pánikoljatok csak tovább ha jól esik de én örülök, hogy az adócsalókat nem csak köpcös, szemüveges, kopaszodó Mézga Gézák próbálják elkapni.
Komolyan jót derültem rajtatok, köszi.
HJM Creative Commons License 1998.11.26 0 0 16
Kedves eomer!
(98-11-26 10:45)

Egyetértünk!
(de ez gondolom nem lep meg :-) )

athos Creative Commons License 1998.11.26 0 0 15
Ja és ha jól sejtem, akkor a civil APEH-eseket úgysem lehet fegyverviselésre kötelezni.
athos Creative Commons License 1998.11.26 0 0 14
Na ja, pisztoly az talán felesleges. Meg lehet, hogy egy teljesen új testület is felesleges.

De.

A már meglévő testületeken belül (APEH, rendőrség, bíróság(?)) létre kellene hozni egy alosztályt, amelyik csak az adócsalásokkal foglalkozik. És csak a nagy halakkal. Mondjuk egy bizonyos értékhatáron felül. És jól meg lennének fizetve a profi munkájukért, meg a megvesztegethetetlenségükért. (phüüüüü, mire ezt leírtam! ;-) ) És nem gyűjthetnének be ötszáz kisember skalpot, hogy jó legyen a bizonyítvány, mert ahhoz nem lenne joguk. Azzal foglalkozna a normál APEH.

Talán így.

És aki azért rinyál, hogy ez majd jó módszer lesz az ellenzéki politikusok elmeszelésére, annak azt üzenem, hogy ha tényleg adót csalt, akkor vesszen, akár kormánypárti, akár ellenzéki. Ha meg nem csalt, akkor meg nyugodtan aludhat, a semmit nem fogják rábizonyítani.

Üdv

Leland_ Creative Commons License 1998.11.26 0 0 13
Minek nekik pisztoly?
Az hogy sokmindent elérnek oké, de fegyver???
Nekik is kötelező titokban tartani az adataimat, vagy ha adót csalás gynúja van, akkor pellengérre állítanak?
Adón keresztül megfogni az ellenzéket? Nem is rossz ötlet! Csak nem demokratikus!
iNflAMe Creative Commons License 1998.11.26 0 0 12
SimCommando sux.
Amíg gengszter áll az APEH élén nem fizetek adót.
Fec Creative Commons License 1998.11.26 0 0 10
FreeC csatlakozom!

Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de nekem egyre rosszabb eloerzeteim vannak a dologgal kapcsolatban. Es en nem ugy erzem mintha ez nagyon a bunozokre specializalodna. Ahhoz tul sokan lesznek.

Miert nem eleg az adoellenor? Miert nem az o szamukat novelik? Miert kell egy fegyveres(!) testulet? Felelmet akarnak kelteni? Jo iranyba haladunk...

eomer Creative Commons License 1998.11.26 0 0 9
Egyetértek mindazokkal, akik az adócsalók elleni határozott fellépést sürgetik. De emberek! Erre nem az a megfelelő eszköz, hogy újabb erőszak szervezetet állítunk fel! Miért tartjuk a rendőrséget, ha létrehozzuk mellette a simicska-kommandót?! Egyébként is látom leki szemeimmel, ahogy a 3.000,- forintos adóhátralékot gumibottal hajtják be. Mert, hogy a maffiózókhoz ők sem mernek majd nyúlni, az biztos. Főleg akkor, amikor a nagyhalak kilóra vehetik meg az őket üldözőket... Nagyon várom már mindenesetre, hogy az önkormányzatok mikor állítják fel a kötelező gépjármű adót behajtó fegyveres szervezetüket. Esetleg hasonló módon az Illetékhivatal is felállíthatná saját kommandóit. Ha egy kicsit tovább gondolom, akkor a pártok is létrehozhatják a párttagdíjak behajtására szakosodott fegyveres testületeiket. Mondjuk barna ing lehetne az egyenruhájuk. De a kamarák is felállíthatnák hasonló készanléti egységeiket.
Reszkess, polgár! (Vagy, ha jó polgár vagy, akkor nem kell reszketned ... ?)
Caveman_(tm) Creative Commons License 1998.11.26 0 0 8
Ha lyól emléxem eleink is úgy probálták már csinálni, hogy három dolgot széjjel kéne választani: korámnyzó hatalmat, végrehajtó szervet, meg holmi bíróságokat. Lehet, hogy én vagyok hülye de ezzel így az első meg a második egyugyanaz kézben lenne.
(--Most lehet hogy bakot lőttem. mert nem emléxem tökéletesen, úgyhogy lécci erősítsétek vagy cáfoljátok--))
Caveman_(tm) Creative Commons License 1998.11.26 0 0 7
Athos!

Apró probléma, hogy ők nem gyilkosság, drog, rablás, testi sértés és egyéb ügyekben fognak nyomozni. A bűnözés visszaszorításához inkább a rendőröknek kéne több jogot adni. Magyarán: ha elkapnak egy gengsztert ténylegesen gyanú alapján, és adott esetben jól meg is verik, akkor a közvélemény ugyan ne tegye már azt, hogy bun kó rendőri túlkapás, mer' megverték., és megbüntetik a rendőrt, mert egy kissé megrugdosott egy teszem azt gyilkost? Lehet így rendőrként dolgozni? Rossz kérdés. Tiszteli így valaki a rendőröket? Senkihez sem nyúlhatnak egy ujjal sem, ha olyan ügyvédje van.

Caveman

Caveman_(tm) Creative Commons License 1998.11.26 0 0 6
Tropacsek!

Szerintem enyhén nem fedi a valóságot, hogy "majdnem olyan jogokat kap". Nekem úgy tűnik, hogy nagyságrendekkel durvábban tudnak fellépni. Ha eltúloznám akkor is legalább annyi joguk van mint a rend jelenlegi hivatalos őreinek. Kivéve :az adócsalás nem olyan konkrét dolog mint pl. gyilkosság (bocs az erős hasonlatért). Kivizsgálása nagyon sokáig is eltarthat, ha úgy akarják, és nem is kell, hogy ténylegesen megtetted e.

--Off on--
Tropacsek úr!

Adócsalás alapos gyanúja miatt letartóztatik, vizsgálati fogságba helyeztetik, mert a nyomozást akadályoztathatná szabadlábon esetleges bizonyítékok eltüntetésével, megsemmisítésével így akadaályozva a nyomozást.

Dr. XY
akármicsoda
--
teccik??
--off off--

athos Creative Commons License 1998.11.26 0 0 5
Emberek!

Máskor meg azért fikáztok, hogy gengszterek meg olajmaffiózók majdnem nyilvánosan lopnak-csalnak-hazudnak, és senki nem állítja meg őket.
SZVSZ ezt a lépést már 8 évvel ezelőtt meg kellett volna lépni. Persze _megfelelő törvényi garanciával_. És akkor talán nem tudtak volna a privatizációból, olajügyletekből meg a zárjegyhamisításból kinőni a mai alvilág nagyjai.

Én kurvára nem az OVI-ra szavaztam, azóta is gyanakodva figyelem minden húzásukat, de nem fikázok csípőből mindent, csak azért, mert ők csinálják. Nem az a lényeg, hogy ki állítja meg a bűnözőket, vagy legalábbis egy részüket, hanem az, hogy végre talán történik is valami ez ügyben.

Nem mondom, hogy ez a legjobb formája a dolognak, de tenni kell valamit, mert már így is késő. Gyökereiben kellett volna elfojtani a gengszterek megerősödésének lehetőségét.

Pusztuljon az összes aljanép!

Tropacsek Creative Commons License 1998.11.26 0 0 4
Szerintem maga az ötlet, hogy adórendőrség, nem rossz. Legyen egy szervezet, amelyiknek csak az a feladata, hogy az adócsalókat keresse. Nem rossz, de!

az már közel sem oké, hogy ez a szerv majdnem olyan jogokat kap, mint a rendőrség (gumibot, keletei harcművészetek, stb.)

vajon a Simicskát elverik majd, ha jön a köv. kormány és ráhuzzák a vizeslepedőt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!