egy ordas nagy baromság! 20 percig motyogjad a titkos, személyesen csak neked adott mantrát (ami annyira titkos hogy fent van a neten mindenkié születési dátum szerint), aztán közben gondolj amire akarsz. ez a lényeg. egy búbánatos majom tartotta ezt a szart horror áron, de egy forintot nem ér. eleve, a 20 perc meditáció az nem meditáció hanem merengés, mélázás, bambulás. semmire nem jó, csak arra hogy kidobj 100 000Ft-ot.
ja, franchiseba nyomják! egy hangzatos névvel és gusztusos kamu marketinggel nyomuló lehúzás. menj el ZEN Templomba ha azt akarod, hogy gyökeresen változzanak a dolgok, vagy bánom én mit csinálsz de ezt hagyd ki! jótanács!
Abhyasa, töretlen gyakorlás, a 12-es szútrában le van írva, a 13-as még el is van magyarázva, hogy az abhyasa-ban el kell mélyedni.
Mivel úgy gondolom, jógázom, és ennek megfelelően ha már így gondolom, így is teszek, ezért gyakorlok naponta.
A mindennapi gyakorlás a jóga része. Minden mester, jóga, chi kung, mindenki azt mondja, hogy naponta gyakoroljunk. Igy ez a legkevesebb, hogy legalább ezt be tartom. Ez a könnyű része a jógának, hogy összességében legalább 1 órát mindennap gyakorlok. Mostanában nem egyben, 20 perc reggel, napközben még egy 10-15 perc, mikor hogy, délután egy 20-30 perc, este minimum egy 5 perc. Összesen az alap, 50-60 perc.
Ha valaki idáig se jut el, hogy mindennap gyakorol, foglalkozik valamit a jógával, akkor az nagyon kis része a jógának.
Időről időre érdemes a jóga filozófiát is elővenni, mert a gyakorlással összekapcsolva értelmet nyer mindig egy kis filozófiai részlet, össze tudjuk kötni a filozófiát az élettel.
Ászanák helyett most főleg chi kung-ot gyakorlok, de mindegy hogy nevezzük, vmi gyakorlás folyamatosan kell, ami frissen tart, és az úton tart. A mindennapi gyakorlás egy kötél az úton, amibe mindig beletudok kapaszkodni, és legalább az úton tart, legalább nem esek vissza.
A testem így jó állapotban van, és közeledek magamhoz, ezzel, hogy mindennap megfogom az úton lévő kötelet.
egyáltalán mi az a meditáció. lehet, hogy én mindig meditálok, ezért inkább azt kéne kérdeznem mi az a nem meditáció? á, nem. inkább azt kell kérdeznem, hogy mi a gond?
én nem vagyok senki szolgálja, más kérdés, hogy a szerinted GURU lama changchub pl. rámakaszkodott, mert nincs normális ember körülötte, csak meditáló gyógyegerek. azok meg rabszolgáknak jó. ő is azt szeretei, aki eredeti. csak az eredeti embert nehéz kontrollálni. tönkre kell tenni, hogy használhassa. na ilyenek a buddhista lámák és egyéb guruk. mert különbség köztük nemigen van.
értelmetlen a meditáció. igaza van paleonak, hogy szobáztatás. normális ember nem csinál ilyet. soha nem volt rá semmilyen szinten szükségem, mert normális ember vagyok. soha nem értettem mi ez a majomkodás.
amit az átlag naiv ember nem tud, hogy amikor a "guru" kérésére leülsz meditálni, akkor átengeded a szabad akaratod, és szolgát csinálsz magadból. szerintem az emberek felejtsék el ezt a hülyeséget, mert ez soha nem lesz tényleges megoldás az életük problémáira.
Mesélj erről, mi értelme van egy társadalomba, az amire ugye kitalálták?
Pont a TM-ben rengeteg tanulmány van a TM egyénre gyakorolt pozitív hatásáról, és a társadalomra is gyakorolt hatásáról.
Egyéni: stressz csökkentés, stressz hatás után gyorsabban vissza állnak normálisra a testi funkciók. Pl. pisztolyt sütöttek el a teszt alanyok
háta mögött és mérték, mennyi idő alatt áll vissza a test a nyugalmi állapotába.
Társadalmi hatás: mérték, hogy csoportos meditáció hatására hogyan változnak a bűnözés és kórházi felvételek számai.
Pl.: 1994-ben Washingtonban volt egy ilyen nagy szabású demonstráció, ahol 4000 meditáló 1 hónapig meditált.
függőség is kialakul, nemde?
Van aki rendszeresen gyakorol, van aki nem olyan rendszeresen, egyéne válogatja.
Nos az emberiséget nem megosztani kell, hanem..., de ezt te is tudod...., vagy nem?
Persze. Van aki tenisz könyöknél injekciót kér a könyökébe, van aki speciálisan tornáztatja. A lehetőséget meg kell adni mindkettőre.
Paleokrites, annyit írsz már ide, jó kis szövegeket bemásolsz ide, ideje kipróbálnod a meditációt, relaxációt:
Feküdj le hanyat, mozgasd át a tested kis mozgásokkal, hogy testileg el lazulj. Még az álkapcsod is lazítsd el.
Láb kis terpeszben, tarkó egyenes, ehhez az állad közelítsd a mellkasodhoz. Kéz egy ökölnyire a testtől, tenyerek felfele néznek.
Ez 2-3 perc, amíg így ellazítod a tested. Utána ha lehet, ne mozdítsd meg a tested.
Figyeld a légzéseded, anélkül, hogy megváltoztatnád. Kezd el számolni a légzésed, be és kilégzés az 1. Igy számolj el 100-ig, vagy ameddig jólesik, ha el kalandoznak a gondolataid, térj vissza a légzés figyeléshez anélkül, hogy azt megváltoztatnád. Ez 10-12 perc, attól függ, meddig számolsz.
Hagyd abba a légzés figyelést, finoman mozgasd meg a tested, végtagjaid, fejed, arcizmaid. Ülj fel, finoman paskold végig a tested a lábadtól a válladig, a fejed 1-2-szer dörzsöld át. Nyisd ki a szemed, ha még nem nyitottad ki. Váljék egészségedre.
A szó a latintranscendo (’átlépek’) igéből származik, és olyan lehetséges valóságra utal, amelynek megismeréséhez az embernek át kell lépnie köznapi értelemben vett határait. Hasonló értelemben használatos az ugyancsak tág jelentéskörrel bíró „természetfölötti” szó is. A transzcendencia fogalomkörébe tartoznak mindazon tartalmak (értve ezalatt személyeket és állapotokat egyaránt), amelyek megközelítésére az emberi megismerés biológiailag is leírható és értelmezhető eszközei alkalmatlanok. "
Ebből :
" A transzcendentális meditáció (rövidítve: TM) meditációs és önfejlesztő módszer, amelyet Maharisi Mahes jógi indiai származású spirituális tanító kezdte el tanítani először Indiában, 1955-ben, majd az 1950-es évek végétől kezdve szerte a világon. Az elmúlt 60 év során a TM a világ egyik legismertebb meditációs és önfejlesztő módszerévé vált: több mint hatmillióan sajátították el világszerte, egy egységes, hét foglalkozásból álló tanfolyam keretében.
A TM-et naponta kétszer javasolt gyakorolni (általában reggel és este), alkalmanként 15-20 percig, csukott szemmel, kényelmes ülő helyzetben. A TM gyakorlása során rendkívül mély nyugalmi állapot érhető el, amely lehetővé teszi a stresszek és a feszültségek kioldódását az idegrendszerből."
Mesélj erről, mi értelme van egy társadalomba, az amire ugye kitalálták?
Fogkrémek, kenőcsök, gyógyszerek világába..., ahogy a vakcinaháborúk is szólnak, ez menti meg az emberiséget, megold minden problémát, vagy, ahogy a kábítószerek is teszik, függőség is kialakul, nemde?
Nos az emberiséget nem megosztani kell, hanem..., de ezt te is tudod...., vagy nem?
Tudod a célokat nem én találtam ki, ha Buddhizmus, tudjuk mi a cél, ha yoga, akkor is, de ismerjük a vallások céljait is, te nem?
Az emberiséget szerinted ilyen ámító szellemi termékekkel kell etetni?
Mire jó ez?
Elgondolkoztál már azon, hogy miért is van ennyire sok stresszes ember, hogy miből képződnek konfliktusok, lincselések, szélsőséges mozgalmak, gyűlölet?
Nem, nem az igazmondók miatt, nem azok a felelősek, akik átlátnak egyes rendszerek mögé, mégis ők lettek ezek szemében a bűnbakok?
Neked mi okod a meditációra, mi motivál és kérdezem, megoldotta véglegesen a problémádat, vagy ez egyféle divatos trendiség?
Ne, ne válaszolj...
Mi a bajod velem?
az, hogy kimondom a lényeget?
Ja, hogy védsz valamit, amiről te sem tudsz mindent, vagy csak felületesen ismersz te is sok sok éves tapasztalatod mellett?
Persze mindenki felveheti azt a ruhát, amit akar, szeret, jól áll neki, de mond, pl. neked mi a célod..., neked lehetnek céljaid, hogy azt hintsd amit akarsz az emberekkel elhitetni, míg másokat elmarasztalsz, mert éppen arról beszél, hogy ez is egy átverés? Milyen vallásba rángatod a másik embert, milyen szellemi vonzatba? Te vagy felháborodva?
Nem beszéltél le senkit, és nem is fogsz. Itt legalábbis. De a célod nyilvánvaló, és ha magad előtt se vagy képes bevallani ezt, akkor komoly gond van a fejedben.
na, amikor hozzám szólnak ilyen módon, az rendben, nem?
Mond, lebeszéltem bárkit is erről a kamuságról?
Véleményemet mondom, mint aki rendelkezik olyan tulajdonsággal, amit nem keletről tanítottak..., ám kérdést tettem fel, vagy ha akarsz válaszolj rá te, ha szakértő vagy...
mesélj erről a gyakorlatról, amit elvársz tőle megkapod és milyen sűrűn kell gyakorolni, milyen szintekre kell emelkedni és mi értelme van ennek, problémamegoldó, bajok elhárítása a cél, egészségmegőrzés, jobb sors, jobbá tesz, őszintébb vagy, emberségesebb, toleránsabb, vagy szükséged van erre a mondvakreált mankóra? Mert? Nem úgy mennek a dolgok, mellékhatásmentes?
Kellenek a definíciók, a szavak, mantrák, a rágondolás a semmire és ettől megnyugszik a lélek, avagy az agyi tevékenység, alacsonyabb vérnyomás, stressz ellen, napi, heti hányszori alkalom és egyre sűrűbb adagokba, pszichésen is használ?
Ja, hogy ezért is kellenek a vezetők, akik vezetik a gyakorlatokat és a szinteket betanítják, hogy biztos úgy és olyan élmény legyen, amilyet a nagy könyv előír?
Nem elég elmélyedni és gondolatainkba merülni, ja hogy az nem szakszerű, nem indiai hindu-buddhista, mert az már olyan profán?