Ahol lakom itt sem tolonganak a hasonló beállítottságú emberek, de azért a régebbi ismerősök elmondták , hogy ide- oda járnak meztelen napozni. Őket próbálom keresgélni és tábortüzes meditációval motiválni, na meg az sem utolsó szempont hogy itt nem büntethetnek meg, mert magánterület. A terület itt is adott, ha valakit, valakiket érdekel egy délutáni piknikre.
Örömmel jelentem, hogy csatlakozott a kezdeményezésemhez egy szigetszentmiklósi pár, akik felajánlották a kertjüket az egyik ilyen összejövetel tartására. Létszámban is egy kisebb klubravaló összejött. Nézzétek át a nevem alatti híreket, továbbra is lehet csatlakozni. Emailben jelentkezz egy bemutatkozással, ha még nem tetted meg.
Ez a tervem évek óta létezik, de eddig pont a visszahúzó erők miatt nem tudtam kibontakoztatni. Sőt 99-ben amikor ugyanezzel a lendülettel szervezésbe fogtam, jött létre a NaturLista, a Navke őse, és a naturizmus honlapja. Ebből az első kettőt más vitte tovább. Csongrád megyében lakom, és a városomban egyetlen csatlakozót sem tudok felmutatni, viszont úgy gondoltam, hogy kilépek az állóvízből, most már több naturista olvas netet, mint 13 éve, és egy olyan klubot végre sikerül összehozni, mely nem hivatalos, inkább baráti kör, nem kötődik kizárólag a szezonhoz. Pontosabban olyan ruhátlanságot napi szinten kedvelők társaságát szeretném, akik vízparton kívül is így élnek, ha tehetik. És az ilyen beállítottságúakat szeretném én összehozni. Először megadtam a koordinátákat, hogy én hová tudok könnyebben eljutni: Szeged, Csongrád, Kecskemét, Budapest, de egyre többen jelzitek Fehérvárról és Győrből, hogy jó lenne. Így kizárólagos alapon marad Pest, ha akad olyan tag, család, aki egy fél napra tud helyet biztosítani. Ha nem lesz ilyen, akkor egyelőre vízpart, vagy egy túra a kiskunságban. További ötletekre is nyitott vagyok. De elsősorban az otthoni baráti kör gondolata vonz, mert vízparti találkozások klub nélkül is történtek eddig is. Ehhez tenném még hozzá a saját hivatásomat, és szeretnék egy spirituális naturistákból álló kört. Szóval konkrét terveim is is vannak, de más dolgokra is nyitott vagyok. Nem haragszom meg, ha közben valaki meggondolja magát. Röviden olyan kölcsönösen szimpi barátokat keresek, akikkel ruhában is összejárnánk, de mivel otthon így élek, szeretném ezt a szokást megosztani hasonló érzésűekkel. Példakép klubom a Naked Vegan Cooks. Egy angol főzős csapat, akik otthon összejönnek, és aktív kampányt folytatnak a testelfogadásról. Még filmet is forgattak velük: http://nakedvegancooking.com/ Viszont több év után először benéztem erre a fórumra, és az ötletet, hogy itt is szervezésbe kedjek, te, Hermeny adtad. Köszönöm. Megtaláltok még a face-n. Spirituális Naturisták Klubja címen. Ott egy virtuális közösség működik, de szeretnék több magyart, hogy a tagokkal gyakorlatban is találkozhassunk. Tessék ott is megkeresni, és írjatok ott üzit, hogy innen jelentkeztek.
Ahogy olvasom a terveid nagyban egyeznek az enyéimmel, viszont én nem vagyok valami jó szervező, és a környezetemben nagy a visszahúzóerő, mindenféle egyni kezdeményezéssel kapcsolatban. Azért örülök hogy megtetszett az ötlet, mert ez engem is motivál. Hol van a klub amit csinálsz?
Egyenlőre semmit nem sikerült összehozni, bár nem is törekedtem rá igazán. A területet rendezgetem karbantartom, és lassan fejlesztgetem. Ismerősöknek mondom a lehetőséget, és átadnám az ehez kapcsolatos meditációs élményeket, de mindenki befordul ha meghalja a ruha nélküli jelenlétet. Érezni a falakat, és mindenkia vízzel köti össze a dolgot, mert a köztudatban "nudista strand" fogalom vert gyökeret. Több topicon olvasom, hogy víz mellett, de a vízbe nem mennek be. Akkor nem mindegy? Ha érdekel pár fotót tudok feltenni a területről. Érdekes megfigyelésem, hogy mióta meztelenül vagyok a fák között, még csak meg sem karcol egyik sem, azelőtt, meg nem győztem beakadozni, és össze vissza vagdostak. Egyszerűen érezni a környezetet. Végül is az egyik legkiterjettebb érzékszervünk a bőrünk, és ebből csak néhány négyzetcentit használunk a többit eltakarjuk. A szabadabb energia áramlásokról már ne is beszéljünk.
Az egységélményről és a meditációról is van mit beszélnünk. Most láttam meg e tavalyi hozzászólásodat. Nagyságrendekkel intenzívebb a katarzis, ha egész testeddel egy vagy az elemekkel. Akinek füle van úgy is hallja, a többinek meg nem szóltam.
Kedves hermeny! Sikerült-e társakat találni a kertben! Esetleg naturista kertészeket? Engem érdekel a lehetőség, ha sikerül egy normális kört összehozni. Én magam is így kertészkedem, de én még kezdőbb vagyok. A nemek aránya nem érdekel, de az egynemű társaság nem vonz. Magánban is válaszolhatsz.
Figyelj jobban, mert az nem válasz volt hanem hozzászólás. Visszanézve a hozzászólásaidat egyszerű kis provokátor vagy, aki soha nem mond semmit, csak okoskodik. Hát csak így tovább, de egyedül.
Igazad van, a topic nem erről szól, de nem is én fújtam fel egy mondatot. Közel 50 évvel a hátam mögött, itt és külföldön, és több nép ill. népcsoport történelmének tanulmányozása után írtam amit írtam a tapasztalataimra és tanulmányaimra támaszkodva. Vajon hányan veszik a fáradtságot hogy könyvtárba matassanak, hogy megtudják miért olyan valaki vagy valami, amilyen. (Mint tudjuk az internet cenzúrázott.) Te olvastad a történelmüket? Szóval amit te marhaságnak nevezel annak alapja van. Beszélgess idős emberekkel, akikben több a bölcsesség mint az okoskodás. Én mindenkitől hajlandó vagyok tanulni, nemre, fajra tekintet nélkül. De vannak dolgok amiket be kell látni. Ha tagadjuk vagy megvakítjuk magunkat attól még léteznek. Nem kívánok erre több szót fecsérelni, mert mint írtam a topic nem erről szól.
Azért örülök hogy írtál, éppen csak nem mondtál semmit.
A cigányokról csak annyit, hogy ha egyszintre hoznak velük mondjuk külföldön, mert magyarul beszélsz te is, akkor is fasza gyerekek? Mert akkor te is csak egy lusta élősködő leszel a szemükben, és már ez ki is alakult a magyarul beszélőkről külföldön. Így minden védőnek nem kívánom ezt, de mérje föl ésszel hova tartunk. Tapasztalatom szerint minden rasszistázó nagyon gyerek még agyilag és ők a kommunistázók is. Mind ez betudható annak, hogy nincsen összehasonlítási alapjuk mert fiatalok, és a propagandák elvakítják őket. Egyszer talán kinyílik a szemük.
Egyébként valóban nem fér bele nekik a meztelenség, de miért is? mindíg hátulról és sötétben támadnak. Mond ez valamit? És előszeretettel rombolnak és pusztítanak mindent ahol mások jól érzik magukat. Lehet velük közösséget vállalni, de én kihagyom. Ismerek olyat akinek előre köszönök, de ő kikéri magának, ő nem cigány. Felnézek rá és nem ezért, hanem mert akart valamit tanult érte, a gyerekeit iskolába járatta stb. Ez 1% tisztelet nekik.
1 A cigányok életfelfogásába nem fér bele a naturizmus. A fürdőruha se nagyon, de a pucérság végképp.
2 Hotel akármi Hévízen(? rég volt), szauna részleg full pucér. Az összes szaunaóra ellopva (csak az üveg), az infraszaunából az egyik infrasugázó szintén. csapok díszgombjai, stb. Sok sötétebb bőrű ott sem fordult meg szerintem.
Aki lop, az mindegy milyen náció, (beleértve az "okosított" szoftvereket is) az toljavaj. Továbbá ismerek olyan cigánytot, aki 4 héttel a szívinfarktusa után már dolgozott, és nem irodában...
Sok fajta gyümölcsfa van a kertben, de akciózni kevés volt az idén. A családot ellátja, bár szilva egy árva szem nem termett a hat fán. Naspolya az rengeteg van a három nagy bokron és alma is sok volt, de ki tudja mit hoz a jövő. Van őszibarack, sárgabarack, szilva, cseresznye, alma, körte. Nem vagyok egy nagy mezőgazdász, tanulgatom a szakmát. Inkább pihenni karbantartani járok ki, mivel foglalkozok meditációval agykontrollal, stb.-vel és energetikailag jó a hely. Van két öreg cseresznyefa ezek eggyikéről nézte apósom gyerekként a város bombázását. Ez a telek rajtam maradt mint szamáron a fül. Apósomék már nem járnak ki mert idősek, és teljesen elment a kedvük az egésztől, mikor az alsó szomszéd kiadta a házikót egy hat fős családnak. Ők persze nem fizettek, de mindent elloptak a környéken ami mozdítható volt. Szerencsére megszabadultak tőlük a hatóságok közreműködésével, így most teljes a nyugi.
Köszi a meghívást, nagyon kedves tőled, de én (bár nem vagyok cigány) olyan helyre inkább nem megyek, ahol vastag betűkkel kiírják, hogy nincs szükség cigányokra. Hadd ne magyarázzam. A többieknek kellemes pihenést!
Az idei szabadtéri nudizásnak vége az már biztosnak látszik, de lessz jövőre is. (Reméljük még marad ember addig az országban.) Az ajánlat jövőre is áll. Aki szeretne szabadban meztelenül lazítani, szivesen látom. Mivel ez zárt magánteület, az előzetes eggyeztetés, elkerülhetetlen. Ezek az alkalmak nagyrészt a hétvégékre maradnak. A terület meglehetősen puritán. Áram van de vizet hozni kell. Van lehetőség főzőcskézni, napozni, olvasgatni, a fák alatt nagyokat aludni, piknikelni, relaxálni, meditálni, tanulni, és beszélgetni, stb.stb. ahogy ezt egy kultúrált közösségben szoktak, csak éppen itt ruhátlanul a természet lágy ölén. Nincs szükség hangoskodó emberekre, részegekre, kukkolókra és cigányokra. Nem kell a feltünés. Ez egy déli fekvésű telek sok gyümolcsfával, szép kilátással a városra, főleg éjszaka. Én sokszor ott is alszom, mert nagyon jól érzem ott magam. Ezt az érzést szeretném megosztani, csendkedvelő, pihennivágyó emberekkel.