Keresés

Részletes keresés

repedtsarkú Creative Commons License 2005.04.22 0 0 90
Persze ha nem lesz busz, akkor nem költözünk.
repedtsarkú Creative Commons License 2005.04.22 0 0 89
Szia!

Ez velős válasz volt, kösz.

SOHA nem lesz busz? Elég rossz az építtetőnek, már rég el tudta volna adni a lakásokat, ha lenne busz.
Macskát miért nem lehet tartani?
A K épületben levő egyik lakást szeretnénk megvenni az 1. emeleten.

Zavar a macska?
Talán nyávog, az a baj?
Viszont nem sz@rik akkorát, mint egy kutya, ez már csakcsak előny, szerintem.
Előzmény: Pueblo (88)
Pueblo Creative Commons License 2005.04.21 0 0 88

Szia.

 

Busz nem lesz.

Macska? Neeeeeee........

Előzmény: repedtsarkú (87)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.04.21 0 0 87
Sziasztok!

Mi is gondolkodtunk azon, hogy beköltözünk a Primavera-lakóparkba.
Nagyon zöldfülüek vagyunk, sajnos, de így első látásra nagyon tetszett minden (mi már kész lakást láttunk 2005. márciusában), csakhát a tömegközlekedés ugyebár... Nem egy leányálom. Nem vagyok lusta, de pár hónapos gyerekkel felgyalogolni az Ürömi úton - ezt nem vállalom nap mint nap.
Szóval amíg ilyen lehetetlen a közlekedés, addig ide nem megyünk.

Nagyon kérek valakit, aki tájékozott, tudna esetleg arról írni, hogy vajon mikorra várható itt buszközlekedés?

Még valami: tudtok valami szabályról a lakóparkban az állattartásról? Van egy macskám ti., őt szeretném éjszakánként kiengedni a lakóparkba (vagy a hegyekbe).
Ill. a sárga buszhoz kigyalogolni kb. mennyi idő?
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.11.08 0 0 86

Szia,

De igen, a közgyűlésen október végét mondtak, ami nem valósult meg. Amennyire én tudom, a lakhatási engedély már megvan, úgyhogy gondolom nemsokára kapjuk a számlát az utolsó részletről. Én abban reménykedem, hogy november végéig talán be lehet költözni.

Üdv.

S.

Előzmény: erika1001 (85)
erika1001 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 85

Sziasztok,

 

Mi is a lakóparkban vettünk lakást, és nagyon szeretnénk már beköltözni. Ezzel szemben ma tudtam meg, hogy október végéig biztos nem vehetjük már át a lakást. Ti nem úgy értettétek a közgyűlésen elhangzottakat, hogy október végéig költözhetünk..?

blg73 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 84

hali,

 

laktok már?

Előzmény: vami (83)
vami Creative Commons License 2004.09.24 0 0 83
Hali, ma voltam elozetes muszaki bejarason (nem atadas), melynek az volt a szerepe, hogy megnezve mostani allapotaban a lakast, segitsek a Harconnak abban, hogy a hianyossagokat potolni tudjak. Nos, voltak boven, tegnap raktak be az ajtokat, azokat meg be kell szabalyozni, a csempezes, szilozas meg nem teljesen komplett (mert ugye az ajtoknal meg illeszteni kell), meg par aprosag. Sajnon amit nagyon elszurtak, hogy burkolaskor nem vettek kezukbe a modositott tervrajzot, es igy az ajto sikjaba van a valtas a 2 helyseg kozott. Ugyhogy kell csinaltatniuk alkuszobot kromacelbol... Vegul is szerencsere asszony elfogadta ezt a modositast, ugyhogy ilyen lesz. Ami meg furi volt, hogy en vettem eszre, hogy hianyzik a futotest a furdoszobabol..) nem tunt fel nekik, hogy 1-el tobb van a raktarban.... de mind1, fel ora mulva mar hozta a melos, es elkezdtek felszerelni. Viszont ami para: Nekem olyan kertem van (50 nm terasszal), aminek az egyik fele srehen megy. tehat a kert ilyen meroleges szaru trapez alaku. Az egyik oldala (ahol a lakasbol- teraszbol kilepek) az 7,2 m mig a szembe levo oldal a keritesnel 8,5 m ha jol emlekszem.... Sajnos a kerteszek nem igy tettek le az elvalaszto tujakat, a Harcon pedig azt mondta, hogy mivel ok ilyen kertrendezesi tervet kaptak, ezert nekik ez nem faj, majd mikor veszem at a lakast, harcoljak a beruhazoval (Mega Buildings)... szoval ez nem jo. Ahogy neztem, a szomszedom is igy jart.... ugyhogy haho I ep. Fsz 2!!! rosszul van kituzve a kerted. Igazabol nem fajna az egesz dolog, ha nem egy 50 nm-es kertrol beszelnenk, amirt 1.5 M -et fizettem volna. verocen vettunk egy telket, 1600 nm, az is !.6 M volt, na ott nem erdekel, hogy a telekbol a szomszed idonkent 10 m -es savban lekaszalja az en fuvemet (inkabb vadviragos ret ;) is. Osszesegeben meg kell jegyeznem, hogy rendkivul elegedett vagyok. Sztem szep a komuves munka, hatarozottan igenyes munka benyomasat kelti az egesz lakas. Ha kijavulnak az aprosagok (amire van remeny, mert azonnal hozzalatott v. 5 munkas (csempes, vizvezetek szerelo, elektromos szaki, gaz cso festo....)) szoval elegedett Harcon altal epitett lakasvasarlo leszek. Tovabbra is szimpatikus, hogy ugyfelkent, vasarlokent bannak velem, es torekednek, hogy elegedett legyek. Aztan persze nezzuk meg, milyen hianyossagok jonnek ki 1 ev mulva :) tovabbi kellemes napot, udv vmi
vami Creative Commons License 2004.09.21 0 0 82
Hali, picit leult a topic... szoval az a nagy boldogsag ert, hogy mar csutortokon mehetek elso muszaki atnezesre... Kivitelezo elmondta, hogy valszeg lesznek meg aprobb hianyossagok, de az eszreveteleimmel segithetem a remek finisht. Nincs is ennel nagyobb orom most a szamomra :) Egyebkent konyhabutor projecten torom a fejem... mar napok ota... a 10 centit kiugro szellozocso fala alaposan megneheziti a dolgom, hiszen munkalapba epitheto fozolapot szeretnenk, es 70 centis munkalap nincs... mind 1 van mar egy szupi otletem, egy kis polccal toldom meg a munkalapot... ti hogy csinaljatok? udv vmi
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.07.02 0 0 81

Tisztelt Pallagi Úr!

 

Kicsit furcsa nekem ezekről a kérdésekről itt beszélgetni Önnel, hiszen ezt már személyesen korábban megbeszéltük. A hozzászólásomat még ez előtt írtam, érdeklődve mások hasonló tapasztalatairól.

 

Valójában ez a fórum elsősorban a lakók közötti informális eszmecserét szolgálta eddig. Stílusában inkább olyan, mint a többi fórum az indexen, ahol a legtöbb esetben nem a valódi nevünket, hanem beceneveket használunk - hiszen ez nem egy hivatalos fórum.

 

Viszont én örülök, ha olvassa ezeket a leveleket is, és az esetleges kérdésekre ebben a formában is választ tud adni. Azt gondolom, hogy minden leendő lakó egy kicsit izgul, hogy milyen is lesz a lakása, és nagy érdeklődéssel várjuk a híreket. Viszonylag kevés információt kapunk, és már többször ért bennünket "meglepetés" - ezért is fontos lenne, hogy a lakóparkot és a lakásokat érintő dolgokról és költségekről minél részletesebben és előre értesüljünk.

 

Tisztelettel

S.

Előzmény: HARCON (79)
hallebopp Creative Commons License 2004.06.29 0 0 80

Tisztelt Pallagi Úr!

 

Ez a Fórum már csak ilyen, anonim. Ha ez ütközik az Ön értékrendjével, izlésével annyit tehet hogy nem látogatja.

 

A nyíltságról alkotott karakteres véleménye és a mérnöki óradíjak okozta általános meglepetés között ellentmondást vélek felfedezni.  

Előzmény: HARCON (79)
HARCON Creative Commons License 2004.06.25 0 0 79
Tisztelt Sarkanyolo!
En nem bújok fantázia név mögé, ha véleményem van, hanem a válaszom végén szignálom magam. Úgy érzem, bárkinek véleménye van, azt tegye meg nyíltan és nem burkoltan. De ez nem csak Önre vonatkozik. Visszatérve a témához, amiért is válaszolni akartam. A műanyag kádak beszerelésére technológiai utasítás rendelkezik, melyet nem a HARCON Rt, vagy én találtam ki, hanem a forgalmazó cég. Ezt, ha tetszik Önnek, vagy sem, ezt be kell tartanom. Amennyiben írásban felhatalmaz arra, hogy térjek el a kiírástól, és vállalja a későbbiekben fellépő következményeket, úgy megteszem. Önnek is ecseteltem, hogy a kád részére az előlapot azért kértem, hogy kád mögé véletlen becsúrgó vizet könnyen ki tudják majd takarítani.
Tisztelettel
Pallagi István
Előzmény: Sarkanyolo (74)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.06.22 0 0 78
Még egy info: a házak között ami épül, az állítólag nem kerítés, hanem szint-elválasztó: a telek egyes részei kicsit magasabban vannak, mint más részek.

Üdv.
S.

Sarkanyolo Creative Commons License 2004.06.21 0 0 77
Hát ez a mérnöki óradíj tényleg furcsa, mivel eredetileg nem volt róla szó... de végül mégis elfogadtuk. Pallagi úrral végülis meg lehetett beszélni a dolgokat, elég sok mindent mégsem kértünk, ami túl drágán jött ki. Pl. a sarokkádról áttértünk a normál kádra. Persze még így is sok pénzt kérnek, ami nem lett előre megmondva...

Üdv.
S.

Előzmény: quinoa (76)
quinoa Creative Commons License 2004.06.15 0 0 76
Javaslom, hogy a Mega Buildings fizesse meg a Harcon Rt. mérnöki óradíját, hiszen a műszaki leírásban (is) egyedi átalakíthatóságot ígért. Bár természetesen szerepel az a kitétel, hogy ennek minden költségét a vevő állja, de fizetni az építtetőnek az áttervezésért, a kivitelezőnek a konzultációért/tervezésért, plusz extra munkadíjat a változtatásokra mégiscsak erős túlzásnak tűnik, főleg ezek mellett a négyzetméterárak és jónéhány tévedés mellett.
vami Creative Commons License 2004.06.14 0 0 75
Kedves Sarkanyolo,

nos en nagyon ajanlatot szamlat kaptam a Harcontol a modositasokra le sem merem irni... 1.250 ezer forint pluszt kertek.
Volt benne minden furcsa... de aztan bementem, es
rendberaktuk, igy 330 e Ft -ot kell fizetnem a
falak modositasaert (ide oda tologatas, kivetel)
meg hogy a burkolas (ami sima ocso ZK csempe es
padlolap) csak picivel tobb a parketta rovasara...
ja es plusz egy WC beepult, meg igenyesebb csaptelepeket valasztottam, meg fajanszot... kb. ennyi.

A padlofutest vegul is nem kertem, mert kiszamoltam, hogyha odaadjak a lakast, es felszedem es kidobom az egesz padloburkolatot parkettastol, padlolaptol egyutt az osszes helysegbol, feltorom az aljzat betont, es megcsinalom az egeszet ujra padlofutes rendszerrel, akkor meg 200 e Ft-ot sporolok is mint ahogy ok ajanlottak volna mindezt megelozendo...

ugyhogy majd telen kitalalom, hogy mi legyen.
A lenyeg, hogy be kell menni Pallagi urhoz, es keszsegesen elmondja, mi a palya, es modositja az ajanlatot, ha szukseges. Tovabbra is korrekt a minden, egy dolgot jegyeznek meg, hogy nem szoltak elore, hogy a Harcon a modositasokra mernoki oradijat szamol fel, (nalam ez 30 e Ft) ami tulkeppen az arajanlat elkesziteset ill. a klnb az ugyfellel valo targyalasokat jelenti.
szoval az mellett, hogy errol az elado (Mega Buildings sehol sem irt) meg az is bosszanto, hogy tulkepp itt azt fizetem meg, hogy valamit el akarnak nekem adni.

mind1, magyarorszag... igy megy ez.
A betonfal az erdo fele tovabbra is bosszant, de azzal is ugy vagyok, hogy adjak at a lakasokat, vegyuk mi lakok kezunkbe a parkot, es aztan beszeljuk meg, hogyan tegyuk elhetove a lagerparkot.

tovabbi kellemest, udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (74)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.06.14 0 0 74
Kedves szomszédok!

Gondolom nem vagyunk egyedül azzal, hogy amikor most megkaptuk a Harco Rt-től a számlát, volt benne egy-két érdekes tétel...Nektek sikerült megegyezni?

Nálunk egy érdekes dolog, hogy rendeltünk egy sarokkádat, amit állítolag csak úgy építenek be, hogy letesznek egy plusz vízszigetelést. Még akkor is, ha úgy kértük, építsék be a kádat - amit szerintük nem lehet, hanem csak előlappal lehet felszerelni, mert állítólag beázik (?) Mindezek plusz költsége kb. 80ezer ft...
Van valakinek esetleg hasonló tapasztalata?

Üdv.
S.

Sarkanyolo Creative Commons License 2004.06.14 0 0 73
Garrod,
Ez nekem is új, biztos, hogy ez így van? Azt gondoltam, hogyha eladod a lakásodat, akkor a teljes lakás + parkoló + a saját használatú kert az új vevő tulajdonába kerül. Elég abszurdnak hangzik, hogy eladod a lakásodat, és valaki más vegye meg a kertet+parkolót.
Üdv.
S.
Előzmény: garrod (72)
garrod Creative Commons License 2004.06.07 0 0 72
Kedves Sárkányölő!

Teljesen igazad van abban amit mondassz, senki nem örülne ha valaki a lakóparkból eladná a parkolóját egy "külsősnek". Viszont ha el szeretnéd adni a lakásodat sokkal nagyobb esélyed van, ha tartozik hozzá parkoló is (azért a garázs lenne az igazi). Csakhogy ha így teszel előbb végig kell járnod az összes tulajdonost (és lehet, hogy nem is az tulaj aki ott a lakásban lakik), és ha az egyik taulaj azt gondolná, hogy neki jobban kell a te parkolód, simán megfúrja az üzletet. A vevő estleg azt mondja parkoló nélkül neki nem kell a lakás.
Jó ez pesze még odébb van, senki nem fogja rögtön eladni a lakását (kivéve mondjuk aki befektetésnek szánta). Egy ilyen kocsibeálló ára ha jól emlékszem 800.000 Ft + ÁFA volt...egy 6 négyzetméteres földdarabért!!!! Ennyi pénzért már csak eldönthetem kinek adom el, nem?

Előzmény: Sarkanyolo (71)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.06.03 0 0 71
Kedves Garrod!

Ennek szerintem az a logikája, hogy a lakástulajdonosoknak ilyen módon elővásárlási joga van: csak akkor lehet eladni másnak, ha a lakóparkból senki sem akarja megvenni. Azt gondolom, hogy erről nem szívesen mondanánk le automatikusan. Én ugyan nem vagyok érintve, de tudom, hogy több lakó szeretett volna mélygarázst is építtetni, hogy így családonként több mint egy autóval is parkolni lehessen.

Üdv.
S.

Előzmény: garrod (69)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.06.03 0 0 70
Hello Vami,

Kösz, hogy irsz - elmondásod alapján maximalisan támogatom, hogy ez ügyben lepjünk. Én az elmúlt napokban nem voltam fent, úgyhogy nem láttam a szóbanforgó kerítést - készítettél azóta fényképeket? Beszéltél már ez ügyben Pallaig Úrral illetve a Megaval?

Üdv.
S.

Előzmény: vami (68)
garrod Creative Commons License 2004.05.27 0 0 69

Kedves Vami!

Tökéletesen egyetértek veled, csak nem egy lágerben kellene élnünk...én sajnos nyíregyházi vagyok és a munkám ideköt de amit tudok szívesen segítek.
És most egy másik dologról...anno amikor szerződést kötöttem az ügyvédem felhívta a figyelmem a következő dologra: a lakáshoz tartozó parkolóra (aki vásárolt persze) a közös tulajdon (ide tartoznak a közös használatú területek, park stb.) eszmei hányadával rendelkezünk és kizárólagos használati jogunk van DE! ezzel semmi gond nincs addig amig valaki el nem akarja adni a parkolóját(előbb utóbb...soha nem lehet tudni). Ekkor ugyan is az ÖSSZES lakástulajdonostó írásbeli lemondónyilatkozatot kell kérni, ennek hiányában nem adható el parkoló...gondoljunk bele mit jelenhet ez. Megoldás lehetne a parkolókat kivenni a közös tulajdonból és résztulajdonná alakítani, így a felvázolt helyzet megelőzhető. Pesze amikor szerződéskötéskor ezt az ügyvédi irodában fölvetettem csak kinevettek, pedig nem kerülne sokba nekik.
Mindezt azért írom, hogy ha már összefogunk, talán ezen is változtathatunk.

Üdvözlettel: egy jövöbeli szomszéd Nyíregyházáról

vami Creative Commons License 2004.05.27 0 0 68
Kedves leendo Lakotarsak, Tulajdonosok!

ma voltam kint, es remekul halad a minden, munkasok serenyen dolgoznak. Mar a kerites epiteset is megkezdtek, es hat ezzel sztem eleg nagy baj van. Ugyanis egy otromba kofal keritest terveztek az egesz kore, de ez meg hagyjan, de a lakopark hazait is betonbelseju kofallal veszik korul. elkezdtek a hazak koze is keriteseket epiteni. valamint es ez az igazi ultrapara,

az ERDO feloli oldalon egy magasitott BETON-KOFAL keritest epitettek.

ez ugy nez ki, hogy kb. 160 cm-es magassagban van a kofal teteje, es azon folul lesz meg racs. Fsz-i lakasokbol es kertekbol az erdo helyett (ami miatt pl. en is az adott lakast valasztottam), egy betonkeritest (koboritassal) kell bamulni eletunk vegeig. Milyen dolog mar ez?

Egyszeruen teljesen dilettans dolognak latszik ez, a tobbi lakoparknak az erdo fele egy olcso par oszlopon allo drot keritest huztak. tok szuper, olyan, mintha a kerted az erdovel lenne egyben. Itt meg beton szemmagassagig!

Teljesen kiakadtam ezen, nyilvan az epitkezes helyszinen semmit nem lehet ezzel kezdeni, nekik ki van adva, mit csinaljanak.

De Holgyeim es Uraim, itt mar a Mi lakasainkat epitik, es epitsek olyanra, amilyenben jol erezzuk magunkat. Szeretnem, ha ti is egyetertetek ebben, hogy kozos erovel terveztessuk at a keritest, es ne P. LAGERparkban hanem lakoparkban eljunk.

Kerlek benneteket, aki velem egyetert, az maganban (primavera@vamosi.com) e-mail cimre kuldjon egy levelet, telefonszammal, v. cimmel, hogy megbeszeljuk hogyan lepjunk fel kozosen.

holnap teszek fel kepeket is valahova, ma nem volt nalam a fenykepezo...

varom leveleteiket, udv

vmi

Pueblo Creative Commons License 2004.03.29 0 0 67
A második bekezdésnek megint nekiugornék:

A másik pedig az Illetékhivatal, amely annak ellenére, hogy elvileg a lakás illetékmentes kellene, hogy legyen, a közös tulajdon és a garázs után felszámolja a 10% sarcot. Ez nálam most 200 eFt feletti kidobott pénzt jelent. Vigyázzatok ezekkel a csapdákkal!

Előzmény: Pueblo (66)
Pueblo Creative Commons License 2004.03.29 0 0 66
Kedves Szomszédok!

Én múlt év végén költöztem be így frissek az élményeim. Ami nagy pénzkidobás volt, az a 40 eFt, amit havonta fizettem a Banknak, amíg a tulajdoni lapba be nem került a bank jelzáloga, (ez nálam félév volt, de még tegyetek hozzá 20 eFt-ot, amit annak az embernek fizettem, aki ezt elintézte a végén.

A másik pedig az Illetékhivatal, amely annak ellenére, hogy elvileg a lakás illetékmentes kellene, hogy legyen valószínűleg a közös tulajdon és a garázs után felszámolja a 10%-ot. Ez nálam most 200 eFt feletti kidobott pénzt jelent. Vigyázzatok ezekkel a csapdákkal!

vami Creative Commons License 2004.03.23 0 0 65
Nos, ma voltam bent a Pallagi urnal egyeztetni...

nagyon kedvesek, rendesek, figyelmesek, jo indulatuak, es korrektek. remelem ez a velemenyem
a lakas atvetele utan is megmarad.

Kerdeztem a hataridokrol, azt mondtak, az epitteto
fele szamukra tovabbra is a juli 31 a deadline.
Aminek nem orulnek, mert mivel lezartak a telen egy idoszakra a Becsi utat (elloptak a toltest, es
beszakast az egesz... Balkan rulez), ezert nem
tudtak szallitani jol a betont, stb...
es felnek, hogy a nagy sietsegben nem lesznek olyan alaposak, mint szerettek volna. de megtesznek mindent.
Szoval szamomra tovabbra is pozitiv minden, szeretnek mar bekoltozni, es jo levegot szivni nagyon.
tovabbi kellemest, udv

vmi

vami Creative Commons License 2004.03.09 0 0 64
Kedves lakotarsak,

nem tudom most elerni a pallagi urat, az epitesziroda meg tok bena, sosincs bent a senki, csak az aki meg nem illetekes...

szoval az lenne a kerdes, hogy valaki kozulunk, aki nem en, es kb. 47 nm-es ketablakos lakasa van, es kezeben az epuletgepeszeti tervekkel amin rajta, hogy mekkora konvektorok lesznek felszerelve, kerem irja mar ide legyszi, hogy mekkorak?

Egesz egyszeruen a kerdesem az, hogy a lakopark 47 nm-es lakasaiba mekkora futotestek vannak alapbol tervezve?

en kertem modositast a gepeszetrol, es most nem tudom, hogy a radiatorokat is modositottak-e.
Most egy 40-es ill. egy 60-as Dunaferr lapradiator van a tervben.

koszi, udv

vmi

vami Creative Commons License 2004.03.08 0 0 63
Hehe, te milyen jol jartal, en 62 e Ft-ot fizettem a tidnel 30% kisebb lakas utan a kozjegyzonek.

Nos, ez azert van, mert 368 fizetett kepviselo olyan remek torvenyt dolgozott ki januar elsejere, hogy az olyan mocskok, mint en, akik nem kivanjak
igenybe venni az allami kamattamogatast, nos azoknak nem lett kevesebb az oriasi kozjegyzoi dij. Aki mocsok aljas modon visszautasitja az
allami segitseget, az fizessen duplat a kozjegyzonek is ugyan azert az elvegzett munkaert.
(1 ora)

igy megy ez. keletropi rulz.

udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (62)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.03.08 0 0 62
Sziasztok,
Hadd osszam meg a Volksbankos hitelszerződés utáni élményemet banki közjegyzővel (dr. Vanyek Béla) való találkozásról.
A megadott időpont után több mint fél órával (a banki ügyintéző kislány szerint ilyen időben ez a késés érthető, elvégre havazik) megjelenik egy srác és egy lány. Láthatóan nem nagyon zavartatják magukat, kicsit beszélgetnek, majd leülük. Túlzottan sokat nem mondanak (pl. bemutatkozásra, a késés miatti bocsánatkérésre nem fecsérlik az időt) Elénkrakják az aláirandó dokumentumot, gyorsan átfutom, felfedezek benne egy hibát (a lakás számát elírták), mire a közjegyző: ez tulajdonképpen mindegy - aztán mégis valahogy kijavítják. Aztán átfűzik, lepecsételik, és kész is.
Mindennek ára 40000 forint.
Gondolom a közjegyzői foglalkozás elég nyugis lehet, könnyen el lehet benne kényelmesedni, elvégre megkerülhetetlen, és a pénz így jön magától, függetlenül attól, hogy emberszámba veszik-e a klienset.
Szerintem ha most mentek, lehet, hogy jobban jártok ha saját közjegyzőt hívtok. (Csak egy kis gúny van bennem, hogy azért ne járjon olyan könnyen jól a bank saját közjegyzője).
Üdv.
S.
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.03.08 0 0 61
Köszi, szép kis galéria, látom alaposan szemügyre vettétek a helyszínt.
üdv.
S.
Előzmény: vami (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!