Keresés

Részletes keresés

scrollingrock Creative Commons License 2005.12.20 0 0 306

Egy kis jó hír...

http://index.hu/tech/uzlet/tcombirsag/

BASSZÁK MEG STRAUBÉK!... CSAK AZ A BAJ, HOGY EZ A BÍRSÁG LÓFASZ. NAPOK ALATT KITERMELIK... Straub nyel egyet, és folytatja a lazac zabálást.

Ja, az új ADSL végpontok kiépítése meg olyan ütemben halad mint a lótetü. Mire bekötik az utolsót is már kb. olyan lesz mint most az 56k. Ezért kell primer körzet központ városban lakni. A többi "sarlós" meg menjen a bajba. Kössz. :

Meg a 350e ADSL szám erre az évre. Aha....

Előzmény: hurráoptimista (305)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.12.20 0 0 305

Egy kis jó hír...

http://index.hu/tech/uzlet/tcombirsag/

BASSZÁK MEG STRAUBÉK!... CSAK AZ A BAJ, HOGY EZ A BÍRSÁG LÓFASZ. NAPOK ALATT KITERMELIK... Straub nyel egyet, és folytatja a lazac zabálást.

Earthling97 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 304
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.26 0 0 303
Üdv Mindenkinek!
Neked is Rainman barátom!

Ha hétfőtől esetleg mégsem tudnán egymással kommunikálni - részemről előre is elbúcsúzom ;-D

A legjobbakat

Maus Róbert Péter
mikimaus

PS: a dolog nem rosszmájúságból fakad, hanem elolvasva az átmenetről szóló cikket, ez jutott eszembe. Remélem parttalan túlzás volt/lesz ez a részemről!

rainman Creative Commons License 2004.06.24 0 0 302
Nézem a matávkábel honlapját.

Azt mondja: kedbezményes belépési díjjal a II. programcsomag 14900.

Szóval NEM KIÉPÍTÉSI díj, hanem belépési.
Ha fogod a különbséget...

És ugyanott egy ilyen: "minden új előfizetőnknek 25% kedvezményt adunk az előfizetési díjból az első négy hónapban"

De erről szépen hallgatsz, mert különben nem passzolna a hozzászólásod a topik címéhez.

Előzmény: herlitz (301)
herlitz Creative Commons License 2004.06.24 0 0 301
Ez is a Matáv:

Matáv-Kábelnet
Lakásvásárlás után elmentem előfizetni. Kiépített rendszerem van, csak egy szimpla rákapcsolás 15.000 HUF + havidíj

Örülhetnének, hogy nem lopom a műsort, erre a semmire is pénzt kérnek!

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.24 0 0 300
T-Com lehet a Matávból
2004. június 23., szerda, 18:23

A Deutsche Telekom főnöke, Kai-Uwe Ricke - a bejelentett konszernátalakítás keretében - a cég kelet-európai üzletágát is átalakítja: az új tervek szerint minden leánycéget a T-márkacsaládba integrálnának, a Wirtschaftswoche információja szerint.

A mobiltársaságok után - amelyeket az idén mindenütt T-Mobile névre keresztelnek át külföldön is - a vezetékes részesedések is leadják régi nevüket, és a jövőben T-Com névre hallgatnak majd, írta a német gazdasági lap internetes kiadása.

A Wirtschaftswoche úgy tudja, hogy a Deutsche Telekom vezetése erről már tárgyalásokat kezdett Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában.

A cégvezetés filozófiája, hogy a kelet-európai Telekom-részesedések teljes integrálása révén a Telekom helyzetét láthatóvá kell tenni és ki kell építeni. Kai-Uwe Ricke a cég dolgozói előtt kijelentette: "a legerősebben növekvő integrált távközlési céggé akarunk válni Európában". A Matávnál egyelőre nem cáfolták, de nem is erősítették meg az értesülést.

A Deutsche Telekom szerdán bejelentette, hogy a T-Systems információstechnológiai részleg és a T-Com vezetékes szolgáltató részleg egy részéből új részleget szerveznek, amely kizárólag a vállalati ügyfelekkel foglalkozik majd. A T-Com továbbra is felelős lesz a magánügyfelekért, a T-Systems pedig megtartja a Deutsche Telekom vállalati ügyfelei közül a hatvan legnagyobbat.

/origo/

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.16 0 0 299
Kedves Miki Egér!

Őszinte döbbenettel látom, hogy egyszerűen lekoppintottad nick-em (mely jelen esetben vezetéknevemből IS áll) magyar tükör fordítását.

Kérlek, az Index Fórum-os tisztesség jegyében ezt a nick-et NE használd, mert esetleg többen is rám asszociálnak!
(Függetlenül attól, Te mit írtál - ui. azokat csak ez után a nyilvános megkeresés után fogom megtekinteni!).

Megértésed előre is köszönöm!

Üdvözlettel

Maus Róbert Péter
távközlés-technikai fejlesztő
szolgáltatásjogi szakértő

alias "mikimaus"

Előzmény: Törölt nick (295)
rainman Creative Commons License 2004.06.13 0 0 298
Valahogy viszont TE szépen elméssz a TÉNYEK mellett csevegő ügyben!
Vagy ciki lenne beismerni, hogy bocsi, csak HANGULATOT AKARTAM KELTENI, ezért mostam össze a szezont a fazonnal - de hát az ott, akkor nem jött öszze...

Ja! És el ne feledkezz az életszínvonal, a keresetek összehasonlításáról sem! Átkozzad a DT-t, Matávot azért, hogy magyarhonban olyanok a keresetek, amilyenek! Tudod az olyan népszerű....

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.13 0 0 297
Látom a tények ellégé kihoznak a sordodból. (vagy csak mégsem leszel csop.vez. az OTÜ-ben? )Mit írtam legközelebb a Deutsche Telekom analóg/ISDN tarifáit boncolgatom, és addig Te is elolvashatod a német honlapot, hogy felkészültebben fikázhass. (már ha tudsz németül, de kérjél meg valakit a Matávos kollégáid közül hogy segítsen, hisz ott is vannak értelmes emberek)
Előzmény: rainman (296)
rainman Creative Commons License 2004.06.12 0 0 296
A másik topikot meg hagyod süllyedni???
Vagy az ottani "bepróbálkozásod" nem bizonyult eléggé hatékonynak - merthogy annak a címe az vagyon: "így CSAL a matáv" - És biz'a az a példa, amit ott hoztál az nem az a kategória volt vala...

Jöttél hát ide. - Csábított a topikcím?

Meglehet: itt is előjössz majd olyan pédákkal, hogy kérem itt és itt ennyi meg ennyi, nálunk meg bezze mennyi. Ajánlom esetleg a svéd példát...
Csak arról hallgatsz majd szépen, hogy adott esetben egy kinti akciós ISP árat vetsz majd össze (amely nem tartalmazza a telconak fizetendő hozzáférési díjat) egy itthoni olyan max. árral, amely elkötelezettség nélküli esetben fizetendő listaár, esetleg egy adott eseti, rövid időtartamú - egy-két hónap - hozzáférés havidíja, ami persze hogy több, mint amit elérhetsz akciós feltételekkel..

Legalábbis első blikkre kinézek belőled egy ilyet...

Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.12 0 0 295
Még mielőtt megdöglik a topik:
http://smallbusiness.t-com.de/produkte/page.php?id=738
Itt vannak a Matáv tulajdonosának az akciós ADSL árai Németországban: a 384/62 Kb/s itt nem ismert fogalom. Ami árat láthattok: az az itteni legkisebb 1024/128 Kb/s az 16,99€ ami kb: 4 247 Ft/hó ha a Magyarországi legkisebb ADSL árat mellétesszük, ADSL hobbi 9 900 Ft/hó az egyenlő: 39.6 € itt viszont a sávszélesség: 384/64 . Akkor most szaladjunk a Matáv internetszolgáltató cége: az Axelero honlapjára: http://www.axelero.hu/mitkinalunk/20031014bdsl.html itt sem találunk 1024/128 Kb/s DSL-t, de ne legyünk nagy igényűek: van ott 768/128-as 37 900.-Ft + Áfa áron, ami 47 375.- Ft ami 189,5 €
Tehát: ami a szegény Németországban 16,99 € az a jóval gazdagabb Magyarországon 189,5 €. Ha jobban belegondoltok, akkor ez van a "Szavakon túl"
Legközelebb majd az telefon előfizetéseket is összehasonlítom, de addig is szereljetek biztonsági övet a széketekre, hogy le ne essetek.
Üdv:
Miki Egér
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.30 0 0 294
Szerintem a HIF lapjain ez volt kint anno.. ha az kell, el tudom küldeni, küldj egy jelet e-mail-ben és küldöm ha kéred!

Üdv!
Maus Róbert
mm

Előzmény: aperten (293)
aperten Creative Commons License 2004.05.28 0 0 293
Kicsit talán-bár nem teljesen-OFF.

Szeretnék hozzájutni az EHT, közigazgatási egyeztetés előtti szövegtervezetéhez. A NETÉRT elnökének megvan, de nem adja ki a kezéből.

ON

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 292
JA!
Akkor Leányfalun a nagy éveleji vihar után összevissza kábelezések miatt leakadó 12kHz szombaton, ügyeleti időben való bejelentésére a kedden történő elhárítás (ti. az ügyeletest kérésemre megkereste a HEK-s kollegína mobilon és jelezte, nem fog kiérni a kihelyezetthez...;-D) is ilyen?! ;-DDD

Szerintem - bár ezt TE jobban tudod! - ez a célérték inkább a HLK által központilag elhárítható hibákra korlátozódik...

ÜDV!
Robi

Előzmény: rainman (291)
rainman Creative Commons License 2004.04.22 0 0 291
A 24 óra a zavarelhárítókkal szemben támasztott követelmény. A dolgozók munkáját minősítő mutató (ISO) az, hogy a bejelentett hibák hány százalékát képesek 24 órán belül korrekten elhárítani. Van feléjük egy minimális elvárás, amit tartaniuk kell.
Az 24-en túlnyúlókért akár szönyegszéle is járhat.
A 72 az a határ, amikor az ügyfél akár kötbér-igénnyel is felléphet.
Akadályoztatás esetén - pl. nem lehet bejutni a végpontra vizsgálat céljából - persze nem játszik az az idő, amíg az akadály fennál. Ilyenkor dokumentálva, kiértesítés mellett felfüggesztik a folyamatot. Ha az ügyfél ad ésszerű egyeztetett időpontot, akkor attól az időponttól újra ketyeg az óra.
Előzmény: Törölt nick (290)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 290
Szia Rainman!
;-)

Az a 24 ami 72 és nincs benne a munkaszüneti/ünnepnap?!

:-)))

Üdv!
Robi

Előzmény: rainman (289)
rainman Creative Commons License 2004.04.19 0 0 289
Van-e azóta élő vonalad?

Merthogy 2004 02.20-án 16.15-tól beírásod időpontjáig nem volt, azt tudjuk. De arról már nem számoltál be, hogy mikorra lett jó, és mi volt az oka....
Vagy lehet, hogy mondjuk másnap délre jó lett, és akkor bőven benne vannak a 24 órás zavarelhárítási időben, és ezt megírni snasz lett volna?...

Előzmény: 206wrc (286)
rainman Creative Commons License 2004.04.19 0 0 288
kifordítom:

Nos akinek elege van a nem MATÁV területen szolgáltatók drága tarifáiból, annak itt van 1 cég ajánlata
is, mellyel a nem Matáv területen szolgáltatók tarifáinál olcsóbban tud telefonálni belföldi, mobil és
nemzetközi irányba.

A szolgáltatásra az 1212 ingyenes számon lehet regisztrálni és a 1515-ös
előhívóval vehető igénybe a szolgáltatás. 24 órán belül aktiválják és a
vonal előfizetőjének kell megrendelnie a szolgáltatást. Ahogy néztem elég
kellemes percdíjak vannak és kedvesek az ügyfélszolgálaton. Másodperc alapú
számlázás, havidíj nincs.

Mindez 2002 február 18 óta! Hogy mik nem vannak!?!

Üdv!

Előzmény: expesti (287)
expesti Creative Commons License 2004.04.19 0 0 287
Hello!

Nos akinek elege van a MATÁV drága tarifáiból, annak itt van 2 cég ajánlata
is, mellyel a Matáv tarifáinál olcsóbban tud telefonálni belföldi, mobil és
nemzetközi irányba.

1. Tele2
A szolgáltatásra a 06-80/20-20-20-as számon lehet regisztrálni és a 1502-es
előhívóval vehető igénybe a szolgáltatás. 24 órán belül aktiválják és a
vonal előfizetőjének kell megrendelnie a szolgáltatást. Ahogy néztem elég
kellemes percdíjak vannak és kedvesek az ügyfélszolgálaton. Másodperc alapú
számlázás, havidíj nincs.
egyéb: www.tele2.hu

2. Váltószám
A szolgáltatásra a 1288-as ingyenes számon lehet regisztrálni és a 1553-as
előhívóval vehető igénybe. Kiküldenek egy szerződést, visszaküldöd és a
beérkezéstől számítva 24 órán belül aktiválják és a vonal előfizetőjének
kell megrendelnie a szolgáltatást. A percdíjak jók, az ügyfélszolgálat
korrekt. Másodperc alapú számlázás, kapcsolási- és havidíj nincs. Itt
létezik üzleti csomag is, melynek van havidíja 8000 Ft, azonban ez
lebeszélhető.
egyéb: www.valtoszam.hu
Az Invitelnek léteznek kedvezményes Internetcsomagjai is, melyek
tartalmazzák a telefondíjat és a Tele2 is tervez ilyeneket!
A csomagok bármely Matáv csomaggal használhatóak.

Invitel és Hungarotel területen élőknek pedig a következő lehetőség van telefonszámlájuk csökkentésére:
http://www.matav.hu/magyar/lakossagi/termekek/1515.html

Üdv!

206wrc Creative Commons License 2004.02.20 0 0 286
A mai napon 16.15-kor isdn vonalatunkat vissza alakították analóg vonallá. Mire kiprobálhattam volna a telefont az "úriember" eltűt, köddé vált. 17.00-tól probáltam bejelenteni a hibát, de e levél megírásáig semmi sem történt (19.30).
Hiba leírása 1.: a telefonkagylót felemeve várom a vonalat de semmi, 50-60-70 probálkozásra sikerül 1x volnalat szerezni, ami kb tart 3-4 percig, majd megszakad, és kezdődik újra a harc a vonalért.
A hibabejelentő összes munkatársának elmondtam előlről-hátulról, töviről-hegyire a problémámat. Mindannyian arra hivatkoznak, hogy miért nem próbáltam ki, míg itt volt a "szakember". Mint említettem, a szaki fél perc alatt eltűnt, se köpni, se nyelni nem volt időm. Munkatársaik arról tájékoztatást nem tudnak adni, hogy melyik "szakemberük" járt ma a helyszínen. Felettese senkinek sincs, sem a telefonos kollégának, sem a műszerészeknek. (Azt is elég nehéz elhinni, hogy a MATÁV-nál főnöke mindenkinek csak hétfőtől péntekig, 8-16 óra között van. Még a legutolsó rakodó munkásnak is van műszakvezetője, akár egy-kettő-három műszakban dolgozik is!)
Ja, a probléma leírása 2.: ha minket hívnak nálunk csörög, mint a kisangyal, de a másik félnél azt mondja, hogy a hívott szám pillanatnyilag nem kapcsolható. Egy ISDN vonal visszaalakítása ekkora probléma, milyen lehet a kialakítás ?????
A másik: hogy ha 17h-tol jelentem a hibát 30 percenként, és közlik, hogy a szerelők 20h-ig dolgoznak, akkor miért nem tudnak idejönni és megnézni, amit a "tanult" kollégája okozott. Egyébként azt sem értem, miért non-stop a hibabejelentés, ha csak délelőtt (?) v. délután (?) veszik fel a műszerészek a bejelentéseket, a 16 óra után bejelentettek az nap már véletlenül sem orvosolhatók. Közlik még velünk, hogy szombat és vasárnap félerővel dolgoznak, és nem biztos, hogy kijönnek megcsinálni. A mai napon fél délután itthon ültünk, és a maguk hibája miatt a következő napon is fél napig a "csúcs műszerészt" várhatjuk.
"A minőség garanciái a Matávnál" azért ez a szlogen elég durván és nevetségesen hangzik nem? Persze azt sem értem, hogy mire fel nyerték el a ISO 9001:2000 tanúsítványt, ha egy telefonvolat nem tudnak visszaalakítani.
Mélységesen felháborít a hozzáállásuk, mivel a hibát nem én okoztam, illetve míg "szakemberük" meg nem jelent, semmi baj nem volt a vonallal. Ezek után a minimum, hogy megpróbálják minél előbb kijavítani, és nem az, hogy a hibabejelentős kollégák folyamatosan azt ismélgetik, hogy miért nem próbáltam ki, míg itt volt a szerelő.
VVV
Várom Villám Válaszukat
rainman Creative Commons License 2004.01.07 0 0 285
A monortel talán pont rád ácsingózik, hogy fényesre nyalhassa a hátsód!
Talán kersd meg őket, hogy a feltételeket megdudd.
Előzmény: Törölt nick (284)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.07 0 0 284
Tegnap mondta a rádió, hogy elindul a szolgáltatóválaszthatás számmegtartással. Most akkor ez azt jelenti, hogy itt Matávos körzetben akár a Monorteltől is rendelhetek vonalat? És ez pontosan hogyan működik? Hivtam az 1212, de persze ők semmmit sem tudnak az egészről!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.31 0 0 283

Mindenkinek békés, szeretetteljes, boldog, sikeres és bőséges Új Esztendőt kívánok szeretettel.

És sajnálom, hogy időhiány miatt fórumtársaimnak Karácsonyra nem kívántam hasonló szépeket - remélem ettől fügetlenül mindenkinek szép volt az ezévi (is)!

Maus Robi
mikimaus

meoboss Creative Commons License 2003.10.14 0 0 282
Ha esetleg nem hallottatok volna róla, változott a Matáv SKY DSL csomagja. Szerintem előnyére.

Válasszon internetezési szokásainak megfelelő Sky DSL szolgáltatást!

A Sky DSL kibővült szolgáltatásválasztékának segítségével eldöntheti, hogy kedvező telefondíjú internetezést tartalmazó, vagy forgalom alapú Sky DSL szolgáltatást vesz igénybe. Sőt, akár GPRS mobiltelefonnal rendelkezők használhatják a Sky DSL-t! A Sky DSL 40, illetve 100 elnevezésű szolgáltatások 40, illetve 100 órányi internet-elérés telefondíját is tartalmazzák. A Forgalom alapú Sky DSL tartalmát nem időben, hanem a letölthető havi adatmennyiség nagyságában határoztuk meg. A Forgalom alapú Sky DSL szolgáltatás havi 500 MB-nyi adatforgalmat tartalmaznak.

Amennyiben 2003. október 1., és december 31. között rendeli meg a Sky DSL szolgáltatáscsalád bármely tagját egy éves határozott idejű szerződéskötés mellett biztosítjuk a kedvezményes 2 illetve, 1,5 éves szerződéssel igénybe vehető havi és belépési díjakat!

További információk a szolgáltatáscsaládról

A Matáv Sky DSL a meglévő internet-elérés letöltési sebességét sokszorozza meg, így a műholdas szolgáltatás díja mellett internetszolgáltatójának továbbra is fizetnie kell az alap internet-kapcsolat díját. A kedvezményes 40, illetve 100 óra elhasználása után a hatósági telefondíjak mellett internetezhet. A 40 és 100 óra munkanapokon 18 és 24 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon 7 és 24 óra között vehető igénybe.

A Forgalom alapú Sky DSL esetében a havi 500 MB túllépése után, MB-ként bruttó 50 forint forgalmi díj fizetendő. A Sky DSL GPRS szolgáltatással maximálisan 512 kbit/s-os letöltési sebesség érhető el.

A 40, illetve 100 órás Sky DSL szolgáltatás kizárólag Matáv analóg, vagy ISDN telefonvonallal rendelkezők vehetik igénybe, a szolgáltatáscsalád többi tagja azonban, távközlési és internetszolgáltatótól függetlenül, Magyarország teljes területén használható.

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, és szeretne többet megtudni a szolgáltatásról, hívja a 1235-öt, a Sky DSL ingyenes ügyfélszolgálati számát, vagy keresse fel a www.matav.hu-t, illetve térjen be az Önhöz legközelebb eső Matáv Pontba, vagy Hivatalos Partnereinkhez!

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 281
off
aláhúzott bold
on
Előzmény: Törölt nick (280)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 280
OFF
html próba mert nem tudom, így is elég lenne é e
ON
Kösz a türelmet!
mm
expesti Creative Commons License 2003.09.04 0 0 279
Mikimaus!

Mail ment.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 278
Szia Rainman!

Azért a Matáv versenypiaci PR-minősége elbújhat a DT 2-3 évvel ezelőtti szellemes, pikáns(?) de rövid és velős stratégiájához képest!

Ezek a beszélgetős lábbelik (A kifejezetten HÜLYÉRE SZABOTT gügyögő hanggal! Ha ilyen nő kerülne a közelmbe, a kasztrálást választanám!) nálam már a hányinger-szintemen is túl van.

Én, aki a kékvérű vaginatócsák mellet is zabáló :-), megfelelően edzett reklám-viselt embernek mondhatom magam, a Matáv Csevegő és netes reklám-spotjairól kénytelen vagyok átkapcsolni izomból, mert egyébként leói üvöltésben és anyázásban török ki magamból mint állati ösztönlény!

A VRAM bunkó(fón)os reklámja legalább a kezdeti képbe beleillik valahogy (készülék-ablakon-kidobálás!), nem mintha ettől az elmebeteg UNOKÁMOSTÓL nem kapnék aranyeret a hasmenéstől amit az idegroham okoz...

De a Matáv által megbízott(!) PR cégek minőségi szinvonala olyan alacsony, hogy azt Anettka és csatolt részei is könnyedén felül tudják múlni - sőt: én csak szánom a Matáv projektigazgatóságának általam igen tisztelt és zeretett (!!!) munkatársait, projekt-menedzsereit, amiért NINCS EREJÜK és lehetőségük beleszólni ebbe a "kimenetbe"! Ugyanis ez az egész PR mocsok épp az ő munkájukat húzza sárba - pedig a péntek13-tól a csevegőn át a sokatmondóig IGAZÁN REMEK ÖTLETEK, ahhoz képest is, hogy nincs igazi verseny!!!

Üdv Neked, Nektek!

mikimaus

Előzmény: rainman (276)
expesti Creative Commons License 2003.09.01 0 0 277
Szia!

Küldtem mailt a fórumos mailcimedre.

Előre is köszi!

Előzmény: Törölt nick (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!