Közkívánatra, valamint az újoncok és a forróbb fejű őstagok okulására az alábbi szösszenetet kéretik elolvasni mindazoknak, akik először járnak itt és azoknak, akik csevegni kezdenek friss topiklakóinkkal:
I wish to add the following comment to the "pub food":
1. The idea that because you (or anybody else) has gone to eat in a pub in England that it automatically means that you are eating British food is wrong. Fried Steak, and greasy chips. Or tasteless stewed lamb, is most definitely not British food. Real British food - though hard to find - is in fact very good and very tasty, i.e. Beef Wellington, Toad in the Hole, Steak and Onions, just to name a few. What I would say is that what you had the great misfortune to eat was rather Americanised rubbish.
2. Carvery is usually not sold at a pub, so to speak, but rather in a restaurant. In fact it could be seen as an insult to compair the two. (So as to say that the good food that you can get in a Carvery you could never dream of getting at a pub.)
"...egyelőre csak kóstolgatom, hogy vajon a 8-dik emeletről már meg lehet halni, vagy csak nyomorék lesz az ember..."
Bocsi, bocsi, lemaradt a :-))) jel.
De nem gondoltam, hogy nélküle lesz ilyen kérdés.
Viszont akkor most tisztázzunk valamit:
1. Imádom ezt a szaros életet!!!:-)
Maximum annyit tudok elképzelni, hogy majd szeptemberben bemondják a BBC-n, hogy "egy Nagyi nevű magyar turista beleölte magát a Temzébe, mert nem akart hazautazni"
:-)))
és mégegszer:
:-)))
Nyomtató lánynak: EasyJet. Miért?
Sherennek: nagyon jólcsinálod!!! Most aztán jónéhány likat fúrsz az oldalunkba!:-)
Megint itt vagyok a Baratnőmnel ugyhogy ki is hasznalom az alkalmat hogy egy kis pozitiv energiát kuldjek nektek es kerjelek Titeket hogy drukkoljatok Nekem...:))
Nem akarom elkiabalni de beinditottam valamit es lehet hogy egy honapon belul unnepelhetunk...:)))
Holnap este érkezem de sajna keddnél elöbb valoszinu hogy nem tudok irni mivel akkor leszek netközelben...(Egyetem...) még ma este lehet hogy visszanezek addigis mindannyiotoknak a legjobbakat legyetek pozitivak!!!!4
Kislányom, aki Angliában élt (tudjátok, fél évig) 2 kilóval kevesebbel tért haza.
Nagyobbik lányom, aki ugyanabban a programban vett részt de Olaszországban, nos ő 9 kilóval kövérebben jött haza. Ő azóta is kiváló olasz kajákat főz, a lasagnától a tiramisuig!
Na, Seci, hát esznek mary-ék normális, jó kajákat is!
A lányom - anno - egy angol szakácskönyvvel tért haza.
Próbáltam dógozni belőle, egyetlen bajom volt vele:
a garlic, chicken, tomato, flower, semolina és társai nem okoztak gondon (már ami a jelentésüket illeti), de hogy velük mit kell csinálni, annál inkább.
Rengeteget kellett szótáraznom, a keverni, megszórni, reszelni, aprítani, bundázni, darálni típusú szavak miatt.
Végül feladtam.
Kár volt.
Majd, ha egyszer, ha mégis, ha netán ..., szóval ha kimennék (nem 1 hétre), akkor nincs mese, be kell nyalom őket.
Hmm. De kit érdekel, hogy én milyen szavakat ismerek és milyet nem??!!
Lehet, hogy nekem sem ártana egy doki?
Doktor Úr, csak amnéziásokkal foglalkozik?
Vagy lelki bajosak is jöhetnek?
Bár ez nálam nem komoly, egyelőre csak kóstolgatom, hogy vajon a 8-dik emeletről már meg lehet halni, vagy csak nyomorék lesz az ember...
A harvester dologgal nagyon egyet tudok erteni. Illetve altalaban a "pub food" tipusu etelben nem csalodik az ember. Sot, masik angol jellegzetesseg a "carvery" amit erdemes megprobalni (a kulfoldiek kedveert: az olyan pub, ahol a szakacs elotted szeleteli a sulthust (pork, lam, beef joint, T-bone), es adja az altalad valasztott koretet (paroplt zoldsegek, sult (roasted, nem fried) krumplit. Nekem egy idoben az edessegek hianyoztak, k-europai cukraszdahoz hasonlo helyet utoljara Leicester indiai negyedeben lattam), de nekem nagy kedvencem a rhubab crumble, meg a bread and butter pudding is. Es a spotted dick, carrot cake vagy sticky tofee pudding mind nagyon ertekelheto edesseg...
Alapvetően nekem sincs problémám az angol konyhával,és én még a Fish&Chips-et is szeretem.(persze ecet nélkül)
Egyetlen problémám,hogy szinte mindenben van cukor,nem mintha nem lennék édesszájú,na de a húsba minek?
És szerintem egy kissé fűszertelenül főznek.
Ez olyan,mint ha egy külföldi elmegy Mo.ra ,beül egy vendéglőbe és rendel magának gulyáslevest,ha nem egy nagyon házias éttermet választott ki,akkor kicsi az esélye,hogy lesz fogalma arról,hogy milyen is egy igazi gulyás.
De én ettem már ehetetlen rántott húst is,és azt a volt főnököm felesége készítette.(addíg nem gondoltam,hogy egy rántott husit is el lehet rontani,pedig el lehet..Lehet neki a forralt víz sem sikerül mindig).
Mindenhol a szakácson vagy a háziasszonyon múlik,hogy főz,és ez igaz minden országra.
Ahogy Titamita is irta vásárlás szempontjából Anglia igazi kánaán,én itt sokkal változatosabban tudok főzni mint otthon,mindenféle zöldség,gyümölcs kapható,és a legfontosabb,hogy bármikor.
Jó napot, üdvözlöm a pszichiátria gyorssegély szolgáltatásánál!
Ha ön kényszerbeteg, nyomja meg az 1-es gombot többször.
Ha ön kodependens, kérjen meg valakit, hogy nyomja meg ön helyett a 2-es gombot.
Ha önnek több személyisége van, nyomják meg a 3-as, 4-es, 5-os és 6-os gombokat.
Ha ön paranoiás, tudjuk kicsoda ön, és mit akar. Maradjon a vonalban, amíg lenyomozzuk a hívás helyét!
Ha ön hallucinál, nyomja meg a 7-es gombot, és hívását továbbítjuk az anyahajóra.
Ha ön skizofréniás, figyeljen jól, mert a hang megmondja, melyik számot nyomja meg.
Ha ön mániákus-depressziós, tökmindegy milyen gombot nyom meg, úgysem fog válaszolni senki.
Ha ön diszlexiás, nyomja meg a 969696969696969-et.
Ha ön idegbajos, cseszegesse a kettoskereszt gombot, amíg munkatársunkat kapcsolják.
Ha ön amnéziás, nyomja meg a 8-as gombot és diktálja be nevét, címét, telefonszámát és anyja leánykori nevét.
Ha ön poszttraumás rendellenességben szenved, l-a-s-s-a-n és ó-v-a-t-o-s-a-n nyomja meg a 0 0 0-át.
Ha ön bipoláris, kérem, hagyjon üzenetet a sípszó elott vagy a sípszó után vagy a sípszó elott. Kérem, varja meg a sípszót.
Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot. Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot. Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot.
Ha ön kishitu, kérem, tegye le. Munkatársaink túl elfoglaltak ahhoz, hogy önnel traccsoljanak.
Ha menopauzás, tegye le, kapcsolja be a ventillátort, feküdjön le, és sírjon. Nem marad ez mindig így, ne féljen.
Ha ön szoke, ne nyomjon semmilyen gombot, úgyis elrontaná.
A fish&chips tipikusan nem otthoni kaja (normalisan stanicliba' adjak a piacon/tengerparton/kirandulohelyen), szerintem ahol a lanyod volt, ott nem tudtak fozni es beleeroltettek szegenybe a "sztereotipiat". Bundazott hal es owen-chips megvesz kozertben, belerak owen, es akkor mi most k@rva nagyot foztunk :-)
A lanyom - aki szereti a hasát - sohasem panaszkodik, amikor a baratjanal kajal. Ugyanis ott a mama tud es szeret fozni... Szoval van ilyen angol is.
Szoval, next time, amikor erre jarsz, menj el egy Harvester-be:
Nezd vegig a menut, erdemes, persze vannak nem tipikus angol kajak is, de vannak tradicionalis, eheto, "paraszt-kajak".
Van a kornyeken (M3 J4A) egy kis pajtabol atalakitott "etterem": fa-asztalok, abrosz nelkul, szoval olyan rendes kiskocsma szeruseg; ott is nagyon jokat szoktunk enni.
Azert nem allitom azt, hogy Anglia egy gasztronomiai csoda lenne, de mondjuk nem sokkal rosszabb, mint az a kaja, amit meg edesanyam is "rendes magyar kosztnak" (== megeheto) tekintett. Ami leginkabb hianyzik az egy jo kis savanyusag a husijaik melle, egy kis poci-kovi-ubi vagy paradicsom+paprikasalata. Itt max cekla van, amit en ehetonek itelek (meg oliva-bogyo, de ezt nem tekintem tradicionalis angol kajanak...)
-seci, aki most pozitivan allt hozza az angolokhoz :)
Ha goombócot nem is tudok főzni, azé' a crips-et ismerem:-)
Lányom mesélte, hogy annakidején (3 éve fél évet élt kint) ahova ment, mindenhol a fish&chips-szel "kedveskedtek" neki. Eleinte némi zavarral küszködött magában aztán rájött, hogy itt ez AZ ANGOL KONYHA.
Azt hiszem attól kezdve értékeli igazán a főztömet:-)))
Egyébként meg a szilvásgombóccal az a bajom, hogy nem szeretem, tehát nem főzöm.
Elfelejtetted hozzatenni, hogy mielott beteszik a ket kenyer koze meglocsoljak a sultkrumplit rendesen ECETTEL :-)))
Nagyi kedveert: a chips Angliaban a sultkrumpli neve. Amit otthon csipsznek nevez a jonep (aka elore csomagolt, igen vekonyra vagott es kisutott krumpli) az itten crisps nevre hallgat es many-many flavourings exist (tobbek kozott persze ecetes is, de mondjuk a tejfolos izesitesu az egeszen eheto).
Az anolok meg köztudott,hogy a kenyeret is chips-el eszik."Kedvenceim" közé tartozik amikor 2 tartós kenyér közé betömködik a chips-et és ezt eszik.Brrrrrrrrrr még a hideg is kirázott.
A dokival meg majd vigyázok,majd gyanakodni kezdek,ha rákérdez,hogy milyen a memóriám:-))).