Keresés

Részletes keresés

adamtheguide Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89564

Kedves szakemberek és tapasztalt ezermesterek!

Kisméretű mezőtúri klinkertéglával szeretném a teraszom betonpadlóját burkolni. (Ez az a típus amit szét kell koppintani és 2 db u alakú elem lesz. Ekkor mérete 12 x 6,5 x 3 cm lesz. Hagyományosan falat, lábazatot burkoltak vele. )

Mivel javasoljátok (ha mischung miből mennyi kell, ha csemperagasztó melyik típus) a lerakást és a fugázást? Milyen vastagon legyen alatta az anyag?

Amúgy a terasz első fele ezzel lett még az előző tulaj által sok (kb. 30) éve burkolva. Oldalról eső veri és fagy is éri de semmi baja. Olyan mintha erősen cementes mischungba lett volna rakva.

zsigusz83 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89563

A lépésállóval nekem sem volt gondom (80 bála Masterplast) és a homlokzatival sem 20cm-s Austroterm Grafit reflex, ezek mind pontos és tényleg jó volt rakni. Ezért voltam pipa amikor a drága XPS-t kellett legóznom... Az XPS-nek a nagyja URSA volt, de a másik két márkára nem emlékszem :( az Austroterm sokkal drágább volt és csak rendelésre hozták volna, de úgy voltam vele, a föld alá jó lesz.

Előzmény: Rihi11 (89561)
Csokis Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89562

Annyit tudok mondani, hogy ne legyen rá szükség, hogy élesben teszteld. :-/ Nekem is az van, de a múltkor volt kint a kárszakértő két beázásnál. Felmért, kalkulált, stb. Eredméynként kijött, hogy a helyreállítási költség 83 000 Ft. Ebből a téríthető maximum 50 000,- Ennyi. Tudják, hogy 33 000 Ft-ért senki nem áll neki jogászkodni, különben is, ebben ők a jobbak. Úgyhogy kihozom 50-ből számla nélkül, oszt' sanyi.

Előzmény: Törölt nick (89556)
Rihi11 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89561

2 éve fejeztem be az építkezést, nálam mindenhol austrotherm szigetelés van, és meglepődtem milyen pontosak mindegyik anyagban illetve méretben. (lépésálló, grafitos ,xps).

Nem volt közöttük 1mm eltérés, öröm volt rakni a falra pl.

Előzmény: zsigusz83 (89551)
zsigusz83 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89560

A válaszod hangnemét inkább nem jellemzem, nem ismersz...

Igazad van, nem írtam a különbség mértékét, de nem mm-ekről van szó hanem csúnyán cm-kről és nem 1-2, volt hogy nyomás hibás volt a bálában (3-4cm mélyen 5-10 cm hosszan benyomódás). Ezeket nem nevezném szabványon belüli értékeknek, de mivel föld alá ment a nagyja és 18-20 cm vastagságban pont le sz@rtam, hogy cserélgessem a tüzépen és mivel az összes méretpontatlan volt ami a derékszöget illeti, nem tartottam értelmét a reklamálásnak, ja  a hossz tekintetében ~3 cm-t közelítették az eltérések. Hidd el nem volt vicces körberakni a ház alját ilyen drága sz@rral...

Előzmény: Törölt nick (89554)
ibax Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89559

Sziasztok. Új építésű házat tervezünk, és gondolva a jövőre, előkészíteném elektromosság szempontjából a terepet pl. egy elektromos autó töltőre, vagy esetleg egy szaunára.

Ezek nagy fogyasztók, érdemes ezért a háromfázisú elektromos csatlakozás kiépítésére már az építkezéskor? Vagy mik ennek a részletei?

Kérhet a kivitelező erre valamilyen felárat, vagy ezt az elektromos műveknél kell bejelenteni, velük kell valamit leegyeztetni? Mi ennek a menete?

Napelemben is gondolkodunk, annak és az inverternek mindenképp előkészítjük a terepet a tetőtérben, stb... Hogy ne utólag kelljen fúrni vésni...

Palási Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89558

Majd ha eseted lesz nem biztos az optimizmus !!

Előzmény: Törölt nick (89556)
Palási Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89557

Van benne valami. A biztosítók sokat ígérnek, de mindig  csak keveset fizetnek.

Van egy műpala tetőm. Ezzel az a rizikó, hogy a vihart ugyan bírja , de a jégverést kevésbé.

Évente megkörnyékeznek a jobb és jobb ajánlatukkal. Nagyából kettőévente reagálok.

A nem létező aranyaimat féltik,  meg hogy elvisz az árvíz... a hegyen.

Aztán amikor arról van szó ,hogy a szerződést átnézzük és én is némi kiegészítést tennék  belé, vagy mondjuk utólag a végére  anélkül , hogy átgondolnák kategorikusan elutasítják.

pedig az nagyon eccerű lenne.

Ha összetöri a vihar a tetőmet a helyre állítást fizetik.... függetlenül a szélsebességtől. Montam a kisasszonynak gondolja felmegyek a tetőmre és kalapáccsal összetőröm a tetőmet.

A másik  : ha villamos tűz keletkezik akkor függetlenül, hogy miért fizetnek. Van  vagy  35 doboz a házban, nyilván valamelyik nem a legkorszerűbb, hogy melyik nem tudható.

A lényeg nekik a naiv kuncsaft.

Más  a nagy bankok amelyek komoly gépkocsi flottával rendelkeznek a kocsikra csak a kötelezőt kötik. caskót nem, mert 15 kocsi felett nem éri meg nekik.

Vannak pénzintézetek amelyek bőven több száz autóval rendelkeznek... a kollégák  gyakran törik az autókat...caskó még sincs.

Nagyon jó dolog a biztosítás... a lelkiismeret megnyugtatására.... a naivaknak.

Előzmény: Csokis (89555)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89556

Ehhh... az én lakásbiztosításom ÚJJÁ építési áron térít, nincs avultatás.

De szerintem minden lakásbiztosítás ilyen.

Előzmény: Csokis (89555)
Csokis Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89555

Igen, de -szerintem- nem a teljes cserét, mert ahogy Sörnyű olvtárs is mondta, valamibe bele fognak kötni. A legegyszerűbb, hogy azt mondják, hogy a szerkezet már öreg volt, ezért nem bjrta a terhelést, ezért a cserép le, megerősítés, cserép vissza műveleteket fizetik, de újraépítást új anyaggal már nem, mert az "értéknövekedés" lenne. Kábé, mint az autónál, ahol a pár évesnél idősebb elemeket "avultatják", mint ha ettől az autód többet érne. (Azt meg végképp sosem értem, hogy egy műanyag lökhárítón mi avul?)

Előzmény: Csuklósbusz (89548)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 -2 0 89554

Baszkikám... ez építő ipar! nem atom hasítás alapeset a több mm-es méret tűrés. 

Az xps adatlapján pl szerepl, hogy a vastagsága lehet

0-50 mm között        -2/+2 mm

51-120 mm között     -2/+3 mm

120 mm fölött           -2/+6 mm

A többi méretére pedig a normál tűrés vonatkozik, ami ekkora méretnél szintén TÖBB mm eltérést enged meg a névlegestől!

----------

Arról, hogy te nem olvasol adatlapot/szabványt és ezért butus módra panaszkodsz, mert felkészületlen vagy nem a gyártó tehet.

Előzmény: zsigusz83 (89551)
poniklec Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89553

A kiszedés mellett szól az agresszív tulajdonsága mellett az is, hogy nem tudhatod, hogy nem-e sugárzik? Olvass utána, bizonyos szenek eltüzelése után, a salakban jelentősen feldúsulhat a sugárzóanyag, Radonnal terheli a lakás levegőjét, aminek tüdőrák lehet a következménye. Ha berohadt benne az előző aljzat, be is lehet dohosodva. A száraz perlit is lehet alternatívája a homoknak, hő-, és hangszigetel is.

Előzmény: DIE_ROBOTER (89521)
Beer Monster Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89552

Hát meglepő. Nekem padló alá kellett, nagyon korlátozott volt a rendelkezésre álló hely, ezért olyant akartam, amiről elhiszem, hogy a ráírt hővezetési tényező valós.

Vajon a topic olvasói közül másoknak is voltak ilyen problémái a méretpontatlanságok miatt? 

zsigusz83 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 89551

XPS-ből a legolcsóbbat vedd, ha még nem tetted. Nálunk 3 márka is van beépítve (nevesebbek is) 5; 8 és 10 cm vastagságokban, mind vállalhatatlanul méretpontatlan, nagyon durván :( hát nem ezt várná az ember egy nagyon drága építőelemtől.

Előzmény: Beer Monster (89550)
Beer Monster Creative Commons License 2019.03.10 0 0 89550

A márkaválaszték nem szokott bőséges lenni. Volt, hogy sima XPS-ből nem kaptam a legismertebb márkát, vagy legalább más olyan nevet, aminek ellenőrizhetőnek gondoltam az adatait.

Előzmény: zsigusz83 (89547)
Beer Monster Creative Commons License 2019.03.10 0 0 89549

A biztosítóknak az a taktikája, ha nagy összeget kéne kifizetni, és valamilyen ürüggyel vitatható, akkor a kifizetendő összeg nem biztos, hogy megéri az ügyfél megtartását a jövőben befizetendő biztosítási díjai érdekében.

Előzmény: Csuklósbusz (89548)
Csuklósbusz Creative Commons License 2019.03.10 0 0 89548

A múltkor küldtem be képeket ,azt írtátok hogy lehet egyoldalú túlterhelést (pl hó nem olvadt le) kaphatott.

Nos a szomszéd ház egy szélvihar után megroppant, így néz ki:

https://forum.index.hu/img/indafoto/nem_elerheto.png

Szerintem ezt is a szél okozta, nade ilyen esetben lehet ezt megerősítgetni vagy teljesen új tető újraméretezve a mai szelek ellen a megoldás?
Biztosító fizet ha esetleg leesik vagy jelentősen megroppan a tető és minden lakónak van biztosítása?

A fenti kép a szomszéd épületet ábrázolja, a többi kép a mienket ahol csak a talpszelemen egy kicsit kiakar fordulni és kívülről látszódik is a cserepeken.

http://indafoto.hu/csuklosbusz/408mamahaz

zsigusz83 Creative Commons License 2019.03.08 0 0 89547

Bármelyik nagyobb tüzépen kellene lenni, ha nem pár nap és hoznak. Ez még itt a vad keleten is így van...

Előzmény: DIE_ROBOTER (89546)
DIE_ROBOTER Creative Commons License 2019.03.08 0 0 89546

Tudnátok Budapesten vagy környékén olyan üzletet mondani, ahol EPS 150-et tudnék vásárolni (nem webáruház), és esetleg nem csak csomagban adják?

bonsaifacska Creative Commons License 2019.03.08 0 0 89545

Szeretnék egy olcsóbb kereszt vonallézert vásárolni. Kinéztem hármat is.

LEICA PREXISO XL2

Bosch UniversalLevel 3 Basic

Stabila LAX50 keresztvonal lézer

A redghost oldalán néztem ki őket és szeretnék érdeklődni, hogy kinek mi a véleménye. Melyiket választanátok?

Beer Monster Creative Commons License 2019.03.08 0 0 89544

Akkor ez nem lesz nehéz. Az oldalfalaknál kellene még kitaláljam a menetrendet, az egyik oldalon is valószínűleg végig megcsinálom az alapot, de ahol a meglevő téglaházhoz csatlakozik, ott nem merem végigásni mellette, gondolom nem is szabad. Nem épp a "mai sztenderdeknek" megfelelően épült a téglaépület se.

Előzmény: Töck Jenő (89543)
Töck Jenő Creative Commons License 2019.03.08 0 0 89543

2 arasz már nem rossz. 

Előzmény: Beer Monster (89541)
Beer Monster Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89542

(első fázisban csak az "a" szoba lesz lebontva, alapozva, újrafalazva)

Beer Monster Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89541

Az egyik most fog készülni, a másik pár év múlva. Akár egy-két arasznyi átlapolás is jó lehet?

Meg tudom majd úgy csinálni, hogy az első sávalapból is hagyok kilógó vasakat, a lábazatból is, és a koszorúból is.

Előzmény: Töck Jenő (89540)
Töck Jenő Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89540

Az alaptestek az itt ábrázolt kialakítással rövid konzolként dolgoznak, nyírásra. Az átlapolás hossza nem elsőrendű kérdés, mert nyomást vesz föl. a beton erősebb mint alatta a talaj, tehát a hossz nem sorsdöntő, nyírásra pedig a függ. metszetét kell méretezni. Hajlítás kevesebb van benne. Ha mind a két alaptest most fog készülni akkor mind a kettőt érdemes vasalni. Sőt, ha lehet akkor a fölső koszorút is érdemes toldhatóra csinálni.

Előzmény: Beer Monster (89539)
Beer Monster Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89539

A korábban épülőnél nem is kell vasalni? A zsaluból kilógó vasakkal való összevasalásra gondoltam. (a kék vonalak akartak lenni a vasak vázlatosan)

Kb. milyen hosszban lenne jó lépcsőzetesen átlapolni? Az elrendezést majd ehhez kellene igazítsam.

Előzmény: Töck Jenő (89538)
Töck Jenő Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89538

Az újat vasalni nem árt.

Előzmény: Töck Jenő (89537)
Töck Jenő Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89537

Lehet. 

Előzmény: Beer Monster (89536)
Beer Monster Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89536

Az alap lépcsőzetes toldására van meglátása valakinek?

Előzmény: Beer Monster (89513)
Beer Monster Creative Commons License 2019.03.07 0 0 89535

Akkor vizes lesz a salak.

Előzmény: Palási (89533)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!