Keresés

Részletes keresés

Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31934
Nem. A "rendszerváltók" az általuk is olyannyira szeretett és alkalmazott módszert nem foglalták bele az új választási törvénybe. Okkal.
Előzmény: Hamburger2 (31928)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31933
Kedves István,
sajnos a hírekben nem ezt mondták, és én nem rendelkezek háttérinformációkkal. Bemutattáks a Baku - Poti olajvezeték nyomvonalát (Grúzia közepén vhúzódott végig) és elmondták, hogy a támadás következtében megszűnt az azeri olaj továbbítása...
Nem bánnám, ha nem így lenne.....
A pontosításért köszönet, várjuk a megerősíítését..

Üdv, Éhesló
Előzmény: Zicherman Istvan (31926)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31932
A vita alapját képező hozzászólásomban polgári megjelölést alkalmaztam. A katonai véleményalkotás korlátaira még emlékezem. Én most már nem tartozom a szabályzat hatálya alá, és a hazai polgárok (a vitatott politikus) sem.

Előzmény: Hamburger2 (31927)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31931
Hali,
nem tudom van-e ott 4-5 ember akivel le akarnék ülni egy italra szabadon választott kocsmában. Itt a fórumon vitáink ellenére is van minimum ennyi (már ha ők is akarnák...:))))

Éhesló
Előzmény: buth (31922)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31930
Szervusz Éhesló! Az eleje teljesen érthető, logikus és támogatandó. Elviekben a továbbiakban sem lehet kifogásolni való. Viszont hozzátenném, hogy a gyülekezési jog és a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárki bármilyen céllal hozhat létre szervezetet és közben bármit mondhat. Főleg nem olyanokat, amelyek erőszak alkalmazására inspirálnak egyesek vélt, vagy valós hibáinak megtorlására! Üdv: Hamburger
Előzmény: Éhesló (31917)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31929
Elnézést, abban teljesen igazad van, hogy ez nem a civilekre vonatkozik!!! Itt viszont leginkább a katonákról van/volt szó!
Előzmény: Hamburger2 (31927)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31928
Nálunk nem létezik a visszahívás intézménye?
Előzmény: Éhesló (31918)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31927
Szerintem Magad is ismered és nem kell idéznem. Katonák számára a "biblia". :) Alapjait megtalálod a HJT-ben.
Előzmény: Éhesló (31911)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31926
Nem rombolták le. A feltöltő vezeték nem Potiban van, hanem pár kilométerre délebbre.

Idézek:
,,A tanker-terminál pedig ez: Supsa Terminal
Még egy itt.
Ha működne, akkor itt fent vannak a tengerészeti térképek is a tengeri átfejtőtől: http://www.supsaport.com.ge

Ezenkívül itt van még egy link: Baku-Supsa Pipeline



Ellenben Potit, ami grúz hadikikötő, azután bombázták, hogy a grúz hajók megpróbálták megközelíteni az abház partokat.
Előzmény: Éhesló (31921)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31925
Lehet, hogy éppen egy ilyen "pofon" kéne nekünk!?
Előzmény: Kuruc71 (31908)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31924
Milyen 1500 m-es szintkülönbség? :) Te itt valami mással kevered a SzLM-t!
Előzmény: Kuruc71 (31900)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31923
A németeknél ez már bevett gyakorlat.
Előzmény: Plieur (31898)
buth Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31922

Szia Che!

Ne haragudj, de nem szoktam nem válaszolni azon levelekre amik hozzám megérkeznek. Ha ez történt volna, elnézésed kérem, de tudod én is kénytelen vagyok a nyugdíjam mellé pénzt keresni, s ebből támogatni a MATASZ-t, s előfordul hogy valamit nem veszek észre. Nem szeretnék nagyon magyarázkodni, de talán itt is vannak olyan kollégák akik megkerestek s talán (remélem) csak Te vagy az, akinek valamilyen okból nem válaszoltam! Ha még aktuális, akkor keress meg a www.matasz.uni.hu oldalon, vagy a but@freemail.hu címen!

 

Éhes ló! Sok dologban egyetértek veled, de a MATASZ-ról alkotott véleményed finomítanám! Jelenleg éppen felfüggesztettem elnökségi tagságom, ennek ellenére kénytelen vagyok megvédeni néhány tagtársamat, köztük elnökségi tagokat is! Tudod azért sok dologban a pénztelenség is számít, de van amivel egyetértek, s ezt képviselem is. azonban a hatékonyabb munkához olyanok kellenek, akik elfogadják a tartalékos rendszer szükségességét, és azt is, hogy ennek legfontosabb civil szervezete a MATASZ! Valamint azt is, hogy lehet sokféle hagyományőrző, érdekvédő, stb. szervezet a honvédelmi ágazathoz kötődően, az egyik legfontosabb a MATASZ kell legyen! A megerősítésünkhöz fontos az amit írsz, de fontosabb sokatok tevékeny munkája! Akkor, amikor az egyesületünk azonnal megalakította a veterán tagozatát, hogy a HM kérésnek eleget téve összefogja a missziót megjárt bajtársakat, sajnos nem sok igazi veterán gondolta hogy szükség lenne az összefogásukra! Pedig ez az ő ügyük, én nem tudom beleélni magam teljesen, mert szerencsére vagy sajnos, hazai vizeken toltam a szekeret! Mi lehet az elrettentő? A szervezet? Miért? A vezető tisztségviselők? Ki ismeri őket? Az elnök? Miért probléma, hogy ki az elnök egy demokratikusan működő civil szervezetnél? Na ebben segítsetek! Most kell lépni! Ez a nagy lehetőség! Ha most nem, akkor soha nem lesz aktív tartalékos rendszer!

Előzmény: Cyber Che Guevara (31907)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31921
Hali,
megvan az "olajszál" is. A ruszkik lerombolták az egyetlen nem oroszokon keresztül k-ny irányban haladó olajvezeték kikötői létesítményeit. Európa meg alszik.

Éhesló
Előzmény: Törölt nick (31895)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31920
Hali,
szép amit írsz, de ez a "volt tábornokok" nem hangzik túl bíztatóan....
Kik ők, ha nem vok indiszkrét?

Éhesló
Előzmény: Cyber Che Guevara (31888)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31919
Hali,
a MATASZ-al kapcs véleményedet megértem.
Én sem hallottam róluk, nem olvastam-tapasztaltam semmit sem ami a Hm hivatalos nézeteitől különbözött volna. A HOSZ is ugyanolyan vatta szervezet lenne (pár fizetett tisztviselő, iroda, kv. a Kerepesin évi pár ació, hogy mégiscsak legyen ok a fenntartásra stb....)

Éhesló
Előzmény: ambasa (31886)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31918
Hali!

A félelem az emberektől és a fegyverektől miért van bennetek?
Nem azoktól kellene félni, akik betörnek a házainkba, ellopják a javainkat, fenyegetnek az utcákon, kertekben, akik tojnak a törvényekre mert felette állónak képzelik magukat, ellopják az országot, eladósítják dédunokáinkat is? Azoktól akik egyenruhában fegyverrel támadnak polgárokra és nyilvánvaló törvénysértéseket elkövető társaikat, parancsnokaikat még évek múltával is omertával védik?
Nekik vannak fegyvereik, pénzük, elvetemültségük és támogatóik!
Én tőlük félek, nem becsületes emberek önszerveződésétől és a fegyverviselés és önvédelem jogának elismerésétől.
A demokrácia nem csak a 4 évenkénti választás jogát jelenti, hanem az elszámoltathatóságot, a felelősséget és a döntéseknek(forrásoknak) olyan szintre való delegálását is, ahol a döntésekhez minimálisan szükséges info és demokratikus szint megvan. A központi hatalom jó és hatékony eszköz akár gonosz, akár jó dolgokra használják, de pont a központi hatalom az amely ma megfosztja eszközeitől a demokrácia alsóbb szintjeit és a politikailag nem hasonuló és parírozó civil szerveződéseket, demokratikus szerveződéseket, legyen szó akár kutatóintézetről, múzeumról, akár egyszerű kis vidéki önkormányzatról.
Ebben a helyzetben a félelem forrása nem a polgári önszerveződés kellene legyen, hanem ennek hiánya. Szerintem.

Nem írtam, hogy a rossz törvényeket nem kellene betartani, csak azt, hogy meg kell változtatni.

Üdv, Éhesló
Előzmény: M.I. (31827)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31917
Kedves Python24,
továbbra is fenntartom: a zendülés vagy forradalom, felkelés között azon az alapon szoktak különbséget tenni, hogy annak kimenetele hogyan alakul: aki ellenzi és leveri, annak zendülés, csürhe és garázdaság, bűncselekmény, aki híve és győzelemre viszi annak hősies szembeszállás az elnyomó hatalommal. Erről - nézőpontunk különbözősége okán nem vitáznék tovább - szerintem ez az értelmezés mindkettőnknek vállalható.
Zavaros helyzetekben vagy van parancs, vagy nincs. Az is lehetséges, hogy olyan parancs érkezik, mely erkölcsileg, emberileg vállalhatatlan. Nos ilyen helyzetben kell mindenkinek embernek lenni erősen és felelősséggel dönteni. Ez a későbbi helyzetben lehet jó döntés, vagy rossz. sok jó katona volt a történelemben aki ráfizetett, bár tisztességes, esküjéhez hű módon cselekedett.
A hadsereg központi (állami) irányítása ellen soha nem szóltam, ebben nincs vita közöttünk.
A polgárok (újra) felfegyverzése más kérdés. Szerintem alapjog a fegyveres önvédelem joga, melyet törvényekkel kell garantálni. Ezt nagy testvérünk alkotmányának is kikezdhetetlen alappillére (a szólás, gyülekezési, és sajtószabadsággal együtt). Ez az első lépés kell legyen.
A következő lépés az az élő és védett jog, hogy a polgárok élhessenek az egyesülés jogával. Ez végül is egyszerű és az alkotmány alapján levezethető nem csak hazánkban, hanem számos más demokráciában is.
A polgároktól való félelem tartja vissza a politikát az ön- és tulajdon védelem jogának elismerésétől, holott régen világos az állami erőszakszervezetek képtelenek a polgárok tulajdonának és testi épségének védelmére, tehát az állam nem teljesíti egyik alapvető kötelességét. Ezt itt befejezném mert off lesz. De a fegyveres polgári önvédelem szükségességét szerintem éppen eléggé indokolja.
Mivel ez a lehetetlen és tragikus helyzet a központi hatalom akaratára és támogatásával jött létre és maradt fenn: nem lehet abban bízni, hogy valami csoda folytán megváltozna, ezért az önszerveződésnek és önállóságnak különösen fontos helye és szerepe van. ellenkező esetben ugyanabba a semmibe fulladna, mint az MH. Itt tehát kérlek gondold át miről próbálok érvelni és javasolj rá olyan megoldást, mely ezen a formán kívül is lehetőséget ad értelmes és tartalmas cselekvésre a mai lassú pusztulás helyett. ( Ennek kapcsán érdemes lenne történelmi hagyományainkat is feleleveníteni, ahol városokban céhek, polgárok működtettek lövészegyleteket, klubokat. )
Nem állítottam, hogy a jelenlegi törvények által adott rérben ezek megvalósíthatóak. De a törvényhozás dönthet másképpen is és erre fel is kell készülni, elő kell készíteni. Szerintem az ebben való gondolkodás (ma még) nem bűncselekmény, vagy szabálysértés.
Az persze lehet, hogy azokat a lelkes amatőröket, akik ott feltűntek, le kellett hűteni, de semmi okát nem látom annak, hogy őket bárki becsmérelje, vagy lenézze naívságuk, vagy egyéb mai politikai-társadalmi közegünkben csodabogárként ható elképzeléseik miatt. Tehát nem a harcbavetésüket hiányolom, hanem az ellen érvelek, hogy őket bárki lenézze és ezzel szemben hoztam fel példának a teljes hazai elit kussolását a háborús helyzetben.

A délszláv válság kapcsán a hazai elit alaposan levizsgázott, akárcsak jeszenszkiék bátortalan és a teljesen alkalmatlan belső elhárítás (KGB-s fertőzöttség?) miatti azonnali buktáját tekintjük, akár a későbbi sunyi lapítást a provokációkra és fegyveres határsértésekre, melyekkel kapcsolatban még diplomáciai jegyzékváltásra sem futotta ezt követték még különb dolgok is nézz utána....
Ezt a gyávaságot és tehetetlenséget kár megfontoltságnak feltüntetni. Nem az volt. Szerintem. De ha szerinted ezt így kell csinálni, kíváncsi lennék mi lenne az az ok, ami már kiváltaná a haza védelmére irányuló cselekvésedet? (Persze: a parancs, ami vagy megjön előbb-utóbb, vagy a fegyverletételről szól..... Végül is a cseheknek bejött!) Nincs ország, amlyik fel lenne készülve a háborúra, nincs háború mely jókor jön. Okok és körülmények vannak, melyek arra szorítanak népeket, országokat, hogy ha valamely szomszédjuk ,vagy távoli ellenségük nem ért a szép szóból akkor fegyverrel szerezzenek érvényt érdekeiknek. Mi ezt tesszük Irakban és Afganiztánban, ezt tettük a rácok ellen friss NATO tagként is.
Ha fáraszt, ezt ne feszegessük tovább mert off szaga lesz előbb utóbb.

Bátor hazafias helytállásra sem akkor nem tellett, amikor a határunkat alkotó Dunát elterelték és katasztrófaövezetté változtatták a Szigetközt, sem akkor, amikor barbár vegyitámadásként mérgezték meg a Tiszát, a Marost, a Kőröst vagy hordják bele a hulladékok tonnaezreit és teszik meg bármikor ismét, ha úgy tartja kedvük.
És akkor sem volt bátor hazafiság, amikor magyarokat soroztak be rác seregekbe, hogy magyarokat öljenek a délvidéken, vagy horvátokat, bosnyákokat valahol ismeretlen tájakon. Erre csak ráadás volt, hogy amygar területeken vonultak át fegyveres csapataik, elaknásítottak magyar földeket a határ mentén, és úgy repkedtek felettünk délen harci kötelékeik, mintha otthon lennének.
Szóval hol van a bátor hazafiság? Hol vannak a honvédek?


A zárógondolatodhoz:
ma is vannak olyan fegyveres szervezetek az országban, melyek teljes szabadsággal birtokolnak fegyvereket és nagyobb létszámot képesek fegyverben kiállítani, mint a rendőrség, vagy a honvédség együttvéve. Ezek a szervezetek vállalkozásoknak vannak álcázva és jól behatárolható érdekcsoportok vezetik, vezénylik őket, olyan költségvetési ráfordításokkal, melyekből tartalékosok tízezreit lehetnek felkészíteni és kiképezni. Ők nem állnak demokratikus, törvényi és HM felügyelet alatt, és mindemellett titkosszolgálati eszközök széles spektrumát alkalmazzák az állam szemérmes félrenézése mellett. Szerintem ezek a magánhadseregek nagyobb veszélyt jelentenek az országra, mint a polgárok törvények által biztosított önvédelmi szervezetei. De ezek nem fájnak senkinek.

Éhesló


támogatását
Előzmény: Python24 (31822)
gróf Drakula Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31916
Köszönöm, mindjárt tolok egy mailt az itteni címedre.
Előzmény: Python24 (31915)
Python24 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31915
OFF
Szia!!
Megadhatom a címet,amiről a mailt kaptam..(és ahová küldtem egy Military CV-t,kíváncsiságból...)
ON
Előzmény: gróf Drakula (31914)
gróf Drakula Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31914
Megkereshetlek mailben ilyen ügyben?Lenne pár volt missziós kolléga, akiket érdekelne külföldi munka.

Kuruc:milyen mailcímen tudlak elérni?Érdekelne pár dolog, ha nem gond.
Előzmény: Python24 (31912)
Python24 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31913


"A másik hogy ilyen arányú katonai "alapanyag" elvonás azért már komolyan befolyásolja a szülőhaám védelmi képességeit."

A döntéshozókat ez nem nagyon befolyásolja,amikor alakulatokat szüntetnek meg,és több száz,jól képzett,tapasztalt,motivált katonát engednek el,akik jó része külföldre megy dolgozni..Nem csak a biztonsági szektorba,hanem sok egyéb területre,Angliába,Írországba..
Onnan sem lenne egyszerű hazacsábítani az embereket,ha kitörne valami balhé...
Előzmény: Kuruc71 (31908)
Python24 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31912
Szia!!

"Ezen a területen akkora a kereslet hogy csodálkozom hogy a fejvadászok még nem fedezték fel a magyar forrást magyar katonákat. "

Egyre inkább felfedezik,engem pl egy kinn dolgozó ex-katonám ajánlott....
Előzmény: Kuruc71 (31908)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31911
Hali,
idézetet, vagy linket várnék rá: lázítás mint A BTK-nál alacsonyabb szintű jogszabályban foglalt bűncselekmény (szabálysértés?).

Éhesló
Előzmény: Hamburger2 (31818)
Cyber Che Guevara Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31910
Deal. ;)
Előzmény: Kuruc71 (31909)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31909
Amit nekem sikerült látnom a MATASZ ból azaz hogy területi szinten vannak nagyon jó szellemi és anyagi kapacitások kezdeményezések de az országos vezetésben ezek elhalnak. A vezetés a politikával táncol és itt így megette a fene.
Előzmény: Cyber Che Guevara (31907)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31908
"Szia Kuruc!!
Add be javaslatként,hogy "importáljanak 3000 tapasztalt,kiképzet magyar fiatalt az általad leírt fizetéssel,és az ottani felszerelésekkel.Nem kellene 3 évet várni a feltöltéssel,pár hónapon belül kiváló személyi állományt kapnának.."


Tudod hogy megfordúlt a fejemben !!!! Két dolog tart vissza. Az egyik hogy előbb én szeretnék bizonyítani hogy legyen értéke a szavamnak, úgy ahogy a melóhelyemen. Ott most nyolc magyar technikusnak akarnak munkavízumot adni. Ennyit kell előteremtenem, mert meg vannak elégedve. ( csak egy átlagos technikus vagyok magyars Can do attitude-el semmi több de az itt nagyon fénylik )

A másik hogy ilyen arányú katonai "alapanyag" elvonás azért már komolyan befolyásolja a szülőhaám védelmi képességeit.



"Mondjuk ötévente lehetne forgatni az állományt,folyamatos magyarországi toborzással...
Lenne az ausztráloknak egy magyar dandára-mondjuk felderítő-huszárdandár,stb néven,-hasonlóan,mint a britek gurkha ezrede..."


Hahaha ezt biztos mondta valaki neked akivel elötte én beszélgettem !!!

:-)))


"Ha ez lesz a tendencia,-mármint a magyar missziós illetmények és felszerelések fejlesztésének hanyagolása-,akkor előbb-utóbb a tapasztalt magyar katonákat elszívják ezek a cégek..."


Ezen a területen akkora a kereslet hogy csodálkozom hogy a fejvadászok még nem fedezték fel a magyar forrást magyar katonákat. Ha eljön a napja és ez nem soká lesz akkor írtó nagy kaka lesz Balaton utcában.

Akkor kiderül hogy tényleges viszonyok között mit ér az az erkölcsi anyagi társadalmi megbecsülés amit biztosítani tudnak.


:-((((
Előzmény: Python24 (31905)
Cyber Che Guevara Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31907

Szia Buth!

 

"Kommunikáció, szervezettség, feladatrendszer!? Igen, vannak hiányosságaink!"

Hiányosságaink? Nem akarlak bántani, de még egyetlen levelemre sem válaszoltál az elmúlt két évben. Ez nem hiányosság, hanem valami más. Nem akarok tiszteletlen lenni Veled szemben, mert példaértékű munkát végzel a szélmalom harcoddal, de a MATASZ -t alapjaiban meg  kell reformálni. Ami úgy kezdődne, hogy feladat alapú tisztújítás, számonkérési rendszer stb.. Addig maradnak a fanatikusok meg a szélmalmok.

 

Tisztelettel,

Előzmény: buth (31904)
Cyber Che Guevara Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31906

Szia!

 

Nem rád gondoltam röhögés ügyben. Általánosságban mondtam. Sajnos a támogatásunk közröhej tárgya.

 

Nem, természetesen értettem, hogy mire szeretnél kilyukadni, és a hsz.-edet egyáltalán nem tartom MATASZ ellenesnek.

 

A többivel sajnos egyet kell értsek.

 

Szia,

 

Előzmény: ambasa (31892)
Python24 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31905
Szia Kuruc!!
Add be javaslatként,hogy "importáljanak 3000 tapasztalt,kiképzet magyar fiatalt az általad leírt fizetéssel,és az ottani felszerelésekkel.Nem kellene 3 évet várni a feltöltéssel,pár hónapon belül kiváló személyi állományt kapnának..
Mondjuk ötévente lehetne forgatni az állományt,folyamatos magyarországi toborzással...
Lenne az ausztráloknak egy magyar dandára-mondjuk felderítő-huszárdandár,stb néven,-hasonlóan,mint a britek gurkha ezrede...

Ha már a fizetésnél tartunk:
Ma kaptam egy mailt az egyik távoli országban dolgozó brit biztonsági cégtől.
Első blikkre 6000Euro/hó fizetést ajánlanak,vonzó biztosítási,ellátási,utazási és felszerelésbeli kondíciókkal kiegészítve.A munka veszélytelenebb lenne,mint az,amit én ebben a sivatagos-hegyes országban végeztem...

Ha ez lesz a tendencia,-mármint a magyar missziós illetmények és felszerelések fejlesztésének hanyagolása-,akkor előbb-utóbb a tapasztalt magyar katonákat elszívják ezek a cégek...
Előzmény: Kuruc71 (31896)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!