Keresés

Részletes keresés

Stiggs Creative Commons License 1999.06.19 0 0 205
Kérem én nem foglalkoztam a bakikkal,én azért mentem ki a koncertre hogy 12 év után végre közelröl megnézzem ezt a Mike embert magamnak, miután nem kevés anyagi áldozattal sikerült összeszedni a teljes CD kollekciót. Ha valaki azért ment ki hogy összehasonlítsa a CD-n elhangzó nótákat egy "élő" koncerten elhangzókkal, és a hibákat keresi, fog is találni, de nekik inkább a CD hallgatást ajánlom vagy a Discot ott nincs hiba max ugrik a CD egyet kettőt.
A max 74 perces MO koncertek sorába pont belefért a pesti, talán az lehetett a csalódás oka hogy CD-röl közel 20 éve hallgatjuk a zenéit ehhez képest a kb másfél óra hihetetlenül kevés, de valljuk be egy 4 órás koncert is kevés lenne.
Én végigcsápoltam a kincertet középen a 4. sorban a küzdőtéren, elvarázsoloódtam, (végülis ezért mentem)
Ezzel együtt az utolsók között mentem haza, és a fütyülésböl valamint az üvöltésböl jómagam is rendesen kivettem a részem.
Amit hiányoltam: számokat nem írók mert kb 120 at tudnék felsorolni, de egy Good Bye, Vagy Good Night Budapest Thank you ever so much, jólesett volna.
P.S.: ma majdnem egész délelőtt MO-t hallgattam, sorrendben: Platinum, TB3, SODE, Five miles out.
Vissai Creative Commons License 1999.06.19 0 0 204
Ha mar ugyis CD-rol van szo:
ki tudja, hol lehet kapni Exposedet ?
Meg Collaborationst ?
Meg azt a 4lemezes, vagy 3cd-s valogatast.
Majd ha uszom a penzben, megvennem. Vagy letoltenem internyetrol.
Kosz
Jóqtya Creative Commons License 1999.06.19 0 0 203
Másodszori hozzászólás.
Király volt az egész!!!!!!
Dupla ennyi beugróért is elmentem volna, bár nem dőzsölök a zsozsóban.
A fő hogy itt volt, és én/mi is ott voltam/voltunk. Aki más véleményen van, az adja nekem az összes MO cd-jét! :o)))
A Man in the rain azért jó lett volna egy kis szemerkélő esőben. Csak az illúzió kedvéért.
Ez tényleg rulez volt!!!
X polgártárs Creative Commons License 1999.06.19 0 0 202
Polgártársak,
most, hogy végre felébredtem -fel kellett dobni a hangulatot a koncert után - nyugodtabb hangvétellel írok, mint tegnap tettem volna.

Mike Oldfield itt volt! Nekünk játszott! Tíz éve vártam valami hasonló alkalmora, szép születésnapi ajádék is lett volna.

Fél nyolcra értünk a stadion elé, a Shadow on the wall-ra sikerült leülnünk :( (szervezés sux, mintha több jegyet is adtak volna el...)
Amit abban az 1 1/4 órában hallhattam az túltesz minden eddigi koncertélményemen, nem érdekelt, hogy melléütnek, félreénekelnek, egyszerűen élveztem a zenét. A csúcs nálam a TubMix volt. A koncertből csukott szemmel nem sokat láttam, showt nem is vártam az öregtől. A zene volt a fontos!
Kissé furcsának tűnt, ahogy a ráadás elött gyorsan levonult, nem sok jót sejtetett. Az, hogy ilyen hamar abbahagyta, számomra felfoghatatlan :(
Most nem tudom, ennyit tervezett, vagy a késve érkező közönség (szervezés sux)nem tetszett neki (nekem kellett kb. 20 perc átvenni a hangulatot teljesen), vagy csak a Family man előadásán pöccent be. Valahogy nagyon félresikerülten játszották - eltekintve az iszonyat sok hibától, nekem így átdolgozva jobban tetszett. Addig maradtunk , amíg a security el nem küldött, várva, hátha visszajönnek...hátha kiáll 1 szál gitárral prüntyögni valamit...hátha kinéz az ablakon és látja a csalódott közönséget...de nem...

uff
x polgártárs - aki csalódott, de azért örül is...

ui. 1 biztos, a következő Mo-i koncertjéig nem veszek semmiféle MO cd-t, csak használtat, töltöm az MP3-at, vagy cd-t iratok. Rajtam többet ne keressen pénzt!

ja, mike zenéje továbbra is rulez!!

Előzmény: Vissai (199)
Kapsel Creative Commons License 1999.06.19 0 0 201
Az RHCP koncerttel kapcsolatban csak annyit, hogy ott a koncert hosszabbra volt tervezve, csak a gitáros Dave Navarro rosszulléte miatt ( elrontotta a gyomrát) tartott csak egy óráig. Aki ott volt látta, hogy a gitáros többször eltünt pár pillanatra. De így is életem egyik legjobb bulija volt.
Bocs ha kicsit off topic voltam.
Előzmény: bogyó (196)
Vissai Creative Commons License 1999.06.19 0 0 200
Erratum: a Reasing szo vegig Readingnak olvasando.
:)
Vissai Creative Commons License 1999.06.19 0 0 199
Ujabb hozzaszolas. Azota kialudtam magam (ugy-ahogy), van ralatasom, satobbi.
Van, aki azt panaszolja, hogy gagyi volt a zene. Playback, Mike hibazott, satobbi, amde legalabb itt volt, szeretett minket.
Masok azt mondjak, hogy lenyegtelen, hogy itt volt-e, a zene szamit egyedul.
Namarmost. Ez - szerintem - a ket szek kozt a padlo tipikus esete. Vagy a zene lett volna nagyon-nagyon jo, es akkor talan egy morgas felenk, hogy na ne, ezek is itt vannak, vagy pedig ertekelt volna minket jobban, akkor meg kit erdekel a zene, otthon ugyis megvan minden kazin, CD-n. Ehelyett ebbol is egy kicsit, abbol is egy kicsit.

A koncert minosege - azzal kezdte (jo, az elso par szam utan), hogy most van eloszor KELET-Europaban. Ott kezdodik, hogy Magyarorszag igencsak kozep, ami Europat illeti. Ha jol tudom, nalunk kozepeuropaibb orszag nincs is, de ez legalabb megmagyaraz par dolgot.
Mint az talan nem annyira koztudott, Michael Gordon Oldfield Reasingban szuletett, 1953.05.15-en. Koztunk szolva is megvan mar negyvenhat eves (boldog szulinapot neki). Oregszik (koncertezeshez; igen, en is hallottam mar Tina Turnerrol, de MO nem TT)(Vajon miert ennyire osz a haja negyvenhat eves korara ? Talan megromlott az egeszsege). Hibazik, mint azt sokan eszre is vettek. Tehat akkor mar inkabb itt, az isten hata mogott olajozza be reg hasznalt koncertezoi tudasat/gyakorlatat, mint egy nevesebb orszagban. (Nem tudom, hol lesz a kovetkezo allomasa, de nem is erdekel ugy igazan.)

Az, hogy haromszor annyiba kerulnek kulfoldon a jegyek...
Na ja, de haromszor annyit is keresnek ! Vagy valami hasonlo, nem vagyok kozgazdasz, de az biztos, hogy nem vagja oket ugy a foldhoz egy 4500 Ft-os koncertjegy monjuk nemetorszagi megfeleloje, mint ahogy engem ez. Anyagilag, termeszetesen.

Tobbet vartam tole, joval tobbet. Lehet, hogy bekerult az x leggazdagabb zenesz listajara, de attol meg o is ember. Nala joval hiresebb zeneszek joval tobbet tettek meg a kozonsegert.

Summa: nincs turmixgepunk odahaza. De ha lenne, se hasznaltam volna, mert az, hogy milyen volt a koncerten, nem valtoztat azon, hogy (meg ha studioban vettek fel, 200 probalkozasbol osszevagva) imadom a zenejet, es azt hiszem, mar tul orag vagyok hozza, hogy leszokjak rola. A zenejet tehat imadom. Ot nem. Mert nem tud meghatni, hogy megmutatta nekunk szentseges arcat.
Hajjaj. Annyira csalodott vagyok. :(

Földvári Miklós Creative Commons License 1999.06.19 0 0 198
Kedves népség,
mély tisztelet mindenkinek. Semmi fontosat nem akarok írni, csak azt, hogy önmagában Oldfieldot élőben hallani szerintem fantasztikus volt, örüljünk, hogy végre eljött, ha pedig - ami félő, hogy nem túl sűrűn lesz - még egyszer eljön majd, én ismét ott leszek. Szerintem egy ilyen turnén (azon lehet vitatkozni, hogy helyes-e ilyen turnét szervezni, bár szerintem igen), ahol valaki másfél hónapon át szinte kivétel nélkül minden nap játszik, fizikailag sem várható el egy 2 - 2 1/2 órás gigakoncert naponta. Persze hogy klassz lett volna még pár órát hallgatni. Sokkal szomorúbb a balkáni szervezettségű beléptetés. Legközelebb még korábban elindulok.
Báj.
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.19 0 0 197
Amarok-listan olvastam "Kazi" levelet, mely szerint a koncerten elhangzo szamok:

1. In the beginning - TSODE
2. Let there be light - TSODE
3. Crystal Clear - TSODE
4. Shadow on the Wall - Crises
5. Ommadawn part 1, about first 4 minutes
6. Ommadawn part 1, from 12:30 to the end
7. Embers - Guitars
8. Summit Day - Guitars
9. The Source of Secrets - TB III
10. The Watchful Eye - TB III
11. Jewel in the Crown - TB III
12. Outcast - TB III
13. Serpent Dream - TB III
14. The Inner Child - TB III
15. Secrets - TB III
16. Far Above the Clouds - TB III
17. Moon Light Shadow - Crises
18. Family Man - FMO

Bar hianyolom belole a TB I/II-es reszt, tuti, hogy volt egy olyasmi, amibe beledolgozta a TB II egyik reszet is. Na mind1.

Mas. Szinten Amarok lev.listan irta egy ember, aki ott volt a Tub II Edinborough-i koncertjen, hogy o ott azert volt csalodott, mert csak kb. 60 perces volt a produkcio (dehat mit lehet tenni, ennyi a TB II ;-)

bogyó Creative Commons License 1999.06.19 0 0 196
Én nem vagyok egy nagy M.O. fan (azér nem utálom...), és a koncerten sem voltam, de ne felejtsük el, hogy nyugatabbra egy normális koncertre 100 márka körül vannak a jegyek, ami legkevesebb 3x annyi, mint a 4000 forint, ami itthon már drága. És azt se felejtsük el, hogy a zenészeknek ez a megélhetésük, nekik ez szakma, fizetés jár érte, és a produceriroda dönti el, kiböjtölnek-e egy magyarországi fellépést, vagy pedig nem. Ha nem, akkor: kevesebb zenész, kevesebb játékidő, kevesebb technika.

Továbbá ne hasonlítsuk össze a Jethro Tullt és Mike Oldfieldet. A JT más helyeken nem tud ekkora sikereket elérni, gyakorlatilag leírták, itt viszont lelkes közönsége van, továbbá tipikus koncertzenekar. Mike Oldfield szerintem egyáltalán nem koncertzenész, ha jól tudom, lemezeit nagyrészt teljesen ő játssza fel, más egyéniség. SzVSz.

És nem ő az első ilyen keveset játszó zenész: a RHCP nem zenélt egy egész órát.

bogyó

KAos Creative Commons License 1999.06.19 0 0 195
Hej,
MO már több, mint 15 éve az egyik nagy kedvencem. Korszakokat élt meg, ahogyan én is, azonban egy dolog szerintem biztos: más szemmel kell nézni viselkedését, mint ahogyan mi gondoljuk. Bár nem esett jól, hogy egy már régen várt koncerten egyik zenei bálványom így lelép a színről, tolerálom. A zene egyébként nekem tetszett, a TBIII katartikus volt (ekkortájt a hangosítás is mintha javult volna). Szerintem aki szereti zenéjét, annak ez a pár perc is maradandó lesz. A Shadow... és a Family Man éneklése kicsit csalódás volt, azonban a csajszi a TBIII-nál szerintem kitett magáért és összességében nekem jó volt a benyomásom (Egyébként Maggie /remélem jól írom a nevét?/ sem volt olyan koncerteken, mint a lemezeken).
Még az a véleményem, hogy az utóbbi lemezek még inkább stúdiózenék, a TBIII és a Songs of the.. erre kiváló példák.
A Poisson Arrows és még egy komolyabb kompozíció (pl. The Lake, Taurus II) jöhetett volna.
Volt valaki a következőkön?
Tangerine Dream, Bjork, U2
Kb. ilyen hangulatot azért lehetett volna dobni.

Summary: nekem inkább a zene marad meg, nem a negatívum.

Kapsel Creative Commons License 1999.06.19 0 0 194
Bevallom őszíntén engem a koncert rövidsége, és Mike gyerek többszöri hibázása egyáltalán nem lepett meg. Félre ne értsetek nagy rajongója vagyok és minden lemezét úgy átlagosan 100 -szor meghallgattam már, és imádom.
Az hogy a koncert rövid lesz számomra azért volt nyilvánvaló, mert Mike fiú tudomásom szerint baromi ritkán koncertezik, úgy 5-10 évenként, és akkor is kb. 10-20 koncertből áll a turné, a műsor pedig az aktuális lemez, ami ( már csak a CD tartamának behatároltsága miatt )nem tart tovább álalában 60-70 percnél.
A skót koncerthez foghatót pedig elég nagy naivitás elvárni, mert ilyen mértékű produkciót csak egy Rolling Stones engedhet meg magának, az se térűl meg, de az évi 150 koncert bevétele + szponzorok pénze kb nullszaldóra hozza ki. Jean Michel Jarre se hozta ide a fantasztikus párizsi koncertjét, csak három szintetizátoros meg néha egy gitáros állt a színpadon, arról nem beszélve, hogy Jarre alig játszott.
Mike legalább szorgalamasan cserélgette a nyakában a gitárokat.

Utolsó gondolat: aki látta a skót koncertet videón ott is észrevehette, hogy Mike mennyire idegenűl és megilletődötten mozog a színpadon (a gitározási hibákat is ennek tudom be). Nekem a tegnapi koncerten pont ez volt a szimpatikus, hogy nem egy magától elszállt félisten áll a színpadon (lásd J.M.Jarre), hanem egy hétköznapi ember.

A hangzás olyan volt amit ennyi zenésztől el lehet várni, nem hasonlítható a skót koncerthez.

A koncert vége az tényleg rosszul sült el, a ráadás hosszabb lehetett volna.

Ezzel együtt én nem csalódtam Mike-ban.

P.S.: Oldfield honlapján vmi. olyasmit olvastam, hogy eredetileg a koncertbe be szerették volna tenni az Amarok lemez egyes részeit is, de az idő rövidsége miatt ez nem került be. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ez a turné nem volt előre megtervezve, és a lemezkiadó vagy a managerek hajszolták bele Oldfield barátunkat a buliba. Ha tényleg ez a helyzet akkor még jobban érthető a tegnapi koncert.

Mindenesetre akkor is MIKE RULEZ!!!

pjt Creative Commons License 1999.06.19 0 0 193
Igen, ami a Then&Now-t illeti, én is csalódtam, foleg ha el kell ismernem, hogy az 5 legkedvencebb lemezem tole:
TB
Hergest Ridge
Ommadawn
Incantations
Amarok.
Ennek ellenére huségesen végigtapsoltam a slágereit, sot a Family Manrol meg is jegyeztem, hogy így kokeményen mennyivel jobb, mint az eredeti. És nem volt Man in the Rain sem. Egyébként ha nem mismásolja el az Ommadawnt, hanem van mersze végigjátszani, mint a Yes a Tales From Topographic Oceans 20 perces elso tételét az Owner of a Lonely Heart mellett, akkor a koncert sem lett volna ilyen rövid. És tartozom még egy vallomással, annyira naiv vagyok, hogy meg voltam gyozodve, hogy a TB/TBIII keverék azt jelenti, hogy a befelyezés a TB-é lesz csoharangostól. Mondom, naiv voltam.
Előzmény: Billly (189)
Gabika Creative Commons License 1999.06.19 0 0 192
No miután végigolvastam az első döbbenet utáni véleményeket én is ideírom
a véleményemet.....
Koncert OK a sok tech meg egyéb malőr ellenére...
A vége 1 nagy SUXX volt szerintem is.... a hazafelé ballagó tömegekből
hallani lehetett ám olyat hogy "Kis kelta genyó ne gyere ide még1x" és ez
csak a jéghegy csúcsa volt ám meg a szalonképesebb verziók...
Szerintem a pénzünkért kaptunk 1 majd másfél órás mézesmadzagot....
amikor tényleg igazán belemelegedett az ember és várná a folytatást akkor
egyszercsak vége... Mike talán ránézett az órára és azt mondta volna hogy
Oh oh It's time to go? 1szerűen nem értem.... És szerintem mások sem...
A zene tényleg rulez, de azért ezt nem kellett volna ..még ilyet hogy 90
perc után hazamenni 1 koncertről pfúújjjjj hát ki hallott már ilyet?
Vagy tényleg ennyit érne 4.200-4.500 forint? ugye nem?
Ez a szitu a discóban fellepő bandákat juttatja eszembe... "Kösz mindenkinek yó volt" aztán pakolják is a cuccot mert aznap még vagy 3 helyre mennek, bár szerintem tegnap nem volt máshol MO koncert, és
mi még 1 Köszi, yól éreztem magam sziasztok-ot sem kaptunk.....
Na most ennyit alszok tovább az utána lfogyasztott söröket ki kell
pihennem...

Jóqtya Creative Commons License 1999.06.19 0 0 191
Hát ezt nem hittem volna az öreg Májkról!
Ezért eljön keletre életében előszőr, hogy kiszúrja az emberek szemét egy másfél órás koncertel.
Amikor másodjára kiment, akkor azt hittem, hogy ez valami technikai szünet a koncert felénél. Hát nem sokat tévedtem, mert a második felében füttykoncert volt.
Amúgy a zenei élmény jó volt, attól eltekintve hogy bakiztak eleget a srácok, és a félplébekk sem kellett volna.
Még jó hogy a legolcsóbb jegyet vettem, és a küzdőtérre mentem. :o)

És egy felhívás! :o)
Keresem azt a lányt (összesen hárman voltak), aki a Mike Oldfield koncerten a szinpadtól balra állt a hangfalak elött és mellette egy lófarkas, bordó pólós srác majdnem egész végig karba tett kézzel ácsorgott.
A koncert elött arról beszélgettek, hogy majd keresnek valakit, aki a zenebona után hazaviszi őket.
Köszike!

myatom Creative Commons License 1999.06.19 0 0 190
Magasság és mélység...30 év után végre itthon is...és a vége egy szavakkal
ki nem fejezhető, leírhatatlanul végtelen szomorúság. Soha nem hittem volna,
hogy meg kell érjem MO ekkora bukását. Még most sem tudom felfogni, hogy
16000-es tömeg fütyülte ki a koncert végén, gyorsan hozzáteszem teljesen
jogosan. Akkor már jobb lett volna, ha el sem jön, mert akkor legalább az
illúzió - még ha téves is - megmaradt volna.

Már a felfokozott várakozás közben is voltak aggasztó jelek, és most nem a
végül is elmaradt viharra gondolok elsősorban.
- OK. Nem lehet készíteni videó és audió felvételeket a koncerten . Hiszen
kitalálták a szerzői jogot is.
- OK. Nincs az egyébként ilyen volumenű eseményeknél talán
elmaradhatatlan tüzijáték. Végül is tényleg a zenei minőségért megy ki az
emberfia egy ilyen koncertre.
- OK. Nincs "Jó estét Budapest!"-'magyarzás', mint ahogy azt szellemesen
egy előttem hozzószóló feldobta. Ennek elmaradása éppolyan előnyös is lehet,
mint hátrányos esetleges elhangzása.
- OK. Sikerült rámsózni a legdrágább jegyet az első sorba, ahonnan
legalább semmit sem lehetett(volna) látni. És én még márciusban azt hittem,
hogy sikerült jó jegyet szereznem. Igaz nem vagyok egy profi koncertlátogató.
- OK. Nem jön ki a koncert végén fürödni a reflektorfényben, népszerűségben, a
közönség szeretetében. Ez bár nehezen érthető meg még akkor is, ha egyébként
az ember személyiségétől általában távol áll, hogy ünnepeltesse magát, de
spongyát rá.
- OK. Nem ad egy minimum két órás koncertet, ami még a komolyzenei koncerteknél
is alapegység talán, csak egy tokkal-vonóval 1,5 órásat. Én, mint a földi
élvezeteket döntő többségében megtagadó, magányos, aszketikus hajlamú ember
valószínüleg a dupláját is kifizettem volna a belépő jegynek még akkor is, ha
tudom, hogy 1,5 órás lesz a koncert. De könyörgöm, akkor legalább úgy készülök
lelkileg.
- OK. A küzdőtéren nem ülőhelyek voltak, mint más MO-koncerteken egyébként
hagyomány - ahogy azt más is sérelmezte. Igaz a Kisstadionban a 'jót állás' a
hagyomány. Az más kérdés, hogy sikerült a rossz hagyományt választani.
- OK. Drágák voltak a jegyek. Hiszen piac is van a világon és tényleg telt ház
volt. Az más kérdés, hogy pl. egy közelemben ülő, számomra péntek estig
ismeretlen, gyönyörű szép, huszonhárom éves lány - akivel pechére vagy
szerencséjére a barátja valamilyen elfoglaltság miatt nem tudott eljönni -
bevallása szerint nehéz döntést kellett hoznia, amikor a Jethro Tull és
MO között kellett választania és az utóbbit választotta. Én legalább nem
maradtam magamra a szomorúságommal, és vigasztalódhattam még ha csak kb. 15
perc erejéig is.
- OK. Bármennyire is nagyszerű lett volna, tényleg nem kötelező egy magyaros
ízű nóta feldolgozott változatát elővezetni ráadásként (lásd például egy bécsi
koncert Radetczky-Marsch-át). Ha nem fakad belső ihletből, késztetésből, akkor
tényleg jobb, ha nem erőlteti az ember. Ami sikerült a Queennek a 'Tavaszi
szél vizet áraszt-'tal, nem törvényszerű, hogy sikerüljön MO-nak is.
- OK. El lehet követni egy olyan elképesztően kapitális szakmai hibát, hogy a
Family man legyen egy MO-koncert fináléja. Az egyébként a maga helyén nem
rossz szám, ilyetén elsütését én a magam részéről a 2x2=4 kétségbevonásával
jellemezhető szellemi kondicióval tudom csak minősíteni.

Így így együtt azonban sok egy kicsit a jóból. Ha már ilyen háttérrel - mint
MO-nak van - jön valaki Magyarországra, ráadásul először (meggyőződésem
szerint utoljára is), ahol talán elmondható, hogy főként nem gazdag sznobok,
hanem kispénzű, de érző hívei várták, felfoghatatlan az ilyen mértékű
szeretetlenség, amit tanúsított. Nem kell velem egyetérteni, de én korábbi
meggyőződésemre kaptam sajnos egy élő példát: földi halandó képtelen ekkora
sikerrel hosszú távon együttélni, bármennyire is törekszik valaki rá és még
csak sikerült is eddig tőbbé-kevésbé MO-nak. Szerintem az emberi psziché nem
tudja elviselni, hogy jót és jól csinálok, aminek anyagi-erkölcsi-szakmai
sikere van szinte félistenként várnak szerte a világban, ráadásul
évtizedeken keresztül; ez törvényszerűen magában hordozza a bukást. A mi
pechünk, hogy ezt is épp nekünk kellett kifogni.

Amúgy a koncert annyiban átlagos volt - bár lehet, hogy a véleményemet a
kísérő negativ körülmények negatívan befolyásolják - hogy voltak jó ötletek
és voltak kevésbé jó ötletek, miközben MO hozta a megszokott színvonalát,
persze a katasztrofális befejezést most nem tekintve.
- Bármennyire ügyes és lelkes volt az éneklő(?) kislány: a Shadow on the wall
nem az ő alkatának volt kitalálva szerintem.
- Szerintem az Ommadawn-extract is nagy tévedés volt ebben a formában. Pont a
lényeg sikkadt el belőle, amit viszont egyáltalán nem sikerült pótolni.
- A Moonlight Shadow bővített verziója viszont szerintem jól sikerült.
- A Tubular Bells negyedik száma (OUTCAST) pedig kifejezetten zseniális volt a
belevariált plusz zenei témájával.

Hát "röviden ennyit". Kiváncsian várom a fejleményeket. Mivel nincs rádióm,
TV-m, így teljesen rátok vagyok utalva.

Billly Creative Commons License 1999.06.19 0 0 189
Nem tudom, miert hivtak "Then and Now"-nak a koncertet. Az, hogy majdnem a teljes TBIII-at leadta Mike, kicsit ugy tunt nekem, mintha nem igazan akarta volna osszevalogatni az anyagot. A regiek kozul osszesen az Ommadawnbol jatszott (na jo, meg a Moonlight Shadow, Family Man, Shadow on the Wall - a slagerszamok) es passz. Az allitolagos TB-TB3 mixben is annyi volt a regi TB-bol, hogy annak a fodallama(hoz hasonlo valami) ment a dobgep alatt.
Szivesen hallottam volna valami klasszikus instrumentalist is, pl. reszletet a Platinumbol, de nagyon vartam, hogy a TB veget fogja Mike elkongatni a csoveken.
Szivesen meghallgattam volna a Punkadiddle-t igazi koncerten.

Az angolos tavozasa kicsit megviselt, nem vartam volna, hogy csak igy lelep egy szo nelkul. Lehet, hogy surgos telefont kapott, hogy megbetegedett az aranyhorcsoge es el kellett rohannia :)
Vagy Pepsinek megfajdult a torka es nem volt hajlando tovabb kozremukodni, mire a tobbi zenesz is csatlakozott hozza es szegeny Miska hiaba tiltakozott...

Azert tovabbra is szerintem egy zseni.

Lehet, hogy csak szorakozott es kiment WC-re es elfelejtette, hogy nem hazafele indult.

Mondjatok mar, hogy a producere beszelte ra, hogy csak 80 percet jatsszon!!!

Attila

bkonya Creative Commons License 1999.06.19 0 0 188
Ahogy elnéztem a népet a buli után, lehet, hogy MO jobban örülne, ha ma este nem találkozna senkivel.

Boldi

Előzmény: John Zero2 (186)
bkonya Creative Commons License 1999.06.19 0 0 187
Valentine,

Részben igazat adok neked, én is sok helyen kikaptam, hogy elmásznak egymástól (én is gitároztam cirka 13 évig), a 1/2playback is feltűnő volt, stb.
De valahogy túl tudtam tenni magam rajta, mert szerintem összességében nem volt rossz. De az is igaz, hogy egy MO-tól az ember jogosan vár többet.
De valahogy jobban örültem annak, hogy végre élőben látom, és nem a hibákra figyeltem.

Előzmény: Valentine (171)
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.19 0 0 186
Ha valaki talalkozik Mike Oldfield-del, akkor mondja meg neki (egyeb velemenyek mellett), hogy Tubular Bells II koncertet akarok!!! ;-)
Olyan Edinborough-it! ;-)
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.19 0 0 185
bkonya:
Nekem az elso "albumom" Mike Oldfieldtol a Tubular Bells II volt, kazettan... Tenyleg csucs. Tokeletes.

valentine:
Szerintem szerezd meg MP3-ban az albumokat, 2 CD-re rafer a legtobb. (Edes a bosszu ;-))) Ha azokat meghallgatod, majd rajossz, hogy Mike Oldfield mennyivel nagyobb is igazabol, mint ahogy ezt a koncerten lattad...

Előzmény: bkonya (182)
bkonya Creative Commons License 1999.06.19 0 0 184
Szerintem kb. mindannyiunknak ugyanez a baja.
Amúgy nekem kifejezetten tetszett, hogy nem a színpadi technika meg a világítás vitte a prímet. Remekül megvolt a zene önmagában is, bár érezhetően nem mutatott mindent, amit tudott volna. De lehet, hogy csak nem maradt idő pl. a fénytechnikára, mert mire besötétedett volna, már mentünk haza. Folyton ide lyukadok ki.

Boldi

Előzmény: Kandur (180)
Kandur Creative Commons License 1999.06.19 0 0 183
Distant Earth; TBII.
Úgy érzem, ez maga a tökély.

Kandúr

bkonya Creative Commons License 1999.06.19 0 0 182
Moonlight...
Meg a TBII. Úgy egybe.
Előzmény: John Zero2 (177)
Valentine Creative Commons License 1999.06.19 0 0 181
Tudjatok mit?

Megveszek (lossless digital audio copy :) ) egy par M.O. lemezt, csak azert, hogy tudjam, milyen is igazabol ez a Zene. Tenyleg nagyon feluletesen ismertem eddig, most elvetodtem erre a koncertre, es azon porog az agyom, hogy vajon mi olyan nagy szam ezen az Oldfielden.

Val

Előzmény: yasha (178)
Kandur Creative Commons License 1999.06.19 0 0 180
Hát én is szomorú vagyok.

Én sem fogom kevésbbé kedvelni a zenéjét, de azért ennél többet érdemeltünk volna. Azért írok jót is.
1. Lenyűgözött az, amit Ti itt hátrányként írtok, hogy kevesen voltak az előadók. Nem az tetszett, hogy kevesen voltak, hanem az, hogy még az énekes Pepsi is odament a billentyűhöz, amikor kellett. És mindenki tudott, minimum gitározni ÉS billentyűzni.
2. Csodálatos volt a nyitás, de hát hiába... az a kedvencem.
3. Csodálatos volt az a pillanat, mikor -sajnos a koncert folyamán egyetlen egyszer- MO apánk megütötte a harangokat, és abban a pillanatban olyan világítás lett, ami nekem egy szentély hangulatát adta. Talán az életműve szentélyét. A Zene szentélyét. Sajnálom, hogy a Páromat csak később emeltem fel. Ő lemaradt erről. :(

Így utólag nagyon sajnálom, hogy ez a szentély ennyire pillanatok alatt összedőlt. Azért én nem ezt vártam Tőle. Nem vártam el, de manapság minden valamire való koncert végén ott a tüzijáték. Esetleg el is köszönhetett volna.
Megdöbbentett ez a hirtelen vég. De nem csak engem. Körbenéztem, és kb. 10 percig SENKI nem indult haza. Mindenki döbbenten várt. És hívta vissza.
Aztán persze a nép elkezdett zúgolódni. Nem csodálom. Azért a SZENT HARANGOKAT :) nem kellett volna megdobálni... :(

Majd ha eszméletemre tértem, azért még írok.

Kandúr

bkonya Creative Commons License 1999.06.19 0 0 179
Nem, csak mikor az utolsó 2 tucat embert kizavarták a biztonságiak, akkor felháborodásunk utolsó jeleként a kijáratnál megdöngettük a földön fekvő fémlemezt. Jól szólt :-)
Meg korábban megdobálták a színpadot is.
Aztán jött az esernyőtombola, mint hab a tortán.

Boldi

Előzmény: bkonya (175)
yasha Creative Commons License 1999.06.19 0 0 178
Kedvencek? Soroljam? :)
Nah csak parat: Sentinel, Earth moving, Crystal clear, Amarok, Family man, stb-stb. A TB II. ugy ahogy van maga a tokely. :)
Miert csak ily apro kostolot kaptunk abbol a rengeteg fantasztikus zenebol, amit a jo oreg Mike eddig elkovetett? :(

John Zero2 Creative Commons License 1999.06.19 0 0 177
Na... Inkabb egy kis levezetes akkor ;-)
Mindenki megnevezheti a kedvenc Mike Oldfield szamat (ha tobb van, akkor csak parat a tobb kozul ;-)

En nem is tudom...

Valamiert a To France nagyon tetszik... Na meg a The Bell.
De amugy vegulis tenyleg nagyon sok legjobb szama van ;-)

Valentine Creative Commons License 1999.06.19 0 0 176
Volt lemezrombolas ? :)
Mi nagyon gyorsan felfogtuk hogy ennyi es elhuztuk a csikot..
Előzmény: bkonya (173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!