Csak találunk 111 rendes magyar embert akinek kellene ennyiért. Lehet bővíteni a listát, hajrá!
1. 208D 2. bobekTLF 3. M61021
Gondolkodom még, hogy "nagyon rendes" legyek-e, és ennyiért mingyárt kettőt kérjek. Másoknak sem ez lenne az első. Jó ötlet a lista.
Ha valaki fölvállalná a lebonyolítást, toborzást, egy picit biztosabb lenne, hogy összejön a csapat. Innen a fórumról, nem valószínű. Szívesen fizetnék 190-et, vagy 200-at, ha valaki megszervezi. Nekem lenne ötletem, hogy ki. Nagy kapcsolatrendszerrel rendelkező szakember, aki sok embert ismerhet.
Indítsunk listát, hogy ki venne 344-es törzsbuszt 175 kHUF-ért. Csak találunk 111 rendes magyar embert akinek kellene ennyiért. Lehet bővíteni a listát, hajrá!
Ne izgulj, nem csak Te vagy megőrülve, nekem is eltökélt szándékom, hogy a nyáron beszerzem a vasat! Nálam már minden feltétel adott, hely stb, sőt a gépet már egy valag új alkatrész várja itthol! Megvan majdnem az összes kardánkereszt, motor vezérléshez lökőtalptól, szelepig minden! De előbb a Dutra legyen járóképes, aztán lesz amivel tudom húzgálni felújítás közben :)
Tényleg jut is eszembe itt milyen tömítés van? Nálam valami műanyag akármi volt benne, (UE28) de nem vagyok biztos teljesen...
Teljesen igazad van minden gondolatodban, de ne félts senkit olyan erősen, hogy mi itt befolyásoljuk. Felnőtt ember nem azért vesz meg egy CSEPEL D 344 teherautót, mert itt egy humorosnak szánt fórum megjegyzésen azt olvasta, hogy az mennyire tuti dolog. Én láttam már olyan veteránozót is, aki még be sem kapcsolt számítógépet. Én továbbra is reklámoznám a CSEPEL okozta élményeket, mert szükségem van megerősítéste, hogy nem egyedül vagyok megőrülve.
Első körben a szakirodalmat néhány hétre kölcsön adom, hogy a kíváncsiságod, kapjon valami eleséget. Írd meg a címedet e-mailon. Utána türelmesen keresd meg, hogy hol lehet megvenni a legolcsóbban, mert már a könyveken lehet spórolni.
Külső tárolással nem igazán állok jól ,hiába nagy telek ,drága lett a szinesfém:-( A riasztó csak hab a tortán (ez a szakmám) a kültéri védelem jó kiépítése kicsit körülményes már csak az egyéb élővilág miatt is.
" Kinéztek az emberek a kerítés tetején, minha a Family Frost jött volna." Ebben a mondatban egy nagy ötlet lakozik:-))))) Gondolj bele ,eddig a gyerekek szaladtak ki a fagyiskocsihoz ,ez után az apukák-nagypapák szaladgálnának:-)))
Tudom ,nem egyszerű dolog a veteránozás ,van egy kisebb Wartburg gyüjteményem melyeknek tárolása célából vettem egy házat vidéken és most alakítgatom az istállót,tárolót,stb garázzsá ,műhellyé. Ezt csak azért írtam le ,mert távol állok a normálistól sokak szerint ,de engem ez nem érdekel. Udvarom elég nagy van ,de legalább egy nyitott ,infrasorompóval védett fedelet mindenképp kell építenem ,ha arra jutok ,hogy bevállalok egy ilyen gyönyörűséget. Gyüjteni és állagmegóvni most lehet ,restauálni ráér késöbb is ,amikor majd elég időm-pénzem lesz és mindenek elött tudásom hozzá. Első körben beszerzem az ajánlott irodalmat ,hogy legyen némi rálátásom a Csepel felépítésére ,illetve egy esetleges vásárlásnál már tájélozottabb legyek.
Rendben értem én, csak ne ígérj olyat amit nem tudsz teljesíteni. Magam is hasonlóan elmebeteg vagyok, de értsük már meg, hogy semmi sincs ingyen. Igen persze ki lehet tenni a kert végébe rohadni, de ha tényleg meg szeretné őrizni, akkor fedett hely kellene.
Hol is? Mennyiért? Meg mondjuk két új akku ára is közel egy százas. Majd amikor már megvette akkor fog rájönni, hogy nem kevés pénz? Te is tudod mennyibe kerül egy garnitura gumi. Érdekes módon nem mondtad soha, hogy milyen olcsó, szaladjunk azt vegyünk.
Amikor előjönnek a gondok is a lila köd mögül, na az a gáz. Nem megvenni nehéz, hanem megcsinálni és megőrizni. Tavaszra 320 lesz egy liter gázolaj. Mikor fogsz tele tankolni? Vagy én?
Szóval be lehet csalogatni egy lelkes delikvenst az erdőbe, de ne csodálkozzunk ha aztán megfeneklik a projekt.
Csak a rendőröknek nem nagyon tetszett az eléggé szakadt autó lejárt P és E rendszámokkal. Még egy régi WARTBURGOM rendszámával is mentem vele, amikor egy civilrendszámú rendőrautó megállított és hosszas, hosszas magyarázkodás árán engedett el. Ekkor elérkezettnek láttam a felújítást és a féltengelyem is megadta magát, így elkezdődött a végtelennek tűnő takarítás, csiszolás, festés.
Akkor vagyunk egy jó csapat, ha sokféle emberből áll össze, és a vélemények ütköznek. A CSEPEL D 344 vásárlását senki sem mérlegelés és józan ész alapján döntötte el. Beleszeretett valami okból, és legyőzhetetlen vány egyre erősödött és a gép vonzásából nem tudott szabadulni és megvette. Ez a függőség ... Egyébként mi a ......-nak egy rozsdás romhalmaz az udvarra. Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki az udvarunkra belépve első megdöbbenése után, ne egy erőltetett mosollyal mondta volna, hogy ha neked ez a hobbyd ...., közben meg azt gondolta, ennek se volt gyerekszobája. Ha bekapja a gépszíj a kollégát akkor megveszi, ha meg tud valamibe kapaszkodni és megússza akkor nem veszi meg. Én feledhetetlen délutánokat autóztam erdőn, mezőn az enyémmel. A falvakon keresztül ha megálltam, mindenhol emlékeket csalogatott elő. Kinéztek az emberek a kerítés tetején, minha a Family Frost jött volna. Társaság teremtő ereje van a "drágaságomnak". Elkezdtem felújítani, szétszedtem és alig várom, hogy újra mehessek vele. Már elmentem az ismerőshöz, hogy legalább indítsa be, mert már elvonási tüneteim vannak, hogy nem hallom a hangját.
Vágj bele! Mi mindenben segítünk. A családnak való beadagolásban, az OT vizsgában, stb. Kifizetned viszont neked kell. Fődarabra reményeid és reményeink szerint nem lesz szükség. Motorhoz való alkatrészből még 200 évre elegendő tartalék van az országban. Elektromosan eléggé egyszerű. A fedélzeti computer kevesebbet hibásodik meg mint a 7-es BMW-ben. Sebváltó örök. A hátsó diffiből nekem is van tartalék, te is tegyél el egyet a kert végébe. Szóval nagyon örülünk ha te is megmentesz egy autót a pusztulástól. Annyi mindenre használható egy CSEPEL teherautó. Találkozókon és közös CSEPEL-es túrákon várunk rád.
Köszönöm a szívélyes fogadtatást ,még annyira elején vagyok a dolognak ,hogy nem is vezettem Csepelt. Igazából Uazokat néztem a neten ,hogy vennék egyett nyári helyi kirándulósnak ,mígnem véletlenül láttam egy 344-est párszáz km-el ,egy félig leharcolt Uaz áráért. Tudom ,hogy bármilyet veszek lessz vele dolgom ,de több szempontból is szimpatikusabb lett Csepel az Uaznál: Nagyobb ,szebb ,magyar és meghatározhatatlan okból nekem egyre inkább rokonszenvesebb. Sok kérdés merül fel körülötte a családnak való beadagolástól a tároláson (és védelmen)át egy fődarab esetleges javításának lehetőségéig ,azonfelül az esetleges veteránvizsga ,vagy forgalomba helyezés lehetősége. Bár ha belevágok ,tavaszra -nyár elejére tervezem a dolgot ,de nagyon sok egyéb körülményt is mérlegelnem kell.
Valóban nem az utolsó eresztés. Hanem az utolsó előtti nagyobb. Az utolsó nagy eresztés Kalocsa lesz. Utána már csak szórványosan lesz egy-egy FMG, akkutöltő...
A könyvet amúgy nem UPIUPI írta, hanem a kollegája Boldizsár János. Csak mivel János nincs beregisztrálva, a Magyar Hadi- és Gépjárműtechnikai Alapítvány nevében UPIUPI szokott megszólalni.
Én is úgy tudom, hogy évjáratfüggő, a legrégebbieken nem volt. Az említett könyvben tényleg ez is benne van. Az jó, ha van sok Csepel Nyíregyházán mert nekem is kell majd egy. Vagyis már most kéne, de csak majd lesz. Én csak telefonoztam velük eddig, azt mondták kb. 70-ből lehet válogatni, és ez még nem a legutolsó eresztés, ahogy egyesek híresztelik.
Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg, Vedd meg,
Neked se legyen jobb mint nekünk.
Vegyél egy 344-est és élvezd!!! Nekem is zarándokhely az ahová Te ma betévedtél. Remélem nem sírtad el magad a lángvágó sebes megsemmisítő munkáját látván.
A sárvédőn az alumínium borítás évjárattól függő titkait majd UPIUPI megválaszolja neked. Tudod Ő mindent tud, olyannyira, hogy még könyvet is írt róla. Nálunk itt a gittegyletben az a BIBLIA, ha még nem vetted meg, gyorsan pótold. Utána a komplett alkatrészkatalógus, javítási kézikönyv, majd a kezelési útmutató eredeti piros műbőrkötéssel, stencilezett oldalakkal. Süvít belőle a 60-70-évek szele amit mi imádunk.
Ha ott akarsz autót venni, akkor próbálj a 1975-ös évjáratú 300 km futott egészségügyi EZF dobozosok után érdeklődni. Van még dugiban néhány.
Tisztelt Úrak! Ma betévedtem a Nyíregyházi bontóba ,hogy közelebbról megvizuáljak egy 344-est ,de álmomban sem gondoltam ,hogy kb 150 darabot fogok látni. Érzem a vesztem ,úgy látszik nem az infulenzát fogom elkapni. :-)))) Azért volna egy kérdésem: Gyárilag elöl a sárvédö íven kell lenni aluminium keretes borításnak ,vagy ez évjárat ,vagy felújítás függő?