Keresés

Részletes keresés

Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 1003
Értem.
Én sem úgy gondoltam, hogy a kutyában csalódtál, hanem az elveszitett lehetőséget sajnálod, ami azzal a 80 ezres kiskutyával a kezedben lett volna !
Én is igy voltam, vettem egy kutyát, nem néztem semmit, aztán kiderült, hogy nem alkalmas kiállitásra. Voltam vele MKSZ-en ahol nyert kétszer, és onnantól kezdve nem volt megállás, megfertőzött a kiállitások világa. Két év múlva vettem egy másik kutyát amit már tudatosan erre a célra választottam.
Az irásaidból az tűnik ki te sem vagy elégedett a helyzettel, és elöbb utóbb meglesz a kiállitási afgánod attól a lánytól akinek a kutyái annyira tetszettek !
Előzmény: Hugi-Bugi (1000)
szelbab Creative Commons License 2004.12.31 0 0 1002
Ha még csak 1 éves az afgánod, miért vagy elkeseredve a rövid sző miatt? Nem úgy van náluk is, hogy csak 2-3 éves korukra lesznek jó szőrben? Abban viszont ne reménykedj, hogy a tájjellegű kiáll-on nem néznek a kutyád szájába, belenéznek. Ugyan nem sok kiáll-ra nevezetem, de mindegyiken megnézték a fogát. Az MKSZ-en is.
Előzmény: Hugi-Bugi (1000)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 1001
Én 2 kiállitáson voltam összesen. Te voltál már kiállitáson ? Milyen kutyád van ?
Előzmény: szelbab (997)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 1000
Nem bántam meg a vonalat, mert nem is tudom pontosan, hogy milyen vonalból van a kutyám. Azt mondják, hogy az egyik nagypapája kiállitási kutya. Biztam benne, hogy az én kutyám hozza a nagypapa kiállitási szőrét és minőségét, bár nem ismerem a nagypapát, csak a közvetlen szülöket. Nem tudom mi lett volna jobb. Nagyon szeretnék egy kiállitási afgánt, de sajnos nincs lehetőségünk bevállalni még egy kutyát. Sem anyagi, sem idő. Szeretnék attól a lánytól venni kutyát, aki 80 ezerért adta a kölyköket, de majd 2-3 év mulva. Addig szeretem ezt a mostani kis drágát. Végül is csalódtam, de nem igy fogom fel. Nem a kutyában csalódtam, a kutya aranyos és éppen olyan, amilyennek évekig a képzeletemben élt, de hiába kaptunk vissza pénzt a kutya árából, nem pótolja azt a lehetőséget, hogy nem tudjuk kiállitani. Beszéltem a kecskeméti kiállitáson több agarassal is és mindenki azzal vigasztal, hogyha futó vonalról van a kutya, akkor nem kaptam volna jó eredményeket akkor sem, ha jó a szája, de én hiszek abban, hogy kitartó munkával lesz szőre a kutyának és tanitom úgy viselkedni ahogy a kiállitáson kell és majd megpróbálom tájjelegű kiállitásra elvinni. Hallottam már olyat is, hogy sok biró nem néz bele a kutya szájába. Hátha egyszer szerecsém lesz és nem néz bele az én kutyáméba se, és akkor talán nyerhetünk valamit.
Előzmény: Dendera (995)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 999
Néha elmegyek egy-egy kiállitásra. Te Szelbab voltál már kiállitáson ?
Előzmény: szelbab (997)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 998
Az első vásárlásnál sokan beleesnek ebbe a hibába, hogy mindegy milyen, csak az áhitott fajta legyen. Szerintem kevés olyan kutyás ember, kiállitó van aki elsőre olyan kutyával kezdete akivel sikereket ért el.
Örülök, hogy szereted, sé nem foglakozol azzal milyen a harapása, hosszú lesz -e a szőre, vagy sem, egyszerűen szereted, mert a te kutyád, és ez igy van rendjén.
Előzmény: Hugi-Bugi (996)
szelbab Creative Commons License 2004.12.31 0 0 997
Én csak itt kapkodom a fejemet!!! Futó afgán , kiállítási afgán!? Nagyon nem ismerem az afgánokat! Ti rendszeresen jártok kiáll-ra?
Előzmény: Hugi-Bugi (994)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 996
Igazából nem volt elképzelésem az afgánt illetőleg, csak a szinéről volt elképzelésem. Arra gondoltam, hogy ha már lesz egy afgánom, akkor járok vele kiállitásra, mert ott mindig olyan szépen megvannak száritva a kutyák és olyan szépen repül a kutya után a szőre. Ez nagyon vonzott. Amikor mondták, hogy futó kutya, akkor rákérdeztem, hogy ezzel nem lehet járni kiállitásra ? Azt mondták, hogy de igen és ők nagyon szeretnék is, hogy járjak. Én nagyon szeretem az afgánomat, akármilyen is a szája és nekem tetszik is. Megmutattam egy lánynak ZEG-en egy kiállitáson, 3 afgánnal volt és egy orosz agaras lánnyal, akinél 2 orosz agár volt, még futtatott is a kutyával és azt mondta nem lát rajta igazán komoly testi hibát.
Előzmény: Dendera (993)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 995
Megbántad, hogy ezt a vonalat választottad ?
Jobb lett volna a kiállitási afgán ?
Mit érzel most ? Csalódtál ?
Előzmény: Hugi-Bugi (994)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 994
Nem is tudom már hogy volt. Nagyon szerettem volna afgánt de nincs tul sok pénzünk. Beszéltem egy lánnyal, ők 80 ezerért adták a kölyköket. Igaz, elmondta, hogy nagyon igéretes az alom és teljesen kiállitási vonal és sok szőrük lesz és hosszúra megnő, még gondoltam is rá, hogy alkudozom vele, de aztán győzött a kevesebb pénz. Amikor elmentünk megnézni a kölyköket, megmutatták a mamát is, láttuk, hogy szinte kopasz, mondták, hogy futókutya és hogy a szülés miatt amúgy is lement a szőre, több szokott lenni neki. Nem titikoltak el semmit, de nem is mondták el előre. Én meg nem tudtam, hogy mit kell kérdezni, mit kell nézni egy kutyán. Mondtam, hogy szeretném kiállitani a kutyát, még örült is a tenyésztő, hogy lesz egy kutya, akit majd visznek kiállitásra. El is vittük a kutyát, de 5 hónaposan azt mondta az egyik biró, hogy teljesen rossz a harapása és ne is próbálkozzunk a kiállitással. Hallottam olyat, hogy az egyik afgános lány valami fogszabályozót tett a kutyára és jó lett a foga, de nekem azt mondták, hogy az én kutyám fogait nem lehet megszabályozni. Kinél volt futó alom ? Én nem ismerem a tenyésztőket, én egy lánnyal beszéltem, ott fekete volt a mama és ezüst a papa, de azok kiállitási kutyák voltak, később lehetett volna elhozni a kiskutyát, mint a mi kutyánkat és én szőke afgánt szerettem volna. Nem volt akkor több hirdetés. Már évek óta szeretnék afgánt, de mindig azt mondták, hogy nincs kölyök.
Előzmény: Dendera (991)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 993
Tulajdonképpen te milyen tipusú afgánt szerettél volna ?
Volt vele célod ? Kiállitás, vagy futtatás ?
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 992
Lehet futtatni, de mi van akkor, ha a gazdi kiállitásra szeretett volna inkább járni ?
Előzmény: szelbab (990)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 991
Igen, de még mindig két tenyésztőre gondolok akiknél volt futó afgán alom. A harmadiknál showkutyák születtek. Igazából nins is jelentősége.
Amikor megvetted a kutyád elmondták, hogy mire számithatsz ?
Előzmény: Hugi-Bugi (988)
szelbab Creative Commons License 2004.12.31 0 0 990
Igazából nemtom, hogy a foghibás kutya milyen címeket kaphat, és hogy tenyészthető-e, de azt tudom, hogy az afgánok szeretnek futni, és ha kedvét leli benne, persze te is, miért ne lehetne futtatni.
Előzmény: Hugi-Bugi (985)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 989
A genetikával nem vehetjük fel a harcot, ha lesz szőre - valamennyi - vagy ha nem igy kell elfogadni.
Viszont amilyen az ember olyan a kutyája is ! Örülök, hogy ilyen barátságos, kiegyensúlyozott afgánod van !
Előzmény: Hugi-Bugi (987)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 988
Nem szeretném leirni a tenyésztő nevét, azt hiszem nem publikus, de könnyen kitalálhatod, ha valóban ismered az afgánokat és tudod, hogy kik tenyésztettek az elmult évben futó afgánt. Szerintem csak ez az egy alom volt, de lehet, hogy tévedek, én még nem ismerem annyira az agarasokat.
Előzmény: Dendera (986)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 987
Mindenki azt mondja, hogy genetikailag szőrtelenebbek a futók. De én úgy látom, hogy a futó kutyákat az udvaron, kennelekben tartják és nagyon mogorvák, verekedősek és mivel keveset vannak ember közelben, nyilván kevesebbet is fésülik őket. A mi kutyusunk ember barát és soha nincs egyedül még a lakásban sem bezárva, minidg visszük magunkkal, én az irodába is beviszem és nagyon illedelmes, soha nem morog senkire, nem veszeszik semmilyen kutyával, mindenkivel barátkozni akar.
Előzmény: Dendera (984)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 986
Ha nem vagyok indiszkrét kitől van az afgánod ? ( erre nem muszály válaszolnod )
Előzmény: Hugi-Bugi (982)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 985
Azért irtam idézőjelbe a vitát, mert én sem szeretnék vitatkozni, főleg azon, hogy ki hány éve kutyázik. Milyen kutyád van ? Szuka az afgánom. Azért nem tervezünk vele futást, mert miért legyen eredményes a futásban, ha úgy sem lehet tenyészteni. Vagy igen ? A futó kutyákat lehet foghibával is tenyészteni ? Úgy tudom 2 nagyon jóval már tenyészthető. Megkaphat egy rosszul záródó fogú kutya egy nagyon jó cimet ? Na ezt jól megfogalmaztam !!!!
Előzmény: szelbab (983)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 984
Ismerek afgánokat. Nem akarlak elkeseriteni, de ha futó ősöktől származik akkor vajmi kevés esély van arra, hogy életében teljes szőrben pompázzon. Nem vagyok kozmetikus, annak a lánynak biztosan igaza volt.
A különbség futó, és kiállitási között küllemre, testfelépitésre másak. A futó kicsi, szőrtelen, a kiállitási magasabb, hosszú csodás szőrrel. Ezen kivül van még egy csomó dolog amiben mások, igazából nem értek annyira hozzájuk.
Előzmény: Hugi-Bugi (982)
szelbab Creative Commons License 2004.12.31 0 0 983
Nem állt szándékomban ezen vitatkozni, vannak sokkal érdekesebb témák is. Pl. neked nagy peched van a foghibával, de úgy tudom, versenyre lehet foghibás agarat is vinni. Tehát felkészítheted a futásra, de kiállításon nem lenne esélyetek. Szuka v. kan?
Előzmény: Hugi-Bugi (980)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 982
Milyen agaraid vannak ? Ismersz afgánokat ? Azt megtudod irni nekem, hogy mi a külömbség a futó és a kiállitási között ? Mindenki azt mondja, akinek elmondom, hogy az én futó afgánom szőrős lesz, hogy nem lehetséges, mert a futó kutyáknak nincs hosszú szőrük. Láttam a kutyám testvérét és alig volt szőre az enyémhez képest. Én minden nap megfésülöm a kutyát és 2 hetente megfürdetem. Beszéltem egy lánnyal a kiállitáson és azt mondta, hogy ő kozmetikus és ha jó samponnal fürdetem, akkor megfürdethetem 2 hetente és minél többet fördik az afgán, annál jobb lesz a szőre és gyorsabban nő. Nálunk a szobában és az ágyban van az afgán, nem lehet koszos.
Előzmény: Dendera (979)
szelbab Creative Commons License 2004.12.31 0 0 981
Van agaram, de nem mondhatnám, hogy annyira ismerem az agarakat. Egy db agarat ismerek, nevezetesen az enyémet.
Előzmény: Hugi-Bugi (976)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 980
Szerintem ne "vitakozzunk" azon, hogy ki a tapasztalatlanabb. Milyen kutyád van ? Ezek szerint 2 éves.
Előzmény: szelbab (977)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 979
Vannak agaraim, hobbi szinten tartom őket.
Előzmény: Hugi-Bugi (976)
Dendera Creative Commons License 2004.12.31 0 0 978

Sajnállak !
Szeretted volna kiállitani ? Nem nagyon értek az afgánhoz, de van szemem, és látom, hogy itthon milyen minőségű afgánok vannak ! Semmi jót nem tudok mondani róluk, tisztelet a kivéletnek, mert egy tenyészet azért van, de ez nem a reklám helye, nem irnám meg a nevét, ha nem haragszol .
Előzmény: Hugi-Bugi (975)
szelbab Creative Commons License 2004.12.31 0 0 977
Nos, pontosan 1 évvel vagyok tapasztaltabb nálad, ha években mérjük a tapasztaltságot. De mivel nyilván nem ez a helyzet, asszem ezt a kérdést perpillanat nem tudjuk eldönteni.
Előzmény: Hugi-Bugi (975)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 976
Neked van agarad, vagy ismered az agarakat ?
Előzmény: Dendera (973)
Hugi-Bugi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 975
Nem biztos, hogy tapasztaltabb vagyok nálatok, nekem még csak 1 éves az afgánom, állitólag futó kutya, de elég sok szőre van és én ápolni fogom, hogy sok szőre maradjon. Vittem volna kiállitásra is, de nem jó a foga.
Előzmény: szelbab (974)
szelbab Creative Commons License 2004.12.31 0 0 974
Csak annyira, amennyire az átlag agaras otthon lehet, de azért még szót érthetünk, ha te sokkal tapasztaltabb vagy is.
Előzmény: Hugi-Bugi (971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!