"Elhangzott, hogy a kezelő személyzet felé az elektromos váltóhajtómű vezérlő áramköre visszajelzi azt, ha a vezérlés beülte után 2 másodpercen belül nem indul meg a hajtómű."
Attól még, hogy beült a vezérlés nem feltétlen kell annak rögtön megindulnia, csak akkor, ha a léptető jelfogója beesik.
"Megfordultam már a barikád mindkét oldalán, de nem emlékszem rá, hogy valaha egyáltalán szóba került volna-e ilyen."
Nem csoda, mert nem lehetséges.
"Egyébként a lényegét sem értem: arról szólna a dolog, hogy ne maradjon feles állásban a kitérő. "
Most akkor megindult már a váltó vagy nem? Mert, ha igen, akkor már kicsappant a görgőérintkező. Ha meg sem moccan, és ha fékben fut, akkor az állítóáram lekapcsolás után jelez zavart.
Nem. Ezért bosszant. Elhangzott, hogy a kezelő személyzet felé az elektromos váltóhajtómű vezérlő áramköre visszajelzi azt, ha a vezérlés beülte után 2 másodpercen belül nem indul meg a hajtómű. Itt megakadtam, és megkérdeztem, hogy nem a 7 másodperces állítóáram lekapcsolásról van-e szó. A válasz határozott nem volt: van olyan is, de ez most más. Ez arról szól, hogy megindult-e váltó. Ezek után kb. 5 percig ültem egy éppen nálam levő, idevágó D55-ös alapkapcsolás felett, de nem jöttem rá a trükkre. Megfordultam már a barikád mindkét oldalán, de nem emlékszem rá, hogy valaha egyáltalán szóba került volna-e ilyen. Az a gáz az egészben, hogy aki mondta, ő erősen ért hozzá, másrészről hozzátette, hogy a D55 alapkapcsolása tudja ezt. Egyébként a lényegét sem értem: arról szólna a dolog, hogy ne maradjon feles állásban a kitérő. Node ahhoz, hogy a 4 mm-t bevegye, igencsak forognia kell a dörzskapcsolatnak, az pedig ennél sokkal de sokkal hamarabb kiemeli a görgőérintkezőt és el fog ejteni a végállást jelző jelfogó. Értelmét sem látom ennek külön, a feles állás egyértelműen kiderül a szárcsík visszajelentéséből (a gond a kikapcsolt visszajelentéssel lehet, node vgút beállítás során úgyis kibukik a dolog, tolatáskor meg illik ellenőrizni a kitérők helyes állását (ad absurdum csíkot nyomni rá)).
"Kulcsfüggéses" :-D Ameddig a kulcsszekrény kulcsa a "bakter" zsebében van és ő a forgalmi irodában tartozkodik, addig a váltók remélhetőleg a megfelelő állásukban le vannak zárva és kimeri kezelni a jelzőt. :) Bocsi, késő van. :)