Keresés

Részletes keresés

titamita Creative Commons License 2006.03.30 0 0 892

Ez nagyon jo otlet. En is pont ilyenben gondolkoztam, de a szemelyi kolcs. nem jutott eszembe. Nem tul magasak ennek a kamatkoltsegei?

 

tita

Előzmény: seci (890)
dia11 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 891

Seci !

Te egy zseni vagy!Mondták már?

Ez tényleg jó és könnyebben kivitelezhető ötlet,és nem kell az otthoni bankokkal görcsölni.

 

Sheren a nyári munkához gratula,hogy sikerült és hol leszel?

Az álmokról csak annyit,hogy minden álom valóra válik egyszer,csak nagyon kell akarni és kell egy kicsit dolgozni az ügyön.....A családalapításhoz két ember kell,vagy már megy "szélbeporzással" is ?

 

seci Creative Commons License 2006.03.30 0 0 890

Hali!

 

Sheren, menj be itt a szamlavezeto bankodba es kerdezd meg, hogy adnak-e neked 20K hitelt 5 evre (vagy tobbre). Meg esetleg mas bankokba is setalj be... Azt ne mondjad, hogy lakast akarsz otthon venni, "I need it to buy a garage" or whatever bullshit will do :-) En az egyik bankban garazst, a masikban meg autot vettem... Vegul is a personal loant arra koltod, amire akarod, csak van egy rubrika, amit az ott ulonek be kell klikkelni.

 

Sokkal egyszerubb, kevesebb a kamat es a forint most nekunk jo iranyba megy! 384!

 

Mi igy vettunk otthon lakast, itt felvettunk 23K fontot, atutaltuk haza a forintszamlara (ez lenyeges, nehogy devizaszamlara utaljatok innen! az csak a banknak jo!!!), es otthon megvettuk a lakast.

 

Nincs jelzalog-koltseg, rateves/leszedetes a vegen, stb.

 

Itt elsz, itt fizeted a reszleteket.

 

-seci

 

Előzmény: sheren (889)
sheren Creative Commons License 2006.03.30 0 0 889

szio Dia!!!!

 

En is gondolkodtam rajta... a gond hogy akkor is kell jovedelem igazolas es EU ide vagy oda a magyar bankok nagyon visszamaradottak ebben az ugyben...

 

A terv pedig venni egy masfelest, atvinni Aput es a kisszobaba az En cuccom... (mivel ez a masfeles Apunak lesz igy nehany kriteriumnak meg kell felelni... Keleti kornyeke... Mivel a Nagyi is ott van es ha Apu tul messze koltozik nem latogatja olyan gyakran... max 2. emelet vagy lift... Apu 60 folotti....  Kis rezsi mert az meg mindig engem fog terhelni... stb ilyen aprosagok, no meg normal szomszedsag... most nagyon szerencsesek vagyunk szoval ez sem megvetendo hogy nyugis helyen lakj...) aztan felujjitas 79nm 29 eve volt utoljara tatarozva szoval jo kis penz meg munka... es En nem leszek otthon szoval az ugyvedemre tudom csak bizni de hat az nagyon nem ugyanaz... de amig nincs meg a penz (futes is kell mert 1!!! villanyradiator van az egesz lakasban!!!) szoval anyagiak hianyaban apu marad kislakas alberlet, plusz penzgyujtes ami lassuk be nappali egyetem mellett nem egy leanyalom... szoval ha a felujjitas megvan megnezni van e csaladalapitasra esely vagy meg mindig egyedul kergetjuk az almainkat... ha van kilatas akkor hol? Megtartami a nagyot vagy eladni? ha eladni akkor venni egy kissebbet sajatnak majd kiadni amig a szigeten vagyok, a fenmarado penzbol felrerakni vagy adossagot csokkenteni... szoval burokban kb ennyi de ez kb 2 ev ha szerencsesek vagyunk... es mind ez alatt en egy masik orszagban vagyok, megbizhato rokon nincs csak az ugyved aki viszont az egyik jobarat Anyukaja...

 

Ez volt diohej csak ramutatni hogy tisztaban vagyok milyen nehezsegekkel jar lakas eladas vasarlas stb...:)))

 

De meg mindig jobb helyzetben vagyok mint a legtobb magyar fiatal...  Persze az ara is megvolt de most pozitivak vagyunk...:)))

 

No pusz es Ja Megvan az allas a nyarra!!!!!!!

Aki figyelemmel kiserte az elozmenyeket az tudja mirol beszelek!!!

 

Sheren a Nyari munkas:)))

dia11 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 888

Hi Sheren,már érzem is a pozitív energiát....

 

Az otthoni lakásvásárlásra csak egy tipp,mert nem nagyon ismerem sem a mostani viszonyokat,sem a te helyzetedet.

Ha jól értettem akkor van egy lakásotok,amiben Apukád él,és most te szeretnél venni egyet.

Mi ugy vettünk otthon lakást 0 ft-al,hogy vittünk plusz egy lakást fedezetnek.Ebben az esetben mindkét lakásra raknak jelzálogot (az ujra és a régire is),de nem kell önerő és igy marad pénz a felújításra.Azt,hogy ehhez most mit kérnek azt sajnos nem tudom,de próbálkozz be vele,ha gondolod.

 

Pusza,Dia

 

Számolom én is vissza a napokat........

Előzmény: sheren (887)
sheren Creative Commons License 2006.03.30 0 0 887

Kedves Torpe valasz ment..:))) Imadlak!!! Te kis gonosz...:)))

 

Nagyi!!!

 

hazat is vezetek es autot is probalok...:)))) az elobbit mar nem sokaig ugy tunik...

Tegnap mar reverseltunk is U-ban...(aki itt tanult az tudja mirol beszelek...))))

szoval eleg jol ment... multkor vesz stoppoltunk az is ok volt... bar a fek es a gazpedalt neha meg keverem...:)))) Reszkessetek Beaconsfield kornyeken...:))))

 

Huh Falkon Doki...

Bocsi elfelejtettem a telszamot holnap hozom...:)))

Bocs

 

Dia!!

Mindent bele a lakasvasarlasba!!!  En most nezem a lehetosegeket otthon hogy hogyan hozzuk egyenesbe a dolgokat...  Allitolag az Erste 30% onerore ad 70%et ami nagyon jo lenne de kell otthon min 2 ho minimalberes allas ami ugyebar nincs es mivel a suli koveteli a nyari munkat e nyaron, nem is lessz meg...

A Raifhaisen 45%-ra ad 55%-ot (ujepitesure?) de ok nem kernek jovedelem igazolast szoval szamomra ez jarhatobbnak tunik de ha minden penzem elkoltom ra mibol ujjitom fel a regit?!?  Tudom hulyen hangzik hogy ilyen gondjaim vannak de van egy Apum akit accommodatani kell... szoval otthon sem minden olyan egyszeru...

(Persze ha nem tanulnek csak dolgoznek konnyebb lenne anyagilag de valamit valamiert...:)))

 

Sheren mostansag a nagyon pozitiv...:)))

 

MASFEL HET ES OTTHON LESZEK!!!!!!!!!!::))))))))

 

Bocsi de nem birok magammal!!!!  Es Seci!!!  Mar csak miattad is igerem elmegyek a Hauerba es Rad fogok gondolni!!!!:))))

 

Titamita!!!

 

Tudom Te is jossz haza husvetra!!!  Szoval minden szupit kivanok!!!!!!

 

Dia Neked is!!!

 

En eloszor 7 honap utan mentem haza es tudom milyen erzes az.... nekem 9 nap anno nagyon kevesnek tunt...

 

most 3 ho utan megyek 2 hetre es mar nagyon varom....

Lakasavatas!!! (az a bizonyos baratom... tudjatok...) egy masik barat akit 2 eve nem lattam mivel az usa-ban tengette eletet a szegeny...:)))

Egy masik aki boszen csinalja a mixer sulit hogy ismet visszaterjen a szigetorszagba gyarapodni...:)))

es a lakasavatos par tervezi a visszaterest es egy regi baratot bevezetni az angol "kulturaba"...:))) szoval zajlik az elet otthon engem meg feltultenek energiaval...:))

 

Szoval probalok egy kis pozitiv energiat kuldeni NEKTEK is a kis szemelyes torteneteimmel...:))))

 

Sheren a Pozitiv!!!:))))

dia11 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 886
Igy már akkor mindent értek.
Előzmény: A nyolcadik törpe (885)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.03.29 0 0 885

Latom az elozo beszolasomat alapos visszaolvasas nelkul irtam, Seci Ur szinte ugyanezt elmondta mar egyszer.

 

és hogy jutottak el addig,hogy világhatalom lett belőlük,na mindegy ezt ugysem fogom soha megérteni

 

Tortenelemora nagyonroviden: az angol az altalaban egy eroszakos, durva, erzeketlen, anyjat-apjat-gyereket-testveret sem szeretu brutalis figura. (lasd futbalmeccs torzskozonsege) Pontosan ilyen vadallatokra volt szukseg a csatamezokon es a hadihajokon. Folyt a ver patakokban, de ettol ok nem rettentek meg, mert beleszartak. Osszeraboltak a vilagot. Pontosabban osszeraboltak valakik szamara. Ezek a valakik meg szepen elhuztan ammerikaba es magukkal vittek a rabolt cuccot. A hires brit birodalomhak annyi. Az ujvilagba meg mivel megjelent a sok gazdagsag nagyon megerosodott az uj allam. A valakik azota is nyuzsognek ott, es a meglevo gazdasagi elonyuk azota csak fokozodott.

 

Sheren: mail ment

Előzmény: dia11 (883)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.03.29 0 0 884
Kepesek vagyunk a piacon fel orat nezegetni egy 5 forintos almat mielott megvesszuk. Hat egy 50-60 mill forintos hazat azert illik ennel tobb ideig vizsgalgatni...
Előzmény: dia11 (875)
dia11 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 883

De,sajna Apósom látta a fürdőszobát is,igaz ez csak albérlet,de a fürdőbe a kád köré csak 2 sor csempe jutott,azt is ha a férjem nagyon nagyon megkóstolja a marcipán likőrt,akkor is szebben felrakja.

Én sokszor elgondolkoztam már azon,hogy ezek az angolok hogy tudják az életüket leélni például egy hideg meg egy melegvíz csappal,és hogy jutottak el addig,hogy világhatalom lett belőlük,na mindegy ezt ugysem fogom soha megérteni.

Amugy Após már nagy munkát nem nagyon vállal,mert szétment teljesen a térde,de ha tényleg jó szakember kell akkor van egy jó barátunk,aki Apósnak dolgozott,őt tényleg tudom ajánlani.Az otthoni lakásunkat is Ő csinálta teljesen.

Nem tudom milyen munkát szeretnél csináltatni,de ha most hazamegyünk lefényképezem ahogy dolgozik,fürdő,lapozás,ilyesmi,meg mindenféle kőműves munkát csinál.Ha sikerül lakást vennünk és ott lesz valami munka,hozzánk is Ő fog jönni romokat rendbe tenni.

Ez a "ha nagy szar van akkor pakolunk",ez én is igy gondolom,hiszen soha semmi nem biztos,és legrosszabb esetben is hazapakolunk a lakás meg megy albérletbe.Mi sem adtuk el az otthoni lakásunkat.

 

Te kérdezted valamikor,valahol a UPC-t,nem tudom mire jutottál vele,mi most hozzuk majd a mienkét,most márc.31ig van egy akciójuk,hogy 4000ft a havidij és 5000ft a beszerelés.Ebben HBO nincs benne.

Interneten lehet az egészet rendelni,a mienkét Após rendezte,de megmonta hogy hozzuk ki,és nem volt vele gond.

Ismerőseinknek is van már 1 éve.

Előzmény: seci (882)
seci Creative Commons License 2006.03.29 0 0 882

Hali!

Es nem is mutattad meg a burkolo aposodnak, hogy a csempe nem teglafalra, hanem plasterboard-ra van felrakva (== 10 evente leesik, mert a fuga alatt csak bemegy a viz a plaszterbord meg elrohad...) De ez "feature" :-)

 

Tenyleg, mi az a plaszterboard magyarul? Gipszkarton? Nem retegelt lemez es nem furner lemez az tuti, az elozonel rosszabb minosegu, az utobbinal jobb.

 

Tenyleg, mikor jar erre legkozelebb? Volna egy megrendelesem szamara :-) Mondjuk nem most, de egy par honap mulva biztosan (kb. jovo ev tavaszan)

 

A kolcsonre valo biztositasra terve: 800 fontos havi mortage-re havi 200 font a biztositas... Szoval up-to-you! Mi kifejezetten ellene voltunk, mert mindkettonknek van 6 havi teljes fizeteses betegallomanya es evi-4x-es fizeteses eletbiztositasa (mindkettot a ceg allja), valamint rendezett anyagi hatterunk otthon (szoval, ha nagy szar van, akkor pakolunk)

 

-seci

 

Előzmény: dia11 (881)
dia11 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 881

Nem,Seci én ténnyleg minden tanácsotokat megköszönöm,és alaposan megnézem majd,hogy mit veszek meg.Csak néha beleképzelem magam abba ahogy majd mászok fel a padlásra,és nyitogatom a vizcsapot.

De ez mind olyan hasznos tanács amit nélkületek eszembe sem jutott volna,meg hát nagyon nem is ismerem az itteni viszonyokat.Csak annyit látok,hogy nem egy nagy mesterek az építkezésben.Amikor Apósom,aki egyébként kőműves és burkoló,amikor meglátta a csatorna elvezetéseket majdnek sirva fakadt.

 

Más,talán te irtad,hogy a kölcsönre biztosítást érdemes kötni,ezt én is akarok mindenképpen,de ez mit fedez?Például ha lebetegszem akkor már fizeti a részletet helyettem,vagy csak halál,vagy rokkantság esetén fizet.

 

Gondoltam arra is,hogy kellene kötnöm income insurance-t,van ilyen nektek?Mi a vélemény erről?Erre azért gondoltam,mert irtatok valahol a táppénzről,ami ugye itt nem sok,és cégtől függ hogy meddig ad teljes fizetést,a férjem cége pl.semeddig,vagyis adja az alapfizetésnek x %-át,de ez nagyon kevés.

Előzmény: seci (880)
seci Creative Commons License 2006.03.29 0 0 880

Hali!

Dia, el akarsz kolteni 130K+ fontot es egy fel eletre eladosodni.

Mit erdekel teged az, hogy hulyenek neznek vagy sem? Te fizetsz, ok ugralnak. Ha nem engedik, hogy megnezz mindent, akkor valamit takargatnak, nem? Ne feledd, az ugynok az ellenseged :-)

 

Pince miatt ne aggodj, az nincs, velemilyen okor hagyomany miatt. Ertelmesebb angolok maguk sem ertik, hogy amikor draga a fold, akkor miert kulon garazst epitenek a mini kertjukbe, ahelyett, hogy a  haz alatt lenne a garazs+kozpontifutes+kamra, mint ahogyan az minden ertelmes helyen van (= a csatorna tuloldalan)

 

Mi feluletesen neztuk at a padlast, es most szivunk - egyenlore nem nagyon, csak kicsit, mert a fene sem erti, hogy hogy is kapcsolodnak ossze ott az (idetlen) angol szabvanyok szerint a dolgok. Azert nem olyan remenytelen a helyzet, most mar kezdjuk kapisgalni (jo dolog az, ha az ember felesege mernokbol van!)

 

Ha autot veszel, akkor sem elegszel meg azzal, hogy az ules karpitja milyen szepen ki van tisztitva, ugye? Kinyitod a motorteret, megnezed mi folyik/folyhat, alanezel, sot meg elviszed egy sajat vagy az eladotol fuggetlen szerelohoz is atvizsgalasra (mondjuk ha a kocsi erteke 10K font).

 

-seci

 

Előzmény: dia11 (875)
seci Creative Commons License 2006.03.29 0 0 879

Halihow!

 

Szerintem regisztraltad magad a londoni magyarok forumara :-)

Nem tolem, az tuti!

En is kaptam, kettot is tegnap, be lehet, hogy azok nem ugyanazok, amit te is kaptal.

 

-seci

 

Előzmény: panaszkönyv (876)
dia11 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 878

Ja,és Nagyi ha valamit nem értesz a honlapokon amiket irtam,vagy konkrét terved van,hogy honnan hova szeretnél menni,ird meg és akkor megnézem.

Egyébként ha veszel napijegyet a metrora akkor azzal a busz is ingyenes,tehát buszra akkor már nem kell költened,ezt elfelejtettem leirni.

A heti jeggyel nem nagyon spórolsz többet,mintha naponta veszed meg az egynaposat,és akkor tudod,hogy aznap melyik zónából mész melyik zónába és igy még olcsóbb is lehet,mint a heti 1től 6ig zónajegy.

London gondolom ezt láttad a metro térképen zónákra van osztva,ez alapján kell fizetni is.

Heti 1-6 41font

Napi 1-6 off peak,csúcsidőn kivül 6,3 (off peak reggel 9:30 után)

 

Na pusza mindenkinek,még alszom a Seci találós kérdésére.

dia11 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 877

Jól van Nagyi,akkor gyere gombóc nélkül...

Látod ilyen népszerű vagy itt Londonban,hogy már buliba is hívnak.

Egyébként magkaptad a mail-emet?

 

Előzmény: panaszkönyv (876)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.03.28 0 0 876

Köszönöm a gyors válaszokat.

Dia, nem tudom mit szólnál, ha megérkeznék hozzád a 48 órás gombócaimmal:-))

Én ugyanis nem pesti vagyok, csak egy vidéki mezítlábas - méghozzá jó messze pesttől -, tehát ha én repcsizek, előtte nap fel kell utaznom a székes fővárosba ott aludni egyet aztán nyomás! Mert még véletlenül sem mennek olcsó fapadosok úgy déltől, csak a reggeli órákban.

 

Seci, egyelőre csak a H.F. megfejtésig jutottam:-)))

 

De van mégegy megfejteni valóm.

Most kaptam egy e-mailt (meg még vagy hatszázan) a londini magyaroktól, hogy meghívnak egy nagy magyar buliba - engem, - meghívnak, - Londonba, - buliba, mííí??? Hogy tudták meg a címemet?

 

nagyi - a  nagy rejtvényfejtő

dia11 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 875

Sherennek köszi szépen a wc huzogatós tippeket.

 

De tényleg nem fognak ám hülyének nézni,hogy elemlámpával először felmászok a padlásra,majd lemegyek a pincébe is ,majd utána megkérdezem,hogy a wc-t használhatom e mert nagyon kell.....Aztán megkérdezem,hogy a tulajnak milyen autója van,és milyen messze van a legközelebbi folyó......

De még jöhetnek a jobbnál jobb tippek,hogy mit ne felejtsek el megnézni.

 

Sheren,te is mész haza husvétkor,mert mi is,már alig várom,csak 8 hónapja nem voltunk mi kis hazánkban.

 

Előzmény: sheren (867)
dia11 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 874

Szia Nagyi!

 

Hát látom már nagyon készülsz Londonba,remélem hozzám is jössz!Tudod a gombóccal....

Csak pár web-lapot néztem meg neked,de ezen szerintem minden infot megtalálsz a reptéri,meg ilyen olyan jegyárakról

- www.tfl.gov.uk

ezen megtalálod a busz,a metro,a vonat napi,heti árait.Itt a metrónál sok függ attól,hogy hányas zónából mész hányasba.

A busz napijegy 3,5 font.Ha csak ugy felszálsz a buszra,vagyis egy menet az 1,5 font.

Ezen van utvonaltervező is beirod honnan hova akarsz menni,és kiirja,hogy metroval,vagy vonattal,vagy busszal van e közelebb.

- www.londoltoolkit.com

itt mindent megtalálsz a reptéri jegyekről.

Amugy:

-Luton-Victoria 10

-Gatwick-Victoria 11

-Heathrow-Victoria 15

-Heathrow-Liverpool 11,8

-Stansted-Victoria 13,5

-Stansted-Liverpool 11,8

mindegyik font és mindegyik return jegy.És  a Victoriáról és a Liverpoolról is tovább tudsz utazni metroval ahova akarsz,ezek olyasmi mint otthon a keleti meg a nyugati pu.

Előzmény: panaszkönyv (870)
seci Creative Commons License 2006.03.28 0 0 873

Hali!

 

"Tényleg, mi van az Élet Angliában FAQ-val? "

Pihen, megirtam belole egy par oldalt, aztan kifulladtam (illetve kifullasztott a project-managerem...)

 

"És mit jelent a pénz után az a „K” Írtad, hogy felvettél 23K font hitelt. Ezt már máshol is láttam, bár kisbetűvel, de akkor sem tudtam mi a szösz ez?"

K = ezer

autoknal 35Kmiles = 35000 merfoldet futott

"Mi az a halott-vonal?"

deadline :-)))

 

No megyek vonalgyulesre! Ez csak vicc volt, mar regen itthon vagyok.

H.F. megfejteni, hogy mi az a vonalgyules!

 

Szerintem azert lesz nagybetus/kisbetus/doltbetus/stb. mert Ctrl-valamiket nyomkodsz es azok egy rendes szovegszerkesztoben betutipust/meretet valtanak.

 

-seci

panaszkönyv Creative Commons License 2006.03.28 0 0 872

Seci!

Írt az ismerősöd.

Hát, ez a lány nem egy tökölős fazon!

Ahogy olvastam a levelét, közben törölgettem a nyálamat...:-)

De no lám, egy újabb bizonyíték arról, hogy itthonról is lehet kinti munkát szerezni!

 

nagyi - a boldog, mert legalább valakinek sikerül:-)

 

 

panaszkönyv Creative Commons License 2006.03.28 0 0 871
...természetesen a fiúknak Pamela Anders , a lányoknak Bred Pitt adja majd át :-)))
panaszkönyv Creative Commons License 2006.03.28 0 0 870
... küldök egy cvikipuszit annak, aki megmagyarázza, mitől vált nagybetükre ez az őrült!
panaszkönyv Creative Commons License 2006.03.28 0 0 869
Füstölt kolbászos, sózott, ecetes lilahagymás lencsefőzelékes jó estét!

 

No, ti aztán nem tétlenkedetek!!!

Helyes. Szeretem, ha pörögtög és ontjátok az infókat.

Még azokat az okosságokat is szeretem, amik rám soha, de soha nem lesznek hatással – mint pl. házvásárlás. (bár ki tudja, egyszer talán mégis rászánja magát kicsiny magzatom, hogy jó szakmáját és nyelvtudását kamatoztassa a szigetországban s netán az évek múltával rászakad a(z) (angol) nemzeti bankJ)

Ahogy elnézem, házvásárlás terén nem sok különbség van a két ország között.

Itthon is ha jót akarsz magadnak, szinte ugyanezeket a körülményeket kell megvizsgálnod (környék, víznyomás, tetőszerkezet, elektromos vezetékek stb.)

Talán egyetlen  hozzáfűzést ha megengedtek:

gondolom kint is lehetséges, hogy a városházán megnézhessétek a vásárlandó ingatlan környékére vonatkozó jövőbéli (3-5 éves) terveket.

Ha tesóm ezt annakidején megteszi, most nem szomorkodik azon, hogy a 2,5 éve megvásárolt lakása ablakán az eddigi tücsök ciripelés és illatozó vadvirág helyén 2 hónap múlva buszok fognak dübörögni és bűzölögni. Ugyanis a kutyasétáltató prérit beépítik egy központi buszpályaudvarrá. L( Ezen kívül 1 éve tőle 60 méterre építenek egy nagyforgalmú utat. Na, ennyit a valaha nyugodt környékről.

 

Seci, memoárodat olvasva csak megerősödött a gyanúm, miszerint nem minimálbérrelkezdünk tipusú kintélő vagy JDe ilyenkor mindig elszorul a szívem s arra gondolok, vajon mikor lesz képes  Magyarország megbecsülni azokat az embereket, akiknek a fejükben is van, nem „csak” a kezükben. A csak-ot azért tettem idézőjelbe, mert az ügyes kezű  szakemberekre is természetesen szükség van, de legtöbbjük, ha valóban elég  ügyes és rátermett s némi üzleti érzékkel is rendelkezik,  vállalkozóvá válik. Itthon.

Tényleg, mi van az Élet Angliában FAQ-val?

És mit jelent a pénz után az a „K” Írtad, hogy felvettél 23K font hitelt. Ezt már máshol is láttam, bár kisbetűvel, de akkor sem tudtam mi a szösz ez?

(Mi az a halott-vonal?)

 

Törpe, az ingatlanügynöki fogalom-szótáradon én is jókat derültem.

Na meg magamon is!

1 hétig nem tudtam szkájpolni, mert valami zűr volt. A gyerekeim ez idő alatt síeltek Olaszországban, így segítséget sem tudtam kitől kérni. Utolsó előtti napon vettem észre, hogy csak kicsúszott egy kábel a helyéről. Ne tudd meg, mennyit görcsöltem, míg rájöttem (pedig eredeti  szakmámat tekintve műszakinak számítok…:-)))

 

Sheren, te most autót vezetsz vagy házat? Bocs, ez hülye szóvicc volt, de azt írtad, hogy a házvezetőséggel jár a cottage. Szóval házvezető is vagy? Nem csak tanuló diák?

Ja, és feltétlenül szólni fogok ….:-))

 

Ki tudja cca mennyiért lehet bejutni Londonba a Gatwick-ről, Hearthrow-ról, Luton-ról? Egyáltalán ezek a buszok(?) csak London pereméig járnak? Esetleg tudtok egy jó honlapot erről? Találtam egy London metró térképet, jól látom, hogy a Hearthrowról metróval is be lehet menni? Meg tudnátok mondani mennyibe kerül kb. egy napijegy (metró)?

Tudom, ezek a kérdések inkább valók a Londoni magyarok című fórumra, de ott olyan a hangulat, de olyan…! Pfujj.

 

Üdv mindenkinek!

 

nagyi – a merészet álmodó!:-)

seci Creative Commons License 2006.03.28 0 0 868

Halihow!

Szoval en is ott nottem fel (Nepszinhaz utca) es mi is sokat jartunk a Hauerbe. Tudajdonkeppen oda jartunk, meg a Fazekas melletti cukiba (ami a templom mogott van, meg mindig mukodik!)

 

A pincer idetlen volt, a Hauer torta viszont pompas (utanrendeles is volt, mert 1 nem volt eleg), a gesztenyesziv konnyen felejtheto. Szoval Hauer tortat egyel.

 

A Ruszwurm jobb volt! Sot tegnap este "veletlenul" kinyilt az ott vasarolt "Szamos marcipan kremlikor"... Finom :-)

 

-seci

Előzmény: sheren (867)
sheren Creative Commons License 2006.03.28 0 0 867

Ja a Hauerra visszaterve... sajna mar nem olyan mint regen...

amikor meg kicsi voltam...(most jon a milyen oreg vagyok en cimu fejezet:))

szoval Anyummal regen mindig odajartunk aprosutit venni...:))) Keletinel lakunk szoval kozel van... De miotta atepitettek nekem rosz a tapasztalatom... Bocs Seci...

szoval amikor legutobb beultunk szeraz volt a torta, baratsagtalan a felszolgalo es a tukros berendezes nekem sivarnak tunik...:(((

 

Persze reg voltam mar, lehet hogy a Husveti hazalatogataskor beugrom es lecsekkolom...:))))

 

a csutortoki visszhallra csa Sheren:)))

 

ui... Amikor haznezobe mentek folyassatok a csapot mivel a regi hazakban alacsony nyomasu furdoszobai cuccok vannak az uj beepitheto cuccok meg magas nyomasuak szoval pumpa csere kell ha atalltok vagy ataltak elottetel es az marha zajos ha megnyitod a meleg vizet...

 

remelem amit leirtam make sense... nem vagyok enginieer de nalunk befurodtunk a dolgokkal...  nagyfelujjitas volt a reghiek talan meg emlekeznek amikor panaszkodtam...

szoval uj furdoszobank lett 2 is (a 3-bol...) :)) szoval az uj wc-kwt nwm vitte a regi (20 eves!!!) rendszer, pumpa kellett a tetoterbe, de az olyan zajos hogyha lehuzod a wc-t ejjel vagy csak megmosod a kezed az egesz haz fentvan...

Meg jo hogy en a cottageban lakom...:))))

 

szoval conclusion: nezz utana ha hazat veszel hogy milyen a vizrendszer a hazban + ha a Stonehenge building company vagy a lengyel tulaj Tomasz Stefanovich illetve a Bath and Tile uzlet kozelebe kerulsz fuss el jo messzire!!!!!!!!!!! nem trefalok... megbizhatatlanok es hozzanemertoek...!!!!!!!!!!!!!!!

 

szoval csa Sheren (Ildiko) :)))

sheren Creative Commons License 2006.03.28 0 0 866

Hali...:)))

 

bo fel oras olvasas utan ideertem hogy irni is tudok...:)))

 

Az Uni(versity) szamitogep termeben ulok es a felneveteseim miatt mar igen furcsan neznek ram a tobbiek de nem erdekel...:))))

 

huh.... csuda jo party jott itt osssze...

 

eloszoris, mindenkit udvozlok az egykori kukkolokat kulonossen udv...:)))

 

Torpe, Seci... CSatlakozom az elottem szolokhoz, fantasztikussak vagytok!!!

 

Ja Torpe... itt tennem hozza hogy ha all meg az ajanlatod akkor kuld el legyszi azt a bizonyos seged cd-t legyszi a hazard teszthez, mivel beszeltem az oktatommal, neki nincs, es szerinte mar nem kuldik automatikussan bar O is mondta hogy regebben kuldtek...

Azt mondta mindenkepp gyakoroljak rajta mielott nekimegyek a tesztnek es a WHS-t ajanlotta a beszerzesi helynek...

Ha valaszthatok inkabb Neked fizetnem a postakoltseget es amit akarsz mint nekik...:))  elerhets a 07771712639-on vagy www.sheren@freemail.hu n:))))

Koszi:))))

 

Nagyi!!!

 

Gyulnek a meghivasok szoval elobb vagy utobb ki kell jonnod!!!!:)))

Sajna en nem lakon sajatban es szerencsere nem is berelek mivel a hazvezetoseggel jar a cottage... de sajna ugy tunik mar nem sokaig...

sajna 1 agy van szoval oda nem tudlak kihivni de szeretnek talalkozni Veled szoval ha josz szolj:)))

 

DrFalcon

 

En egy evig voltam self-employed otthon majd utananezek a telszamnak meg az infoknak neked...

 

Nalam a regisztracio miatt jobb volt, csak egy helyem dolgoztam, adozas datuma mas, a dokumentum kitoltesebe beleoszultem de mivel szept 30 elott kuldtem el igy Ok kiszamoltak nekem...(vissza is kaptam £250-et...) egyebbkent jan 30 ? ha sajat magadnak akarod kiszamolni...

 

sajna az info ami igazan erdekel azt nem tapasztaltam...bocsi

 

bye Sheren

drfalcon Creative Commons License 2006.03.27 0 0 865

 Üdv mindenkinek!

 

Tud-é nékem vki  érdemleges információkat adni self-employed státusszal kapcsolatban. Egyre csak gyúrom a netet, de az adózással kapcsolatos dolgok csak nem akarnak előbújni, konkrétan arra volnék kíváncsi, jó lesz-e az nekem, ha self-employed leszek. Hogy a munkaadónak (nevezzük így) tuti buli, hisz alapvetően így kisebb a kockázata rajtam, mint egy fizetett alkalmazotton, az világos. De nekem jó lesz-e ez így, mennyi jövedelmet tudok kivenni belőle százalékarányosan, tudja ezt vki?Meg mongyuk azt se igazán értem, hogy mikor megkérdezem, milyen papírokat kell ehhez intéznem, aszongyák majd ők elintézik... Na de ez azért Mo.-on nem egészen így működik, vagy csak én vagyok földhözragadt???

dia11 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 864

Seci !

 

Mi a helyzet az élet angliában FAQ-val?

dia11 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 863

Budapest ezen nevezetességei nekem sem nagyon mondtak semmit.A Halászbástya már ismerősebb volt.De ha legközelebb megyek akkor erről az oldaláról is megpróbálom megsmerni kis hazánkat.

De már anyukámat felkészítettem,ha megyünk most haza akkor rozsláng kenyér és Pick "parízer" legyen otthon,és már megrendeltem a túrós,a meggyes,és a stb.réteseket is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!