Keresés

Részletes keresés

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.14 0 0 656

Ha a korrektseg olyan mint a bankban, biztositonal, city council-nel akkor baj van. Igazabol errol volt csak szo. Valoszinuleg tulfutom a bizalmatlansagomat, de hat "ok" harcoltak ezt ki.

 

En megvettem az osszes konyvet az osszes kerdessel es az osszes valasszal a zasszonynak, oktoberben ment at (masodszorra) az elmeletin. A booking utan hozta a postas az ingyen DVD-t, azon lattuk a hazard prescriopdkfjgfsyst (miazistennyilat). Ugy kivanta, hogy csak az elmeleti vizsga utan akart vezetni kezdeni. Ez Magyarorszagon talan meg most is igy van, itt nem szukseges, de hat ha igy akarta, akkor legyen.

 

Most keszulunk a gyakorlati vizsgara, meg datum nincs eloiranyozva, egyelore csak vezetgetunk, elvezi a nagy kocsit, szereti nyomni neki.

 

 

 

 

Előzmény: seci (646)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.14 0 0 655

Nehany napig el voltam bujva.

 

Kezdjuk.

 

A fontsterling elszamolasu kartyat (switch) nem lehet kulfoldon hasznalni.

Ez lehet a problema a magyar forintelszamolasu kartyaval is.

 

Sot, rokonok repulojegyet sem tudtam itt kifizetni, mert Bp-rol indulo utazast Ft-ban kell fizetni, arra a Switch kartya nem jo mert az csak font elszamolasu, elo kellett venni a true hitelkartyat. (magasabb kezelesi koltseg rulez)

 

(Azert mert a bankban egyvalaki mond valamit azert az meg nem biztos hogy igaz.)

Előzmény: falcondr (654)
falcondr Creative Commons License 2006.02.14 0 0 654

 Sziasztok!

 

 Az volna a kérdésem, hogy dombornyomott kártyáról vajh  miért nem tudhat vki Angliában leemelni x összeget , ha  megadtam  a 16 jegyű dombornyomatát, érvényeségét, nevemet? Kell még valami? Elvileg mást nem kértek... ja, még annyi, a számlám a kártya alatt forint alapú, de aszonta OTP, ez nme számít.  Vagy mégis?

HP13 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 653
"2. Tömegközlekedésen hány éves kortól kell jegyet venni a gyerekeknek?

(Gondolom az idősek nem utazhatnak ingyen, mint itthon :-))"


A National Railnél 5 éves korig nem kell jegy, gondolom máshol is ez a határ (max kijavít valaki).

Az "anyósjelöltem" épp a múltkor mondta, hogy jövőre ingyenes lesz neki a helyi busz. Szóval Angliában is van ilyen, hogy mennyire elterjedt, azt nem tudom, de High Wycombe-ban ez létezik.
Előzmény: panaszkönyv (639)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.14 0 0 652

Velőscsontos jóestét!

 

Ííííígen?

Itt kukkolunk és csak leselkedünk, kedves Detepe?

(Mint és a "Londoni magyarok"-on!)

Na, szép, mondhatom! :-))

Most viszont, ha már így felfedted kiléted, nagy bajt is okoztál ám magadnak!

Mert mostantón kezdve nincs menekvés, bombázva leszel kérdésekkel!

 

Hopp, már itt is az első!

 

"... ovodat Kingstonban. Hat ezt en a maradek erombol ami a full tajm melo mellett marad, vezetem."

Mi az, hogy a 8 órás munkád mellett még vezetsz egy óvodát is?

Írjál már erről többet lécci.

Mekkorák és milyen neműek a gyerekeid?

 

Sajnos UPC ügyben nem tudok hozzászólni, de szerint a fiúk segítsége hamarosan érkezik, UGYE FIÚK?

 

üdv

nagyi - aki ma kapott híreket a munkájáról, de még nem akarja elkiabálni:-)

Előzmény: detepe (647)
McPipy Creative Commons License 2006.02.14 0 0 651

sziasztok,

 

epp most tettem le a kresz theory+hazard perception tesztet.En kolcsonkaptam egy cd-romt amin rajta van az osszes kerdes a tesztbankban, ugyanaz mint a vizsgan lesz(csupan 900).Vegigbongesztem az osszes kerdest,megneztem az idegen szavakat rajta,aztan atmentem a mock tesztekre ahol 35kerdes van mint a vizsgan es lehet idore csinalni vagy csak sajat tempoban.

 

Ket napot szantam az egszre,aztan elmentem vizsgazni es hibatlanra megirtam a tesztet a 40 perc helyett 10 perc alatt,ami nem engem minosit hanem a cd-romt ami tenyleg nagyon hasznos volt.

Jo vegignezni a tesztbankot mert konnyen talalhatsz benne uj szavakat es jo ha nem vizsgan talalkozol vele eloszor, mert nem vihetsz be szotart magaddal.

 

Aki esetleg nem bizik az angoljaban annak a jelentkezesnel kiad a gep egy lehetoseget, hogy kerhetsz tolmacsot(vagy a nagyobb lelekszamu kisebbseg sajat nyelven csinalhatja)(mi meg nem tartozunk ide).Lelkesen be is jeloltem, de aztan kiderult, hogy nekem kell vinnem magammal egyet ugyhogy inkabb lemondtam rola.

 

En amugy a vizsgan szembesultem vele hogy hazard perception teszt is lesz.Kicsit sokkolo volt, de gondoltam ha mar itt vagyok megprobalom.14 kisklip volt, ment a kocsi es ha valami gebaszt eszleltel a forgalomban amibol kesobb esetleg meg nagyobb gebasz lehet akkor nyomnod kellett az egeret.Minel hamarabb nyomod annal tobb pontot kapsz ra.

Addig nyomagattam az egeret amig csak sikerult atmennem rajta.

 

Amugy a teszt eletszerusege nem sokkal a zero fellett van, mert ha tenyleg a kocsiban vagy akkor nem igy figyelsz az utra,foleg mivel kezdo leven mindenfele mas is zavar a kocsiban a pedal,a valto a kormany a tablak,meg a teli torokbol uvolto oktato melletted.Aki raadasul angolul uvolt:)

Aztan rajottem hogy meg honapokkal ezelot megvettem mar az egesz teszt cdromjat(theory+hazard) otthon porosodott a fiokban.Ugyhogy ha esetleg kell valakinek es elkuldi a cimet a melcimemre akkor kolcsonadom oket, aztan visszakuldi ha mar kesz vele.

 

Sheren amugy koszi a suli infot,en jovore kezdem az egyetemet es jo tudni, hogy nem kell az egesz nyarat vegigtuloraznom,hogy ev elejen ki tudjam pengetni az egesz evi tandijat egy osszegbe.Sot meg nekem fizetnek:) :)

 

Korforgalommentes  szep napot kivan

 

mcpipy@gmail.com

 

 

Előzmény: sheren (650)
sheren Creative Commons License 2006.02.14 0 0 650

Ja visszaolvastam egy kicsit:)))

 

(Ma mar nem szabadultok tolem:))))

 

Szoval az elmeletirol... a konyvecskemben azt irtak hogy 35 kerdesbol 30-at kell jol megvalaszolni?!?-legkozelebbre pontossan utana nezek a kedvetekert:)))  es a Hazzard Awernessnel valami 14 kisfilmet mutatnak valamin tobb a veszely lehetoseg es min 15 pontott kell szerezni?!?  ...Valami ilyesmi...

 

ami viszont tuti hogy az elmel;etre 40 percet adnak a 35 kerdesre es 2-3 perc szunet utan jon a 20 perces hazardirozas.... az elmeletinel vissza lehet lepni ha ut kozben meggondolod magad egyebbkent mutatni fogja a gep hogy 1-2-3 valaszt jelolj meg...(Multipychoise kerdesek a valaszok ott vannak csak be kell x-elni) a hazardnal nincs visszateres egyszeri...

Ha barmelyik resznel buksz akkor bukta az egesz johetsz kesobb....

 

erdekessegkepp nem ajanljak az elmeleti letetelet gyakorlati orak tetele nelkul... erosszen ajanljak a hazard miatt hogy gyakorolj sokat aztan menj az elmeleti tesztre majd ha sikeres volt barmikor utana mehetsz a gyakorlati vizsgara is...

 

na mostmar tenyleg bucsu mivel ma meg nem ettem es 20 perc mulva francia (3) ora...:)))

 

2 het mulva Parizs!!!!:)))) no meg barat talalkozo Magyar honbol...:)))

 

Ja jovoheten Cardiff a sulival... Valaki onnan???? Ha vagy akkor jovo kedd este talizhatnank... Buli? Party? Gardedam mar reg nincs...:)))

 

Na minden jot csutortokig:)))

Pusz Sheren

sheren Creative Commons License 2006.02.14 0 0 649

Na megint mennyit irtam...:)))

 

Ja igen Buckinghamshire-Beaconsfield... Valaki kerdezte...

Ha talizni akarsz nem gond High Wycombe? nekem 8 ha vonattal elerheto a Chilternen keresztul:)))

Csa

sheren Creative Commons License 2006.02.14 0 0 648

Haliho mindenki!!!

 

Visszatertem a hetvege utan egyben vagyok es a kocsit sem tortem ossze meg...

A nekem feltett kerdesekre nagyabol mar valaszoltatok koszi erte...

 

A sulidij csokkentessel kapcsolatos resident permit kerdesre valaszolva...

Ujdonsult EU tagok... ha egy evet megszakites nelkul dolgoztal UKban (hogy datum szerint vagy munkahely szerint kerdezd az illetekesektol akik) Hivd fel a Home Officet, kerj toluk EEA Residence Permit igenylo lapot, toltsd ki es kuld vissza, ha megkapod (nekem fel evvbe kerult kb 6 het es 6 honap kozott van az intezkedes, de en akkor mar self employed voltam de meg nem student...) szoval kikuldik, visszakuldod fotoval majd megkapod. onnantol ugy vesznek mintha itt szulettel volna minden tamogatsat megkapsz ami megillet, ha a jovedelmed kevesebb mint ? valami kb £15000/ev??? akkor  a sulikedvezmennyel kapcsolatban meg be kell bizonyitani hogy fuggetlen vagy anyagilag a szuloktol...(mivel nem otthon lakunk ez nem gond de ha elmultal 25 nem is kerdeznek rola...) Utana mindent megkapsz...

En megkaptam a tandij elengedeset (teljes) £1000 osztondij amit nem kell visszafizetni plusz a max £4500/ev ?koruli osszeg diakhitel cimen ez visszafizetendo miutan vegeztem a sulival es evi £15000 folott kereasek akkor a 15 folotti resz par %-at kezdem visszafizetni... kb £7/ho vagy valami ilyesni keresettol fugg... 65 eves kor utan elengedik...

 

huh uj rendelet, jovo evtol a tandijat nem kell kifizetni az evkezdesnel es £1000 ot kap minden uj tanulo, de minden egyes evvel £3000 os tartozast halmoz fel az ember evente... a visszafizetes ugyanaz mint a diakhitelnel... plusz ha akarod felveheted a diakhitelt is.... szoval tetszik nem tetszik eladositod magad....

 

Ha eleve tanulsz valahol szamodra minden megy az eddigi uton az uj szabalyok az uj tanulokra vonatkoznak...

 

remelem kielegito volt a valasz ha tobbet akarsz tudni kerdezz es valaszolok a legjobb tudasom szerint...:))))

 

 

 

Mas, csak most akadt a kezembe meg nem igenyeltem meg de percek kerdese...

NHS ajanl ingyenesen igenyelheto European Health Insurancet!!!!  (EHIC)

Neten is igenyelheto www.dh.gov.uk/travellers vagy telefonon 0845 606 2030 (7-10 napon belul igerik a kezhez kapast es 28 europai orszagban (Magyaro is koztuk van :))) szoval segit ha barmi egeszsegugyi gond akad...

szerintem megeri, ingyen van es en nagyon szeretek utazni:))))

 

Up to You:)))

 

More info:)))

 

Nagyi!!! engem nagyon erdekel a gombocod foleg ha turo!!!!:))))

Szilvas is johet:)))) plusz palacsinta es egyebb csintalansagok:)))

 

Szoval a junctionok kor alaku "keresztezodesek" egesz anglia tele van veluk es vasarnap tudtam meg ha a jogsi teszten nem a megfelelo savban veszed a kanyart automatikussan meghuznak....

 

Amennyire en tudom nincs kotelezo oraszam csak vezess jol es meglegyen az elmeletid. Ja tenyleg kell biztositas ha nem az oktatod autojaban vezetsz aholis a suli biztositasa vonatkozik rad is...

 

Holnap ismet volan mogott leszek egy orat es jonnek azok a franya junktionok...:))))

De olvastam hogy ha meglesz az angol jogsim akkor az Euban barhol vezethetek vele!!!! Ez remelem azt jelenti hogy nem kell letennem otthon ujra ha valaha is hazavandorlok...:)))

Az elkovetkezendo 2 sulievben biztos nem...:))))

 

most nem emlekszem hogy mit kerdeztetek meg tolem... de semmi gond csutortokon visszaterek:)))

 

Addigis Astala Vista Sheren ;)))

detepe Creative Commons License 2006.02.14 0 0 647

Sziasztok!

 

En eddig csak szemlelodo voltam itt a Forumon, de nagyon jokat szorakoztam, ugyhogy le a kalappal elottetek hogy ilyen jo kis mulatsagot tudtok nyujtani!

 

En is itt ragadtam e foldon immaron 11 eve, es ket csemetevel is gyarapitottunk az angol-magyar (hoppa, bocsanat skot - magyar - mert hogy nem mindegy ezeknek itten!!!!) nemzedeket. Tenyleg ki emlitette meg hogy Guildforban lakik? Orulok hogy mindenki a Voipstunt-ot hasznalja, meg a Skype-ot - isteni ez az ingyenes beszelgetes az otthoniakkal....

 

Meg arra is emlexem hogy valaki emlitett egy magyar ovodat Kingstonban. Hat ezt en a maradek erombol ami a full tajm melo mellett marad, vezetem. Atkoltoztettuk az ovit Mordenba (Wimbledon es Sutton kozott van), es most szombaton lesz is egy jo kis fergeteges Farsang! Ugyhogy ha nem vagytok messze akkor gyertek, illetve akkor is ha messze vagytok! (Farm Road Church, Farm Road, Morden, Surrey, SM4 6RB - 3pm-tol kezdodik)

 

Mas: Van itt valakinek UPC-je otthonrol? En otthon elofizettem ra, ott folszereltek, aztan mi meg szepen leszereltuk es kihoztuk. Allitolag ha valaki felteszi a tetonkre (vagy egy kulso falra) akkor kb £20-ert be lehet allittatni, de ha insalalni is kell akkor mar £100-okrol beszeltek. Ert valaki ehez? Mert az uram sajna nem, en meg meg annyit sem.... Pedig mar ugy neznem a jo kis Fabri sot meg a piszkos szaju politikusokat... Allitolag azt kell tudni hogy a haz melyik reszere kell feltenni vevoadot.

 

Udv mindenkinek, es varom a jo kis tanacsaitokat!

 

D

 

Ja, jon Halasz Judit is majus 13-an, tovabbi infot tolem kaptok ha erdekel!

 

 

 

seci Creative Commons License 2006.02.14 0 0 646

Haliho!

Egy kicsit ellenkeznek veled :-)

 

Abban igazad van, hogy nem kapsz reszletes listat arrol, hogy a 35 kerdesbol mit tippeltel jol, es mit nem. A vegen csak azt mondjak meg, hogy melyik temakorbol hany hibad volt.

 

Viszont a szamitogepes teszt-program amit hasznalnak teljesen korrekt. Gondolod, hogy ugy programoztak, hogy minden harmadik embernel kavarja meg egy kicsit a versenyzot, mint a Vago Pista?

 

Az elmeleti tesztre fel lehet 99.9%-osan keszulni: vagy konyv es van CD, ami pontosan azokat a kerdeseket tartalmazza, mint amit a vizsgaztatato program. Ha vegigicsinalod a CD temakoreit, aztan a CD-vel 50 mock/proba-tesztet, es mindegyiken sikeresen atmegy, akkor annak az eselye, hogy megbuksz az igazi vizsgan ezrelekekben fejezheto ki. Persze ha nem keszulsz fel tisztessegesen, akkor megbuksz :-) de ez minden vizsgara igaz. Nincs nehez vizsga, csak nem megfeleloen felkeszult hallgato.

 

Es meg egy jo dolog, amit mostanaban vezettek be: a driving awareness test. Ez azt jelenti, hogy a kepernyon vetitett film alatt meg kell jelolnod azokat a pontokat, amikor olyasmi tortenik, amire nagyon oda kell figyelni. Pl megy az auto az uton, latszik messze egy gyalogatkelohely ami fele rohan ket gyerek. Minel elobb eszreveszed es jelzed, hogy itt kerem szepen zur lehet, annal jobb.

 

-seci

Előzmény: A nyolcadik törpe (642)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.12 0 0 645
... mondom én, aki még soha életében nem járt Angliában!!!:-))))))))
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.12 0 0 644
ja, és Zanzare, tényleg vannak Londonnál jobb helyek is!!!:-)))
Előzmény: zanzare (636)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.12 0 0 643

.. a gombócaimra semmi reakció? :-)

 

meg a gyerek jegyre?

Előzmény: A nyolcadik törpe (642)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.12 0 0 642

Elmeleti vizsga:

 

Targykorok vannak, minden targykornek kulon max es min pontszamjai vannak. A vizsga utan adnak egy papirt, hogy melyik targykorben mennyi jo es mennyi hibas valaszod volt, es hogy osszessegeben sikeres volt-e a vizsga vagy nem.

 

NEM adnak irast, hogy milyen kerdeseid voltak - vagy birsz emlekezni rajuk, vagy nem - es NEM mondjak meg azt sem, hogy melyik kerdest xtad el.

 

Vagyis, ha eppenhogy atmesz (mennel) akkor nagy a lehetosege annak, hogy "veletlenul belejavitanak" egy hibas valaszt es johetsz ujra a 40 fontoddal egyutt. Teljesen ellenorizhetetlen. A Vizsgaztatast egy orszagos monopoliumhelyzettel rendelkezo MASZEK ceg vegzi a DOT "megbizasabol".

 

Ha a vizsgakerdeseidet megis meg akarod kapni, akkor kerni kell es 2-3 het mulva megkapod a Mencseszteri kozpontbol. Addigra meg szepen lehet felejteni, mertugye a vizsgaterembe SEMMIT sem lehet bevinni, szoval nincsen jegyzeteles. Es bar a tisztasag az olyan mint a tv felvetelrol kozvetitett lotto sorsolas semmit sem lehet tenni, mert senkinek sincsen semmire bizonyitekja.

 

Itt a kapitalizmust nem mama kezdtek...

Előzmény: seci (638)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.12 0 0 641

Minekmesz Londonba? Ottan mar nagyon sokan vannak!

En nemotlak, segiteni nem tudok.

Előzmény: zanzare (636)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.12 0 0 640
Es azt nem irtak, hogy a boldog bekeidokben a nemet/angol/francia/stb nagy nyelveszei magyarul tanultak mert az osi sumer ekirasos szovegeket csak a szekely ekiras ismeroi tudtak elolvasni. Mert az nemakart sem oszlavul, se olatinul se oheberul megszolalni, csak imigyen. Es mivel a konkurenciat nem szeretik, ezert mostmar bennunket sem.
Előzmény: panaszkönyv (639)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.12 0 0 639

Rántottsajtos szép estét!

 

Ahogy számolom, anyagilag nincs különösebben jelentősége annak, hogy valaki itthon, vagy kint szerzi meg a jogsit. Aztán ha az illető országot vált, úgyis kell néhány nap az átállásra.

Az viszont furi, hogy nem előírás a dupla pedálsor az oktatói gépeken. (Azért az jó ha van..., főleg egyeseknél ...)

 

Seci, kösz a kresz-tesztet, segítséggel letöltöttem - el is keseredtem rendesen, hogy milyen foghíjas az angolom! :-(

Más.

Elolvastam a Miért nem bírjuk az angolokat?

Aranyos, bár sok újat nem mondott.

Az viszont meglepett, amit a "Nyelv" fejezetben ír, miszerint az angol nyelv több mint félmillió szót tartalmaz - szemben a némettel ((185ezer), vagy a franciával (100ezer). Ezek után megnéztem édes anyanyelvünket: a Wikipedia.hu szerint kb. 1millió!!!

    Ezen kívül a november 5-i tüzijáték (Guy Fawkes-bábu elégetése) is érdekes volt, erről sosem hallottam ezidáig.

 

Törpe, említettem már, hogy a mákosgubámnál csak a túrógombócom finomabb? Piritott morzsával, sok cukros tejföllel leöntve, hmm..., nyámi-nyám!

 

Fiatalok!

 1 Minden nagyobb város zónákra van bontva? Eddig úgy gondoltam, hogy csak  London.

 

2. Tömegközlekedésen hány éves kortól kell jegyet venni a gyerekeknek?

(Gondolom az idősek nem utazhatnak ingyen, mint itthon :-))

 

nagyi - aki már nagyon várja a munkaszerződését!

Előzmény: seci (638)
seci Creative Commons License 2006.02.11 0 0 638

Haliho!

 

juction = keresztezodes

 

Nagyi: kitettem neked maskeppen azt a kresz CD-t, http://stargate.inf.elte.hu/~seci/AA alatt keresd.

 

Provisional licence = 38 font, orvosi nincs (nyilatkozol, hogy egeszseges vagy + a gyakorlati vizsgan elolvastatnak egy rendszamtablat 21 meterrol - logikus, nem?)

 

Az elmeleti+hazard awareness teszt kb ujabb 40 font, a gyakorlati vizsga detto.

 

Ehhez jon az oktatoi dij, nalunk 25/ora, de a legolcsobb, amit hallottam 20/ora.

A valaki mellett vezetest lasd az elozo hozzaszolasban.

 

Ha megvan a gyakorlati vizsgad, akkor a provisional licence-et ingyen cselelik full UK-re. Sot valahanyszor koltozol, annyiszor ingyen cserelik (rajta van a lakcimed, ID kartya!)

 

Ugyhogy egy ezressel lehet szamolni.

 

-seci

 

 

Előzmény: panaszkönyv (633)
seci Creative Commons License 2006.02.11 0 0 637

Szia!

 

Oraszam nincs, ahogy irtad tanithat vezetni barni, akinek 3+ eve van jogsija, csak egy belso plusz tukor es elol-hatul "L" betu kell.

 

A vizsga-jelentkezeskor viszont kerik az oktatod ADI szamat... Es valahogy ugy tortennek a dolgok, hogy akinek van szama, az jobb esellyel megy at, mint akinek nincs :-)

 

Azaz oktatoval egy par ora, aztan akit ra birsz venni azzal jo sok, aztan megint az oktatval egy par, aztan vizsga.

 

Egy dolgot azert ne felejts el: csak akkor vezethetsz egy autot, ha van ra biztositasod. Persze ha talalsz olyant, aki e nelkul is beenged maga melle egy provisional licence-cel, akkor rajta.

 

A dijtetel pedig eleg huzos: nekunk egy Rover Metro 1.1C-re havi 66 font a 3rd party... Igaz a lanygyerek csak 17 eves, ami megkulonboztetetten hatranyos helyzetet jelent a biztositas megkotesekor... A Volvo 460 1.8-re is ra akartam tenni a kolykot, de szemberohogott a biztosito :(

 

Hogy mibe fog kerulni ratenni egy kocsira, ha leteszi a vizsgat - no ez meg a jovo nagy kerdese!

 

-seci

Előzmény: McPipy (632)
zanzare Creative Commons License 2006.02.11 0 0 636
Sziasztok!

 

Uj ember vagyok a topicban es egy keressel fordulok hozzatok. A helyzet az, hogy vegre elerkezett az ido, es atkoltozok Londonba Manchesterbol. Azert irok, hogy ha tud valaki kiado lakasrol, lecci jelezze. A 2-es zonaban keresek, ketten mennenk (a parommal), 1 haloszobasba, vagy studio-ba, max. havi 700-750-ert mindenestol, nem hatbalovos helyen, referencia, munka, bankszamla, depositra felretett penz stb minden van, mar csak egy hely kene lakni, mindez marciustol. Nem honlap cimekre vagyok kivancsi, mert folyamatosan nezegetem a gumtree-t meg a kulonbozo kozvetitoket, forumokat, hanem ha valaki tud barmilyen konkret lehetosegrol. Koszi elore!

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.11 0 0 635

Hali!

 

Ja, vannak masfajta topicok, masfajta emberekkel, olyan helyekre nem erdemes menni.

Itt jo helyen van, remelem jol erzed magadat "kozottunk".

Itt nincsenek "nagymenok" es mint eszrevetted senki sem a kisujjabol razza ki a tudomany. Van amit mi sem tudunk, de megtargyaljuk, es keresunk ra valami megoldast.

 

Most nekem peldaul egy nagy problemam van: Hat, ennek mar egy kis szilvasgombocot...

Előzmény: panaszkönyv (634)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.11 0 0 634

Ja, még annyit:

hogy én milyen szerencsés vagyok!!!

 

Az elmúlt 1-2 napban olvasgattam az utazás.com fórumán az Angliával kapcsolatos topicokat. Hogy ott mi megy!!?? Sok tapló ember egymást bunkózza. Remélem erre az oldalra soha nem tévednek!

 

Itt az indexen az angliai magyarok topik viszont klasz, csak nem merek beleóbégatni az óvodás kérdéseimmel, mert ott csupa profi, jó ideje kint élő, "minden a kisujjunkban van" tipusu ember prímán elbeszélget egymással.

Azért sok okosságot megtudok így is hallgatózva, csak kicsit röstelkedve, mert olyan, mintha kukkolnék :-)))  

 

nagyi - a csendben, pirulva hallgatózó :-)

panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.11 0 0 633

Burgonya krokettes, sózott lilahagymás jóestét!

 

Törpe, Seci köszönöm a privát válaszokat!

Summa: mindenhol az jár jól, aki sok pénzt tud keresni, ergo sokat is tud félretenni, valószínűleg Angliában sincs ez másképp. Aki viszont a minimálbér közelében fog keresni, az akárhogy variálhat, a kicsiből sosem tud sokat csinálni. :-(

 

Sheren, megöl a kíváncsiság. Mi az a juncton?

Amúgy engem is érdekelne, hogy van-e kötelező vezetési óraszám.

Mert addig úgysem hagyom békén a lányomat, amíg legalább 1-2 évre ki nem jön!

Jó szakmája van, de nincs jogsija. (Persze érdemes lenne összehasonlítani, hol - Mo. ill. UK, mennyibe kerülne ugyanannyi óraszámmal... , van valakinek erről nagyjából egy összege?)

 

nagyi

McPipy Creative Commons License 2006.02.11 0 0 632

Szia Sheren,

leirnad nekem hogy hol talalok az allando tartozkodasi engedelyhez igenylolapot es hova kuldjem ha megtalaltam.Az egyetemi koltsegek csokkentesehez kene.

 

amugy hany orat kell itt vezetni hogy elmehess vizsgazni?En most tettem le az elmeleti kresz-vizsgamat es ugy hallottam hogy itt nem ugy mukodik a dolog mint kishazankban,itt csak annyi practical orat kell venni amennyi szukseges a sikeres vizsgahoz.

Hogy mukodik ez a gyakorlatban?

Amugy a provisional licencemmel vigan szaguldozok csak egy kedves orult kell akinek full licence van mar 3eve es beul melled.

 Szerintem igy sokat lehet sporolni a borsos oradijakbol ha az oktatod mellett massal is tudsz gyakorolni.

Amugy melyik ceghez erdemes menni mi a tapasztalatod.

 

Korforgalommentes napot kivan: McPipy

Előzmény: sheren (629)
seci Creative Commons License 2006.02.10 0 0 631

Haliho!

Ezek szerint ti is itt vagytok Bucksban???

 

Amersham mindosszesen 40 merfold tolunk (Farnborough)...

 

-seci

Előzmény: sheren (629)
seth1 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 630

Köszönöm, már meg is rendeltem ezt-azt.

seth

Előzmény: HP13 (618)
sheren Creative Commons License 2006.02.10 0 0 629

Hali HP13!!!!

 

Armasham akar lenni jol gondoltad :))) es a dombok okesak nem szaladtam bele meg senkibe bar ami kesik nem mulik... a patkak meg epek bar nehanyszor majdnem rajukszaladtam...:)))))

 

Mindent osszevetve igazan elvezem!!!! :)))

Barmikor szivessem megadom Kevin szamat szoval szolj es a tied...:)))

 

En elegedett vagyok bar nehanyszor attevedtem a masik oldalra vezetes kozben:)))

 

Mar alig varom a vasarnapot...

 

Kellemes hetveget mindenkinek kedden talalkozunk:)))

 

Addigis almas-pites, turogombocos, rantotthusis viszlat

Love Sheren

HP13 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 628
Szia és gratulálok (én is szorítottam ám neked). Ez az Armhasem "elgépelt" Amersham? Milyenek a domboldalok? Komolyan érdekel, (meg főleg a "padka helyzete") mert lehet, hogy még az idén én is kipróbálom a dolgot. Majd akkor elkérem az oktatód telefonszámát ;)
Előzmény: sheren (623)
sheren Creative Commons License 2006.02.08 0 0 627

Hali csak bekukkantottam,

A masodik orat is tuleltem vezetesbol bar ezt nehezebb volt :)))

Ma a junctonokat  gyakoroltuk, no meg erre fordul meg arra... hat ezt meg gyakorolni kell...:)))

No sebaj vasarnap ismet a volan mogott :)))

addig gyakorlunk elmeletben..:))

 

Na csa Sheren

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!