szervusztok ceed tarsak 1.6 crdi m van 32 ezer km-el 2szer elofordult mikor a parom vezette az autot hogy egyszeruen kigyulladt az esp off lampa es egett amig le nem allt majd ujrainitas utan latszolag minden rendben volt es van a 2.alkalom kb 2hete tortent azota semmi talalkozott mar valaki hasonloval'?
Én is hasonló véleményen vagyok, ha újra kéne választanom ugyan igy döntenék és aki panaszkodik a KIA-ra az megérdemelné, hogy másnap reggel egy "P" álljon a háza előtt! Megtudná mi a "franciák istene"!
Én nem azt mondtam, hogy nem romolhat vagy nem romlik el. Csupán azt, hogy nem rövidebb az élettartama mint egy benzinesé. Nem mástól hallottam, hanem tíz évig voltam egy P kereskedés tulaja. Ja és még egy dolog: Nem véletlenül van a családomban most éppen 3 KIA és nulla P.
Nekem 3-4 ismerősömnek volt (közeli, nem hallotta a tesójától hogy látott olyan embert akinek a feleségének a...). Szal, motor nem , csak hengerfej, turbo többször, gyújtáskapcsoló többször, kormánymű, HDI üzarendszer többször, elektronikák, mitől is mentek tönkre akkor? Többen gondolták a vett gariéveket (+2 év 100 000-ért kb?), de cseréltek, mind. Ennyi a Peuról az én érdeklődésem végetért itt. Nem akartam a benzin-dízel vitába beszállni.
Nos mért nem kapok választ arra a kérdésre, hogy mennyi időre-km-re veszünk autót?
Kezdhetem: benzines, évi 7-10 e km, 5-7 évre vettem de lehet több is a mai helyzetben, a km nem számít ennyi évinél és ezért nem D.
Meg lehet próbálni színpasztával és színkrétával (TurtleWAX MagicColor), vagy a Sonax Extreme Polish & Wax-al. Én is kaptam a kocsira pár karcot. Nem tűntette el teljesen, de elég halvány lett.
Segitségre volna sükségem. A napokban a járda mellett parkoló silver machin szinü 1.4 -es ceed-et 3 helyen, (talán gyerek kéz a magasság után itélve) végig karcolták kb 35-40 cm en 3x. A mélysége a karcoknak nem éri el a lemezt, ki szeretném csiszolni, polirozni, javitani sajátkezüleg , de nem ismerem az elnevezéseit azoknak a festék-polirpaszta ...stb-nek amivel el tudnám tüntetni a karcokat , vagy enyhiteni .
Kérném a hozzáértök segitségét hogyan és mivel oldhatnám meg a karcok-horzsolás nyomainak mérséklését. Köszönettel .
Nekem 35eKM nél semmi gondom,van forumtárs akinek közel 70eKm van és semmi baj..hogy használtad? pl:melegités indulás elött ,hidegen nem hajtva, hűtés leállítás elött stb? tehát kimélve volt a gép?? olaj jó,bele való volt?
Döglődik a turbóm. Ez mindösszesen 25e km-nél elég furcsa nekem. Igen érdekes, nyöszörgő hangja van, de egyelőre még működik. Majd beszámolok a fejleményekről, mert már egy hónapja "intéződik" a csere.
Én fél 3kor voltam ott. Pont akkor hoztak Szabóéktól egy autót, és mondták, hogy mindjárt hoznak még egy cee'd-et is... valószínűleg az lehetett az. :)
Én pont tíz évig voltam peugeot kereskedő. Több olyan 1.6 Hdi 110 LE-s autó járt a szervizbe amelyik 300 ezer km-t futott már. Mitől menne tönkre? Fele annyit pörög mint 16 szelepes benzines.
Pénteken háromra mentem a kocsiért. Amikor odaértem még nem volt ott. KB 5 percel később hozták. Valamelyik szervizben volt. Átnézették és lemosatták mielőtt megkaptam.
Lehet, hogy nem látszik, vagy nem jól hallik (persze ez a baj a fórummal, nem látod akivel beszélsz és nem biztos , pontosan úgy jön le mit mondok) amit mondani akartam. Nem akarok én benzin vs diesel vitába szállni, mert jól tudom , hogy mindegyiknek megvan az előnye és akkor már betenném a gázost is a vitába, mivel előtte abból szálltam ki. Össze nem vetném egy 200LE autóval, mostanság mentem ilyennel is, de az már hót brutál, eltorzult az arcom a gyorsulástól. Nem is utcára való (szerintem). Nem temetni jöttem a benzinest, mégcsak nem is siratni! :))
A dízel-benzin vitáról az a véleményem, hogy az az áhított nyomatékgép 2-4000 között, a benyás alaptól leszabályozásig használható, tán ezért vannak oda a 6 gangosért egyesek, de az autózás nem folyamatos váltásokból áll. Ha a drága dízelben maghal valami, akkor oda a hosszú évek (vélt) megtakarításnak, (de mindig is drágább lesz a gázolaj), koromszűrő nélkül pedig olyan mint a benyás katalizátor nélkül. Ne temessük a benzinest.
Nem lehet összevetni egy 120 és egy 2.5-ször akkora nyomatékot. De ha akarja valaki, menjen egy 140 LE-s 300-400 NM-es dízellel, és akkor Kiát sem fog venni... Bár kategóriájában a legcsendesebb D.
Még egyszer, ne temessük a benzinest.
Múltkor valahol, lehet itt kérdeztem, senki sem válaszolt, tán nem véletlenül: hány évre és hány km-re vesz valaki dízel? Mit gondoltok, 1.3-as 90 lovas (nem Kia), vagy 1.6-os 110 LE-s D hány km-t fog elmenni?
Az autót nem a szalonból hoztam el hanem a KIA Motors Hungary-től. Ez egy KMH -s autó volt amit így viszonylag elfogadható áron tudtam megvenni. Biztosan van rajta biztosítás, de nincs benne a forgalmiban az igazolás, így nem akarok kockáztatni. Ma kötök rá a saját nevemre és kész.
Pénteken megkaptam a vasat. A szomszédok most azt hiszik, hogy sokat ittak mert két ezüst színű SW-t látnak az udvaron. Kemény ez a kétliteres dízelmotor., de az igazi főnyeremény a 6 fokozatú váltó. Azon kívül, hogy hazahoztam sajnos nem tudtam menni vele mert nincs biztosításom rá. Majd hétfőn kötök rá.