Van hogy 30-40fok holtjáték összejön a kardánnál a kerékhez képest és még müxik az autó.Ha nem zúg nagyon nem kell hozzányúlni.A holtjáték a kúpkerék és a tányérkerék között,a bolygókerék és tengelye és oldalkereke között keletkezik majd ezek összeadódnak.Azonnal javítani akkor kell ha a peremes tárcsa lötyög a kúpkeréktengelyen.Ez kívülről látszik.A kardán végén ahol csavarozva van a peremestárcsára, belül van egy 24es anya.Ha mozgatod a kardánt az anyához képest mozog a p.tárcsa akkor meg kell húzni ha lehet de sokszor ilyenkor a roppantógyűrüt kell cserélni.Ezt csak autószerelő csinálhatja mert sérülhetnek a csapágyak.
Szerinted mennyi lehet a holtjátéka a féltengelyeknek? Felemeltük a gépet és a kardánt tekergettem, és bizony van egy kis holtjátéka. Van egy kis hangja is, de az inkább a kerekek felőli oldalról jön, nem a difiből. Érdekes, hogy ha megfogják az egyik kereket, és a másikat rángatom (erőteljesen forgatom), akkor nincs sem holtjáték, sem hang. A kardánkereszt új, a középső kardáncsapágy és a Hardy szintén.
Éjszakai használatra vettem, de akkor hihetetlen, eddig sem volt rossz a világítás, gondolom a magas lámpák miatt, de mióta fenn van komolyan mintha napsütésben vezetnék éjszaka!:-)
Eladó kisteherautó gumi 2 db Michelin 205 R 14 C PR6 XC4S mintájú vadonatúj. Ára: 40.000 a kettő. Érdeklődni mail-ben vagy 30/445-3989. Én Merci MB 100-ra vettem, de nem került rá felszerelésre. Azt hiszem elég sok régebbi haszonjárműre jó a méret, talán a Transitra is.
ami nekünk van dobozos 6 szem. az is tdci, ku.va sokat volt szervízben, az egtész üzemanyagredszert cserélték rajta 59000 km- nél. most 150000 van benne.
Helló. kébzeljétek, növeltem fordjaim számát. vettem egy rangert. iszonyat gép. ha tok rakok rola képet fel. a Szuromit ismerem személyesen, nagyanyám 5 házzal arréb lakik.
"Mindkét akksi negatív kábeljét a blokkra kell rögzíteni!Különben ha kasztnira van vezetve akkor az áramnak át kell mennie a kasztniról a blokkra és ez nagyon megterhelné azt a gyengébb kábelt ami összeköti a blokkot a kasztnival."
Mindkét akksi negatív kábeljét a blokkra kell rögzíteni!Különben ha kasztnira van vezetve akkor az áramnak át kell mennie a kasztniról a blokkra és ez nagyon megterhelné azt a gyengébb kábelt ami összeköti a blokkot a kasztnival.De amúgy sztm egyszerűbb egy nagyobb akksit betenni.Akkor csak a meglévő tálcát kell nagyobbítani hogy beférjen.
Szerintem a dupla akksis is 12 volttal indít, de a két akksi miatt nagyobb az indítóáram. Megoldás egy akksitartó felszerelése, akksi bele, negítív kábel a legközelebbi lehetőségre a kasznin, a pozitív pedig az önindító mágneskapcsolójára a másik kábel alá.
Kábelnak az említett Émász szigetelt magasfeszültségű kábelt ajánlom 10mm átmérőtől felfelé rendesen szalad benne az áram.
Izzítógyertyát, és a torokizzítót is egyaránt úgy kell ellenőrizni hogy lehvesszük róla a kábelt és az akksi pozitívjáról egy vezetéket ráérintünk hogyha szikrázik, működik.
Ennek ellenére még lehet olyan hibája hogy nem izzít végig.
Ezen a 2 akksis megoldáson már énis gondolkoztam. De nemtom miben más a kábelezés a két tranyó típus között.Csak az indítómotor miatt van kettő?
Mert csak úgy gyorsan ránéztem és hidegindítórelé is egyel több lábbal rendelkezik az újabb típusnál (miénk 91), és nem tom mit kéne még átkábelezni a 2 akksi kedvéért.
Kérdés:
-15 volt nálunk . és gép nem nagyon akart izzítani.de pöcc-röff beindul, de szerintem már -7 körül kéne neki. Izzítógyertyát hogy kell megnézni hogy működik e ?
Tegnap "szervátültetésen" esett át a kocsi. A dinamikája kezd visszatérni, a 0-100 gyorsulás (üresen) 60s helyett ismét 23s körül alakul, és az utazósebesség is újra 120 körül tartható.
Ami aggasztó volt, az a szervizes megjegyzése. Ök gyakorlatilag a "magyar gázolaj minöségét" teszik 100% felelössé, az adagoló halálának okaként (tegnap 2 kocsin is cseréltek). Söt, azt mondta, hogy a TDCI motorok még érzékenyebbek, azzal még nagyobbakat szívnak a tulajok, állítólag azok még 200e km-t sem bírnak.
Kiszámoltam gyorsan, ha kénmentes dízelt vennék, 200e alatt (30 Ft/l különbség esetén), pont 300e Ft lenne a többlet, ami szinte forintra = az új adagoló árával.
Mert tényleg.Ez is át van alakítva.Fűrész,reszelő egy óra meló és kész.Ráadásul egy hosszú rugó tartja a helyén nem csavar mint a régin úgyhogy nem nagy durranás.
Ez mondjuk kényes így, na mindegy.A sajátomba nem vennék újat mert a bontott rulez!A himbákat megjelölni ókoholos ficcel azt kabát.A három vezteng csapágy a lényeg az kell új.Egy feszítő görgő van csak. A szelepszár szimmering meg van vagy 1500péz(a készlet)DE A LEGJOBB egy jó állapotu komplett hengerfej csak szimmering csere és nincs görcsölés.A lényeg:capri,taunus,sierra,transit,scorpió,granada mindben van ilyen hengerfej.Injektorosé is jó.Egy különbség azért van 84 után keményebb a szelepfészek beégés ellen.De tapasztalat az hogy mindegyik ohc szereti az olompotló adalékot.Ha pesti vagy keress a sierra corneren hengerfejet jó állapotut ócsón és megspóroltál egy zsák pézt.A tengelyen szemre látszik az állapota.Szerintem