Szia! Valóban meglepő, de a mieink is szeretik a Tescós csikos konzervet. Száraz tápot nem igazán. Sajnos nagyon sok táp túl nagyszemű, és pl. a toy uszim el sem todja rágni. Egy szemmel tíz percet kinlódik, aztán el is megy a kedve. Nem értem, miért nem lehet apróban is gyártani a tápokat, hiszen a kedvtelésből tartott kutyusok zöme kistestű. - Igen, valószínű, hogy a szeretetét akarja a nadrágtépéssel kifejezni, mert Maya is csak Ágiét tépi, aki eteti és foglalkozik vele (meg alszik vele:)) - A kocsihoz mi első naptól hozzászoktatjuk őket, mert rengeteget utazunk velük. Mindegyik tudja már a helyét a kocsiban, beszállnak és elhelyezkednek. Két kisebb elől, a három nagyobb hátul. Gond nincs! - A kozmetikát szerintem szükséges rosszként élik meg. Nem túl lelkesek, ha már felismerik, hogy arra megyünk (nagyon tudják az időpontokról és az útvonalról, hogy mi lesz az uticél.) Hamar megtanulják, hogy merre a kozmetika, az állatorvos, a kutyaiskola, no meg mikor megyünk vidékre. Okosak.
Szia! Üdv az uszisok között. Dehogy néznénk ki egy "tarka" uszival! A mi öt uszink közül 3 színhibás, egy éppen harlekin. Nagyon imádom, igazán vidám, hogy ilyen foltos. Az való igaz, hogy egyenlőre nálunk nem lehet törzskönyveztetni, de, ha számodra ez fontos, nézz körül pl. Ausztriában, tudtommal ott törzskönyvezik a harlekin uszikat. Nekem lényegesebb, hogy kedves társ legyen, mint a papír, amik eredetében nem is igazán bízok, ill. nem is igazán értek egyet vele. No, de ez más lapra tartozik!
Nálunk szinte mindenféle uszi volt már, megfigyelésem szerint a feketék a legjobban taníthatók, de az ezüstök alkalmazkodóbbak.
Most láttam jobban a képeden, hogy a te Kutyusodnak is ugyanolyan rongyjátéka van, mint a Poginak! Poginak ez az egyik kedvence [a cipők után :) ] , de nagyon szeret játszani szalaggal is, és egy sipoló műanyagcsonttal! A sipolójátékot kb. 3 hete kapta, először nagyon félt tőle, alig merte a szájába venni, de most már egész nap csipogtatja, hogy éjjelre el kell tőle vennem! :)
A szalagot pedig Ő választotta magának, éppen egy ajándékot kibontottam a Pogi elmarta a szalagot, és nagyon szeret azzal is játszani!
Igen, látom, hogy az uszkárnál az evés sok gazdinak problémát okoz!
Régebben még ő is megette a kutyakaját, próbáltam neki a legjobbat venni - Chappi - de az utóbbi időben már azt is kiadja magából.
Megfigyeltem, hogy a TESCO csíkos kutyakaját ímmel-ámmal még megeszi, pedig nekem az eléggé ellenemre van, de hát ha neki ízlik egye! Vagyis amikor nagyon elfoglalt vagyok és nincs időm főzni neki, akkor marad a TESCO-kaja. Viszont ebből is csak az olcsóbb fajtát (csíkosat) eszi meg, a drágábbikat már nem.
A kutyafogtisztítót azt nagyon szereti, meg a száraz kutyakekszet, de hát azzal nem szabad szerintem jóllakatni!
És amióta rákapott a csirkehúsra nagyon sokat hízott.
Érdekes a nadrágtépés dolog, mert Poginak én vagyok a gazdija (ami annyit jelent, hogy én etetem , itatom, foglalkozok vele) és Ő is csak az én nadrágomat tép! :)
Talán így fejezi ki a szeretetét? Vagy talán túl elnéző vagyok vele szemben!
Ti a kozmetikussal hogy álltok? Pogi nagyon nem szereti! Ja, autózni viszont nagyon szeret, imád kinézegetni a kocsiból, elől ül mellettem, és egyáltalán nem rendetlenkedik. Annyira szeret más kocsikba átnézegetni! :)
Az én Pogi kutyám törzskönyv nélküli, újsághírdetés alapján vásároltam, 22.000 Ft.ért
A színéről annyit, hogy valóban uszkárnál a színhiba (vagyis foltosság) törzskönyvből kizáró ok, de én nem is azért vettem!
VISZONT: amikor vásároltam, akkor azt mondták, hogy kifehéredik, mert , hogy nem teljesen hófehérnek születik állítólag az uszi. Nos Pogi ennyire fehéredett ki, de nem bánom, mert nagyon egyedi, és mindenkinek tetszik , és én ilyennek szeretem!
A legfontosabb tudni való rólam, hogy uszkár bolond vagyok. Ez sajnos csak annyiban merül ki, hogy gyerekkoromban volt egy fekete törpeuszkárom, Dorisz, akivel együtt nőttem fel. Sajnos ő már nincs köztünk. Jelenleg a páromat próbálom meggyőzni róla, hogy milyen jó volna egy ilyen kiskutya a háznál, vagy a mi esetünkben a lakásnál. A párom egy kicsit nehéz eset, de nem reménytelen. Mondjuk azért nekem is szigorú elvárásaim vannak a kutyustartást illetően, mint például
- csak ősszel jöhet a házhoz (az év nem fontos, csak minél előbb), mert tavasztól nyár végéig elég sokat utazunk és az érkezését követő tavaszra szeretném szóbatisztaságra, meg egy két dologra megtanítani, hogy vihessük magunkkal.
Azt is tudom, hogy mivel Dorisz fekete volt, másodiknak nem szeretnék feketét, mert csak őhozzá hasonlítanám.
Utána olvasgattam (azt nem mondanám, hogy túlzásba vittem), de mindenhol csak egyszínű (a még általam is jól ismert színeket) említik. Viszont nekem rendkívül tetszenek a fekete-fehér foltosak. Erről viszont azt hallottam, hogy nem elfogadott és nem törzskönyvezhető. Egyik kutyás újságban láttam hirdetést, hogy harlekin törpeuszkárok eladók 40.000,- Ft törzskönyv nélkül, 60.000,- Ft törzskönyvvel. Ez most hogy van?
Pár hozzászólással ezelőtt Neoja fényképeit nézegetve, ő sem egyszínű. Lehet ilyet? Ha igen, akkor hol? Ha nem egyszínű törpeuszkárt szeretnék, akkor kinéztek a topicból?
Köszönöm, hogy meghallgattatok (elovastatok) és bocs, ha hosszúra sikerültem.
Szia! Hát igen, ha visszaolvasgatsz, látod, hogy szinte mindenkinél probléma az evés. Vagy a tápok minősége romlott sokat, vagy a kutyusok egyre finyásabbak, de sajna nálunk is egyre problémásabb az etetés. Már a régen kedvelt tápokat sem eszik meg, sokszor hánynak, szinte csak a kézből kapott falatokat fogadják el. Öt uszkárnál ez egy elég macerás esti program :))
A "nadrágtépés" műsoron jót derültem, a fiatal (11 hónapos) szukánk ugyanezt csinálja, bár érdekes módon csak a nagyobbik lányommal (ő a gazdija). Gondolom így akarja felhívni magára a gazdi figyelmét. Mással nem csinál ilyet.
Most már csak egy bajom van vele: nem tudom arról leszoktatni, hogy cibálja le rólam állandóan a nadrágot! :)
Arról már nem is beszélek, hogy rettenetesen válogat a kajában. A kutyakaját inkább kihányja, mert nem hajlandó enni újabban csak főtt csirke húst, vagy diszónúst! :) Tudja mi a jó!
Szia! A kutyus reakciója teljesen "normális" uszkáros reakció! Én a 7 kilót nem találom kevésnek, nálunk 6-8 kg között vannak a középuszik. Persze a nagyságától és a csontozatától is függ. Az a baj, hogy ilyenkor mi gazdik aggódunk és hajlamosak vagyunk elkényeztetni szegény "éhező"ket. Pedig egy kis koplalás nem árt nekik :)) Sajna mi is hasonló cipőben járunk.
A mi Zeuszkánkat (közép uszi kan) rettentően megviselte az ünnepek alatti durrogtatás. Napokig nem evett, a végén úgy volt hajlandó pár falatot bemajszolni, hogy a lakás legvédettebb sarkába vittem, és akkor is csak addig evett míg ott álltam mellette. Ez normális reakció ilyenkor?
Szerintem fogyott is, most 7 kiló, nagyon soványnak találom. Hány kiló körül van az ideális súlya?
Mivel kellene etetnem hogy egy kicsit összeszedje magát? A száraz tápot nem hajlandó megenni.
Szia! Jót nevettem a hozzászólásodon:)) Nem vagy egyedül! Az uszik tényleg nagyon finnyás jószágok. Néha úgy kell beléjük imádkozni a kaját. És néha, még mintha ki is nevetnének bennünket, gazdákat, hogy idegeljük magunk. Az utóbbi időben felvették azt a szokást, hogy csak kézből és falatonként akarnak enni (vagy még úgy sem). Jó bolondot csinálnak szegény gazdikból:)) Nálunk a főtthús és a pogácsa a menő mostanában. Mint a gyerekek!