a6000 nem valami profi ?? :D Jobb gépről beszélünk mint a D7100 ;) én is most fogok venni pont :D ( https://www.youtube.com/watch?v=80gVjvrQlEw) Jason Lanier D800 at cserélte le "" ben a a6000 re
Köszi, de pont az az érdekes, hogy nyomom a pöcköt és mégse. Csavarhúzóval kiderítettem, hogy mekkora utat jár be a pöcök obi nélkül és betömtem a rést papírzsepi galacsinnal. További csavar a történetben, hogy tökéletesen szuperált kicsivel később meg nem. A tükör fent marad.
Annyi az egész, hogy EF objektív vagy csippes adapter esetén a kapcsolót nyomni kell, a hagyományos adapter esetén ez nem volt probléma. Valamit oda kell ragasztani vagy forrasztani az adapterre és csók.
Értem. Sajnos semmi fogalmam nincs a piaci értékekről. De majd szétnézek, hogy mi a realitás. Annak idején sem voltak olcsók. Köszönöm, minden hasznos tanácsot szívesen fogadok.
Köszönöm a válaszokat. Nekem sajnos nincsen olyan gépeim, amire fel tudnám tenni. Néha használok egy Fuji 5500 bridge gépet. Igazán komolyan soha nem fotóztam, de annak idején a Praktica MTL-5B gépemmel jó képeket is sikerült készíteni. Az említett Sonnar objektíven kívül van egy Flektogon 2,8/35-ös és egy Pentacon auto 1,8/50 Multi coating lencsém. Valószínűleg megpróbálkozom az eladással, ha egyáltalán ezek keresettek.
Off: Egy kis segítséget kérek. Nem tudom beazonosítani a nagyítógépet. Annyit kiderítettem, hogy 1954-58 szovjet szerkezet, de nem tudom a nevét. Valaki ismeri?
Ez alapból Pentacon Six középformátumú objektív. Gondolom, most egy m42-es vég van rajta. Ha leveszed, ott lesz a P. Six vég. Gyakorlatilag minden elterjedt D-SLR-re és MILC-re adoptálható.
Istenigazából ez az objektív a Pentacon Sixen érzi a legjobban magát. Olyan a felbontása, ami Sixen kiváló minőséget ad. Kisfilmen, és digitális vázakon már kevésbé baba, bár ezt többen vitatni fogják.
A használata Sixen a legkényelmesebb a fogása, súlyeloszlása miatt is, de legfőképp a beugró rekesz miatt. Az eredeti Praktica adapterében van egy rugós blendebelövő izécske, amit minden felvétel előtt külön fel kell húzni, de digitális gépeken nem működik.
Ha középformátumon szeretnéd használni, adapterrel fel lehet pakolni Mamiya 645-ös vázakra, amik kényelmesebbek, megbízhatóbbak, kifinomultabb szerkezetek, mint a pésziksz.
Digitális gépeken túl hosszú ez a gyutáv , kisebb lapkán meg különösen hosszú, ami inkább hátrányos, mint előnyös általános felhasználásnál. Van ugyan állványcsatlakozója, ami fontos dolog, viszont kicsi a csatlakozó felülete, nem stabil.
Sokat használtam 6x6-os filmmel, ott kiváló a rajza, nagyon jó a gyújtótávolsága, és szuper a fényereje. Tehát egy nagyon jó objektív az eredeti környezetében.