Keresés

Részletes keresés

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1855
Legyszives ne hozd ide egy masik (legyen az akarmelyik) forum temajat. Akit erdekel, az odamegy es elolvassa. Koszonom.
Előzmény: cam aro (1854)
cam aro Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1854
Itt senki? A "masikon" volt egy kis musor.:)). En elnezest kerek, bar igaz, csak ugy felvallal.....:)).
cam aro Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1853

Igen, valami ilyesmi zajt hallok most en is a fejemben.:))). Koszonheto a tegnap ejszakanak...:DDD.

Ez most OFF itt? Bocsi! :)).

Előzmény: A nyolcadik törpe (1852)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1852

BANG--------BANG--------BANG--------BANG--------BANG

BATTLESPEED!!!

BANG---BANG---BANG---BANG---BANG---BANG---BANG

RAMMING SPEED!!!

BANG-BANG-BANG-BANG-BANG-BANG-BANG-BANG

Előzmény: cam aro (1850)
dia11 Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1851

Légy üdvözölve az angliai magyarok csapatban!:-)))

Majd várjuk a fejleményeket.

Előzmény: xailabi (1848)
cam aro Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1850

Isten hozzot Englis foldon!. Az esok hazajaban.:)).

A font orszagaban, ebben a nagy galyaban.

Bilincset a labra! Evezot huzz.....

Vissza a leragott csontra.: Nem ertelek, mi bajod a Natwest-el. En kb. 50 szo tudasaval, (:))  egy munka hely igazolassal, angol jogsival , tudtam nyitni bank account-ot, ket nap mulva kipostaztak a szamla szamom, aztan 3 napra kezemben volt a kartya. Azota a net-en vettem repjegyet, + par aprosagot.Casht ATM-bol, M.o-on forintot, (390ft/£!!)Szval nekem muxik. Mashol ilyen kartyaert k.uzemi szamlat kertek, az meg nicccs. Nekem bejott.

Sok szerencset!

U.i.: Azert a pusziert meg majd en is jelentkezem!!.:)))).

panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1849

Szia Ági!

Most szívem szerint azt mondanám, hogy: légy üdvözölve minálunk!

Ehelyett így csöpög a nyálam:

o         o

o      o

o

o

o

o

o

Milyen munkára szerződtél?

nagyi -  a sóvárgó

MEGJÖTT!!!

Seci, mailt küldtem.

xailabi Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1848

Sziasztok!!

Sikresen megerkeztem Angliaba. Persze a gep orakat kesett de vegul csak elhozott.

7 kezipoggyasszal ultem fel a gepre mint egy arvizkarosult, de gond es rafizetes nelkul ment a dolog. Persze, majd becsinaltam a sok cucctol.

Ma, ahogy kipakoltam vegigneztem a halom holmin es szomoruan veteleztem, hogy ennek ellenere sincs semmim. ... Vegulis az egesz szobamat nem hozhattam el :-)

Majd hetfon intezem (ja nem akkor unnep nap lesz)....mind1 jovoheten intezem a papirugyeket, mar izgatottan varom mi lesz ezzel az egesz bank kontra munkahely uggyel.

Puszi mindenkinek Agitol az U.K.-bol :-))))

HP13 Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1847
Véletlenül ráakadtam erre az oldalra: http://www.theory-tests.co.uk
Nagyon kíváncsi voltam, hogy mégis hogy teljesítenék, és ez lett az eredmény:

FAIL - You have correctly answered 29 out of 35 questions. To pass this test you need to answer at least 30 out of 35.

:)))) Ennek mondjuk örültem, mert pl. nem tudtam a sebességkorlátokat (haha) vagy hogy mi az a "toucan crossing". Volt még valami furcsa nevű kereszteződés, de azt pont eltaláltam. Ez tetszett :)
kox77 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1846
Egyszerübb ha bemegy egy Halal meates pakisztáni vagy indiai üzletbe, ott előfordul még 2 sőt 5 kilós kiszerelésben is:)) 
Előzmény: seci (1843)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1845

"Keresd ott, ahol nem keresned :-)"

Szerintem meg az a legjobb, ha egyáltalán nem keresed!

Brrr!!! Betonfőzelék:-(

Köszi a pisilős válaszokat:-)

HP13 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1844
Köszi a segítséget.
seci Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1843

Hali!

sargaborso = yellow split peas

lencse = (continental) green lentils van belole red is, kiprobaltuk, egyszer meg lehet enni.

Keresd ott, ahol nem keresned :-)

Pl. reform elelmiszerek mellett, vagy a foreign food soron. Ha megvan a lencse, akkor mellette lesz a sargaborso is, ha van abban a boltban egyaltalan.

De legegyszerubb, ha lentil irant erdeklodsz egy idosebb eladotol.

Morrison's-ban, ASDA-ban, Waitrose-ban van, legalabbis a mi kornyekunkon.

-seci

Előzmény: HP13 (1840)
HP13 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1842
Magyar volt a tanár :) Persze, hogy jellegzetes.
Előzmény: kAos (1841)
kAos Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1841
lentil (bar eleg nehez angolul kulonbseget tenni a sagraborso, es a lencse, valamint hasonlo indiai eredetu magok kozott).

Biztos a tanar walsi volt?! Mert a walesi tajszolas szerintem eleg jellegzetes (eneklo, a mondat vegen felmegy a hangsuly).
Előzmény: HP13 (1840)
HP13 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1840
Sziasztok. Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi angolul a sárgaborsó? :)

Más: Ma ismét eszembe jutott egy tavalyi emlékezetes üzleti angol órám. A tanár azt mondta, hogy minden BBC bemondó walesi. mert hogy nekik semmilyen akcentusuk sincs. Ezen azóta is mindig nagyot derülök. :D
cam aro Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1839

Nem hiszek neked!!!!!!!  Ekkora eliras nincs!!!  Nem lettezik, stb...... :))))).

Nagyi!!!!   Uridivatot felejtsd el!!!   WC, olyan, amilyet epp talalsz, es tan, nem csak a

Harrods korul fogsz nezelodni, (mc doki, egyeb, jo otlet.) opppp, sztoriii!!!  Haverral csaszkalunk a cityben,

(nagyon uj voltam meg.) Megyunk, kirakat,> nyakkendo, zokni, ing, McLaren merci, oppa  mi ez a rossz valtas, kerdezem a sracot,-o, csak mosolyog- , jovunk vissza fele, mondom neki, > itt lessz az a szutyok maket, a szutyok boltban.- O, mosolyog-

Kierunk az arkadok alol, latom a feliratot, OPPPPP!! Ez a  Harrod's. Nem mentunk be...

Nem mertem.... :))). (most mar mernek, de minek...........:(((

Előzmény: A nyolcadik törpe (1838)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1838

Elirtam.

Nem volga hanem Volvo

Előzmény: cam aro (1834)
dia11 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1837

Ebben nagy igazad lehet,csak tudod más amikor a tv-ben,vagy az ujságban olvasol ilyet,meg más amikor meg is történik a környezetedben.

Azért  Volga még mindig kényelmesebb,mint a Trabant:-)))Sőt úri autó hozzá képest!

Előzmény: A nyolcadik törpe (1831)
dia11 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1836

Azért a Burger King-es budi,még mindig jobb mint az utcai bódé.

A Harrods-os budi nekem is a csúcs volt (Nagyi ezt ne hagyd ki),ingyen parfüm a budiban,ráadásul a kedvenc Burberry-m is ott volt a sorban.

Amikor meg mentem kifelé a wc-s néni megköszönte,hogy használtam a wc-t.

Előzmény: seci (1835)
seci Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1835

Hat nem tudom... Lehet, hogy mi voltunk pechesek, de nekunk - amennyire ez bejott Europa mas orszagaiban - a londoni meki es egyeb gyorsettermek WC-irol csak negativ emlekeink vannak.

Viszont ami tutin mukodik es tiszta: minden nagy (es elit) aruhazban van etterem/kavezo, altalaban a legfelso emeleten, mellette meg ott a WC. Ha nincs etterem, WC akkor is van, pl. minden nagy "elelmiszer"-szupermarketben. Mondjuk en a Harrods slozijat tobbre tartom :)

-seci

Előzmény: dia11 (1830)
cam aro Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1834
Volga??  OOO, mi is az??  Valami folyo ugye?! :)).
Előzmény: A nyolcadik törpe (1832)
cam aro Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1833

Hm. Akkor bocsi!!  Osszekevertem a dolgokat.

Elnezest.

Előzmény: dia11 (1828)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1832

Javasolhatok egy masik gyartmanyt?

Volga

Előzmény: cam aro (1825)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1831

A sofor nem mindig van benne.

Inkabb a celallomason levo emberkek szerveztek egy "gyors kocsieltuntetest".

Ki mas tudna egy rendszam nelkuli autoval feltunes nelkul furikazni?

Es ha tanut velnek latni, akkor meg mennek rendesen be a rendes helyukre es "semmi" sem tortent. Bukta majdnem lehetetlen.

Sajnos nem uj dolog.

Előzmény: dia11 (1820)
dia11 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1830

Az utcai WC-k (BÓDÉK) nem kulturáltak,a zöme,persze van kivétel.De van olyan amit mire nagy nehezen megtalálsz,és csak a zárva táblát találod.Ezek fizetősek is.

Van nyilvános WC pl.a Hyde parknál,Tower-nél,ingyenes és tiszta is.Ilyen több is van a city-ben.

Ha nagyon kell pisilni,nyugodtan bemehetsz egy McDonald's-ba,Burger King-be és ebből sokat találsz.Ez is ingyen van,és tiszta is.

Előzmény: panaszkönyv (1829)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1829

Duplaparmezános, sonkás szendvicses szép estét a Fiataloknak!

Oly rég jártam erre - egyáltalán jó helyen vagyok?:-) -, hogy már a napját sem tudom. De a sok meló mellett, ami alatt nem csak a munkahelyit kell érteni, hanem a lakásfelújítás folytatását (az angliai munkavállalási őrületben fébehagytam), no meg egy lebilincselő olvasmány mellett nem sok idő marad a netre. A felújítás gondolom nem sokakat érdekel, na de mit olvasok?!

Mészáros Antónia: Az unió nomádjai.

A csatlakozást követően (illetve az azt megelőző időszakban) kiszédült kelet európai munkavállalók széles spektrumát mutatja be, lengyeleket, magyarokat, orvosokat, gyári munkásokat, szoc.otthonban dolgozókat(!), managereket, angolul tudókat és főleg nemtudókat, hogyan alakult az életük az eltelt 2 év alatt.

Ki olvasta?

Kérdésem is van (bocs, hogy így vacsoraidőben):

Londoniak, milyenek az utcai nyilvános WC-k?

Kultúráltak? Tiszták? Elég sűrűn vannak, vagy vadászni kell őket? Fizetősek? "WC" feliratot kell keresni, vagy "toilet", vagy mi?

Mert annak a turistának akinek szinte az egész napja az utcákon, tereken, parkokban zajlik, ez egy nem mellékes kérdés.

Igenis, kéretik nem röhögni, 50 felett ez bizony egy fontos momentum.

Viszlát holnap!

nagyi - a pisilős:-)

dia11 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1828

Én nem ott lakom,hanem Dagenhamban!

Mi azon kevés magyarok közé tartozunk akik nem Wembleyben és Croydonban laknak.

Előzmény: cam aro (1823)
dia11 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1827

Kösz srácok!

Éreztem én,hogy valami hiányzik az életemből!:-)))

De most már tudom,hogy van ez a műsor,és mostantól teljes életet élhetek!:-))))

cam aro Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1826

Nagyi? 

Nagyi!

Nagyi!!

( sonkas szendvicset kernek reggelire, nem keves sajtal!) Es egy kis optimizmust.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!