Keresés

Részletes keresés

sheren Creative Commons License 2006.02.07 0 0 623

Haliho!!!!  Elek es Virulok!!!:)))

 

Koszonom a drukkolast (Nagyi) es Dr Evil alias Seci gondoskodo gondolatait is :)))

 

Auto epen maradt, az oktato tutinak tunik 15 eve oktat!!! Legalabbis ezt mondta...:)))

 

Nagyon tetszik a dolog...

 

Oktato palya??? Ugyan mar... Rogton be a forgalomba egy fel oras korbemutatom mi hol van utan... 4 honapos ford focust raktak a popsim ala es nagyon tetszett:)))

A Valtas nem is olyan nehez mint hittem, lementunk Armhasembe (bocs)  majd valahova es Penn felol jottunk haza... Tuti volt...:)))

Nehanysor sebesseghatart tortem...:))) de ez van... Holnap ujra volan mogott szoval L betuvel a fejem felett fogom jarni ismet az utakat :)))

 

Tudositas csutortokon varhato :))) Ha nem jelentkezek pentekig lehet kezdeni aggodni...

 

No jo ez viccnek is rossz...

Az oktatonak vannak sajat pedaljai szoval gond nem lehet...

 

Na most rohanok mert a franciatanarom hatson fog billenteni... elkestem...:(((

 

Pusz Sheren

seci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 622

Hali!

Uhum... az hiszem ezeket hivjak sokadik generacios munkanelkulieknek.

A nagypapa elvesztette az allasat a 70-es evekben, a papa mar el sem helyezkedett, a gyerek meg honnan is tudna, hogy dolgozni is lehet.

 

Persze rettenetesen utaljak azokat, akik kulfoldiek letere dolgoznak, sot esetleg jobban elnek, mint ok (foleg az utobbi miatt)

 

Ennel csak azokat utaljak jobban, akik kulfoldiek es tobb szocialis tamogatast kapnak, mint ok maguk.

 

Torpe, jo latom a helyzetet itten messzirol?

 

-seci

Előzmény: A nyolcadik törpe (621)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.06 0 0 621

Nalunk:

 

Infant school: 3-6 (4-7)

Junior 7-11 (8-12)

 

Utana: aztatennemtom, majd ahogy nonek a gyerekek ugy fogom megtudni es ide beirni.

 

Es most jon a legrosszabb: Ahol mi lakunk ott nincen etnika csak eredeti angol fajzat. Sot szerencsere az egesz varos eleg fajtiszta, csak a taxisoforok a pakik, a hamburgeresek a gorogok, a melosok a lengyelek, a noverek indiaiak, a munkanelkuliek pedig az angolok.

 

Ketfajta angol van:

az egyik akikrol otthonrol tudtunk: az angol gentleman

a masik, akiket csak most utobb ismertunk meg: footballhulligan: iszakos, drogos, szutykos, tanulatlan, sittes, budos, haszontalan. Viszont eroszakos es durva. Hadihajora, csataba nagyon jo anyag.

 

Az utcan elsosorban ez utobbi kategoriaval lehet talalkozni.

 

Egyebkent fel a fejjel, annyira nem rossz a helyzet.

 

Előzmény: seci (614)
seci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 620
Előzmény: herceg81 (619)
herceg81 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 619

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy nem ismer e valaki olyan állást Angliában vagy Írországban, ahol éjszakai vagy nappali portásként, parkolóőrként lehetne elhelyezkedni. Ezen kívül persze bármilyen munka érdekel pizzafutáról kezdve sofőrön át a gondozásig. 24 éves vagyok, sokat bírok, talpraesett vagyok szerintem.  Jeleneg jogot tanulok, de fő célom most a folyékony angoltudás. Középfokú nyelvvizsgám van, francia is megy, szóval ha valakinek nem okoz kellemetlenséget, akkor szívesen várom az ajánlatokat.

 

Címem: herceg@chello.hu

 

Üdv: Józsi

HP13 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 618
Szia. Amazon.co.uk-n keress rá arra, hogy "English" meg ennek minden variációja és rengeteg könyvet fogsz találni. Sajnos most nagyon rohanok, ezért csak rálestem és ezt találtam kapásból az egyik könyv ajánlói között:

# How to be a Brit; Paperback ~ George Mikes
# The English: A Portrait of a People; Paperback ~ Jeremy Paxman
# I Never Knew That About England; Hardcover ~ Christopher Winn

Az első nekem is megvan, egy angol barátom is elolvasta, azt mondta nagyon tetszett neki (is).

Ja és van Vaczak Szálló topik az indexen, hátha ez is segít egy kicsit.
Előzmény: seth1 (616)
seci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 617

Halihow!

Alapmu: The Xenophobe's Guide to the English, magyarul talan az a cime, hogy "Miert nem birjuk az angolokat".

 

Tanulsagos elolvasni a "XG to the Hungarians"-t is :-)))

 

Egy kicsit melyebb es joval vastagabb konyv: Kate Fox: Watching the English. The Hidden Rules of the English Behaviour. ISBN 0340818859 / 0340818867. £7.19 az amazon.co.uk-n...

 

Az amazon ajanl meg egyet: The English Companion: An Idiosyncratic A-Z of England and Englishness , ha a kettot egyutt veszed, akkor olcsobb, de ezt nem olvastam.

 

-seci

Előzmény: seth1 (616)
seth1 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 616

Sziasztok!

Igazándiból nem tudom, jó helyen járok-e, de megpróbálkozok itt is segítséget kérni. Angol szakos vagyok, most kell szakdolgozatot írnom, és az a címem, hogy "Kulturális különbségek a Waczak Szálló c. műben". Már egy másik topikban esett néhány szó az ügyről, de nem nagyon jutottam előrébb. Az a helyzet, hogy nem nyelvészeti szempontból kell megközelítenem a kérdést, hanem úgy általában.

Kulturális különbségek számomra azt jelentik, hogy az angol korán kel, mindig elolvassa az aznapi újságot, ezt meg ezt kajál, sosem eszik/iszik ezt vagy azt, 5-kor teázik, 8 után fekszik, gyakran kirándul, stb. Ezzel szemben a spanyol stb. plusz lehet írni az akkori politikáról, az emberek életéről ebben és ebben a társadalmi csoportban, a történelemről. Nem tudom, de nekem ez a kultúra ebben a kontextusban. Csak arra vagyok kíváncsi, ismer-e valaki olyan könyvet, honlapot, tanulmányt, akármit, aminek mondjuk az a címe, hogy The Englishman (ez csak egy példa volt). Nem tudom.

Ha nagyon OFF a dolog, nyugodtan ugorjatok, ha viszont valaki tud segíteni, azt nagyon köszönöm!

seth

seci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 615

Nos?

Auto tört?

Oktató idegei?

 

Dr Evil :-)

 

Előzmény: sheren (596)
seci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 614

Haho!

 

Azert nem annyira rossz a helyzet(ed!), mint azt 8.T irja. Illetve lehet ennyire rossz, de a teljesebb kep erdekeben tegyunk hozza ezt-azt.

 

Az iskola minosege ket dolgotol fugg: a tanaroktol es a diakoktol (ezzel azt hiszem nem mondtam nagy ujdonsagot). Az elso (az itteni sajat tapasztalatunk es mas velemenyek szerint) erosen fugg a masodiktol (bovebben egy kicsit kesobb).

 

A diakok minosege (amit ugy is lehet fogalmazni, hogy mit hoz a gyerek otthonrol) joreszt attol fugg, hogy milyen a kornyek, ahol az iskola van. London egyes reszeiben, ahol az ethnic minority valojaban ethnic majority, pont olyan a gyerekanyag, mint amit az eloitelettol nem mentes magyar elkepzel. Hasonlo a helyzet (8.T-re alapozva) midlands egyes reszein...

 

Mi szerencses helyzetben vagyunk, mert viszonylag elit kornyeken lakunk (SE), de a fiunk elso junior schoolja eppen olyan volt, ahol a catchment area magaba foglalt egy katonai negyedet is (es hozzateszem, hogy itt sem az IQ bajnokok mennek tomegesen a katonasaghoz...). Egy par honap utan csereltunk... Inkabb 2 merfolddel arrebb, de normalis kozossegben.

 

Visszaterve a tanari karra: aki teheti (jo tanar), az mozog es olyan iskolat valaszt, ahol jo dolog tanitani. Aki nem teheti, az ott tanit, ahol eppen kap allast (vannak persze megszallott kivetelek, de nem hiszem, hogy ez a jellemzo)

 

Es egy zaromondat a te helyzetedrol: A hetvegen voltam eppen Cambridgeben es megallapitottam, hogy nagyon elit kornyek (nem veletlen: az egyetem), szoval a helyedben en nem aggodnek. Hasonlo lehet a helyzet, mint a mi kornyekunkon: viszonylag sok munkavallalas miatt odatelepulo szulo angolul nem tudo gyerekekkel. Ilyen esetekben az iskola ad a gyerek melle segitotanart, aki tud a gyerek anyanyelven (nekunk egy au-pairt talaltak a kisebbik melle, a nagyobbik mar elkommunikalt nemetul :-) ). Az is elofordulhat, hogy teged kernek meg, hogy legyel benn a gyerekkel es segits neki (sot, ezert meg fizetniuk is kell...)

 

Az iskolarendszerrol:

 

Nursery School (Year 1-2): 5 evesen kezdodik, kb az otthoni ovi felso csoportnak megfelelo szint, "szocializalodas". A vegen van az elso "vizsga", KS1, azaz Key Stage 1.

 

Junior school (year 3-6): also tagozat, az otthoninal lenyegesen alacsonyabb szinten, viszont nem feltetlenul megutaltatva a tanulast. Alapvetoen egy tanar tanit mindent, viszont ez evente valtozik. A vegen KS2 vizsga.

 

Senior school (year 7-8 es 9-10): Az otthoni kozepiskolanak felel meg tobbe-kevesbe. A 8. ev vegen KS3 vizsga (ami kb az otthoni 8. osztalyt lezaro szint), ami utan kicsit specializalodhatnak a gyerekek  (9-10. ev), aminek a vegen KS4 = GCSE vizsgat tesznek. Ez kb az otthoni alapszintu erettseginek felel meg, a kotelezo targyak angol, matek, science (fiz-kem-bio), idegen nyelv, es nehany valasztott targy (pl tortenelem, foldrajz, 2. idegen nyelv, ICT, design-technology, fozes, rajz, drama, sport, stb). Itt van annak a sulinak a lapja, ahova a mi ket gyerekunk jar(t): http://www.court-moor.hants.sch.uk/

 

Ez utan haromfele valik a kepzes:

1. tanulasnak vege, mehet polcot rakodni/penztarosnak, stb.

2. College of Technology: szakmunkaskepzes. Itt mar csak olyan targyakat tanul, ami a szakmahoz kell

3. Sixth/6th Form College: olyan targyakat tanul (3-5 kozotti szamban), amelyek a tovabbtanulasahoz szuksegesek (

 

Az iskola/szulo kommunikacio eleg jo, es a szuneteket/esemenyeket jo elore tudod (pl. mar most latszik a Court-Moor 2006/2007-es idobeosztasa!).

 

Az ev alapvetoen 3 reszre (term) oszlik, koztuk vannak a "termeszetes" nagyobb szunetek (Karacsony, Husvet es a nyari szunet). A nyari szunet csak 6 het, de a teli es a tavaszi 2-2.5 het. Minden "term" kozepen van egy egyhetes szunet (lasd pl: http://www.court-moor.hants.sch.uk/diary.htm)

 

"Nyitvatartas:" A Junior schoolba elvben vinni-hozni felnottnek kell a gyereket. A vinni nem annyira eles, a hozni igen (nem engedik el egyedul), 9-15:30 (ha jol emlekszem), napkozi nincs!

 

A senior schoolba mar mehet egyedul a gyerek, 9-14:30.

 

Most dolgoznom kell (tenyleg!), ugyhogy a ketfajta kepzes osszehasonlito elemzeset maskorra tartogatom.

 

-seci

 

Előzmény: tymcse (610)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.06 0 0 613

Padlizsánkrémes piritós jóreggelt!

 

Törpe, a térkép klasz, már tényleg csak az kell, hogy valóban Thornbury  (Bristol mellett) legyen a leendő munkahelyem. Erre azonban február második feléig várnom kell.

 

Tymcse, ne vedd zokon Törpét, tudud a nickname legtöbbször Morgót takarja :-) (Törpe nem megsértődni, mert ugrik a mákosguba!!!:-))))

Amúgy ő (mármint Törpe) itt a fórumon az egyik legintenzívebben, leghatékonyabban segítő mentorunk, aki nem akar mást, csak hogy inkább kellemesen csalódjunk!

 

Seci, köszi, a söfőr elérhetőségét valószínűleg kérni fogom, de a Magyaronline.net szerintem halódik.

 

Sheren!

Mesélj, mi vót, hogy vót?

Egyáltalán kint is úgy van mint itthon, hogy bizonyos (kevés) óraszámot teljesíteni kell először a rutin pályán, majd eztután mehetsz csak ki a forgalomba?

 

Mindenkinek jó hetet!

 

nagyi - akinek mostanság olyan pörgős az élete, hogy nem is ér rá nagyon izgulni (mondom nagyon ...)

HP13 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 612
Szia. Hogy ment a vezetés? Merre mentetek?
Előzmény: sheren (596)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.05 0 0 611

Arra keszulj fel, hogy egy felnott a csaldbol fofoglalkozas szerint kell, hogy a gyerekeket az iskolaba vigye-hozza. A harom gyekek valoszinuleg harom kulonbozo helyre es harom kulonbozo kezdesi idopontra fog jarni. Es kulonbozo idopontokban fognak vegezni. Ha arra szamitasz hogy az elobb vegzettet gyujtod be es utana mesz a masodikert, akkor valoszinuleg egyidoben fognak vegezni. A napi iskolakezdes es befejezes ugy van kikalkulalva hogy azmellett semmilyen fofoglalkozast ne lehessen csinalni. Vagy kerjel meg / fizessel egy idegent es bizd ra / neveltesd fel a legfeltettebb kincseidet. Az evkozi szunetek ugy vannak kikalkulalva, hogy utkozzon a Te evi rendes szabadsagoddal, de ha egyezik, akkor meg aznap egesz anglia nyaralni megy, vagyis alltok az autopalyan a dugoban orakig, barhova is akarsz menni.

Az iskolaban az a jo szulo aki rendszeresen vegez ott ingyenmunkat es egy kis kp-is adomanyoz.

Az iskolai wc takaritasahoz tilos hypot hasznalni: szinte allando az influenzajarvany.

A szutykos tetves kolkoket tilos megnevezni es hazakuldeni mosakodni: az elso heten valoszinuleg a Te gyerekeid is tetvesek lesznek. Vagd a hajukat rovidre, es vegyel tetu-kereso fesut, amivel minden este nezd at oket. Mast nem tudsz tenni.

Ha az egyik gyerek kiszurja a masik szemet a ceruzaval, akkor nem hivnak hozza mentot, majd este az anyja elviszi az orvoshoz. (megtortent helyi eset)

Egy egyedul hazafele tarto 8 eves gyereket az osztalytarsai benzinnel lelocsoltak es meggyujtottak. Eletben maradt, de az elkovetok nem buntethetok, es a nevuk nyilvanossagrahozatalat sem engedi a torveny. (megtortent helyi eset)

A gyerekek az iskolaban eloszor a legfontosabb dolgokat tanuljak: hollo kauszt, hol kell jelenteni ha otthon masolt program/dvd van, footbalozas, stb...

Remelem nem vettem el a kedvedet.

 

Előzmény: tymcse (610)
tymcse Creative Commons License 2006.02.05 0 0 610
sziasztok! Hamarosan költözünk angliába(Cambridge). Már majdnem minden megvan, de valamiben szeretnék segÍtséget kérni. Van három csemetém, egy 2 éves, egy 6 éves és egy 13 éves.Az iskolákról szeretnék tudn bövebben. Érdeklöttem már a környéken iskoláknál beiratkozásól, de azért jó lenne elötte valamit tudni arról milyen ott a rendszer. Mikor vannak szünetek? Hánytól-hányig tart az iskola? Milyen a tanitás? Szülők-iskola közti viszony? stb... szóval inkább iylen hétköznapi dolgok. Ha tudtok segiteni.

Köszönöm.
További szép napot.
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.03 0 0 609

Szazezer kilometerre !!!!

 

Pontosabban: kb 14 km-re a belvarostol. Busz megy a vasutallomastol, mashol is fel/le lehet szallni de azokat a helyeket nem ismerem. Vasutallomas neve valami Temple Meads vagy ilyesmi. Eccer jottem busszal a repterrol.

 

 

 

Igy lathato?

Előzmény: panaszkönyv (602)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.03 0 0 608

Lelekben ott vagyunk Veled.

 

Tukor - csekk

Ules - csekk

Lampak mukodnek - csekk

duda mukodik - csekk

fek mukodik - csekk

legzsakok mukodnek - csekk

 

Előzmény: sheren (596)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.03 0 0 607

Mivel nagyon regi a jogsid es Te sem vagy az a forrofeju teenager, jo leszel a biztositonal bonuszilag. Automata kocsit vegyel.

(nekem most elado az egyik kocsim, mivel vettem nagyobbat, de az nem tudom ajanlani mert nem automata. Viszont tutti allapotban van es csak 60 ezer van benne 1992-es letere, de az nem kor a Volvoknak - ez volt a reglam heje - es a Volvokon meg a lampakkal se kell torodni mer gyarilag egik ejjel-nappal, lekapcsolni nem lehet) 

Előzmény: panaszkönyv (594)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.03 0 0 606

Ha a megadott telefont hivod valoszinuleg tudod ingye regisztraltatni magadat, es a bejaratnal azt a regisztraciot hasznalod. Ne feledd peksegi vezetonek kinevezni magadat, csak a laccat kedveert...

Ha akarod kuldhetek pairforma regisztracios kartyat, dobj pocstacimet a

anyolcadik pont torpe kukac virgin pont net cimre

Es azert hozzatennem hogy elvileg van belepojegy, de mivel trade show ezert az atlagember nincsen meginvitalva, szoval megis ingyenes de en meg soha sem mentem be a fobejaraton, szoval akkor lesz biztosan ingyen amikor mar bentleszel.

Előzmény: titamita (598)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.02.03 0 0 605

Seci: mail ment

 

Előzmény: seci (604)
seci Creative Commons License 2006.02.03 0 0 604

Hali!

1. Kerdezd a Bristoliakat a Magyaronline.net -> Forum -on eleg sokan szoktak logni. Ha szerencsed van, akkor magyar sofor visz be busszal :-) Ha irsz egy mailt elkuldom a srac emailjet.

 

2. Angliaban majdnem ugy mukodnek a dolgok, mint otthon, csak nem nyiltan. Azaz otthon a festo azt modja neked, hogy szamlaval 100ezer, szamla nelkul 50ezer. Itt csak akkor meri ezt megcsinalni a festo, ha ismer. Festot keretik helyettesiteni barmilyen szakemberrel, mi pl. autojavitast szoktunk zsebbe fizetni. Ugyhogy ha akarod bevallod, ha akarod nem, ha zsebbe kaptad a penzt, akkor nem erdemes, ugysem foglalkoznak a te heti plusz 20 fontoddal.

 

3. google.co.uk -> csak angol lapok -> "massage therapist jobs" , aztan klikk-klikk...

 

4. El!

 

-seci

 

Előzmény: panaszkönyv (602)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.03 0 0 603

No, én itt elmonologizálok egymagamban, merthogy sehol senki ...

Nem baj, legalább nem veszünk össze...

...

Hát, akkor, ... nyugodalmas jóéjszakát - mármint magamnak.

 

(nade, hol lehet Freeality ...?)

panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.03 0 0 602

Diétás jóestét!

 

Ez egy kérdezős hozzászólás:

 

1. Ki tudja, milyen messze a bristoli reptér a várostól? Úgy értem, hogy helyi járatú közlekedési eszközzel meg lehet oldani a bejutást?

 

2. Itthon most nagyon figyelik a fekete munkát. Elvileg minden szaros kis alkalmi munka után elvárja az állam, hogy adózz valamit.

Ha Angliában valaki mondjuk heti 2x takarítást vállal privát háznál (vagy kutyasétáltatást, bármit), be kell valahol jelenteni és adózni utána?

Vagy ez hülyeség?

 

3. Ki tudja, kb. milyen órabérben dolgozik egy gyógymasszőr Angliában - nem a legpuccosabb wellness-ben dolgozóra gondolok?

 

4. Hova tűnt Freeality?

 

nagyi - a kis kíváncsi

 

 

panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.03 0 0 601

Kedves Xailabi!

 

Talán már nem tudod ezt az írást elolvasni, pedig gondolatban néhányan veled utazunk!

Jó utat és sok szerencsét!

 

nagyi

Előzmény: xailabi (597)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.03 0 0 600

Kedves Sheren!

 

Részemről a drukkolás OK, energiamező feléd megküldve!!! :-)))

 

nagyi

Előzmény: sheren (596)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.03 0 0 599

De jó is lenne, ha már a kezemben tarthatnám, mármint a job-description-t!

Akkor már talán a helyet is tudnám, ahol dolgozni fogok.

 

Az interjún szó esett arról, hogy van-e jogsim, de azt nem említették, hogy ez feltétel lenne.

Egyébként, mielőtt rám mernek bízni egy céges autót, gondolom előtte lecsekkolják, hogy vezetek. Én pedig leszek olyan bátor, hogy megpróbálkozom vele. Nagyobb baj nem lehet, mint azt mondják :köszönjük, ennyi volt ... :-)

De halkan megsúgom: piszok jó érzékem van a vezetéshez!

Az oktatóm annak idején nem hitte el, hogy még sosem ültem volán mögött.

 

Nem emlékszem, hogy Törpe, vagy Te említetted-e, hogy szívesen áttanulmányoznátok majd a munkaszerződésemet. Áll még az ajánlat?

Mert ha igen, szeretnék élni vele.

 

nagyi

Előzmény: seci (595)
titamita Creative Commons License 2006.02.03 0 0 598

Ez kb. a nok fenekeig tenyleg erdekes. :-)

Inkabb a pasiket neznem azert, ha mar...

Nem venned pofatlansagnak, ha kernek jegyet?

Előzmény: A nyolcadik törpe (588)
xailabi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 597

Szia Mindenkinek!

 

Fél óra múlva indulok a Ferihegyre aztán irány London ! :-) Majd integetek mindenkinek, csak nézzetek fel az égre :-D

sheren Creative Commons License 2006.02.03 0 0 596

Hali!!

 

Mar csak ket nap a volanig!!!:)))

Mar nagyban olvasom a Highway Codeot :)))

 

Drukkoljatok

Pusz es jo hetveget mindenkinek!!!:)))

Sheren

seci Creative Commons License 2006.02.03 0 0 595

Halihow!

Azt hiszem nem artana, ha gyakorolnal egy kicsit...

Ha jol sejtem, akkor a job-description-ben van olyan is, hogy vezetned kell...

Vagy tevedek?

 

-seci

Előzmény: panaszkönyv (594)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.03 0 0 594

Marhalábszáras gulyásleveses, majd utána vargabéleses szép napot!

 

Autóparkolással, meg egyáltatlán vezetéssel kapcsolatosan elárulok egy titkot, de csak ha megígéritek, hogy nem kürtölitek világgá!

 

Apróbetűvel írom, nehogy mások is meglássák:

1995-ben (42 évesen és első nekirugaszkodásra, hoppá!) szereztem meg a jogosítványomat. Még ebben az éveben vezettem kb. 500 km-t (nem elírás!). Azóta semmit. 2000-ben lejárt a jogsim (szintén nem elírás, tehát 5 éve!) és ma mentem meghosszabbíttatni. Az orvos a vizsgálat során egészségügyileg alkalmasnak ítélt (3.500 Ft). Az okmányirodán újabb 4.000 Ft-ért 1 héten belül megkapom az új, érvényes jogsit.

Ezzel kapcsolatban 2 dolog merül fel bennem:

1. Ha már egyszer megszerezted az autóvezetői engedélyedet, a kutya nem törődik azzal, hogy ha 5-10-20 év kihagyás után volán mögé ülsz, képes vagy-e vezetni, elég, ha nagyjából egészséges vagy és leperkálsz az államnak egy kis zsozsót. Persze tudom, hogy elsősorban saját érdekében tanul az ember mindent, de az utakon soha nem vagy egyedül! Rémisztő belegondolni, hogy ha nem olyan lennék mint amilyen vagyok, nyugodtan nekiállhatnék az új jogsimmal száguldozni az utakon brrrrr ...

 

2. Viszont, van jó oldala is annak, hogy bár van jogsim de szinte sosem vezettem, mert ha Angliában egyszer autót kell vezetnem, biztosan nem fog zavarni a rossz, jobboldalas beidegződés! :-)))

 

De ugye nem árultok el senkinek?!

 

Törpe, a Gombócfőzés című fejezetet sajnos valaki kitépte a szakácskönyvemből. :-)

 

Seci, sem Pesten, sem máshol nem parkoltam még soha életemben, sőt, elárom, hogy eleddig még sötétben sem vezettem, tehát sosem használtam még a hangszórót, vagyis a fényszórót, vagy mit, sem az ablaktörtőt, mert esőben sem vezettem még és most a legnagyobb titkomat is felfedem: előzni sem volt még alkalmam soha. Tudod, 500 km! :-) 

 

Ma viszont van egy kérdésem:

Szép az élet, fiatalok?

 

nagyi - aki ma indokolatlanul jókedvű, és ez nem szokott jóra vezetni...

Előzmény: seci (593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!