Keresés

Részletes keresés

motinka Creative Commons License 2001.06.26 0 0 941
ja igen a benzinkutakrol: eleg ritkan vannak es altalaban bezarnak 10kor es csak reggel 7kor nyitnak ki. Persze ez csak a kisebb kutakra igaz. Az autopalyak mellett nincsenek, csak ahol nagyobb varosok vannak. Igaz egy atlagos benzintartallyal (50-60l) eleg messzire el lehet jutni, ha megtankol az ember meg Letenyen. A hatar tulso oldalan is van egy benzinkut.
Azert a fogyasztasnal be kell szamolni, hogy eleg sok hegyes utszakasz van, ahol tobb a fogyasztas.
Pl. Zagrabtol Karlovacig csak emelkedik az autopalya, aztan Karlovac utan is van egy eleg jo kis hegyi szakasz es Aki Dalmaciaba megy az sem ussza meg :o) De erdemes, mert az Adria csodalatos!

Jo nyaralast Mindenkinek!

Előzmény: motinka (940)
motinka Creative Commons License 2001.06.26 0 0 940
hat ez attol fugg ki hova tart es honnan indult. Ha Budapest felol mesz akkor mindenkeppen Letenyenel menjel at es onnan autopalya van vegig, kiveve Varazsdtol kb. 30 km ahol vissza kell menni a regi utra. Itt nagyon vigyazzon mindenki, mert a horvat rendorok radarpisztollyal mernek a falukban es 200 kunat is kepesek elkerni. Bar ez igaz mashol is falukban. Ez kb 1 honapos allapot, de lehet hogy ezt az autopalyaszakaszt is megnyitjak nemsokara. Karlovacig igy autopalyan mehetsz. Ott ketteagazik az ut, hogy ki hova tart. Aki az Istriara vagy Rijeka kornyekere az tovabb mehet meg autopalyan, aki Dalmaciaba az egy eleg jo uton mehet tovabb Slit, Zadar vagy Dubruvnyik iranyaba.
Erdemes ejszaka menni, kisebb a forgalom es nincs meleg. emellett erdemes hetvegen menni pentek,szombat, vasarnap, foleg aki Dalmacia fele veszi az iranyt, mert a nem autopalyakon a teherautok es a buszok nagyon le tudjak lassitani az embert es ez igaz az ejszakai utra is.

Persze aki Nyugatmagyarorszagrol felol megy annak jobb a szovenia, foleg ha az Istriara megy. Ha nem akkor mindenkeppen mialobb terjen ra az elsonek leirt utvonalra.

Előzmény: Trila (939)
Trila Creative Commons License 2001.06.26 0 0 939
Bocs, kicsit OFF leszek. Szerintem érdemes Szlovénián keresztül menni. Mi tavaly is arra mentünk, de idén is arra megyünk. Sőt, idén már 4-5 napot szánunk Szlovéniára. De ha csak keresztül akarsz menni, akkor sem hosszabb, elég jó autópálya-szakaszok vannak benne, bár fizetősek (összesen kb. 2 ezer SIT). Ahol nincsenek autópályák ott elég lassan lehet ugyan haladni, mert falu falut ér, de a táj gyönyörű. Az ajánlott útvonal: Lenti-Muraszombat-Maribor-Ljubljana-Postojna-Opatija-Porec. Ha tudjátok úgy szervezni, maradjatok Szlovéniában 1-2 napot, érdemes a bledi és bohinji tóhoz kitérni, a postojnai vagy skocjani barlangba bemenni, raftingolni vagy canyoningolni a Soca folyón, esetleg egy nyári hógolyózásra Bovecből a Kanin hegyre felmenni a felvonóval.
Előzmény: zacsek (936)
IstraFun Creative Commons License 2001.06.26 0 0 938
Érdemes Szlovénián keresztül menni, (ha nem éjszaka mentek) lassabb, de Ljubljana után csodálatos a táj. Onnét kb 50 km-re van Bohinj, ahol ugyan nem jártam, de gyönyörű :
www.bohinj.si - kukantsatok ide.

beme Creative Commons License 2001.06.26 0 0 937
Üdv Mindenkinek!

Másfél hét és idulunk Sibenikbe (Soláris Hotel Complex). Az érdekelne, hogy lehet-e ott autót, vagy robogót bérelni, és ha lehet mennyiért.

Előre is köszi!

Üdv!

BEME

zacsek Creative Commons License 2001.06.26 0 0 936
Sziasztok!

Egy hónap és megyünk Porecbe. Az Isztria-járók biztos kapásból meg tudják mondani, érdemes-e Szlovénián keresztül menni, vagy inkább Horvátország a nyerőbb?

pomazikbela Creative Commons License 2001.06.26 0 0 935
Sziasztok!
most regisztraltam,ájem informatikus!
júliusban plitvicébe megyünk, utána kellene egy közeli homokos tengerpart, ha tudtok ilyent, köszi.
kösz az autopálya díjakat, az autóklub ezekről nem ir a honlapján, talán nem tudja????? akkor minek tartjuk?
lakos Creative Commons License 2001.06.26 0 0 934
Megnéztem pontosan az autópályát. Szóval a határátkelő után egyből kezdődik. Az első kapunál egy 10 est kell fizetni. Majd Varazdin magasságában, D. Kneginecnél most vmi felújítás miatt leterelnek jobbra a régi 3 as főútra, majd erről Hum Breznickinél lehet vissza menni a pályára. Itt még a felhajtó előtt van benzinkút legközelebbi nagyon messze van. Innen megy a pálya tovább elkerüli Zágrábot (itt kell valahol ismét fizetni 15 öt) átmegy Karlovac mellett-fölött egészen Vukova Goricáig. Itt kell fizetni 24 et. Innen ismét a 3 as főút a hegyek között, itt lesz egy benzinkút valamelyik faluban. Kupjaknál ismét vissza a félautópályára amin már Rijekáig végig lehet menni. Krk, Kraljevica, Crikvenica stb. felé érdemes letérni balra a Tuhobic alagút után nem sokkal. Az alagút előtt kell fizetni egy 10 est, és benzinkút is itt van a pálya mellett.
lakos Creative Commons License 2001.06.25 0 0 933
Mi a Rijeka felé menő pályaszakaszról a Tubocic alagút után fordultunk le balra Crikvenica felé. Így a határtól kb 54 K volt az útdíj. Szakaszonként kell fizetni 10, 15, 24, 10 k ha jól emlékszem. A határon adnak egy kis füzetet amiben benne vannak az útdíjak.
A magyar oldalon még a határ előtti településen láttam kiírva 31 Ft-ért a Kunát, de én nem ott vettem már volt nálam.
A Plitvice tavakra a minimum idő szerintem 3 - 4 óra. Ha nincs ennyi nem érdemes bemenni. Ha valaki nem akar túl sokat gyalogolni, de minden érdekes részt látni akar a következőt érdemes csinálni: A 2 es számú (IZLAZ 2) bejáratnál bemenni. Innen a kisbusszal fölmenni a legfölső állomásáig (3stg). Innen séta lefelé a vízesések között a kistérkép alapján ami a jegyen van egészen a középső hajóállomásig. Innen a kishajóval át a nagy tavon az alsó hajóállomásig (a tó mellett is lehet sétálni de ott nincs sok látnivaló). Itt van egy büfé meg néhány árus. Innen ismét gyalog le a Nagy vízeséséig, majd a másik oldalon fönt vissza a kisbusz 1 es megállóijáigg majd a kisbusszal vissza a 2 es bejáratig ahonnan indultunk. Ez úgy laza sétával 2 - 3 órába belefér. A kisbusz és a kishajó ingyenes, a buszok 15 a hajók 20-30 percenként mennek.
Mi szombat hajnalban indultunk és nem volt túl nagy a forgalom bár júliusban már lehet, hogy nagyobb lesz. A határ sem volt több 15 percnél.
Előzmény: brianwhite (929)
Apu Creative Commons License 2001.06.25 0 0 932
Kedves Kasszandra & Mindenki!
Bp-Split vonaton tomeg nem volt, nekunk helyjegyunk volt, de nelkule sem kellett volna allni... Szvsz kenyelmesebb volt, mint a busz. Keses volt 1 pici termeszetesen Magyarorszagon, de ledolgoztuk, s 5 perc kesessel ertunk Splitbe. A hajonak kb 50 perc mulva kellett indulnia (9.30), de 10 utan kegyeskedett. Szoval, a csatlakozassal nincs gond. DE ez most volt, s nem tudom, ha beindul a foszezon, mennyire telitodik a vlak/vonat... Szvsz helyjegy nem art. (+1300 valamennyi)
41KFt (+valami 6-800) 1 het/fo. Szallodaban, A kat Hotel. Persze ez akcijos ar volt (-10% Utazas kiall).
Megkerdeztem: itt a hotel parkoloja ingyenes (nem ugy mint Podgoran, ahol 10 Kn/nap volt a butaknak (sajna nekem is)). Hogy orzott-e; hat a Gondviselo biztosan vigyaz... De 8 eva jarunk errefele, ide nekunk azt a kozbiztonsagot!
FOKAJA - na ez a horvat klavcsi - Bocs!!
Levendulainfot kosz, utanajarok. Ambar jelenleg ugy eget a nap, hogy be kollott gyunni, nemhogy maszkalni. Iszonyat ereje van. Szel pici, borzolja a vizet, s olyan kek, hogy - szoval szuper! S a viz is melegszik, tegnap meg csak ki and be, ma mar tartos pancsi volt!
Udvozlet do Hvar altaladva.
Előzmény: kasszandra (926)
brianwhite Creative Commons License 2001.06.25 0 0 931
Szia kriszta101!
A Suha Punta üdülöhely a HOTEL EVA-tól néhány száz méterre található. Egy fenyvesben kb 20 db berendezett faház található a leírás szerint. Az étkezés valamelyik közeli szállodában - talán éppen a HOTEL EVA-ban - lesz. Egyenlőre ennyit tudunk mi is. Még nem volt ott ismerősünk. A menetrendet köszönöm. Üdv.
Előzmény: kriszta101 (930)
kriszta101 Creative Commons License 2001.06.25 0 0 930
Szia brianwhite!
Melyik szállodában foglaltatok szobát?
Ugyanis mi is július 7-én érkezünk, a Hotel Eva-ban fogunk lakni, de mi busszal megyünk.
Kompmenetrendet itt találsz:
http://www.tzg-rab.hr/e_ferry.html
Előzmény: brianwhite (929)
brianwhite Creative Commons License 2001.06.25 0 0 929
Sziasztok!

Mi július 7-én indulunk RAB szigetre a Suha Punta üdülőfaluba. Ha valakinek van róla idei infója szívesen venném.
Ezen kívül lenne néhány konkrét kérdésem:
Ahogy láttam - lakos írta - kész Letenyétől az autópálya, de mennyibe kerül és merre érdemes menni? A magyar vagy a horvát oldalon 31 Ft a kuna? Hány helyen van komp RAB szigetre és mennyibe kerül? Mennyi időt érdemes a Plitvicei tavakra bekalkulálni? Ja és szombattól van szállásunk, érdemes hajnalban elindulni vagy esetleg már pénteken a forgalom vagy a határ miatt? Előre is köszönöm.

kasszandra Creative Commons License 2001.06.25 0 0 928
"vacsora kb 6-8 fele, leves, eloetel, salatabar, fokaja + gyumi-suti, s nem kell elozo nap "

Reggeltől idáig törtem magam azon hogy milyen horvát specialitás lehet a FOKAJA.
Most esett le :))

a klaviatúra

Előzmény: Apu (923)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 927
off
Még most is írogatja azokat az "aranyos" kis verseit?!? :-)
on
Előzmény: lborli (925)
kasszandra Creative Commons License 2001.06.25 0 0 926
Szia, Apu!
Érdekelne az út maga, ha jól értem vonattal mentetek? Volt késése odefelé? És úgy általában nagy tömeg volt-e a vonaton?
A 41 eFt hét/fő és szállodában?

kasszandra

Előzmény: Apu (923)
lborli Creative Commons License 2001.06.25 0 0 925
Hvarból menj Starigrad felé, de a régi úton, a hágón át, ahol a Vidikovac vendéglője van. Végig rengeteg a levendula, s a kilátás a hágóról a starigradi öbölre, Bracra, a szárazföldre csodás, de a másik irányba (dél felé) Hvar, a Pakleni-szigetek, Vis irányába sem kutya.
Azért az egykori dán komphajó, a ma Petar Hectorovic névre hallgató sem mondható kis ladiknak.
Apropos, tudod, hogy Hvarban lakik Ladik Kati, az egykori vajdasági magyar színésznő?
Előzmény: Apu (923)
lborli Creative Commons License 2001.06.25 0 0 924
Puszkók garmadáját legkedvesebb szigetemnek! Aztán, átadni ám! Mondd meg neki: tartson ki, két hét és megyek. :-))
Előzmény: Apu (918)
Apu Creative Commons License 2001.06.25 0 0 923
Hali!
Ne irigyeljetek, inkabb gyertek, akarom mondani menjetek!
Most 1loszor vonattal jottunk, ki lehetett birni, telleg osszetolhatok az ulesek, s majdnem vizszintesen alukalhattunk. Apartm-osok! Hataron abszolut 0 zaklatas, akar 1 F14-et is hozhatsz :-))))) Splitben kimesz az allomasrol, s ott vagy a kikotoben... Kompoltunk Stari Gradig oltari nagy kompon - Dubrovnik - teli volt. Kozben jugo a javabol. Odafenn alig lehetett megallni, ugy fujt, de a nap ragyogott. Stari Gradban kicsit erdekes volt a kiszallas - mindenki menni akart - ember kocsi busz - de sikerult! Busz Hvarba - jo volt a helyezkedes - felfertunk.
Ma reggel 8kor 27 fok volt, jugo mar nincs, a tenger melykek, eszveszejto, de: most csak 21 fokos. Most melegiti a nap, remelem par nap alatt jobb lesz.
Utazasi irodaval szoktunk jonni, ott befizetunk, itt magunkban nyaralunk. Hvarra eleg nehezen sikerult elintezni, 1het ara 41 EFt lett, ami a hotel kategoriajahoz kepest olcso. Kaja rengeteg, vacsora kb 6-8 fele, leves, eloetel, salatabar, fokaja + gyumi-suti, s nem kell elozo nap rendelni. Itt van fedett uszoda 33m, sajat strand, szoval meg elbizom magam... Parkolo van kulon, felette vekony nadhalo, hogy pizirt-e, majd megkerdem... Haha, en kerdem a la hrvatska DDDD Magyar nagyon gyeren, annal tobb a csehhh! Amit hianyolok: elkutyagoltam Vira-ig, levendulat 1 szalat nem leltem. Hun vannak a levendulamezok?
1xre ennyi, ha tudok - es kellek - jelentkezem!
Előzmény: Flex (921)
Makarska Creative Commons License 2001.06.25 0 0 922
Szia!
Irigyellek. Mi tavaly voltunk Hvar-on, Stari Gradban.
Hol mentetek át?
Jó nyaralást, jó időt! Közben, ha tudsz írj, hogy irigykedhessünk!!
Előzmény: Apu (918)
Flex Creative Commons License 2001.06.25 0 0 921
Apu!

Sok kerdesem van: milyenek a hotel arai, ti szerveztetek vagy utazasi iroda, van-e orzott parkolo, milyen a napozasi-furdesi lehetoseg?

Előzmény: Apu (918)
prod Creative Commons License 2001.06.24 0 0 920
lakos: Ilyen híreket szeretnék hallani a visszajövöktől is.
Előzmény: lakos (919)
lakos Creative Commons License 2001.06.24 0 0 919
Sziasztok
Tegnap jöttünk vissza Horvátországból.
autópálya: Letenyétől Karlovacig végig készen van, meg utána is félig. Bár most éppen a határ után nem sokkal van egy lezárás, néhány falun át kell menni, de aztán vissza terelnek a pályára. Karlovac után is készen van elég sokáig, bár ez inkább egy autóút, az autópálya egyik fele van kész, ezen megy a kétirányú forgalom. A legfrissebb térképeken félautópályaként jelölik és tényleg az. Vigyázzatok arra, hogy az pályák mellett nincs se benzinkút, sem pihenőhely egy darab sem. De mindenképpen érdemes ezen menni a tenger felé, az alagutak is készen vannak.
Benzinár: 98-as 7.4 Kuna , 95-ös 6.8 K
1 DEM 3.7 K
Ha Magyarországon akartok kunát váltani inkább a határon érdemes ott 31 Ft, Bp-en 36 - 37 körül van. Az EC/MC kártyát szinte mindenhol elfogadják.
A sör (Karlovacko) boltban 3.6 - 4 K, plusz az üveg ami 5 K. A blokkot mindenképpen őrizzétek meg mert az üres üveget a végén csak ezzel veszik vissza. Egyébként csak cserélni lehet.
Csapolt sör 10 K körül. Vendéglőben 35 - 50 K körül egy főétel körettel. Felszolgálás benne van az árban. Kenyér 5 K, Tej 6 K. Plitvice tavak belépő 60 K, gyerek 40. A hegyi utakon a helyikek mennek mint a golyó, előznek ész nélkül. Inkább engedjétek el ha nagyon nyomulnak mert úgyis bemennek előzni. Arra is számítani kell, hogy szembe jön vki a sávban, de legtöbbször beférnek még. Bár az utak melletti koszorúk alapján nem mindig...
Ahol kis táblán kék alapon fehér betűkkel ki van írva, hogy Radarska Kontrola, ott nagy valószinűséggel tényleg mérnek. De én csak ott láttam ahol volt ilyen tábla, enyiben talán korrekt, bár ez nem jelent semmit. A hegyi utakon is sokszor van 60 - 50 es tábla, de általában tényleg érdemes lassítani mert olyan kanyar jön.

Apu Creative Commons License 2001.06.23 0 0 918
Hali!
Itt vagyunk Hvarban - Hotel Amphora. Ma erkeztunk, Knin-ig zuhogott, onnan kek az eg, sut (mit sut, eget!) a nap, estere mar a szel is csendesul, mert a tengeren volt nagyon...
A hotelben ingyert internet a la 3 db terminal, ha valakinek innen friss infora van szuksege, ITT uzenjen (mailcimem mar elhunyt...)
Szoval, amiben tudok, megprobalok infot adni.
Mellesleg Adria a regi - gyonyoru!!!
bübüke Creative Commons License 2001.06.22 0 0 917
Ja, és azt kihagytam, hogy ha 7 napot egyszerre kifizetsz, kapsz ajándékba plusz 1 napot.
bübüke Creative Commons License 2001.06.22 0 0 916
Kedves Fishtax/D.Titusz/Pimple! Köszönöm a segítséget. Ha valakit esetleg érdekel, találtam egy viszonylag olcsó camping-et Rovinj-ban. 2 embernek sátorral, autóval, turisztikai adóval 3400,-/nap.
www.cel.hr/porton-biondi/english.htm
***
Ha főzni szeretnék az milyen többlet költséggel jár?
molnartiby Creative Commons License 2001.06.22 0 0 915
Klasszikus helynek számít Medvejában a camping.
Nagyon nagy. Az Ucka hegy lába alatt fexik, alapvetően sok a fa. Ára közepes kategória. Sok vizes blokk, főzés stb. Közel a strand és főleg jó kiindulóhely a városnézésre.
Nem szabad kihagyni Lovrant(még gyalog is el lehet jutni oda 20 perc alatt)
Opatiát, és Isztria szebb városait: Rovinj, Porecs, Pula stb.

Tiby

Előzmény: Pimpla (908)
lborli Creative Commons License 2001.06.22 0 0 914
Zágráb-Rijeka, végig autópályán? Hmm... Biztos vagy a hír valódiságában? Igaz, hogy a horvátok gőzerővel építik az autópálya szakaszokat, de kétlem, hogy Karlovactól végig kész lenne az autópálya Rijekáig. Csodát még ők sem tudnak tenni. :-))
Előzmény: BETTI (903)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.06.21 0 0 913
Na jó, 910-iknek is... :*)
Előzmény: lordofthechicagoblues (912)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.06.21 0 0 912
De 1000-iknek mindenképp ROVINJBA!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!